Melyek a térdfájás lelki okai?

Ha térdfájása lelki okait kutatja, akkor fel kell tennie néhány kérdést, és ezek a kérdések őszinte válaszokra várnak.

Ha fáj a térde, akkor a testi tünetek kutatása után illetve azokkal párhuzamosan gondoljon arra, hogy nem ragaszkodik-e talán túlságosan is a saját elképzeléseihez? Nem túlságosan önfejű-e?

  • Ha igen, akkor hajthatatlan konoksága is okozhatja térdpanaszait.
térdfájás lelki okai

A térdfájás lelki okai melyek lehetnek?

Térdeinek állapota rugalmasságának a mértékéről is közölhet információt. Térdei akkor betegszenek meg, ha alulértékeli magát. Rugalmatlanságának a hiányáról beszélnek, ha nehezen tudja csak behajlítani őket. Érdemes elgondolkodni azon, hogy miért alakulhatott ki ez a helyzet?

  • Talán azért, mert túlságosan mereven ragaszkodik az álláspontjához, és talán túlságosan gőgös?
  • Nem elég rugalmas ahhoz, hogy meghallgassa és elfogadja mások meggyőző érveit?

Ezzel szemben viszont a könnyen hajló térd az alázat és a rugalmasság jele. Itt természetesen mindig az lehet a kérdés, hogy milyen mértékű alázat, és milyen mértékű rugalmasság az, ami még az érdekeit szolgálja?

Ha túlságosan merevek, problémásak a térdei, akkor érdemes megnézni azt, hogy nem dolgozik-e Önben valamilyen düh, dac, ami túlságosan merevvé, rugalmatlanná teszi Önt.

  • Talán nem tudja elfogadni a tekintélyt?
  • Talán konfliktusai vannak a szüleivel vagy talán a feletteseivel?
  • Talán fél valamit megtenni vagy felvállalni?

Lehetséges az is, hogy bizonyos helyzetekben nem kellene minden áron dacolni másokkal, és ragaszkodni az álláspontjához, hanem el kellene fogadnia a másik álláspontját.

Ha a térdei megsérülnek, akkor már olyan mértékű rugalmatlanságról, arroganciáról és gőgről lehet szó, amely már az előrejutását is veszélyezteti, és a tisztánlátását is elhomályosítja?

Vagy talán alulértékeli magát bármilyen fizikai vagy szellemi feladat során, és ez hajlamossá teszi Önt térde sérülékenységére?

Talán makacssága és arroganciája ellenére mégis gyakran érzi azt, hogy engednie kellene szüleinek, tanárainak, főnökeinek vagy éppen a társainak?

Makacsságának problémáját már Ön is érzi, és ez is konfliktust okoz Önnek? Hisz tudja, hogy talán engednie kellene, de nem viszi rá a makacssága, az önfejűsége?

Hajthatatlan, pedig talán megértőbbnek kellene lennie bizonyos helyzetekben.

Ha túl akar lenni térdpanaszain, akkor előbb érdemes kizárni, hogy térdfájdalmának nincs-e valamilyen testi oka. Ezen a linken meg tudja nézni, hogy milyen testi okai lehetnek térdfájásának.

Foglaljon időpontot gyógyulásáért: (+36-1) 269-2946

Ezeknek a testi tüneteknek a kialakulását is okozhatják azonban lelki okok. Hosszabb távon mindenképp. Ezért ha konkrét testi oka nincs térdpanaszainak, akkor jó esélye van arra, hogy térdfájását valamilyen lelki dolog okozza. Ha pedig fájdalmának már testi tünete is van, akkor is könnyen lehetséges, hogy ennek a tünetnek a kialakulásához vezethetett valamilyen lelki tényező is.

Ha a lelki tényezőknek már csak a lehetősége is felmerül, akkor érdemes tennie térdfájdalma lelki oka ellen. Nyitottabbá, elfogadóbbá kell válnia a környezetével szemben. Le kell adnia a makacsságából, önfejűségéből. Térdfájdalma talán arra akarja figyelmeztetni, hogy ideje lenne végre eldönteni, hogy mit akar kezdeni magával, és ideje lenne a dacolással szemben a konstruktív együttműködés tetteinek a mezejére lépnie.

Talán reálisan elemezni kellene jelenlegi helyzetét, és másokat is nyitottan meghallgatva el kellene döntenie, hogy merre és hogyan tovább térdfájdalma megszüntetésének útján?

Semmilyen konkrét testi bajjal nem járó térdfájdalma talán erre akarja figyelmeztetni Önt?

Térdfájdalma teste állapotáról árul el fontos információt. A teste ezzel is üzen elméjének, és ezeket az üzeneteket érdemes komolyan vennie. Amíg fiatal, addig könnyen elmúlhat a fájdalom, még akkor is, ha túlerőlteti a térdeit. Szervezete hamar regenerálódik. Könnyen gondolhatja azt, hogy nincs semmi gond. Ez lehet, hogy így is van. Lehet azonban, hogy nem.

Ne vegye félvállról térde üzeneteit. Panaszai megszűnhetnek, szervezete regenerálódik, a sérülések, túlerőltetések apró lenyomatai azonban ott maradhatnak. A gyógyszeres kezelés sem jelent megoldást, mert a tünetek elnyomása a kiváltó okot nem szünteti meg.

Ha a kiváltó okot felismeri, és megszünteti, akkor képes lesz megszabadulni tőle véglegesen.

Térdfájdalmát kiváltó okok lehetnek lelki és szervi eredetűek is. Ha térdfájdalmának szervi oka van, például porckopás, akkor a porc kopását kell kezelni. Ha pedig lelki eredetű, akkor az életén érdemes változtatnia. Térdfájdalma okának feltárását érdemes tapasztalt térdspecialistára bízni, és utána majd, az okok ismeretében már a kezeléshez lehet választani a többféle hatásos megoldás közül.

Senkinek sem fontos annyira térde egészsége, mint Önnek.

  • Mit hajlandó megtenni időben és energiában azért, hogy térde panaszmentes legyen?

Mitől fáj a térde? Kérdése van térdfájása kezeléséről?

  • Ha fáj a térde, akkor a linken bővebb információt talál fájdalma lehetséges okairól és kezelési lehetőségeiről is.
  • Munkaidőben pedig munkatársaink az (+36)1-269-2946-os számon várják hívását, és segítenek Önnek.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük