Harmónia Centrum
Eljön hozzánk az egészségéért?
Mi fáj? Mi a panasza?
Hatékony gyógymód kereső...
Főoldal / Japán masszázs / Természetgyógyászat

Természetgyógyászat

Ugye Ön sem tud lemondani a civilizált életforma előnyeiről?

 • Nincs ezzel egyedül. Szinte minden civilizált ember ebben a cipőben jár, pedig szenved a hátrányaitól, és meg is betegszik tőle.

Ülve dolgozik, és alig mozog?

Ha igen, akkor lehet, hogy ráadásul még egy kényelmetlen székben is görnyed az íróasztala előtt. Az is lehet, hogy alig-alig áll fel közben megmozgatni a tagjait. A munkába menet sem mozog, mert az autójával jár be vagy tömegközlekedik.

 • Az ülőmunka és a mozgásszegény életmód elhízáshoz, 2-es típusú cukorbetegséghez (a cukorbetegek 90%-a ettől szenved), szív- és érrendszeri, emésztőrendszeri, valamint mozgásszervi betegségek sokaságához vezethet.

Könnyen lehet, hogy egy ördögi körben vergődik. Az állandó ülés ötször akkora terhet rak az utolsó ágyéki porckorongra, mint a járkálás vagy az állás. Egyenes út ez a gerinc és hátfájáshoz.

 • Ha gerincfájdalmai vannak, akkor a fájdalomtól egyre nehezebb lesz a mozgás, amit az ülőmunkája és kényelmes életmódja miatt egyébként is alig csinál. A testsúlya nő. Ez elindíthat egy kedvezőtlen anyagcsere folyamatot, és ebből kialakulhat a cukorbetegség. Az egyre rosszabb helyzet miatt könnyen depressziós lesz.

Ha nem lennénk ennyire civilizáltak (kényelmesek), és rendszeresen mozognánk, akkor nem lenne szükség annyi gyógyszerre sem.

Alternatív gyógymódok a megelőzésben és a gyógyításban

A természetes gyógymódok alkalmazásával a természetben megtalálható anyagokat, növényeket, és természetes eljárásokat használjuk a megelőzésre és a gyógyításra.

 • A természetgyógyászat a bennünk rejlő öngyógyító képességünk megerősítésével, és a természetben megtalálható növények gyógyító erejével dolgozik.

Az alternatív gyógyászatba a megszokott orvosi kezelésbe nem tartozó, tudományosan alátámasztott terápiás eljárásokon és gyógyszereken kívül használatos, de sok esetben több évezredes tapasztalati visszajelzéssel rendelkező technikák tartoznak.

 • Spirituális és vallási jellegű gyógyító módszerek.
 • Európán kívüli (pl. az ősi kínai, tibeti és indiai) hagyományos módszerek.
 • Valamint népgyógyászati rendszerek.

Miért más a természetgyógyászat?

A természetgyógyászati módszerek és eljárások természetesen nem helyettesítik, de hatásosan kiegészíthetik a modern orvostudományt. A modern orvoslás bizonyítékokon alapul, míg az alternatív gyógyászat alapja a hagyomány, a tapasztalat, amely pl. a korábban már említett ősi indiai és kínai módszereknél már évezredes.

 • A betegségeket a modern nyugati orvostudomány többnyire csak fizikai szinten vizsgálja. A beteg szervet próbálja gyógyítani, a betegségre koncentrálva.
 • A keleti filozófiák a nagy egészre figyelnek. Biztos hallott már a holisztikus szemléletről. A gyógyításban a holisztikus szemlélet azt jelenti, hogy a beteg embert a maga testi, lelki, szellemi és a környezetével, társadalommal való kapcsolatában vizsgálja. Így tárja fel betegségének okait. A kezeléskor gyógyításának módját mindezek figyelembevételével határozza meg, az öngyógyító erők felébresztésére és az egészségre fordítva a hangsúlyt.
 • A természetgyógyászati módszerek többségét a holisztikus szemlélet jellemzi.

Az alternatív gyógymódok mikor eredményesek?

A természetgyógyászat kiváló eredményeket ér el a gyógyításban, de természetesen korántsem mindenható. A természetes gyógymódokkal jobban és kevésbé jól kezelhető betegségek vannak.

 • A természetes gyógymódok jó eredményeket érhetnek el egyes nőgyógyászati panaszok, valamint allergiás és bőrbetegségek esetén.
 • Jól gyógyítható velük a fejfájás, az álmatlanság és a hátfájás.
 • Sok lelki eredetű problémára, és gyulladásos megbetegedésre, pl. gyomorhurutra, hörghurutra, emésztőrendszeri problémákra, mint a székrekedés, felfújódás, puffadás, egyes húgyúti problémák, alvászavarok, stresszproblémák, izgatottság kezelésére sikeresen alkalmazható.
 • Komoly eredményeket értek el az asztma kezelésében is.

Ön melyik problémájára keres természetgyógyászati megoldást?

 • Hívja munkatársunkat a 06-1-269-2946-os számon, és segít Önnek.

Vannak azonban olyan betegségek is, amelyek nem igazán kezelhetők természetes gyógymódokkal:

 • szemészeti problémák,
 • porckopás,
 • cukorbetegség,
 • vesekő és epekő,
 • különféle hormonális betegségek,
 • tartós ízületi kopások és gyulladások.
 • Az öröklött betegségek sem gyógyíthatók az alternatív gyógyászat módszereivel.


Egyértelműen a modern orvostudományé a terep a sürgősségi ellátásban is.

Természetgyógyászat és modern orvostudomány

természetgyógyászat és a modern orvostudományA természetgyógyászati módszerek hosszú évszázadok, nem egyszer évezredek tapasztalatain alapulnak. Ezek azonban legtöbbször a modern orvoslás követelményeinek, a tudományos megalapozottságnak nem felelnek meg. Egyes természetgyógyászati eljárásokat könnyebb bizonyítani, ezáltal elfogadni, másokat nehezebb. A legfontosabb talán az, hogy ezeket a módszereket ne tekintsük eleve sarlatánságnak, azonban megalapozatlan reményeket se fűzzünk hozzájuk.

Az évszázados hagyományokon alapuló természetgyógyászat és a tudományos bizonyítékokkal alátámasztott modern orvostudomány jól kiegészíti, és eredményesen segítheti egymást a gyógyításban és a megelőzésben is.

 • Az ismeretterjesztésnek köszönhetően egyre többet ismerünk meg a természetgyógyászat titkaiból. Egyre tudatosabban alkalmazzuk ezeket az eljárásokat a megelőzésben és a gyógyításban is. Egyrészt mert hatásosnak bizonyulnak, másrészt újabb és újabb tudományos bizonyítékok támasztják alá eredményességüket.
 • Emellett a modern orvostudomány képviselői közül is egyre többen jönnek rá arra, hogy nem elég a beteg szervet gyógyítani. A beteg egészségét kell helyreállítani, és utána pedig az egészségét hosszú távon megőrizni. Ez önmagában gyógyhatású készítmények kúraszerű adásával lehetetlen és önpusztító folyamat. A nyugati orvostudományban is megjelenik a „páciensre figyelünk” szemlélet, a holisztikus megközelítés, valamint a spiritualitás, az ember lelki-szellemi volta, mint gyógyító erő.
 • A mesterséges készítményeket nem használó természetgyógyászat sokkal kíméletesebb az emberi szervezettel, de ezeknek a természetes gyógymódoknak is lehet mellékhatása. Szakértelem nélkül, helytelenül alkalmazva pedig kifejezetten veszélyesek is lehetnek egyes természetes módszerek és technikák.

A legnagyobb eredményeket akkor érhetjük el a megelőzésben és a gyógyításban, ha az orvos és a természetgyógyász (sőt az orvos-természetgyógyász) a beteg bevonásával, és vele együttműködve holisztikus szemléletben, tudományos alapossággal használja természetgyógyászat évszázados tapasztalatán alapuló, kipróbált módszereit.

Talán kijelenthetjük, hogy az orvos és a természetgyógyász akkor jár el helyesen a beteg gyógyulása érdekében, ha tiszteli és elismeri a másik terület eszközeit és módszereit is. Amikor pedig szükségesnek látja, akkor segítségül is hívja a gyógyulás érdekében.

Ön melyik egészségügyi problémájára keres természetes gyógymódot?

A betegségek egy része valamilyen lelki probléma – önértékelési zavar, depresszió – következménye is lehet. Ezeknek a betegségeknek a kezelésére a hagyományos gyógymódok mellett természetgyógyász bevonására is szükség lehet. Az ellazulás technikájával, meditációs gyakorlatokkal, a tökéletes befelé fordulás élményét nyújtó jógával nemcsak ellazul, hanem önmagát, problémái pszichés eredetét is megismerheti. Könnyebben nézhet szembe a problémával. Ha pedig már nem tehet semmit, akkor elengedheti lelki terhét. A meditációval szinte mindenkinél kedvező hatást érhetünk el.

A fájdalom csökkentésében a talpmasszázs is sokat segíthet. Ha a masszázs tudatos életmódváltással és alternatív módszerek együttes alkalmazásával (pl. gyógyfürdő) jár együtt, akkor egészségünket hosszú távon is megőrizhetjük.

A gyógytorna a mozgásszervi betegségek gyógyításának talán legfontosabb módszere. A diagnózis felállítása után az egyén állapotának és adottságainak megfelelő programot alakítja ki a gyógytornász. Ezt a programot nemcsak a panaszok megszűnéséig, hanem még utána is érdemes folytatni, mert a problémás területet körülvevő izmok megerősítésével nemcsak a fájdalmat szüntetjük meg, hanem a panaszok későbbi jelentkezését is megelőzzük. Egészsége megőrzéséért a gyógytornásszal együtt közösen kiválasztott mozgásterápia lehet

Gyógyítunk, ha már baj van, de a legjobb, ha a megelőzésben segíthetünk

A legtöbb esetben valamilyen kíméletes torna és a természetes gyógymódok együttes alkalmazása, pl. a relaxáció és masszázs, valamint az általuk elért stressz csökkentés többet tehet az egészségéért, mint a sok-sok beszedett gyógyszer. Sok esetben azonban nem helyettesíthetők a gyógyszerek sem. Erről mindenképp szakemberrel konzultáljon.

 • Sokszor a jó szó és az, hogy meghallgatják a problémánkat már segít a gyógyulásban.
 • Természetgyógyászati kezeléseink,
  • a reflexológia, a méregtelenítő talpmasszázs gyógyító ereje,
  • a fülakupunktúra sokszor hatásos alternatívát kínálnak a nyugati típusú orvoslás mellett. Eredményesen használhatja Ön is, ha pl. le szeretne fogyni, vagy a dohányzásról szeretne leszokni. A feszültségek kezelésére, a stressz oldására is kiválóan használhatja.

Ön milyen egészségügyi problémájára keres megoldást?

Benke Rita természetgyógyász, reflexológusÖn is visszakapná az egészségét mellékhatások nélkül?

 • Beszélni szeretne Benki Rita természetgyógyász, reflexológussal egészségéről?
 • A természetgyógyász kezelésre előzetes bejelentkezés alapján várjuk.
 • Munkaidőben hívja a +36-1-269-2946-os telefonszámunkat. Ne halogassa a hívást! Két nap van évente, amikor semmit sem tehet: a tegnap és a holnap!
 • Vagy töltse ki az űrlapot. Az űrlapon adja meg elérhetőségét, és kollégánk visszahívja Önt.

Gyógyulásához kérjen információt most, mert egészsége a legdrágább kincse, és így tudunk segíteni

Az Ön neve*:
E-mail címe*:
Telefonszáma*:
Üzenete*:
Ellenőrző kérdés *: (Mi Magyarország fővárosa?)
 

A *-gal jelölt mezőket mindenképp töltse ki!
Adatait bizalmasan kezeljük. Harmadik félnek nem adjuk ki. 1 munkanapon belül visszahívjuk.