Harmónia Centrum
Eljön hozzánk az egészségéért?
(+36-1)269-2946
Mi fáj? Mi a panasza?
Hatékony gyógymód kereső...

Turkovics Tímea kéz és gerincspecialista gyógytornász

Barátnőm bíztatására lettem gyógytornász

Turkovics Tímea gyógytornászEgy kedves barátnőm bíztatására kezdtem el a gyógytornász szakot a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karán. Nem bántam meg, mi több az iskolapadban töltött idő alatt beleszerettem ebbe a csodás hivatásba.

Gyógytornász munkák a főiskola mellett is

A főiskola mellett önkéntes munkát végeztem a János Kórházban, ahol megismerkedtem a felnőtt- és a gyermekellátással is. Miután lediplomáztam egy rövid ideig a kórház egyik krónikus osztályán (Mozgásszervi Rehabilitációs Osztály) dolgoztam, majd egy mozgássérültekkel foglalkozó iskolában folytattam a szakmai pályafutásomat.

2015 tavaszán jelentkeztem a Harmónia-Centrum által meghirdetett gyógytornász pozícióra, hogy meglévő tudásomat itt hasznosítsam, valamint további szakmai ismeretekre tegyek szert.

Kismama és baba-mama torna

2010-ben lehetőségem adódott egy tapasztalt gyógytornász mellett kismamákkal foglalkozni, majd 2013-ban elvégeztem a Fit-Ball for Pregnant képzést. 2015-ig folyamatosan tartottam kismama és baba-mama tornát, amit a Harmónia Centrumban is tovább folytatok.

Kinesio tape

2013-ban sikeresen elvégeztem a Kinesio tape tanfolyamot, amit sportsérülések, ízületi- és izombántalmak esetén sikeresen alkalmazok.

Gerincspecialista gyógytornász Budapest belvárosában

A Harmónia Centrumban gyógytornász munkatársaimmal úgy döntöttünk, hogy a kismama és baba mama torna mellett én elsősorban gerincproblémáik gyógyításában segítem a hozzánk forduló gyógyulni vágyó embereket.

Schroth módszer a gerincferdülés kezelésére

2015-ben elsajátítottam a Schroth módszert, és ennek a terápiának az alkalmazásával próbálok hatékonyan segíteni a gerincferdüléssel és más gerincproblémával élő pácienseimnek.

McKenzie tanfolyam

Mióta dolgozom, szinte minden héten találkozom derékfájós beteggel. Ezért úgy döntöttem, hogy megismerkedem a Mckenzie módszerrel, amit azóta is rendszeresen alkalmazok.

A módszer egy speciális mozgásvizsgálatra épülő egyéni kezelés, amely a páciens önállóságát helyezi fókuszba. Így a beteg otthonában is végezheti a megtanult gyakorlatokat, ezzel segítve a mihamarabbi gyógyulását.

Kéz és csukló problémák - Perifériás idegmobilizáció

Napjainkban egyre gyakoribbak a perifériás idegeket érintő elváltozások (alsó és felső végtagba sugárzó idegproblémák), melyek hátterében állhat porckorongsérv, alagút szindróma (pl. kéztő alagút szindróma, könyök alagút szindróma, Guyon alagút szindróma) is.

  • Munkám során gyakran találkozom ilyen problémával küzdő páciensekkel, akiknek a perifériás idegmobilizáció - más néven neurodinamika - fogásaival és gyakorlataival szeretnék segíteni.
  • A kéz és csukló problémák kezelése során speciális fogásokat, személyre szabott mozgássorokat, valamint kineziológiai tapaszt is használok, amelyeknek együttes hatásaként javul a beteg állapota.
  • Természetesen minden kedves pácienst ellátunk otthon végezhető gyakorlatsorokkal is, amelyekkel nagyban hozzájárulhat állapotának mielőbbi javulásához.

Önnek is segíthetek?

Eljön hozzám egészsége helyreállításáért és megőrzéséért?