Melyek a térdfájás lelki okai?

Ha térdfájása lelki okait kutatja, akkor érdemes feltenni néhány kérdést magának. Márpedig a térdfájdalom lelki okait feltáró kérdések őszinte válaszokra várnak. Még akkor is, ha félünk őszinték lenni. Még saját magunkhoz is. Pedig fontos lenne. Miért olyan fontos válaszainak az őszintesége?

Azért, mert így fog tudni segíteni magán. Így fogja tudni megszüntetni térde fájdalmát.

fáj a térdem

Mitől fájhat a térde? Érdemes kideríteni térdfájása okát. Azért, mert fájdalma okának megszüntetésével megszabadulhat térde fájdalmától is. Kattintson a képre

Ha fáj a térde, akkor a fájdalommal testi tünetei jelentkeznek. Legfeltűnőbben a térd duzzanata és fájdalmas gyulladás a térdén. A fájó és látható testi tünetek kutatásával párhuzamosan gondolja végig a lehetséges lelki okokat is. Azt, hogy talán nem ragaszkodik-e túlságosan is a saját elképzeléseihez? Talán lehetséges, hogy túlságosan önfejű?

Ha igen, akkor talán hajthatatlan konoksága is okozhatja térdpanaszait. Őszinte tud lenni saját magához? Ez bizony nem könnyű.

Ha viszont sikerül őszintének lenni, akkor jó esélye van arra is, hogy kigyógyítsa térde fájdalmát. Jó, de hogyan lehetséges ez? Mit tegyen? Hogyan segítsen magán?

lépcsőzés hatásai

Mi okozza térde fájdalmát? Mit tehet azért, hogy ne fájjon a térde?

Mit tegyen azért, hogy ne fájjon a térde, és újra fájdalom nélkül járjon?

  • Térde fájdalommentességének visszaszerzéséhez az első lépés, hogy tudja meg, hogy mitől fájhat a térde.
  • Ha térdfájdalma okát már kiderítette, akkor a kiváltó ok megszüntetésével meg is szabadulhat  térdfájásától. Nemcsak átmenetileg, egy kis időre, hanem akár egész életére is. Ezért persze elhatározása után tenni is kell majd térde fájdalommentességének megőrzéséért.
térdfájás lelki okai

A térdfájás lelki okai melyek lehetnek? Derítse ki? Fájdalma okának kiderítése lehet az első lépés térde fájdalommentessége felé

Térdeinek állapota rugalmasságának a mértékéről is beszélhet. Térdei akkor betegszenek meg, ha alulértékeli magát. Rugalmatlanságának a hiányáról beszélnek a térdei, ha nehezen tudja behajlítani őket. Érdemes elgondolkodni azon, hogy miért alakulhatott ki ez a helyzet? Mi vezetett oda, hogy megfájdult a térde?

  • Talán azért fáj, mert túlságosan mereven ragaszkodik az álláspontjához, és talán túlságosan gőgös?
  • Nem elég rugalmas ahhoz, hogy meghallgassa és elfogadja mások érveit? Még akkor is, ha azok igencsak meggyőzőek.
  • Mennyire ismeri saját magát? És mennyire tud őszinte lenni saját magához?
  • Lehet, hogy rugalmatlansága állhat térdfájdalma mögött?
térd gyógytorna

Térd gyógyító tornája

Ezzel szemben viszont ott van a másik véglet. A könnyen hajló térd az alázat és a rugalmasság jele. Most akkor melyik a jobb? A konok merevség vagy inkább a határtalan rugalmasság.

Erre a határozott válasz az, hogy egyik sem jó igazán. Egyik szélsőség sem jó. Élete minden helyzetében pedig különösen nem. Mert minden helyzet más. Minden helyzetnek más a fontossága. Ezért minden helyzetnek más lehet a jó megoldása is. A helyzettől függően. Térde fájdalomcsökkentő tornáztatásával felkészítheti erre a térdét.

A rugalmasság esetében természetesen mindig az lehet a kérdés, hogy milyen mértékű alázat, és milyen mértékű rugalmasság az, ami még az érdekeit szolgálja?

  • Álljon meg egy pillanatra, és gondolkodjon el ezen. Gondolkodjon el a konok hajthatatlanság és a határtalan rugalmasság ellentétén. Sőt nem is igazán ezek ellentétén, hanem azon, hogy milyen Ön számára hasznos átmenetek lehetnek a végletes pólus között.
  • Lehet, hogy saját érdekét olyan mértékben alárendeli mások érdekének, ami már nem tesz jót Önnek? Előfordulhat ez?
térdhajlatfájdalom

Miért fáj a térde? Mi okozhatja a fájdalmat? Derítse ki térdfájása okát!

Térde hajlékonysága mennyire fontos Önnek?

Ha túlságosan merevek, fájdalmasak a térdei, akkor érdemes megnézni, hogy nem dolgozik-e Önben valamilyen düh vagy dac? Ami túlságosan merevvé és rugalmatlanná teszi.

  • Talán nem tudja elfogadni a tekintélyt?
  • Talán konfliktusai vannak a szüleivel vagy talán a felettesével?
  • Talán fél valamit megtenni vagy felvállalni?

Lehetséges az is, hogy bizonyos helyzetekben nem kellene minden áron dacolni másokkal, és ragaszkodni az álláspontjához. Inkább el kellene fogadnia a másik álláspontját. Igen, lehetséges, hogy ilyen helyzetekben rugalmasabbnak kellene lennie. Ezt azonban csak Ön tudja megítélni, hisz Ön ismeri saját magát. És Ön ismeri az adott helyzetet?

Ha a térdei megsérülnek, akkor már olyan mértékű rugalmatlanságról, arroganciáról és gőgről lehet szó, amely már az előrejutását is veszélyezteti, és a tisztánlátását is elhomályosítja?

elülső keresztszalag szakadás

Elülső keresztszalag szakadás az egyik leggyakoribb térdsérülés. Sokakhoz hasonlóan Önnek is szakadt már el a keresztszalagja?

Vagy talán alulértékeli magát bármilyen fizikai vagy szellemi feladat során, és ez hajlamossá teszi Önt térde sérülékenységére. A térdszalagok szakadása gyakori sérülés. Volt már térdszalag szakadása? Mennyi ideig tartott a gyógyulása?

Leggyakrabban az elülső keresztszalag és a belső oldalszalag sérül a térden. Különösen az elülső keresztszalag szakadása gyakori sportolás közben.

Talán makacssága és arroganciája ellenére mégis gyakran érzi azt, hogy engednie kellene szüleinek, tanárainak, főnökeinek vagy éppen a társainak?

Makacsságának problémáját már Ön is érzi, és ez is konfliktust okoz Önnek? Hisz tudja, hogy talán engednie kellene, de nem viszi rá a makacssága, az önfejűsége?

Hajthatatlan, pedig talán megértőbbnek kellene lennie bizonyos helyzetekben.

Ezek közül az esetek közül Önre természetesen csak egy vagy talán néhány vonatkozik, és semmiképpen sem az összes, hisz ezek jó része ellentmondásban van egymással.

térdfájdalom nélkül

Szeretne újra térdfájdalom nélkül lépni? Szeretne újra térdfájás nélkül élni? Kattintson a képre, és térdfájása okának kiderítése után szüntesse meg térde fájdalmát

Fájdalom nélküli életéhez ha szeretné megszüntetni szúró térdfájását, akkor előbb érdemes kizárni, hogy térdfájdalmának nincs-e valamilyen testi oka. Ezen a linken segítünk megismerni sok mindent térde fájdalmáról, és a fájdalom megszüntetéséről. Meg tudja nézni azt is, hogy milyen testi okai lehetnek térdfájásának.

Térde panaszmentességéért: (+36-1) 269-2946

Ezeknek a testi tüneteknek a kialakulását is okozhatják azonban lelki okok. Hosszabb távon mindenképp. Ezért ha konkrét testi oka nincs térdpanaszainak, akkor jó esélye van arra, hogy térdfájását valamilyen lelki dolog okozza. Ha pedig fájdalmának már testi tünete is van, akkor is könnyen lehetséges, hogy ennek a tünetnek a kialakulásához vezethetett valamilyen lelki tényező is.

Ha a lelki tényezőknek már csak a lehetősége is felmerül, akkor érdemes tennie térdfájdalma lelki oka ellen. Érdemes nyitottabbá, elfogadóbbá válnia a környezetével szemben. Le kell adnia a makacsságából, önfejűségéből, hisz ez Önnek fogja a legtöbb jót tenni. Térdfájdalma talán csak segíteni akar Önnek, és arra akarja figyelmeztetni, hogy ideje lenne végre eldönteni, hogy mit akar kezdeni magával. Talán ideje lenne a dacolással szemben a konstruktív együttműködés tetteinek a mezejére lépnie. Nemcsak térdfájdalmának a megszüntetése, hanem önmaga sorsának jobbra fordításáért.

Talán reálisan elemezni kellene jelenlegi helyzetét, és másokat is nyitottan meghallgatva el kellene döntenie, hogy merre és hogyan haladhat tovább térdfájdalma megszüntetésének útján?

Semmilyen konkrét testi bajjal nem járó térdfájdalma talán erre akarja figyelmeztetni Önt?

Térdfájdalma teste állapotáról árul el fontos információt. A teste ezzel is üzen elméjének, és ezeket az üzeneteket érdemes komolyan vennie, hisz Önnek segítenek ezek a jelek. Amíg fiatal, addig könnyen elmúlhat a fájdalom, még akkor is, ha túlerőlteti a térdeit. Szervezete hamar regenerálódik. Könnyen gondolhatja azt, hogy nincs semmi gond.

  • Ez lehet, hogy így is van.
  • Lehet azonban, hogy nem. Ekkor azonban már figyeljen ezekre a jelekre, amelyek eleinte csak apróbbak. Ha viszont nem reagál rá, akkor egyre nagyobbak és egyre fájdalmasabbak lehetnek. Az egyre fájdalmasabb jelzések pedig nem fognak jót tenni Önnek.

Ne vegye félvállról térde üzeneteit. Panaszai megszűnhetnek, szervezete regenerálódik, a sérülések, túlerőltetések apró lenyomatai azonban ott maradhatnak. A gyógyszeres kezelés sem jelent megoldást, mert a tünetek elnyomása a kiváltó okot nem szünteti meg. Az ok megmaradásával fájdalma újra meg fog jelenni. Csak az a kérdés, hogy mikor.

Ha viszont a kiváltó okot felismeri, és megszünteti, akkor képes lesz megszabadulni tőle véglegesen.

térd erősítése bordásfalnál

A fájó térd erősítése bordásfalnál

Térdfájdalmát kiváltó okok lehetnek lelki és szervi eredetűek is. Ha térdfájdalmának szervi oka van, például a porcok kopása, akkor a porc kopását kezelni kell. Ennek egyik legjobb módja lehet megkopott térde rendszeres tornáztatása a térdízület olajozásával, a megkopott porcok körüli izmok megerősítésével. A megerősített izomzattal jelentősen csökkenteni tudja a kopott porcokra jutó terhelést.

Ha pedig lelki eredetű fájdalmának az oka, akkor az életmódján érdemes változtatnia. Legalább a fájdalom megszüntetéséhez szükséges mértékben.

A térdfájás okának megszüntetésével tud a legnagyobb eséllyel megszabadulni fájdalmától. Akár lelki, akár testi oka van térde fájdalmának, a fájdalmát kiváltó oknak a megtalálása segíti fájdalma megszüntetését.

A térdfájdalom lelki oka előbb-utóbb testi tüneteket is okoz. Ezért térdfájdalma okának kiderítését kezdje térdfájása alapos megfigyelésével, majd folytassa a fájdalma okát feltáró részletes kérdőív pontos kitöltésével!

térdfájdalom oka

Térde mióta fáj? Fokozatosan vagy hirtelen jelentkezett a fájdalom? Mikor erősödik? Mikor enyhül a fájdalom? Mire figyeljen még? Mi az oka térde fájdalmának? Derítse ki a Térdfájás okai kérdőív kitöltésével. Kattintson a képre térdfájdalma okát kiderítő kérdőívéért!

  1. Töltse ki térdfájdalma okát felkutató kérdőívét térde fájdalmának pontos megfigyelése alapján!
  2. Válaszai kiértékelésével derítse ki, hogy mi okozza térde szúró fájdalmát. Kattintson a linkre kérdőívéért. A kérdésekre adott pontos válaszai rávezetik arra, hogy mitől fáj a térde. Miért annyira fontos ez? Azért, mert térdfájdalma okának a megszüntetésével tud a legnagyobb eséllyel megszabadulni térde fájdalmától. Válaszai értékelésében tud segíteni tapasztalt térdspecialistánk, ha elküldi nekünk pontosan kitöltött kérdőívét.
  3. Utána pedig a fájdalmat kiváltó ok megszüntetésével szabaduljon meg fájdalmától! Könnyebb lesz térdfájdalom nélkül járni.
dr hargitai gergely ortopédus

Dr. Hargitai Gergely ortopédus, térdspecialista: Hogyan tudok segíteni térde fájdalommentességének visszaszerzésében? Kattintson a képre, és nézze meg szakmai önéletrajzomból!

Pontos válaszai alapján térdfájása okának meghatározását bízhatja tapasztalt térdspecialistára. A tapasztalt szakember térdfájdalma okának kiderítése után a gyógyító kezelés kiválasztásában is segít. Mégpedig a többféle kezelési lehetőség közül a leghatásosabb gyógyulást hozó megoldás választásában.

Amikor már tudja, hogy mi okozza a panaszát, és mit tehet azért, hogy megszüntesse azt, akkor már „könnyű” dolga van. Hisz tudja, hogy mit tehet térde fájdalommentességének a visszaszerzéséért. Megteszi azt, amit tud térdfájdalommentes járásáért?

Senkinek sem fontos annyira térde panaszmentessége, mint Önnek.

  • Mit hajlandó megtenni időben és energiában azért, hogy térde újra panaszmentes legyen?

Egyedül szinte minden nehéz. Segítséget kérve viszont semmi sem lehetetlen térde fájdalommentességének visszaszerzésében.

Tudja, hogy mitől fáj a térde? Fájdalma okának kiderítése mellett kérdése van térdfájása megszüntetéséről is? És választ szeretne kapni rá.

  • térdfájdalom lökéshullám kezelés

    Térdfájdalom kezelése mellékhatások nélkül. A lökéshullám kezelés felgyorsítja a vérkeringést térdében. Így a vér sokkal több oxigént és tápanyagot szállít a sejtekhez. Ezért felgyorsul az anyagcseréjük, és sokkal hamarabb szűnik meg a gyulladás, és múlik el a fájdalom. Kattintson a képre! Ismerje meg, hogyan szüntetheti meg térde gyulladásos fájdalmát mellékhatások nélkül Magyarország legnagyobb gyakorlati tapasztalatának biztonságával

    Fájó térde eredményes kezelését részletesen bemutató oldalon válaszokat talál fájdalma lehetséges okairól. Az eredményt hozó kezelési lehetőségeket is megismerheti térde házilagos fájdalomcsillapításától kezdve a korszerű szakorvosi kezelésekig. A térdfájdalom lehetséges okait megismerve már könnyebb lesz kiválasztani fájdalma tényleges okát. Utána pedig fájdalma megszüntetésének legjobb kezelését.

  • Munkaidőben pedig munkatársaink az (+36)1-269-2946-os számon várják hívását, és segítenek Önnek. Hívjon bennünket! Válaszolunk kérdéseire. Segítünk megszabadulni térde fájdalmától. Előbb segítünk információval, utána pedig az Önnek legjobb kezelési terv összeállításával.
  • Sétáljon újra térdfájdalom nélkül. Mosolyogva. Élje térdpanaszok nélkül az életét. Térdfájdalma okának kiderítése és megszüntetése után jó esélye van térdfájdalom nélkül élni. Fájdalma megszüntetésével szeretne újra térdfájás nélkül járni?

14 gondolatok ezen: “Melyek a térdfájás lelki okai?

  1. Pichlerne

    Üdvözletem,

    Részemről jelenleg tolószékkel tudok csak közlekedni. Bízom benne, valahogy csak kiszállok ebből a székből. 🙂
    Kérdésem lényege, hogy amennyiben napi 12 órát dolgoztam folyamatosan éjjeli műszakban, egy igen forgalmas éjjel-nappaliban, ahol vezetőség döntése okából tilos volt munkaidőben leülni, és folyamatosan a pénztárgép előtt álltam, kivéve a takarítási munkálatoknál, árúfeltöltésnél, és az egyszeri öt perces étkezést, amire időm telt, de akkor is csak támaszkodtam valahol, szék híján. Biztos, hogy lelki okokat keressek mindezek ténye mellett? A lábam munkavégére annyira lemerevedett, hogy a térdem alig akart bejáratódni, hogy haza tudjak ballagni valahogy. Nyilván tovább léphettem volna, de teljesen kilátástalan volt számomra más munka, kereskedő vagyok, ehhez értek. Ezzel kezdődött… Köszönöm előre is válaszukat.

    1. harmonia-blog A Bejegyzés szerzője

      Tisztelt Pichlerne!
      Köszönjük, hogy megtisztelt minket a bizalmával!
      Ilyen előtörténettel valószínűleg nem csak lelki okai vannak a problémájának.Az évekig tartó túlterhelés tönkretette az ízületeket és a megterhelő munkával járó stressz együttesen válthatta ki a jelenlegi állapotot.
      Nagyon fontos lenne, hogy találja meg mi az a tevékenység, ami segít Önnek lazítani , oldani a jelenlegi helyzettel járó stresszt pl. meditálás és mindenképpen gyógytornázzon az fog segíteni abban, hogy újra lábra tudjon állni és ismét teljes életet élhessen.
      Kitartást kívánunk!
      Ha bármiben tudunk segíteni keressen minket bátran.

  2. Kriszta

    Üdvözlöm!

    Kb. 2 hete egyszerre kezdett el fájni mindkét térdem. Nem hatalmas fájdalom, de állandóan érzem.
    Átlagos súlyú, 50 alatti nő vagyok. Ülőmunkát végzek. Mozgok, de rendszeresen nem sportolok, ettől nincs erőltetve a lábam.
    Magán fogorvossal küzdök, ami viszont megvisel. Nem mondhatom ki a véleményemet, mert akkor félek a „tévedését” sem javítja ki tisztességesen.
    Így viszont csak őrlődöm, rosszul is alszom.

    Lehet esetleg ez az oka a térdfájásomnak?

    Várom és előre is köszönöm válaszukat!

    1. harmonia-blog A Bejegyzés szerzője

      Kedves Kriszta
      A stressz nagyon könnyen megtalálja az útját, és fizikai fájdalmakhoz vezethet. Az izmok folytonos feszülése, a rossz tartás okozhat térdfájdalmat, és akár az is elképzelhető, hogy ennek az Ön életében megjelent, megoldatlan probléma az oka.
      Távolról természetesen nehéz ezt megmondani, ugyanakkor érdemes lehet némi mozgást bevezetni az életébe, amivel a nagymennyiségű stresszt oldja. Ha eltűnik a fájdalom, akkor jó nyomon járt térdfájdalma okának felkutatásában.
      A stressztől megszabadulva minél hamarabbi térdfájdalomtól mentes életet kívánok Önnek a Harmónia Centrum nevében

  3. Ilona

    2019-ben túra balesetet szenvedtem, amelynek során a jobb térd sérült.Már több orvosnál voltam s mai napig nem gyógyultam. A második műtét előtt állok. Sajnos már a bal térdem is fáj.Eddig a csípőm is fájt, de ez meggyógyult magától. (az orvosok sem értik miért nem gy gyógyulok. Miközben a belső hang azt súgja, amíg nem változtatsz az életeden nem gyógyulsz.
    Már változtattam, de még mindig semmi.
    Már nem tudom mit tehetnék még?
    Kérem a megadott email címemre válaszoljon.

    2020.07.01

    1. harmonia-blog A Bejegyzés szerzője

      Kedves Ilona!
      Amikor egy fájdalom megjelenik a testben, mindig mérlegelni kell, hogy fizikai vagy lelki ok van-e a háttérben. Az Ön esetében a rövid beszámoló alapján sokkal valószínűbb, hogy egy fizikai/mechanikai okról beszélünk, semmint lelki eredetről. A sérülés alapján megmagyarázható, hogy miért vannak még most is fájdalmai. Nem írt arról, hogy megfelelő rehabilitációs programot kapott-e az első műtét után, végzett-e rendszeresen gyógytornát, kapott-e fizikoterápiás kezeléseket. Ezek hiánya vagy nem megfelelő lezajlása (pl. sokkal később kezdődött, mint kellett volna, túl erős/gyenge volt, korán abbahagyta a gyakorlatok végzését, stb.) mind oda vezethetnek, hogy visszatér a panasz. Elképzelhető az is, hogy nem a rehabilitáció, hanem az első műtét során nem sikerült a térd biomechanikáját tökéletesen helyreállítani (pl. a sérülés olyan jellegű/mértékű volt, hogy ez nem volt lehetséges). A környező ízületekben megjelenő és elmúló fájdalmakat tökéletesen magyarázza a térd sérülése. Ilyenkor megváltozik a test mozgása, megbomlik a test normális súlyelosztása, statikája és dinamikája, és nem tudnak megbirkózni az ízületek a fellépő változásokkal. És ugyanígy magyarázza azt is, miért nem gyógyul még mindig.
      Lelki eredetű fájdalmakra akkor kell leginkább gyanakodni, ha a beteg nem tud felidézni konkrét sérülést, eseményt az életében, képalkotó eljárás sem mutat ki elváltozást, ugyanakkor a beteg konkrétan meg tud fogalmazni egy akutális konfliktust az életében. Ez az Ön esetében sokkal kevésbé valószínű.
      Javaslom, hogy keressen fel egy térdre specializált gyógytornászt, vagy kérjen másodvéleményt egy térdspecialista orvostól, és inkább ezen gondolatmenet mentén keresse a megoldást.
      Üdvözlettel,
      Harmónia Centrum

  4. Gyetvai Szilvia

    Udvozlom!

    14 eve futo, ma mar ultratavokat is teljesito 3 gyerekes anyuka vagyok, a gyerekeim mar felnottek. A sport egy eletemben bekovetkezo valsag idejen adott megoldast stresszre, “tulelesre”, idokozben az eletem reszeve valt. November elejen azonban elestem egy futas alkalmaval, es csunyan beutottem a terdem az aszfalton. Megdagadt, de egy hetes piheno utan a fajdalom is elmult, es a vizesseg is eltunt. Utana nem sokkal futottam felmaratont, maratont, semmilyen problema nem jekentkezett. Aztan december elejen egy barati kirandulas alkalmaval az eros lejtokon zsibbadni, feszulni, merevedni kezdett a labam. A 20 km-es turarol hazaerve masnapra fadalmas lett a terdem jaraskor, es nem tudtam se behajlitani se kinyujtani rendesen. Ket terdspecialista is latta, keszult MRI felvetel is. A diagnozis: kozepso felszinen az uvegporcnak kozepes merteku kopas, de nem korosan, mashol kisebb mertekben. Az uvegporc hatso felszinen egy 1 mm-es porcdarabka hianyzik. A szalagok es a porckorong ep. Bakerciszta van tele folyadekkal. Azt mondta mindket orvos, hogy nincs muteti helyzet, szedjek gyulladascsokkentot es futhatok is akar, csak a tulzott terdhajlitast keriljem. Negy hete voltarent szedek, ami csokkenti a fajdalmat, de a terdem gyakorlatilag otven szazalekosnak erzem. Nyujtasra instabil erzes, a hajlatban eros feszules, nem tudom
    Behajlitani es tokeletesen kinyujtani se. Nem kaptam tovabbi instrukciot. Azota nem edzek (pedig komoly edzesmumka kozepen tartok) de most mar attol felek nem is lesz mar olyan a terdem allapota mint a baleset es a kirandulas elott volt. 48 eves vagyok, vilageletemben sportoltam, tulsulyom nincs. Kerem ha tud, segitsen..nagyon szeretnek mihamarabb meggyogyulni es visszaterni korabbi aktiv sporteletemhez.

    1. harmonia-blog A Bejegyzés szerzője

      Kedves Szilvia!
      Nagyon alapos és részletes levelet küldött nekünk. Milyen kezelés az, amely esetleg szóba jöhetne az Ön problémájának enyhítése érdekében? A baker ciszta sajnos sok sok pihentetést, és minél kevesebb intenzív, ízületifolyadékot a cisztába pumpáló térdhajlítást igényel az Ön részéről. Ez így van, bármennyire is nehéz időszak ez most Önnek. A gyulladáscsökkentő gyógyszeren kívül, ha jól értem, más kezelést, mozgásterápiát nem kapott, ugye?
      Ez esetben gyógytornászként még pár dolgot megtehetnék Önért. Flossing vagy kineziotape terápiával kiegészítve tudnánk Önnek mutatni pár egyszerű, de célzott mozdulatot, melyet végezhetne a térdével a gyorsabb regeneráció érdekében. A talplenyomatát is megnézhetnénk, hogy tudjuk, nem indul-e a bokája felől egy eleve káros talajreakció erő a térdei felé?
      Amennyiben a gyulladáscsökkentőkön felül további támogatást szeretne adni térdének, ajánlnám Önnek a Lökéshullámterápia sorozat alkamazását a térdízület területén, mely gyulladás és fájdalom csillapító mellékhatásoktól mentes fizioterápiás módszer.
      Azonban mielőtt hiú reményei lennének, a futás újrakezdését február végéig nem tartom esélyesnek mindezek mellett sem.
      Üdvözlettel:
      Heizler-Himes Eszter
      Harmónia Centrum

  5. Katinka

    Üdv!
    Én egy éve kezdtem súlyzós edzéssel foglalkozni, vagyis nagy súllyal guggolni stb, és az elmúlt pár hónapban a térdem kezdett recsegni, ropogni guggolás, vagy akár sima lépcsőzés közben. Ja és fájni is! Tudnának nekem tanácsolni ebben a kérdésben valamit?

    1. harmonia-blog A Bejegyzés szerzője

      Kedves Katinka!
      Nagyon úgy tűnik, hirtelen terhelte túl a szervezetét. Első körben gyógymasszázzsal, gyógytornász segítségével korrigálhatja teste terhelését. Ha pár hét alatt nem tapasztal jóleső változást, tünetcsillapodást, akkor a szakemberek javasolni fogják megfelelő szakorvos felkeresését Önnek!
      Tudunk Önnek időpontot adni a Harmónia Centrumba, keressen minket bizalommal!
      https://www.harmonia-centrum.hu/deli-monika-gyogymasszor
      https://www.harmonia-centrum.hu/pakular-nora-gyogytornasz
      Üdvözlettel,
      Harmónia Centrum

  6. Nagy Sándorné

    Ūdv!Kb.1 hónapja elkezdett fájni a farokcsontom,alig tudtam ülni,majd a bal lapockai részem.2 hete a bal lábamat nem tudtam kinyújtani,ami nagy fájdalommal járt(égető,hasogató).Mára mindkét térdem nagyon fáj a térdhajlatban és oldalt is.Alig tudok menni,fájdalmam fokozódott.Válaszát köszönóm
    ,Magdi

    1. harmonia-blog A Bejegyzés szerzője

      Kedves Magdi!
      Panaszai egész gyors lefolyással, és sok testrészen jelentek meg. Ha az elmúlt 1-2 hónapban nem változott az életmódja, és nem tudja semmilyen tevékenységhez kötni a fájdalom megjelenését, akkor teljes körű kivizsgálásra lesz szükség, melyet reumatológus vagy ortopéd szakorvos vezényelhet le.
      Magánrendelés keretein belül mi ortopéd orvoshoz tudunk időpontot adni, igaz nálunk is csak augusztusban várható időpont.
      Állami ellátásban háziorvosa írhat Önnek szakorvosi beutalót. Ott is több hét várakozási idővel kell számolnia, ha Budapesti lakos.
      Ha a tünetei súlyosbodnak, nehezen tud egyáltalán közlekedni is, felkereshet egy sürgősségi osztályt kórházban. Készüljön több órás sorban állásra.
      Üdvözlettel,
      Harmónia Centrum

  7. Csikós Márta

    Üdvözlet! Nekem lehet túlterhelés is lehet az ok, illetve lelki is. Makacs vagyok, nehezen alkalmazkodom. Van egy energialehúzó személy az életemben (saját édesanyám). Ragaszkodok nézeteimhez, elveimhez. Viszont elkezdtem egy új sportot, nagyon sokat biciklizni, és más mozgásokat abbahagytam. Kizárólag tekerés közben jön az elviselhetetlen fájdalom. Masszőrnél jártam ma, és befeszült a combizmom. Ez sugározhat, és térdfájdalmat okoz. Kezelem minden tekintetben magam. Átgondolom a lelki okot, és a testi dolog miatt szedek sok mindent. Kenem, óvatosan tornáztatom, nyújtok, hengerezek. Várom a javulást, mert külföldi bicikli utam lesz nemsokára.

    1. harmonia-blog A Bejegyzés szerzője

      Kedves Csikós Márta!
      Igen, bizony a testi fájdalmak hátterében rengetegszer lelki okok állnak. Érdemes ezeket is átgondolni a jövőre nézve, mivel ezek enyhítésével a testi panaszok is enyhülni szoktak.
      Ha szeretne segítséget ennek kielemzésében, akkor mindenképpen jöjjön el Gorszkij-Kossuth Klaudia természetgyógyászunkhoz, aki talpreflexológiával, fülakupunktúrával, és életmód tanácsadással segít, amiben a lelki okok átbeszélése is nagy szerepet játszik.
      https://www.harmonia-centrum.hu/gorszkij-kossuth-klaudia-termeszetgyogyasz
      Ha a térd körüli izomzattal kapcsolatban szeretne segítséget kérni, akkor keresse Pakulár Nóra gyógytornászunkat, aki alsó-végtag specialista gyógytornászként tud Önnek segíteni.
      https://www.harmonia-centrum.hu/terd-gyogytorna
      Mielőbbi fájdalommentes járást és biciklizést kívánunk Önnek
      Üdvözlettel, Harmónia Centrum

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük