Melyek a keringési zavar tünetei?

A vérkeringés zavara esetén a vér korlátozottan áramlik az erekben. Ennek pedig az a legsúlyosabb következménye, hogy a sejtek nem jutnak hozzá a működésükhöz szükséges éltető oxigénhez és tápanyagokhoz. Ezt ugyanis a vér szállítja a sejtekhez akkor, ha rendben működik a vérkeringés.

A vérkeringésben kialakuló zavar nemcsak a sejtek és szövetek tápanyag és oxigénellátását zavarja, hanem a sejtekben elhasználódott salakanyagokkal és szén-dioxiddal telített vért sem szállítja vissza a szívbe a sejtektől. Mind a kettő komoly problémákat okoz a sejtek és szövetek működésében. A rossz vérellátású szervek működése romlik, és súlyos esetben még akár el is halhatnak az érintett sejtek.

A keringési zavar lehet akut, hirtelen fellépő, és krónikus, tehát hosszabb idő alatt kialakuló. Testünk különböző részein alakulhat ki átmeneti vagy tartós zavar a vérkeringésben. Különösen veszélyes az agyban és a szívben kialakuló zavar, de a végtagokat is érheti keringési zavar.

A keringési zavar okai mik lehetnek?

A vérkeringés zavaránál az erek a lerakódás miatt beszűkülnek, vagy súlyosabb esetben akár még el is záródhatnak.

A keringési zavarok leggyakoribb oka az erek falának elmeszesedése. A verőerek falán rakódnak le különféle anyagok. Ezek a lerakódások szűkítik az artériák átmérőjét, és minél több rakódik le az erek falára, annál szűkebbé válnak az erek.

Az erek azonban nemcsak szűkülhetnek, hanem el is záródhatnak. Az érelzáródást, az embóliát az érrendszer egy másik pontjáról leszakadt vérrög, pakk véráramba került darabja okozza, amely megreked, és elzárja a vér áramlásának az útját. Különösen veszélyes a jól ismert tüdőembólia, amelynek során a tüdő artériája záródik el.

Trombózisnak a helyben képződött vérrög által okozott érelzáródást nevezzük. A trombózis elsősorban a vénákban alakul ki a pangó, elhasználódott vér miatt. Ezért is elsősorban az alsó végtagban, és sokkal ritkábban a karban.

Az érelmeszesedésnek, érelzáródásnak és trombózisnak azonban vannak komoly kiváltó tényezői, rizikófaktorai is. Melyek ezek?

 • magas vérnyomás
 • cukorbetegség (diabétesz mellitusz)
 • magas vérzsírszint, a magas koleszterin
  túlsúly
 • mozgáshiány
 • egészségtelen táplálkozás
 • dohányzás.

Önt melyik kockázati tényező veszélyezteti ezek közül?

Mik lehetnek a rossz vérkeringés tünetei?

Lábdagadás

keringési zavar a lábban

A láb dagadása vagy zsibbadása keringési zavart is jelezhet

A lábak dagadása többféle problémát jelezhet. Ha túl sokat áll vagy ül egy helyben, akkor is megdagadhat a lába. Ha viszont rendre visszatérő probléma ez, akkor ez már a keringés zavarára utalhat. A romló vérkeringés miatt ugyanis a vénákból nem áramlik vissza a szívbe az elhasznált vér, és a vérből a vese nem tudja kiválasztani a felesleges folyadékot, és a folyadék felgyűlik a sejtek között.

Végtagok zsibbadása

Gyakori tünet ez is. A kéz vagy lábak zsibbadását természetesen a keringési zavaron kívül más is, például a pajzsmirigy problémái is okozhatják, de bizony az is zsibbadást okoz, ha a keringés zavara miatt az elhasználódott vér nem szállítódik el, és az érzékelést végző idegek nem jutnak elegendő oxigén és tápanyagdús friss vérhez.

Hideg végtagok

Szintén tipikus tünet, ugyanis a vérkeringés felelős a test megfelelő hőmérsékletének a tartásáért is. Ha a vérkeringésben zavar van, akkor a végtagokhoz nem áramlik megfelelően a friss vér, és a végtagok kihűlnek. Persze a pajzsmirigy nem megfelelő működése is okozhatja a kezek és a lábak hőmérsékletének csökkenését.

Foglaljon időpontot gyógyulásáért: (+36-1) 269-2946

Fáradékonyság, gyengeség

Fáradékonyságot, általános gyengeséget sok minden okozhat. A stressz, az alváshiány, az egészségtelen étkezés mindegyike okozhatja, hogy fáradékonyabb a kelleténél. Ugyanakkor a vérkeringés zavara is oka lehet annak, hogy nem jut elegendő oxigén és tápanyagdús, friss vér az izmokhoz, és ezért az izmok anyagcsere folyamatai nem működnek megfelelően, és jóval hamarabb elfárad a kelleténél.

22 gondolatok ezen: “Melyek a keringési zavar tünetei?

  1. harmonia-blog A Bejegyzés szerzője

   Kedves Andrew!
   Szabad érdeklődöm milyen életkorban van? Dohányzik, esetleg rabja a zsírosabb ételeknek? Végez testmozgást legalább heti kétszer? Rendelkezik túlsúllyal? Ellenőriztette már vénái egészségét, vérnyomását? Ezek mind rizikófaktorai lehetnek a keringési tüneteinek.
   A végtagok végeinek, kezeinek – lábainak fázása ugyanis egyértelműek keringési tünet. A kezei lábai, és ujjai vannak a legtávolabb keringés-központjától, a szívétől. Ezért oda jut el a legkésőbb a melegítő vér. Út közben vére pár tized fokot hűl is, a hideg őszi időben akár fokokat is. Ráadásul a hideg őszi időkben a szervezetünk védekezik is, elvonja a vérkeringést a perifériáról annak érdekében, hogy ne hűljön ki túlságosan az a vértömeg, mert a vér utána végigáramlik újra a teste mélyébe, és nem szeretné, hogy kihűljenek szervei.
   Ha tehát Ön sokat tartózkodik hidegben megfelelő öltözet nélkül, vagy a keringési rendszere nem teljesen ép, hamarabb és nagyobb mértékben fog fázni, mint mások esetleg a környezetében.
   Vegye számba a rizikófaktorokat, és kérjen segítséget, ha valamelyben segítségre, alaposabb kivizsgálásra van szüksége!
   Sikeres útkeresést kívánok egészségéhez, és kollégáimmal állunk rendelkezésére további kérdései esetén, életminőségének javításában.

   1. Dócs Endre

    Üdvözlöm! Én 37 éves ferfi vagyok. A lábamon azt vettem észre hogy a sarok rész olyan mint ha el lenne erzestelenítve. Csak zsibogó tompa nyomást erzek. Az oka lehet a cipőben elhelyezett betét is de már nem hordom. Javulni viszont nem javul. Gyakran a combban erős melegséget érzek aminek az okát nem igazán sejtem. Szedem már ismét kb 2 naponta az aspirinprot remélem jol írom vérhigító. Viszont ma a térdhajlattól lefelé egy az orbánchoz hasonló izületi fájdalom párosult. Estére mire haza ertem megvizesedett a sípcsontom és helyenként 5ft nagyságú piros foltok keletkeztek. Mi lehet a probléma idegi alapú? Vagy vérkeringési? Válaszát előre is köszönöm!

    1. harmonia-blog A Bejegyzés szerzője

     Kedves Dócs Endre!
     Bár érsebészeti szaktudással nem rendelkezem, de a betegség, amire leírása alapján gyanakodok, a thrombózis. Amennyiben nincs igazam, akkor is az Ön által leírt tünetek igen súlyos és összetett keringési betegségre utalnak: nem gyógyuló sebek, melegség érzet, vizesedő lábszár. Az elégtelen vérellátottság következményeként már akár idegi tünetei is alakulhattak: zsibbadó sarok. Mielőbbi érsebészeti vizsgálatot javaslok Önnek, valamint gyűjtse össze Ön és felmenői körében a cukorbetegség és érbetegségek megjelenését. Amennyiben nincsen bevált orvosa, és nem tudja kihez forduljon, ajánlom szíves figyelmébe Dr. Herr György érsebészt, aki nálunk az V. kerületi Harmónia Centrumban rendel csütörtökönként.
     Mielőbbi sikeres kivizsgálást, és kezelést kívánunk Önnek!

 1. Nagy Imre

  Üdvözlöm.5 napja zsibbad mindkét kezem,mindkét lábam,vérnyomásom 110,per 70 körül van,max,cukor érték 5,7 között,gyenge erötlen vagyok,Mütöttek pajzs miriggyel, de már 6 éve.Most voltam kardiológián 2 hónapja,minden rendben van,viszont hozzá kell tennem vállás att stresszben élek,Brintellix-et,és rivotrilt szedek több hónapja,de eddig nem volt ilyen tünetem. nem tudom mitül van ,és hogy hol kezdjem,milyen szakorvosnál?Köszönöm ha válaszol,Tisztelettel….Imre.

  1. harmonia-blog A Bejegyzés szerzője

   Tisztelt Nagy Imre!
   Az Ön által tapasztalt tünetek alapján én is a kardiológiai és háziorvosi kivizsgálást javasoltam volna elsőként. Esetleg a vényköteles gyógyszereket felíró orvossal már egyeztetett? A nyugtatók mellékhatása, vagy kölcsönhatás lehet-e ez az erőtlenség? Amennyiben semmilyen orvosi ellentmondást és kórképet nem fedeznek fel kezelőorvosai, a következő lehetséges lépés az alap problémának a kezelése. A válása okozta hangulatromlás és stressz oldása nem csak azért lenne jótékony, mert tüneteit enyhítené, hanem a szükséges gyógyszer bevitelt is csökkenthetné. Erre természetgyógyászaink lennének a legmegfelelőbbek az Ön számára.
   Remélem segíthettem Önnek irány mutatással.
   Abban a reményben, hogy esetleg személyesen is tehetünk gyógyulása érdekében, üdvözlettel

 2. Nagy imre

  Hogyan lehet önökkel felvenni a kapcsolatot? persze azt nem is írta M hogy van 3 nyakigerinc sérvem,plussz egy háti,és egy már műtötték lumbális.Nem tudom de talán ezek is okozhatják a zsibbadás T,és szédülést.

 3. Molnár Réka-Viola

  Jó napot,23 éves lány vagyok,de olyan dolog történik velem,testemmel ami eddig még nem történt és nagyon aggódom.2 és fél hónapja kezdődött az egész,pánik roham lehetett,gyors szív dobogás,remegés,fuldoklás..stb.Ez volt hogy megszűnt,volt,hogy újból rám tört egy pánik roham.Ezek után pedig,alvászavar,ellenállhatatlan halálfélelem,nyugtalanság,szorongás,hasmenés,hidegrázás.Megjelentek a fájdalmak a koromban(mindkettőben) van hogy egyszer jobban fáj a bal karom,aztán pedig a jobb,mellkasi fájdalmaim,mintha késsel szurkálnának a mellem köré,alá,fölé,nehezen szuszogok és egyfolytában szédülök és zúg a fülem,na meg zsibbadnak a kezeim,fáradtnak érzem magam,erőtlennek,és a kezeimen,leginkább bal fel dagadnak a vénáim és nagyon fájnak.Vajon mi lehet az oka? Nagyon aggódom és nem tudom milyen orvoshoz forduljak.A választ előre is köszönöm! Tisztelettel,Réka.

  1. harmonia-blog A Bejegyzés szerzője

   Kedves Réka!
   Bizonyára meg van ijedve, amiért ilyen fiatalon ilyen komplex tüneteket él meg.
   Mindenképpen szerezzen gyorsan beutalót haziorvosától kardiológiai kivizsgálásra l. Alapos vizsgálat után ki fogják tudni mutatni a szív és érrendszere állapotát. Ha ott mindent rendben találnak, akkor tovabb lehet kutatni a hormonháztartás vagy idegrendszer területén. Fontos megtudni mi okozza ezt az összetett szervezet irányítási zavart. A kezelést, legyen az a későbbiekben bármi, amire szüksége van, csak a pontos diagnózis ismeretében érdemes és lehetséges elkezdeni.
   Előfordulhat esetleg, hogy fontos vizsgaidőszakban van, vagy más erős érzelmi hatás alá került? Az ilyen intenzív lelki megterhelések képesek rosszullét tüneteit előidézni. Mindazonáltal a melkasi szorító érzet, hidegrázás, pánikroham nem olyan jelenségek, amelyeket hagyhatna, és hátradőlve várhatná, hogy magától elmúljanak.

 4. Molnár Réka-Viola

  Ismét jó napot kívánok,az érrendszeri problémát mi által végzik el? EKG szükséges ehhez? És az baj,hogy eddig nem volt alkalmam elmenni orvoshoz,netán rosszabbodhat vagy akár nagy bajom is lehet? 6 hónapja messze vagyok családomtól lehet ez is kiváltja mindezt,de nem lenne ennyire durva mindez.Köszönöm szépen előre is válaszát.

 5. Ézsiás Jánosné

  Üdv eďdig semmi problémám nem volt tudtam hogy magas a vérnyomásom most elkezdtem vele foglalkozni reggel este szedek gyogyszert azóta rosszabul vagxok zsibbad a jobboldalsm tarkomtol le a lábamig gyenge vagyok mondtam orvosnak azt mondta ezzel jár valahogy ezt nem akkarom el hinni!

  1. harmonia-blog A Bejegyzés szerzője

   Kedves Ézsaiás Jánosné!
   Jól értem, hogy Önnek semmilyen magas vérnyomásos tünete nem volt, és most sincs? Sajnos a magasvérnyomásra jellemző, hogy csendesen megbújva rombolja a szervezetünket.
   Olvassa el alábbi blogcikkeinket is: https://www.harmonia-centrum.hu/blog/elsodleges-es-masodlagos-magas-vernyomas/ és https://www.harmonia-centrum.hu/blog/miert-magas-a-vernyomasa/
   Itt ugyanis több olyan tényezőt is felsorolunk, amely gyakran vezet magas vérnyomáshoz. Ha Önre igaz közülök egy vagy több, akkor igenis indokolt karban tartani a vérnyomását.
   A kezeletlen magas vérnoymás ugyanis súlyos betegségeket képes kialakítani. Erről is olvashat bővebben honlapunk egy oldalán: https://www.harmonia-centrum.hu/magas-vernyomas-csokkentese
   Amennyiben nem Ön fedezte fel vérnyomása rendetlenkedését, akkor háziorvosa? Egyetlen rutinvizsgálati mérés alapján, vagy rendszeres méréseket végeztek, és az hozta ki a rossz eredményt?
   Abban egyet kell értsünk orvosával, hogy amennyiben Önnek valóban tartósan fennálló magas vérnoymása van, azt mindenképp kezelni kell. És sajnos vannak olyan gyógyszerek, melyek mellékhatása lehet zsibbadás. Fontos, hogy elolvassa a gyógyszerhez járó betegtájékoztatóban is a lehetséges mellékhatásokat. Amennyiben valóban a gógyszer okozza a zsibbadást, és nem más betegség ütötte fel a fejét, kérje meg kezelőorvosát, hogy írjon fel alternatív vérnyomáscsökkentőt Önnek, hátha azt jobban tolerálja szervezete.
   Természetesen a gyógyszeres kezelés mellett alternatív gyógymódok is léteznek, a természetgyógyászatnak számos kezelési módja van rá. Ugyanakkor fontos, hogy a leleteit mutassa meg a terapeutának. Együttműködésben kell dolgozzon háziorvosával. A természetgyógyász a betegsége mértékének függvényében fogja tudni megmondani, hogy tud-e segíteni a természetgyógyászat, és hogy szükséges-e mellette is a gyógyszerek alkalmazása.
   Reméljük, tudtunk Önnek iránymutatást adni. Rita és Judit kolléganőink szeretettel várják Önt természetgyógyászati állapotfelmérésre. Amennyiben amellett dönt, hogy kipróbálja, hívja recepciónkat időpontért.
   Üdvözlettel:
   Harmónia Centrum

 6. Schäferné Molnár Ágnes

  Üdvözlöm! Hogy van keringési problémám, azt tudom, ha többet állok, pl. főzés közben, a combom zsibbad. Vagy időnként látási zavarom van, fekete cakkok ugrálnak a szemem előtt rövid ideig, vagy az is előfordul, hogy foltokban nem látok. A szememet megvizsgáltattam, a szemész nem talált semmi elváltozást, ő mondta, hogy keringési zavar okozza. A vérnyomásom kissé magas, erre szedek gyógyszereket. Ötletet szeretnék, hogy ezeket a rövid ideig tartó, de elég kellemetlen tüneteket miként tudnám kivédeni. Értágító módszer? Válaszát előre is köszönöm.

  1. harmonia-blog A Bejegyzés szerzője

   Kedves Schäferné Molnár Ágnes!
   Kérdése igen bonyolult problémát foglal magában. Sajnos erre látatlanban nem tudunk semmilyen ötletet adni Önnek.
   Az az egy biztos pont, hogy amennyiben az Önt vizsgáló szakemberek úgy gondolják, hogy a rövid ideig tartó ám kellemetlen tüneteinek hátterében a magas vérnyomása és keringési panaszai állnak, akkor a végleges megoldás ennek kezelése lesz.
   Nem gondolom, hogy rögtön értágító műtéthez kellene folyamodni. Gyógyszeres kezelése ha már régóta fennáll, próbálja kiegészíteni vagy természetes vérnyomáscsökkentő módszerekkel, életmód váltással is. Amennyiben orvosa csak gyógyszerekkel kapcsolatban tud Önnek tanácsot adni, jöjjön el orvosi leleteit magával hozva természetgyógyászainkhoz egy konzultációra. Ők az étkezés, mozgás, stresszoldás és egyéb életmód tanácsokkal ki tudják majd egészíteni orvosa kezelési ötleteit.
   Amennyiben az értágításról szeretne részletesebb kérdéseket feltenni, ahhoz szükséges személyesen felkeresnie leleteivel egy érsebész szakorvost. Sajnos centrumunkban átmenetileg ez a szolgáltatás szakember hiány miatt szünetel.
   Reméljük, mielőbb megtalálja az ellenszert a lábzsibbadásra, és foltlátásra.
   Természetgyógyászaink szívesen állnak szolgálatára!
   Üdvözletetel:
   Harmónia Centrum

 7. Rita

  Üdvözlöm!
  Évek óta az a problémám, hogy hideg a lábfejem és a kezem. Alapvetően alacsony a vérnyomásom, könnyen megszédülök. Érdemes ezzel orvoshoz menni? Mi lehet erre a megoldás? Kell ezzel foglalkozni?

  1. harmonia-blog A Bejegyzés szerzője

   Kedves Rita!
   Alapvetően a hideg kézés lábfejjel nem kell különösebben orvost felkeresnie. Saját komfortérzete növelésének érdekében ügyeljen a megfelelő zokni, papucs viselésre, és a melegvizes kézmosásokra.
   A megszédülésekre azoknak gyakoriságától és súlyosságától függően már inkább érdemesnek tartom az orvosi kivizsgálást. Vezessen feljegyzést arról, mikor milyen körülmények között szédül meg, és ezzel keresse fel háziorvosát.
   Nem biztos, ohgy rögtön és kizárólag a gyógyszeres megoldás az egyetlen. Amennyiben nyitott az életmódváltásra, alacsony vérnyomása normalizálásában tudnak Önnek természetgyógyászaink is segítséget nyújtani. Ideális esetben (háziorvosa véleményétől függően) az életmódváltás és természetes gyógymódok együttes ereje is elégséges lehet a tünetei enyhítésére, sőt, számos járulékos előnnyel is járhat. Energikusabbá, vitalizáltabbá válhat pár hét alatt. Általános egészségi állapota erősödhet, immunrendszere felvérteződhet a támadásokkal szemben.
   https://www.harmonia-centrum.hu/alacsony-vernyomas-kezelese
   Legyen vendégünk, ismerje meg a lehetőségeket, és állapotfelmérése után Ön számára is egyértelmű lesz, megéri-e tünetei kezelésével foglalkoznia?
   Üdvözlettel:
   Harmónia Centrum

 8. Kiskacsa

  Jonapot,abortusz utan ket hettel jelentkezett nalam az ego erzes a huvelyemben.Nagyon stresszes idoszakon mentem keresztul…rosszul voltam,magas vernyomas,labdagadas amire kaptam magnesiumot.A kezelo orvosom nem csinalt nagy ugyet belole.Menstruacios panaszok,es nagyon eros fajdalom a petefeszkemnel.Nagyon stresszeltem hogy mi lehet a baj.Jelenleg mar eg a talpam a tenyerem es erzeketlenseget erzek a huvelyemnel,kezeimbe.Nem erzem ha megsut valami,sokat raz a hideg..nehezsegek vannak rajtam.egy het mulva megyek az endokrinologushoz.Nagyon ketsegbe vagyok esve es elkeseredest erzek…Vajon mien orvoshoz kellenne fordulnom??Koszonom szepen a valaszt

  1. harmonia-blog A Bejegyzés szerzője

   Kedves Kiskacsa névvel kérdező!
   Sajnos az Ön problémájára szakosodott orvosaink nincsenek, márpedig a komplex tünetegyüttes miatt mindenképp orvosi vizsgálatokra alapoznám a kezelés megkezdését.
   Az endokrinológus egy jó kezdetnek tűnik, én azonban azt gondolom, hogy ha a tünetei az abortuszt követően alalkultak ki, akkor az abortusznak a testi vagy lelki következményei állhatnak a háttérben. Ezért egy másik nőgyógyászt is felkeresnék az Ön helyében, minden korábbi lelettel és előzménnyel. Érdeklődjön közösségi oldalakon terheseknek létrehozott csoportokban tapasztalt és ajánlott orvosok iránt.
   Amennyiben biztosan mindent rendben találnak, tovább haladhat a stressz okozta testi tünetek vonalán.
   Természetgyógyászaink, Judit és Rita a stresszoldásban tudnak segítséget nyújtani Önnek, azonban előtte legyen biztosan kivizsgálva a háttér.
   Kívánom, hogy mielőbb megtalálja azt az orvost, majd terapeutát, aki szaktudásával és empátiájával tud Önnek segítséget nyújtani tünetei oldásában, és lelki egyensúlya visszaszerzésében!
   Üdvözlettel:
   Harmónia Centrum

 9. Gabriella

  Üdvözlöm.A segítségét szeretném kérni,hogy milyen orvost keressek fel.
  Azzal kezdem hogy jártam a belgyógyászaton egy fél éve.De sajna feleslegesen mert nem kaptam megfelelő választ.Raynaud szindromát állapítottak meg.De szerintem nem az.
  A kezem és a lábam mindig hideg.Mindkét bokámkörül pirosan lilásan látszanak a hajszál erek.Sokat összehuzza a görcs a bokám és a vádlim.Este mikor lefekszem fura olyan mintha belülről csipkedne az áram.Van hogy 2 mp van pedig 5-6mp is érzem ekkor már erőssebben,ami szivemig hatol és nem tudok elaludni.Kérem erre mindenképp válaszoljon már,mert kiborító hogy nem tudok aludni.
  A vérnyomásom is elég magas.De a pulzusom agaszt,mert nagyon sokat nyugalmi állapotban 109,118,123.stb
  Sokat szédülök,fáj a mellkasom és a hátam közepe.Kérem ha tud segítsen.Válaszát és segítségét előre is köszönöm!

  1. harmonia-blog A Bejegyzés szerzője

   Kedves Gabriella!
   Tünetei alapján én is a szív-érrendszeri kivizsgálás felé terelném Önt, mert magas pulzusa, vérnyomása és szívtáji fájdalma volt a felsorolt tünetek között. Amennyiben a legutóbbi belgyógyászati kivizsgálás eredménye a Raynaud szindróma volt, mégis másodvéleményre vágyik, keressen fel egy másik intézményt további szívérrendszeri kivizsgálásért.
   Azonban ha a másodvizsgálat is a Raynaud szindrómát hozza ki diagnózisul, kérem fogadja meg orvosai tanácsát, és kezdje meg a kezelését.
   Vérnyomáspanaszainak rendezésében az egészséges táplálkozás és életmód is fontos, ebben esetleg segítségére tudnak lenni természetgyógyászaink, gyógytornászaink. Azonban a szív-érrendszeri kivizsgálás nem elhanyagolható, és annak lelete nem nélkülözhető a kezelés megkezdéséhez.
   Üdvözlettel:
   Harmónia Centrum

 10. Horvàth RENÀTA

  Joestèt kivànok az èn problèmàm hogy van egy nagyon nehezen gyogyulo fekèlyem pyoderma gangreusom ami màr kèt hònapja nem.akar gyogyulni kèt hètig voltam.bent vele a korhàzba magenrendelèsen is voltam .nagyon fàj kellemetlen èrzès a seb körül dagad a bokàm ès èjelente nem tudok aludni zsibad a làbam ès furcsa èrzèst èrzek nem tudom megmagyaràzni fàjdalmas de nem csak a seb hanem az egèsz làbszàram csipkelödös ,ègő èrzès hàziorvosnàl is voltam èrszükületem is van aszt monta mert fàj egy màsik ponton is ès kilehet tapintani regèn volt màr.mèlyvènàs trombozisom .Ès fèlek hogy sosem gyogyul meg illetve mulik el a fàjdalom pàr honapja alergias purpura miatt is màr voltam.korhàzban autoimmunbetegsèget àllapitottak meg ettől alakult ki a fekèly??

  1. harmonia-blog A Bejegyzés szerzője

   Kedves Horváth Renáta!
   Megértjük zaklatottságát és aggodalmát fekélye iránt. Valóban összetettnek hangzik az Ön esete, ráadásul már két hónapja küzd ezzel a betegséggel.
   A fekélykezelés egy igen speciális területe az egészségügyi ellátásnak. A Budapest Markó utca 11 szám alatti Harmónia Centrumunkban kiemelkedő színvonalú sebelátás zajlik minden hétköznap. Képzett orvosaink és sebkezelő specialistáink akkor tudnak és mernek összefüggésekről nyilatkozni és kezelési tervet alkotni valaki számára, ha a sebet látták, a kapcsolódó orvosi leleteket olvasták.
   Nehéz és lehetetlen lenne tehát megválaszolni blogon a kérdést, mitől alakulhatott ki a fekély a lábán. Ugyanakkor amennyiben részt tud venni egy személyes konzultáción, egészen biztosan választ fog kapni kérdésére. Sőt, még többet is fog kapni. Kezelési tervet, mely otthoni teendőket is tartalmaz, és általunk végezhető kezelési módokat is javasolni fognak, ha Önnél alkalmazhatóak. Így a konzultáció végére az Ön kezébe kerül a tudás, gyógyulásának kulcsa. S amennyiben rászánja magát, már aznap elindulhat az úton, hogy visszaszerezze fájdalmatlan, ép lábait.
   Reméljük, hamarosan Önt is a sikeresen gyógyult fekélyes vendégeink sorában köszönthetjük. Olvasson róluk az alábbi linken:
   https://www.harmonia-centrum.hu/sebkezeles-gyogyulasok
   Üdvözlettel:
   Harmónia Centrum

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük