Melyek a lábfájás lelki okai?

A lábaira nehezedik a teste, és viszik előre az életben. Amikor a lábaival vannak gondjai, akkor az előrehaladásában lehetnek problémái. Meg kell állnia, és fel kell tennie magának néhány kérdést. Megtudhatja a cikkből, hogy melyek lehetnek a lábfájás lelki okai.

Örül a jövőben bekövetkező változásoknak, vagy inkább tart az új dolgoktól? Ha tart a jövőjétől, akkor melyek azok a jövőbeni várható helyzetek, amelyek félelmeket keltenek Önben?

A jövőjével kapcsolatban igazából két dolgot tehet.

 • Ellenáll a változásoknak, és úgy érzi, hogy „le vagyok bénulva”, és annyira meg van ijedve, hogy legszívesebben a „nyakamba venném a lábaimat”, és elfutna? Azonban valóban ez lenne a megoldás?
  • Ha ilyen gondolatok kavarognak az agyában, akkor érdemes megnéznie, hogy kivel vannak olyan konfliktusai, amelyek feszültséget jelentenek Önnek?
 • Másrészt pedig bátran szembenéz a változásokkal, és még inkább elébe megy azoknak.

A lábára vonatkoztatva ezek azt jelentik, hogy napról napra előrébb halad, és fejlődik.

lábfájás lelki okai

Lábfájása mit jelezhet?

A lábával kapcsolatos problémái, lába fájdalma azt jelzik, hogy életében éppen olyan akadállyal áll szemben, amelyet el kell távolítania, le kell küzdenie azért, hogy folytathassa az útját. Kívánatos jövője felé haladva, ha bízik önmagában, akkor le kell küzdenie nemcsak az eléje kerülő külső akadályokat, hanem a változásokkal szembeni belső ellenállását is.

A lábain lépkedve halad előre. A talpa egész testének a leképezése, egész teste rajta van a talpa felületén. A reflexológia ezen tanítása szerint minden lábához kapcsolódó problémája lehetővé teszi annak kiderítését, hogy melyik testrésze lehet problémás.

Egy lábával kapcsolatos probléma azt jelzi, hogy konfliktus van az Ön által választott irány és a mozgása között. Ebből pedig azt a tanulságot tudja leszűrni, hogy talán nagyobb biztonságra lenne szüksége, mert a jövőjével kapcsolatos várakozásai vagy inkább aggodalmai félelemmel töltik el.

Ha fáj a lába vagy a lábfeje, akkor mit tesz? Mit tesz lába, lábfeje fájdalmakor? Ha úgy viselkedik ilyen helyzetben mint mások, akkor kímélni kezdi a lábát. Ez a fájdalomreakció természetes és magától érthető. Értelemszerűen kímélnie kell fájdalmas testrészét, és lassítania kell a haladásán. Fájdalmának olyan lelki oka is lehet, hogy az Ön előtt lévő teendők elvégzésével szemben komoly fenntartásai vannak, vagy pedig akár egyenesen lehetetlennek is tartja.

Ennek az ellenkezője is lehet azonban, hisz lehet, hogy olyan gyorsan megy előre, hogy – akár testi épségének a megőrzése érdekében is – lassítania kell.

A jobb vagy a bal lába fájdalma, görcsbe rándulása azt fejezi ki, hogy milyen mértékű lehet a változás elutasítása, és a fájdalom jelezheti azt is, hogy lelke mélyén melyik irányba fél elindulni.

Ha lapos, egyenes talpa van, akkor ez merev gerincoszlopra utal. Ez azt fejezheti ki, hogy nincs Önben meg a kellő rugalmasság. Ha lapos a talpa, akkor nincs hézag a lába és a föld, amin jár között. Ez azt is kifejezheti, hogy talán túlságosan óvatosan húzta meg a határait, és lehetne akár ambiciózusabb is. Talán sebezhetőnek érzi magát, és megelégszik a dolgok felszínességével is, ahelyett, hogy mélyebb kapcsolatokat alakítania ki, nagyobb elköteleződéseket választana, és nagyobb lenne a kezdeményezőképessége. Ezzel szemben, ha a lábboltozata magas, akkor emiatt nehézkesebb lehet a mozgása, és terheltebb a gerince.

Ha hidegek a lábai, akkor könnyen lehet, hogy az anyjával kapcsolatos viszonyát kellene megnéznie, és felülvizsgálni, mert ez azt fejezi ki, hogy a vele való viszonya is meglehetősen fagyos és távolságtartó.

Megszabadulna lábfájdalmától? Kérdése van még lábfájása kezeléséről?

 • A stressz forrásának megtalálásával és oldásával megszabadulhat lábfájásától. Szeretné oldani a stresszt, amely nagy valószínűséggel lábfájásának is okozója lehet?
 • Munkatársaink munkaidőben várják hívását a (+36-1) 269-2946-os számon.

4 gondolatok ezen: “Melyek a lábfájás lelki okai?

 1. B.Hajnalka

  Ingyenes a válaszadás vagy ez egy reklám? Évek óta Sarkantyúm van, nem használnak vagy csak részben a kezelések.

  1. harmonia-blog A Bejegyzés szerzője

   Kedves B. Hajnalka!
   Igen, a válaszadás a Harmónia Centrum blogszolgáltatásának része. Igyekszünk mindenki kérdésére a lehetőségeinkhez mérten kielégítő választ adni. Természetesen a távdiagnózis nem lehetséges semmilyen betegség esetén, de igyekszünk tanácsot adni azoknak, akik egymaguk küzdenek fájdalmaik ellen.
   Önnek milyen konkrét kérdése lenne?
   Amint azt blogunk és honlapunk cikkeiben is olvashatja, a sarkantyú kezelésében számos jó tanáccsal és eszközzel tudunk segíteni Önnek, hogy mihamarabb leküzdhesse sarkantyúját, sarokgyulladását.
   Nem jelölte meg, ezidáig milyen kezelésekkel próbálkozott fájdalmai enyhítésére. Amennyiben még nem próbálta végig az összes, általunk javasolt kezelési módot, addig nem szabad feladnia a reményt!
   Ha elveszettnek érzi magát azzal kapcsolatban, hogy mi lenne Önnek a legjobb, bízzon kollégáinkban, és számoljon be személyesen a sarkantyú ellen vívott harca részleteiről.
   Várjuk visszajelzését, hívását, felkeresését, hogy segítségére lehessünk!

 2. Margit

  Tisztelt doktor !
  Problémám az hogy amint megpihenni a lábam elkezd fájni, Társult hozzá az éjszaka I vizelés 3 szőr. A lábamra ilyenkor rá kell állni. Nem zsibad, görcsöl, fáj.Lefekvès után 1 órával és hajnali 1 kor, 3 kor vizelés.. Nagyon várom válaszát.

  1. harmonia-blog A Bejegyzés szerzője

   Kedves Margit!
   Fontos tisztázni, hogy mire vár megoldást intézményünktől, szakembereinktől. Azt szeretné megtudni, miért fáj a lába megpihenés után? Azt szeretné tudni mi rá a megoldás? Szeretné igénybe venni a gyógymódot és végre megszabadulni a görcsölő fájdalomtól a lábában? Vagy az éjszakai rendszeres vizelés rontja életminőségét és ehhez keresi a segítséget?
   Mozgásszervi problémákkal foglalkozunk elsősorban, ezért az utóbbihoz kis- az előbbi kettőhöz nagy hozzáértéssel rendelkezünk. Amennyiben a pihenési lábfájdalma nincs kapcsolatban más egészségügyi problémájával, Önnél az oly gyakori sarokgyulladás vagy talpi ín gyulladásról lehet szó. Azonban minden társbetegség befolyással lehet a megfelelő kezelési mód kiválasztásában. Ezért fontos egy teljeskörű vizsgálat. A lökéshullám kezelés és kiegészítő otthoni feladatai együttesen kiemelkedő hatékonysággal, hosszú évekre megszabadítanák a talpfájdalomtól, amennyiben Ön alkalmas a kezelésre, és valóban erre a kezelésre van szüksége.
   Engedje meg, hogy segítsünk megtalálni a megfelelő enyhítést hozó terápiát, jelentkezzen be hozzánk vizsgálatra!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük