A Helicobacter pylori nevű baktérium ott él a gyomrunkban. Az emberiség felének a gyomrában. És amíg kevés van belőle, addig nem is okoz gondot. Sokunk gyomrában azonban a kelleténél több helicobacter baktérium van. Ez a felismerés viszonylag új. Eleinte még mosolyogtak is rajta. Ugyan már. Miért lakna egy élőlény egy ennyire élettelen helyen? Egy savval és lebontóenzimekkel teli pokolban?
Csakhogy a Helikobakter pylori baktériumot a gyomorban lévő savak és lebontóenzimek zavarják ugyan, de megtanult élni ebben a savas közegben. Két stratégiát is kiépített arra, hogyan boldoguljon pompásan a gyomorban uralkodó zord vidéken.
Így pedig már a gyomor savas közegében is tud élni a helicobacter baktérium.
Ez azért veszélyes, mert a helicobacter pylori fertőzés a felelős a legnagyobb arányban a gyomorgyulladás és gyomorfekély kialakulásáért.
A Helicobacter pylori tünetei közül melyeket vette észre magán?
Ma a bakteriális gyomorfertőzés standard kivizsgálásának részét képezi, hogy a gyomorpanaszokkal küszködő páciensnél a kórokozó jelenlétét is tesztelik. Ennek egyik módja, hogy meg kell innia a betegnek egy folyadékot, és ha a Helicobacter baktériumok vannak a gyomrában, azok felbontják a folyadékban lévő vegyületet. Az ekkor termelődő gázt a beteg kilélegzi, amit a gép regisztrál. Inni, várni, lélegezni. Ez egy viszonylag egyszerű teszt a Helicobacter pylory baktérium felfedezésére.
A Helicobacter baktériumok több mint 50 000 éve élnek bennünk, emberekben, és velünk párhuzamosan fejlődtek. Amikor őseink a népvándorlással voltak elfoglalva, velük vándoroltak a Helicobacter pylori baktériumok is, és ők is új populációkat hoztak létre. Így lett időközben ennek a baktériumnak három afrikai, két ázsiai és egy európai típusa. Minél távolabbra, minél nagyobb időre távolodtak el egymástól a népcsoportok, annál jobban különböztek egymástól a gyomorbaktériumok.
Nem mindenkinek okoz problémát, ha Helicobacter baktérium lakik a gyomrában. A gyomorproblémák többségét mégis ez a baktérium okozza.
A Helicobacter baktérium pont annyira egyedi, mint az ember, aki hordozza. A baktérium mindig alkalmazkodik a hordozójához, és vele együtt változik.
Ez a baktérium a nyálkahártyánkban fészkeli be magát, és ott összevissza nyüzsög. Ezzel gyengíti ezt a védőgátunkat. Ennek következtében az agresszív gyomorsav nemcsak az ételt emészti meg, hanem részben a saját sejtjeinket is.
A helicabacter fertőzés okozta bélgyulladás sohasem kellemes. A jelenség, ami lejátszódik, a rovarcsípésből ismerős: állandóan viszket, mire az ember végül elveszti türelmét, és véresre vakarja a saját bőrét, csak hogy végre abbamaradjon.
Valami hasonló történik a gyomorsejtekben: krónikus gyulladás esetén a sejtek állandóan ingerlődnek, egészen addig, amíg leépítik saját magukat. Idősebb emberek esetében ez oda vezethet, hogy egyre kisebb lesz az étvágyuk.
A gyomorban vannak olyan őssejtek, amelyek folyamatosan gondoskodnak utánpótlásról, hogy a veszteséget gyorsan pótolni lehessen. Ha az utódtermelőket túlterheljük, több hibát vétenek, és így előfordulhat, hogy rákos sejtek jönnek létre. Ez csak első hallásra tűnik drámainak, mert ha a számokat nézzük, kiderül: a Helicobacter baktériumhordozóknak csupán körülbelül az 1 százaléka betegszik meg gyomorrákban
A Helicobacter baktériumok több képességgel is rendelkeznek. Nem tudjuk egyszerűen eldönteni róluk, hogy jók vagy rosszak-e.
Ez mindig attól függ, hogy éppen mit csinál bennünk.
Közrejátszanak-e olyan, a gyomornyálkahártyát izgató dolgok, mint a fájdalomcsillapítók, a dohányzás, az alkohol, a kávé vagy a tartós stressz? És vajon nem azért váltanak-e ki ezek a szerek gyomorpanaszokat, mert a kis háziállatunk nem kedveli őket?
Ez a bakteriális gyomorfertőzés az úgynevezett piszkos kezek betegségei közé tartozik. Ezért a helicobacter fertőzés elkerülése érdekében szükséges a higiénés szabályok fokozott betartása:
Szükséges kiemelni azt is, hogy a Helikobacter baktérium elterjedéséhez legyengült állapotban lévő gyomorra van szükség. A gyomor legyengült állapotban akkor van, ha az étrendben a következő elemek vannak túlsúlyban:
Ha Ön a Helicobacter pylori tüneteit veszi észre magán, és étrendjében zömmel az előbb felsorolt ételek szerepelnek, akkor nagy a veszélye annak, hogy elkapta ezt a baktériumfertőzést.
A gyomor normális működése csökken a gyomorsav csökkentő gyógyszerek, az ún. protonpumpagátlók alkalmazása alatt is.
A természetes Helikobacter gyilkos
A Helicobacter fertőzés természetes úton történő kezelése során elsősorban azoknál a pácienseknél beszélhetünk pozitív változásról, akik a természetes gyógymód alkalmazását összekötötték az étrendjük módosításával. Individuális, egyéni tapasztalatok kiemelik a kolloid ezüst, az aloe vera, a brokkoli pozitív hatását.
A kolloid ezüst oldat antibakteriális hatásával segíti a szervezet megtisztítását, és ezzel együtt a helicobacter pylori baktériummal szemben is hatásos lehet. Használatára azonban oda kell figyelni, mert a baktériumok pusztulása miatt gyulladás alakulhat ki a gyomorban. Emellett pedig az ezüst kolloid túladagolásával a vese is károsodhat.
A gyömbér antibakteriális hatása révén elpusztítja a gyomorban túlszaporodó helicobacter pylori baktériumokat. A gyömbér nemcsak a helicobacter baktérium ellen hatásos.
Antioxidáns hatásával csökkenti a gyulladást, és megnyugtatja a gyomor gyulladt nyálkahártyáját. Ráadásul a káros szabadgyökök megkötésével csökkenti a gyomorfekély, a gyomorrák és a vastagbélrák kialakulásának veszélyét is.
Az aloe vera a gyomor gyulladt nyálkahártyáját regenerálja, és a rossz baktériumokat, többek között a helicobacter pylori baktériumot is elpusztítja.
A brokkoli sulforafánt tartalmaz, ami jól ismert antibakteriális hatásáról. Emiatt alkalmas a helicobacter pylori baktériumok pusztítására is. Emellett pedig a gyomor nyálkahártyáját védő hatóanyagokat is termel. Önmagában azonban nem elég a nyers brokkoli fogyasztása a helicobacter pylori fertőzéssel szemben. Ugyanis legalább napi 1-másfél kilogramm nyers brokkolit kellene megenni ehhez.
A brokkoli mellett a többi keresztesvirágú zöldség is pusztítja a helicobacter baktériumokat. Például a karfiolt is érdemes enni a számuk kordában tartására.
Az almaecet savas kémhatásával segíti a gyomor savasságának a helyreállítását. Ezt pedig nem szereti a helicobacter baktérium.
Az almaecetet étkezés előtt érdemes inni, mégpedig úgy, hogy 2 kanálnyi almaecetet egy pohár vízben elkeverve megiszik evés előtt.
Az ajánlott készítmények között gyakran találkozhatunk a kioszi mastichával is. Természetes gyantáról van szó, mely erős antibakteriális hatású. Pozitív hatásai a Helicobacter pylori eltávolítására már több tudományos tanulmánnyal bizonyítást nyertek.
Ha a Helicobacter pylori tüneteit tapasztalja magán, akkor az emésztési problémák megszüntetéséért a mellékhatások nélküli természetes vagy az antibiotikumos kezelést össze kell kötni étkezési szokásainak módosításával. Mire figyeljen a Helicobacter pylori étrend összeállításakor?
Étrendje átalakítása, a helicobacter pylori fertőzés házilagos kezelése önmagában kevés lehet a fertőzés legyőzésére. Azonban a mellékhatásoktól mentes természetes módszerek vagy az antibiotikumos kezelés mellett hatásos segítség lehet.
A helicobacter fertőzés megszüntetését segítő konzultációjára előzetes bejelentkezés alapján várja Gorszkiy-Kossuth Klaudia természetgyógyász.
Előzze meg a gyomorfekély kialakulását.
Egészségi állapotát, immunrendszere erősségét és gyomor nyálkahártyája állapotát felmérő konzultációján egészsége és immunrendszere alapos állapotfelmérésére kerül sor. Ennek alapján megállapítható, hogy a
Állapotfelmérő konzultációjára Klaudia szeretettel várja. Eljön hozzá a helicobacter pylori fertőzés mellékhatások nélküli megszüntetéséért?
Gyógyulásához kérjen információt most, mert egészsége a legdrágább kincse, és így tudunk segíteni
Hoppá...! Más vizekre szeretne evezni gyógyulásáért.
Biztos, hogy ez a legjobb megoldás?
Ha ezek után is elkattint a honlapunkról, akkor kívánom Önnek, hogy találja meg azt a partner gyógyítóját, aki egész életén keresztül hasznos tanácsokkal látja majd el Önt gyógyulásáért és egészsége megőrzéséért.