Harmónia Centrum
Eljön hozzánk az egészségéért?
Mi fáj? Mi a panasza?
Hatékony gyógymód kereső...

 

Turkovics Tímea kéz és gerincspecialista gyógytornász, lökéshullám terapeuta

Barátnőm bíztatására lettem gyógytornász

Turkovics Tímea gyógytornászEgy kedves barátnőm bíztatására kezdtem el a gyógytornász szakot a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karán. Nem bántam meg, mi több az iskolapadban töltött idő alatt beleszerettem ebbe a csodás hivatásba. Nem volt szerelem első látásra, de idővel az lett. Lakva ismerszik meg nemcsak az ember, hanem a gyógytornász munka is, ami nálam képes volt hivatássá válni.

Gyógytornász munkák

A főiskola mellett

A főiskola mellett önkéntes munkát végeztem a János Kórházban, ahol megismerkedtem a felnőtt- és a gyermekellátással is. Miután lediplomáztam egy rövid ideig a kórház egyik krónikus osztályán (Mozgásszervi Rehabilitációs Osztály) dolgoztam, majd egy mozgássérültekkel foglalkozó iskolában folytattam a szakmai pályafutásomat.

2015 tavaszán jelentkeztem a Harmónia-Centrum által meghirdetett gyógytornász pozícióra, hogy meglévő tudásomat itt hasznosítsam, valamint további szakmai ismeretekre tegyek szert.

Kismama és baba-mama torna

2010-ben lehetőségem adódott egy tapasztalt gyógytornász mellett kismamákkal foglalkozni, majd 2013-ban elvégeztem a Fit-Ball for Pregnant képzést. 2015-ig folyamatosan tartottam kismama és baba-mama tornát, amit a Harmónia Centrumban is tovább folytatok.

Kinesio tape

2013-ban sikeresen elvégeztem a Kinesio tape tanfolyamot, amit sportsérülések, ízületi- és izombántalmak esetén azóta is sikeresen alkalmazok.

Gerincspecialista gyógytornász Budapest belvárosában

krónikus derékfájdalom kezelése gerinctornávalA Harmónia Centrumban gyógytornász munkatársaimmal úgy döntöttünk, hogy a kismama és baba mama torna mellett én elsősorban gerincproblémáik gyógyításában segítem a hozzánk forduló gyógyulni vágyó embereket.

Schroth módszer a gerincferdülés kezelésére

2015-ben elsajátítottam a Schroth módszert, és ennek a terápiának az alkalmazásával próbálok hatékonyan segíteni a gerincferdüléssel és más gerincproblémával élő pácienseimnek.

McKenzie tanfolyam

Mióta dolgozom, szinte minden héten találkozom derékfájós beteggel. Ezért úgy döntöttem, hogy megismerkedem a Mckenzie módszerrel, amely azóta is meghatározó része mindennapi munkámnak.

A módszer egy speciális mozgásvizsgálatra épülő egyéni kezelés, amely a páciens önállóságát helyezi fókuszba. Így a beteg otthonában is végezheti a megtanult gyakorlatokat, ezzel segítve a mihamarabbi gyógyulását. A gyógyulás után pedig a személyre szabott feladatsor gyakorlásával, a rendszeres mozgás gyógyító erejét felhasználva meg is őrizheti panaszmentességét hosszú távon évekig, évtizedekig is. A kitartó szorgalom a mozgásban fájdalommentességet biztosít.

Kéz és csukló problémák - Perifériás idegmobilizáció

Napjainkban egyre gyakoribbak a perifériás idegeket érintő elváltozások (alsó és felső végtagba sugárzó idegproblémák), melyek hátterében állhat porckorongsérv, alagút szindróma (pl. kéztő alagút szindróma, könyök alagút szindróma, Guyon alagút szindróma) is.

 • Munkám során gyakran találkozom ilyen problémával küzdő páciensekkel, akiknek a perifériás idegmobilizáció - más néven neurodinamika - fogásaival és gyakorlataival szeretnék segíteni.
 • A kéz és csukló problémák kezelése során speciális fogásokat, személyre szabott mozgássorokat, valamint kineziológiai tapaszt is használok, amelyeknek együttes hatásaként javul a beteg állapota, és a nyomás alá került ideg felszabadulhat.
 • Természetesen minden kedves pácienst ellátunk otthon végezhető gyakorlatsorokkal is, amelyek lelkiismeretes végzésével nagyban hozzájárulhat állapotának mielőbbi javulásához.

Mindezek mellett természetesen a lökéshullám terápia az, amelynek alkalmazásában elmerültem a Harmónia Centrumban töltött évek alatt.

Magyarország legnagyobb gyakorlati tapasztalattal rendelkező lökéshullám terapeutája

Krónikus mozgásszervi gyulladásának kiváltó okát megszüntetve évtizedekig panaszmentes lenne?

sarok és talpfájdalom kezelése lökéshullámmalMagyarország lökéshullám terápia központjában hozzá tudjuk segíteni fájdalommentességéhez.

Várjuk Önt, mert

 • fájdalma kiváltó okának felkutatásában és
 • krónikus gyulladása mellékhatások nélküli megszüntetésében hazánkban a legnagyobb gyakorlati tapasztalattal rendelkezünk.

A kezelésben felhalmozott tapasztalatokat természetesen nem egy varázspálca mágikus érintésére szereztem meg Magyarország lökéshullám terápia központjába való belépésemkor.

Belépésem pillanatában erről a mellékhatások nélküli gyógyító kezelésről lehet, hogy ugyanannyit tudtam, mint Ön. Talán csak az emberi test anatómiájának ismeretével, az ízületek mozgásának gyakorlott tapasztalatával és a krónikus mozgásszervi panaszok jellegzetességeinek és természetének alapos tudásával járhattam Ön előtt.

Vagyis hosszú út és gyakorlati tapasztalással eltöltött órák, napok és évek vezettek a szakavatott mozdulatok ma ösztönös és talán a tökéletességhez egyre jobban közelítő kivitelezéséhez. Ezt persze félve írom le. Félve, mert tudom, hogy a rendszeres gyakorlás hatására ma többet tudok, mint egy évvel, vagy akár egy hónappal ezelőtt. Ezért aztán jóval kevesebbet, mint amit majd egy év múlva fogok tudni. Így persze messze nem tökéletesek ezek a mostani mozdulatok még. Akkor sem, ha egyre inkább ösztönösek is.

Akkor talán várok 1 hónapot, 1 évet, amíg még nagyobb tapasztalata lesz ennek a terapeutának?

Ezt gondolja talán most, de ezt a halogatást nem javasolom Önnek :)

Nem javaslom, hogy  várjon egy hónapot, egy évet krónikus, már hosszabb ideje tartó fájdalma kezelésével, mert,

 • ugyan én remélhetőleg tényleg még gyakorlottabb leszek akkor, de
 • Önnek addig tűrnie kell a fájdalmát, talán egyre nagyobb fájdalmát, ami tapasztalatból mondom, hogy sokszor bizony nem kellemes,
 • másrészt pedig minél krónikusabbá, hosszabban tartóbbá válik egy gyulladás, annál nehezebb lesz visszafordítani, meg nem történtté tenni azt, még nagyobb gyakorlati tapasztalattal sem.

Sajnos az én gyakorlati tapasztalatom nem fejlődik olyan ütemben, mint az Ön fájdalmának egyre nagyobb kibírhatatlansága. Ezt is tapasztalatból mondom Önnek.

Teste a gyógyító kulcs profi használatával saját magát gyógyítja meg. Én csak a tökéletesen passzoló kulcsot reszelem ki Önnek

Azt is az elmúlt, gyakorlással telt évek tapasztalatából szűrtem le, hogy az emberi test (így az Öné is) egy csodálatosan működő öngyógyuló, és öngyógyító szerkezet. De nem érdemes próbálgatni a határait, mert ami hónapok, évek vagy akár évtizedek alatt romlik el benne, azt nagy gyakorlattal is egyre nehezebb visszacsinálni.

Krónikusan gyulladt izmainak egészségesen működő sejtjeiért nemcsak nekem kell megdolgozni a kezelések során, hanem Önnek is a kezelések között. Mert nem én gyógyítom meg Önt, nem a lökéshullám terápia gyógyítja meg a gyulladt sejteket, hanem a lökéshullám terápiát a megfelelő pontokon hatásosan adagolva „csak” felgyorsítjuk a vérkeringését, ráállítjuk Önt kollégáimmal a gyógyulása felé vezető útra.

A fájdalom sűrű sötét erdejéből való kivezető utat mutatjuk meg Önnek, és az előre megbeszélt tájékozódási pontokon újabb gyógyító kezelést, újabb tanácsokat, újabb ösztönzést tudunk adni.

Krónikus gyulladása fájdalmas sötétjéből azonban Önnek kell kigyakorolnia, életmódot váltva kidolgoznia magát lehetőleg kerülő tévutak és beiktatott kényszerszünetek nélkül.

Természetesen ehhez ma már Magyarország legnagyobb gyakorlati tapasztalattal rendelkező lökéshullám terapeutájaként, és Magyarország lökéshullám terápia központjának vezető munkatársaként kollégáimmal minden segítséget megadunk Önnek.

Támogató, tanácsadó vezetésünkkel azonban gyógyulnia, életmódot váltania, krónikus gyulladásának kiváltó okát kitartó elszántsággal megszüntetnie Önnek kell.  Az Ön testét, csodálatos öngyógyuló szerkezetét csak Önnel együttműködve tudjuk a gyógyulás útján végigvezetni, azt követően pedig fájdalommentesen, tünetmentesen tartani.

Az Ön gyógyulása csapatmunka Ön és kezelője, tanácsadója között, ahol Ön a kulcsember. Gyógyulásának kulcsát Ön forgatja betegsége börtönének zárjában. A kezelő, tanácsadó, akár én vagy bárki más, csak a megfelelő kulcsot tudja kireszelni Önnek. Ha ki tudja persze.

Az Ön gyógyuló együttműködése nélkül, fájdalma kiváltó okát megszüntető életmódváltása nélkül, nemcsak én, hanem a földkerekség legnagyobb gyakorlati tapasztalatával rendelkező lökéshullám terapeutája is kapitulálni lenne kénytelen az Ön krónikus gyulladása előtt.

 • Kérem, hogy ezt higgye el nekem, mert tapasztalatból beszélek. Magyarország legnagyobb gyakorlati tapasztalatából.
 • Ha nekem nem hiszi ezt el, akkor krónikus gyulladása fogja fájdalmasan megtanítani Önt erre.

Hogyan lett egyre nagyobb tapasztalatom az Önt is fájdító krónikus gyulladás kezelésében?

Lassan és fokozatosan, lépésről lépésre.

Ezeknek a tapasztalatoknak a megszerzéséhez hosszú és korántsem nyílegyenes út vezetett.

 1. Az első hetekben nem is 1-ről a 2-re, hanem a 0-ról az 1-re próbáltam eljutni. Kitartás, türelem és gyakorlás kellett hozzá. Lépésről, lépésre haladtam, kezdetben kisebb, majd egyre nagyobb lépésekben.
 2. Az első években a kollégáimtól tanultam rengeteget és a pácienseim tapasztalataiból.
 3. Majd egy nagy ugrással lehetőségem nyílt ellátogatni a lökéshullám gépet gyártó cég központjába, Nyonba, ahol megismerkedhettem, valamint személyes kapcsolatot alakítottam ki a technikai hátteret biztosító kollégákkal, és megismertem a legújabb kutatási eredményeket. A Svájban szerzett tapasztalataim, és kapcsolataim révén megszerzett legújabb ismeretek hozzájárultak és hozzájárulnak ahhoz, hogy még minőségibb, még gyógyítóbb kezelést nyújthassak a hozzám fordulóknak. Akkor, ha ők is hozzáteszik a magukét.
 4. 2018 őszén sok év kihagyás után megrendeztük a VII. Lökéshullám konferenciát, amelynek fő előadója Jonathan Wride volt, a Swiss Dolorclast Academy hivatalos oktatója. Itt a legújabb technikákkal ismerkedtem meg, ami még inkább növelte gyógyító munkám hatékonyságát.

2015 óta szinte minden nap foglalkozom lökéshullám terápiával. Mivel a Harmónia Centrum Magyarország lökéshullám terápia központja, ezért fő profilja a lökéshullám kezelés.

 • Bátran állíthatom, hogy az országban nálunk nagyobb tapasztalattal nem rendelkezik senki ezen a területen, vagyis a krónikus mozgásszervi gyulladások mellékhatások nélküli kimagasló hatékonyságú, 80-90%-os eredményessséget biztosító kezelésében.
 • A fájdalom okát feltáró oki kezelésen túl ez a gyakorlati tapasztalat az, ami garanciát jelent a mellékhatások nélkül gyógyító kezelések eredményességére az Ön gyógyulásban aktív együttműködésével együtt természetesen.

lapocka lökéshullám kezelésEzért úgy éreztük, hogy ezt a tudást érdemes lenne egy workshop keretein belül átadni a kollégáknak, akik ismerik vagy megismernék, használják vagy használnák a lökéshullám terápiát. Így 2019 tavaszán megrendeztük az első workshopot, melyet én vezettem.

Remélem, hogy a jövőben is lehetőségem lesz tanulni és tanítani, hogy egyre több kolléga ismerje, használja és szeresse ezt a rendkívül hatékony, mellékhatások nélküli gyógyító kezelést a hozzá forduló betegek fájdalmának csillapítására.

Gyógyulásának kulcsa az Ön kezében van

Csak talán a sokféle kulcs közül nem a megfelelőt használja, és nem megfelelően használja. Választani kell a gyógyító kulcsok közül, le kell reszelni róla a felesleget, hozzá kell tenni a hiányzó fontos részeket, és lelkiismeretesen végezni kell a személyre szabottan Önnek összeállított gyógyító technikát.

 • Ennyi a titok, gyógyulásának, és hosszú távú fájdalommentességének a titka, és nem több.
 • Semmi misztikum, semmi csoda, csak a gyulladás megszüntetése után kitartó és lelkiismeretes mozgás, vagyis életének kisebb átalakítása. A gyógyulást hozó, azt követően pedig a panaszmentességet megtartó életmódváltás Önnek is jó eséllyel segíteni fog hosszú távon panaszmentesnek, egészségesnek lenni.

Ha megbízik bennem, és engem bíz meg, akkor én csak a megfelelő kulcs kireszelésében, és használatának megtanulásában segítem Önt.

Remélem, hogy az Ön gyógyulásában is lehetőségem lesz krónikus gyulladása 80-90%-os eredményességű megszüntetésével és a fájdalmát előidéző ok azonosításával kireszelni a megfelelő, Önt gyógyító kulcsot.

 • És ezzel nemcsak rövid távú megkönnyebbüléshez, hanem hosszú távú fájdalom és tünetmentes élethez segíteni Önt.
 • Tanítok és tanulok az Ön gyógyulása, gyógyulásának segítése során is. Ha lehetőséget ad rá nekem.

Felelősséget érez Ön saját egészségéért, és gyógyulásáért?

Elfogad engem gyógyulását segítő tanácsadójának, terapeutájának?