Vérnyomáscsökkentő teák

A gyógynövényekből készült vérnyomáscsökkentő teák legfőbb előnye, hogy mellékhatások nélkül képesek csökkenteni a kezdődő magas vérnyomást, és visszaállítják a vérnyomás normális értékét. A gyógynövények a természetben található természetes anyagok. Ezért a megfelelő hatású gyógynövényeket kiválasztva nem terhelik meg a mellékhatások a májat vagy a vesét. És gyomorpanaszokat sem okoz mértékkel való fogyasztásuk.

Mellékhatás mentességük mellett pedig rendszeres fogyasztásuk segít megelőzni a különféle szív és érrendszeri betegségek kialakulását is. Ha vérnyomáscsökkentő tea fogyasztásával is eredményes lehet vérnyomása egészséges értéken tartása, akkor nem kell elkezdeni a különféle mellékhatásokat okozó vérnyomáscsökkentők szedését.

immunrendszer megerősítése

Egészségesebb ételek fogyasztásával nemcsak az immunrendszerét erősítheti meg, hanem magas vérnyomását is csökkentheti

Már kialakult magas vérnyomásnál pedig arra ügyeljen, hogy a vérnyomáscsökkentő tea és a vérnyomáscsökkentő gyógyszer együttes szedése nehogy túlságosan levigye a vérnyomás értékét. Az ilyenkor tapasztalható esetleges gyengeséget vagy szédülést érdemes megelőzni a szedett vérnyomáscsökkentő fokozatos csökkentésével és a vérnyomáscsökkentő tea fogyasztásával. Hosszú távon ugyanis előnyösebb mellékhatások nélküli természetes módszereket használni vérnyomása normális értékének visszaállítására.

Galagonya tea vérnyomás csökkentésére

A galagonya az egyik legjobb értágító hatású és szívműködést segítő gyógynövény.

galagonya tea

Galagonya tea vérnyomás csökkentésére és a szívműködés erősítésére. A tea készítésére használt virágos hajtásvéget májusban gyűjtik. A galagonya piros bogyós termését pedig a fagyok előtt érdemes összeszedni. Ízletes lekvárt készíthet belőle, ami erősíti a szív működését

A galagonya virágos hajtásából főzött tea nemcsak a magas vérnyomás csökkentésére, hanem szív és érrendszeri betegségek megelőzésére is jól használható. A galagonyából készült teát a koleszterinszint csökkentésére, az erek meszesedésének megelőzésére és a vérkeringés javítására is bátran fogyaszthatja. Emellett azonban még a szív ritmusos összehúzódásának zavarakor is elősegíti a szív egyenletes működésének javítását.

A flavonoidokat és kvercetint tartalmazó galagonya tea a vér koleszterinszintjének csökkentésével tisztítja az ereket, és megakadályozza a vérzsír érfalra rakódását. Ezzel az erek fala rugalmas marad, és a rugalmas érfal könnyebben tud tágulni és összehúzódni a vér pumpálásakor. A szív koszorúereinek tisztán tartása a szívinfarktus, az agyi erek rugalmasságának a megőrzése, az érelmeszesedés megelőzése pedig az agyvérzés megelőzését segíti.

Ennek a kiváló vérnyomáscsökkentő teának a további előnye, hogy megfelelő mértékkel bátran fogyaszthatja. Azért, mert nincsenek olyan mellékhatásai, ami bármilyen ártalommal járna a szív és érrendszer működésére. Nem véletlen ezért, hogy jótékony hatását csak a galagonya tea tartós fogyasztásával érheti el.

Érdemes mézzel édesíteni. Azért, mert a méz rengeteg vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, ami hasznos a szervezetnek. Különösen magas a kálium tartalma, ami a szív egészséges működéséhez nélkülözhetetlen.

Fehér fagyöngy tea magas vérnyomás ellen

A fehér fagyöngy tea az erek tágításával, áteresztő képességének a növelésével csökkenti az erek falára eső nyomást, és ezzel csökkenti az erekben áramló vér nyomását. Az erek meszesedésének csökkentésével, az erek tisztításával az érszűkület és az érelmeszesedés megelőzésére, sőt még szívritmuszavarra is eredményesen használható.

A fehér fagyöngy leveleiből és fiatal ágaiból hidegvizes áztatással készítsen vérnyomást csökkentő teát. Ne főzze és ne forrázza a fagyöngy leveleiből és ágvégeiből készített teakeveréket. Azért, mert ezzel elveszítené azokat az értékes hatóanyagokat, ami miatt annyira szeretjük. A tea gyulladást és vérnyomást csökkentő hatása már évszázadok óta jól ismert. Nemcsak a vérnyomást csökkenti, hanem nyugtató hatása is jól ismert. Javítja az agy működését, és elősegíti a jobb koncentrálást is.

Hibiszkusz tea vérnyomás csökkentésére

hibiszkusz tea

Igyon hibiszkusz teát magas vérnyomása csökkentésére!

A hibiszkusz virágából főzött tea nemcsak a magas vérnyomás csökkentésére, hanem a megelőzésre is bátran használható. A tea hatóanyagai az érfal tisztításával tágítják az ereket, és magas C-vitamin tartalmukkal segítenek megőrizni az erek falának rugalmasságát. Ezzel javítják a vér áramlását, csökkentik a vérnyomást. Antioxidáns hatásuknak köszönhetően csökkentik a vér koleszterinszintjét, és segítenek megelőzni az erek meszesedését. Ezzel pedig megőrizni az erek falának rugalmasságát és átjárhatóságát.

A koleszterinszint csökkentésével, az érelmeszesedés megelőzésével a magas vérnyomás csökkentése mellett a különféle szív és érrendszeri betegségek kialakulásának a veszélyét is csökkenti.

Zöld tea a vérnyomás mérséklésére

A zöld tea magas antioxidáns tartalma nemcsak a vérnyomás mérséklésében, hanem az anyagcsere javításában, és ezzel együtt pedig a fogyás támogatásában is fontos szerepet játszik. A zöld tea a zsír elégetésében játszik fontos szerepet. Az ideális testsúly megőrzésével és visszaszerzésével pedig a szív munkájának a megkönnyítésében is fontos szerepe van.

Az anyagcsere javítása és a vérnyomás csökkentése mellett tisztítja is az ereket. Ezzel pedig megelőzi a vér zsírosodását, ami elősegíti az alacsonyabb koleszterinszint megőrzését, és az erek meszesedésének a megelőzését.

Levendula tea vérnyomás mérséklésére

A levendula virágából főzött tea nemcsak vérnyomást csökkentő, hanem nyugtató, stresszoldó hatású is. Ezért nem véletlen, hogy elsősorban a stresszes helyzetek, az idegeskedés miatti magas vérnyomás csökkentésére használhatja eredményesen a levendula virágából főzött teát.

A levendula tea stresszt csökkentő, nyugtató hatása nemcsak a vérnyomását csökkenti, hanem a szív izmainak a regenerálódását is elősegíti. Ezzel pedig szívinfarktus megelőzésében játszik fontos szerepet. Nyugtató hatásával elősegíti a nyugodt alvást is, és ezzel pedig a pihenését, feltöltődését támogatja.

5 vérnyomáscsökkentő tea közül melyik fogja levinni magas vérnyomását?

Az öt vérnyomáscsökkentő tea közül melyikről hallott már korábban is? Most, hogy megismerte mindegyik vérnyomást csökkentő hatását, melyiket fogja rendszeresen inni magas vérnyomása csökkentésére?

Bármelyiket is választja, a vérnyomását csökkentő tea rendszeres fogyasztásával jót tesz vérnyomása csökkentésének. Emellett azonban több mindent is megtehet vérnyomása mellékhatások nélküli mérsékléséért.

Leginkább azzal, ha kerüli a sós ételek fogyasztását. A nátrium ugyanis megemeli a vérnyomást. Érdemes csökkenteni étrendjében a sokféle tartósítószert és élelmiszer adalékokat tartalmazó félkész és készételek fogyasztása mellett a felvágottak és chipsek fogyasztását is. Az ezekben található sok só megemeli a vérnyomást.

Az állati zsírok fogyasztásának mérséklésével a koleszterinszintet tudja csökkenteni, az erek falának meszesedését tudja megelőzni.

Az étrendjére figyelés mellett érdemes többet mozogni. A mindennapi mozgás segít a felesleges kilók leadásában is, a stressz kezelésében, és a közérzete is jobb lesz. Azzal is jót tesz vérnyomásának, ha igyekszik eredményesebben kezelni a stresszt, valamint abbahagyja a dohányzást és az alkohol fogyasztását.

magas vérnyomás oka

Milyen életmódbeli oka lehet magas vérnyomásának? Kattintson a képre Magas vérnyomás okai kérdőívéért, és derítse ki!

Mégis a legeredményesebb akkor lehet magas vérnyomása csökkentésében, ha életmódja alapos felmérésével kideríti a magas vérnyomás kiváltó okát. Azért, mert ennek a kiváltó oknak a megszüntetésével tud a legeredményesebben megszabadulni magas vérnyomásától.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük