Sarokfájdalom kezelése kenőccsel

A sarokfájdalom kenőccsel és fájdalmat csillapító krémekkel történő kenése sokszor enyhíti fájdalmas panaszát. Ezek a sarokfájást csillapító krémek nyugtató, gyulladást csökkentő hatásukkal a gyulladt sarokba masszírozva csökkentik a gyulladást. Mégpedig mellékhatások nélkül. Ha nem okoznak bőrpírt, akkor nyugodtan használhatja a gyulladás mérséklésére.

Ha viszont gyakran gyulladásban van a sarka, akkor a sarokfájdalom kenőcs használata önmagában nem elég a gyulladás megszüntetésére. Szeretné tudni, hogy miért?

Sarokfájás kenőcs a fájdalom kezelésére miért jobb, mint a gyógyszer?

sarokfájdalom kenőcs

Sarka gyulladásos fájdalmát csillapíthatja gyulladást csökkentő kenőccsel is

A sarokfájásra kenőcsök használata kifejezetten előnyös a szájon át szedhető fájdalomcsillapítókkal szemben. Ugyanis a fájdalomcsillapító gyógyszerek az egész szervezetben hatnak. Ott is rombolnak, ahol semmi szükség nincs erre.

Ezzel szemben a gyulladást csökkentő kenőcsök a fájdalom helyén fejtik ki jótékony hatásukat. Mégpedig azzal, hogy a bedörzsölt területen a vérkeringés fokozásával a fájdalmas sarok gyorsabb gyógyulását segítik.

  • Ezeket a sarokfájásra hatásos krémeket recept nélkül ki tudja váltani a patikákban. Csak kérdezze meg a gyógyszerészt, és már ajánlja is a megfelelő kenőcsöket.

Krémek csak a fájdalmat csökkentik

sarok sarkantyú

Sarok sarkantyú sarokcsontja talpi részén és a sarokcsont hátsó részén, az Achilles-ín tapadásánál is kialakulhat

Azzal azonban számolnia kell, hogy ezek a krémek „csak” a fájdalmat csökkentik, a tünetet nyomják el, és nem szüntetik meg a makacs fájdalom kiváltó okát. Fájdalma tartós megszüntetéséhez a kiváltó okot kell kideríteni és megszüntetni.

  • Hol fáj pontosan a sarka? Rá tud mutatni a fájdalmas helyre?
  • Milyen fájdalmat érez?
  • Mikor jelentkezik a fájdalom, és milyen erősséggel?

Tudja, hogy a kiváltó ok feltárása nélküli tüneti kezelés a fájdalom elnyomásának áldásos hatása mellett komoly kockázatot is jelent?

  • A fájdalom csökkenésére, megszűnésére ugyanis azt gondolja, hogy újra minden rendben van. Megszűnt a fájdalom, lehet újra terhelni a sarkát.

Ez azonban nem így van. Fájdalma nem szűnt meg, csak a tünet elnyomása, a fájdalom csillapítása miatt nem érzi, hogy fáj. Nem érzi, hogy baj van. Ha ilyen gyulladt, elnyomott fájdalmas állapotban tovább terheli a sarkát, mintha nem is fájna, akkor még rosszabbodhat is az állapota. Ugyan nem érzi a fájdalmat, a gyulladás azonban ott van a tompult érzékelésű szövetekben.

Miért lehet veszélyes a kenőcs használata sarokfájásra?

Azért, mert elnyomja sarka fájdalmát, és azt hiheti, hogy minden rendben van újra a sarkával. Pedig ez nem biztos, hogy így van.

Ha a kenőcs bedörzsölésével a tünetek gyors elnyomása után, a gyulladás állapotában ugyanúgy áll 8 órán át a gép mellett, mintha mi sem történt volna, akkor sarka állapota rosszabbodni fog.

Akkor is veszélyezteti sarkát, ha ugyanúgy futja tovább a kilométereit az edzésen, vagy például ugyanabban a kényelmetlen cipőben jár továbbra is. Mégpedig anélkül, hogy Ön érezné ezt, és tudna róla. Márpedig, ha nem érzi a fájdalmát, akkor nem tud tenni ellene semmit sem.

Sarokfájdalma elnyomása helyett derítse ki fájdalmának az okát, mert ennek a kiváltó oknak a megszüntetésével tud véglegesen megszabadulni a fájdalomtól.

Achilles-ín szakadása

Achilles-ín teljes szakadása műtéti kezelést igényel. Máskülönben nem fog tudni többet lábujjhegyre állni

Ha fájó sarkát a gyulladás állapotában terheli tovább, akkor ennek könnyen valamilyen sérülés lehet a következménye. Részlegesen vagy akár teljesen el is szakadhat az Achillese. Ilyenkor ugyanis feszülnek, húzódnak a szalagok, izmok és az izmokat rögzítő ínak. Ha sokáig folytatja a feszítésüket, akkor csak az a kérdés, hogy mikor fognak beszakadni vagy elszakadni. Kell ez Önnek?

  • A gyulladás, a fájdalom elnyomásával vajon meddig akarja feszíteni izmait és szalagjait ahhoz, hogy egy részleges vagy teljes szakadás formájában megkapja a választ a kérdésére?

Akkor tehát továbbra is azt gondolja, hogy a fájdalom annyira rossz?

  • Vagy talán nem is annyira, mert még éppen időben figyelmezteti, hogy nehogy még nagyobb legyen a baj?
  • Mert ha a teste bármelyik porcikája fájdalommal jelez, akkor biztos, hogy elgondolkodik. Ha pedig belehasít az éles fájdalom, akkor pedig meg is áll, és abbahagyja a fájdalmat kiváltó tevékenységét. Bármit is csinál, nem fogja csinálni tovább, ha fájdalmat okoz.

Látja most már, hogy fájdalma okának feltárása nélkül a fájdalom elnyomása kifejezetten káros is lehet?

  • Nem érzi a fájdalmát, ezért tovább terheli a sarkát edzés közben, mintha mi sem történt volna.
  • Nem érzi a fájdalmat, ezért felveszi magassarkú körömcipőjét, összepréseli lábujjait, és túlterheli a lábujjpárnák alatti területet.

Sarokfájás okának feltárásával tartósan megszüntetheti sarka fájdalmát

Találja meg sarokfájdalma kiváltó okát!

  1. sarokfájás okai

    Sarka mióta fáj? Mindig vagy csak néha? Mindig ugyanott fáj? Mennyire erős a fájdalom? Csökken a fájdalom pihenésre? Mire figyeljen még? Mi az oka sarokfájásának? Derítse ki a kérdőív kitöltésével. Kattintson a képre sarokfájdalma okát feltáró kérdőívéért

    Töltse ki makacs sarokfájása okát feltáró kérdőívét sarokfájdalma gondos megfigyelésével.
  2. Kitöltött kérdőíve alapján válaszai gondos kiértékelésével jöjjön rá sarokfájdalma kiváltó okára. Miért fontos ez? Azért, mert sarokfájdalma okának kiderítésével és megszüntetésével tud legnagyobb eséllyel megszabadulni sarka fájdalmától. Válaszai részletes értékelésében segít sarokfájás kezelésére szakosodott specialistánk. Akkor ha elküldi kitöltött kérdőívét.
  3. Ha pedig már ismeri fájdalma okát, akkor szabaduljon meg sarokfájása kiváltó okától. Akár egész életére.

Sarokfájása okának kiderítésével és megszüntetésével együtt természetesen használja bátran a gyulladást megszüntető kenőcsöt is. És szüntesse meg a sarokgyulladás okát is, hogy ne kelljen állandóan a krémet használnia.

A gyakori krémezés helyett szüntesse meg a sarokfájás okát, hogy ne legyen állandó gyulladásban a sarka.

9 gondolatok ezen: “Sarokfájdalom kezelése kenőccsel

  1. Horváth Jánosné P

    Van egy komoly sarok csont kinövésem. Nagyon erős sarok fájdalmam van hónapok óta. Kaptam szteroid injekciot. Egy hét után megint fájt a sarkam.Jártam lökesterápiára és egyben kollagén injekciót is kaptam. Nem lettem teljesen fájdalom mentes 10 kezelés után sem. El vagyok keseredve hogy hová forduljak? Így nem lehet élni. Tudnak nekem tanácsot adni hová forduljak. Előre is köszönöm. Üdvözlettel :Horváth Jánosné.

    1. harmonia-blog A Bejegyzés szerzője

      Tisztelt Horváth Jánosné!
      Sokféle gyulladás csökkentő kezeléssel ellátták már, de nem látom megemlítve, hogy csont sarkantyúja kiváltó okát próbálták volna kezelni! Pedig ez nagyon fontos, enélkül ugyanis az egyébként szűnni próbáló fájdalom újra és újra fellángol.
      Amennyiben gyógytornászainkhoz fordul, ők segítenek Önnek kideríteni egy konzultáció alkalmával, hogy mi lehet az, ami kialakította sarkantyúját és ami fenntartja fájdalmát. Nálunk a sarkantyú kezelése egy összetett kezeléscsomaggal zajlik. A svájci Swiss Dolorclast géppel végzett lökéshullám kezelést otthoni mozgásos tevékenységekkel és egyéb gyulladáscsökkentő technikákkal egybekötve alkalmazzuk. Ez a vendégeink nagy részében hatásosnak bizonyul a fájdalom oldásában.
      https://www.harmonia-centrum.hu/sarkantyu-mutet-helyett – itt rengeteg hasznos információval gazdagodhat még. Talán segít Önnek abban, hogy rászánja magát, vegyen még egy lendületet, és jelentkezzen be hozzánk, hogy segíthessünk Önnek tenni a gyógyulásáért!
      Üdvözettel:
      Harmónia Centrum

    1. harmonia-blog A Bejegyzés szerzője

      Kedves Árpád
      Azért nem ajánlunk egyetlen konkrét gyulladást csökkentő kenőcsöt, mert gyakorlatilag minden gyulladást csökkentő kenőcs tud segíteni, és csökkenteni a gyulladást. A gyulladás csökkentésének mértéke természetesen függ attól is, hogy milyen erős a gyulladás, milyen régen fáj már a sarok. És természetesen attól is, hogy alkalmaz-e más gyulladást csökkentő kezeléseket, például a vádli a sarok és a talpi ín illetve talpi izmok tornáztatását, nyújtását, masszázsát.

  2. Nagy Sándorné

    Ma voltam először ortopéd szakorvosnál, a sarkantyúm miatt. Oldalt 5 mm, a talp részén 3 mm-
    a csontkinövés. Az orvos azt mondta, hogy begyulladt a csonthártya. Megkaptam az első lökéshullám kezelést. A zselés sarokemelő betétet javasolta az orvos. Nagy fájdalmat érzek szinte folyamatosan. Kentem eddig is, szedem a fájdalmat csillapító port. Sok értelme nincs. Vajon mitől fog megjavult? Erre szeretnék választ kapni!

    1. harmonia-blog A Bejegyzés szerzője

      Kedves Nagy Sándorné!
      Üzenetét olvasva, én úgy látom egy lelkiismeretes ortopéd orvossal volt dolga, aki fizikoterápiát, és otthoni praktikákat is javasolt Önnek. Talán arról is tájékoztatta Önt, hogy az a sarokcsonti gyulladás, amitől szenved, nem fog 2-3 hét alatt elmúlni. A csontos lerakódásai arra utalnak, hogy hónapok, évek óta terheli rosszul a lábait. A gyulladás megszűntetése egy dolog. Azonban ha nem változtat a talpa-sarka terhelésén, akkor mindig vissza fog térni a fájdalma. Erre korrigáló talpbetétet és otthonra megtanulható korrekciós és lazító lábgyógytornát javasolnánk még Önnek. Úgy látom, ilyenről még nem volt szó az orvosával, csupán a puhítást jelentő szilikonos sarokékről és pihentetésről.
      Levele óta eltelt másfél hét, és bizonyára megkapta a második lökéshullám terápiás kezelést is, és várja a további 1-3 alkalmat. Örülnék, ha megírná, milyen tapasztalatai vannak azzal a géppel, mennyi ütést kap, mi a gép márkája, összesen hány kezelésre írták ki, érzi-e a fájdalmas pont erős fájdalmát kezeléskor, és van-e könnyebbség érzete közvetlenül a kezelés után. Mi svájci EMS géppel sikeresen gyógyítjuk a fájdalmakat, bízunk benne, hogy Önt is megfelelően kezelik.
      Üdvözlettel:
      Harmónia Centrum

  3. István

    Köszönöm a jó tanácsokat! Nagyon reményt felvillantó, ügyes írás, de…..
    Ahogy látom, csakis az a lényege, hogy betereljen egy olyan zsákutcába, ahol egyetlen dolog fontos!
    Fizess beteg, vagy szenvedj!
    Szégyen, hogy munkában megfáradt embereknek nem nyújtanak gyógyulást az egészségügy felesketett orvosai, hanem a fizetésükön túl még privát praxisukban is lehúznának pár bőrt azokról, akik egy életen át fizették az egészségügyi hozzájárulásukat és most amikor szenvednek a fájdalmaktól, újabb bőrt húznának le róluk a szerény nyugdíjukból! Szégyen! És Ők a mi HŐSEINK!!!

    1. harmonia-blog A Bejegyzés szerzője

      Kedves István!
      Őszintén sajnálom, hogy ez a tapasztalata az állami és a magánegészségügy egymás mellett működéséről. Kétségtelen, hogy az Ön megállapítása is kikövetkeztethető belőle.
      Magán egészségügyi szolgáltatóként az állami egészségügy hiányos szolgáltatását készséggel elismerjük. Megoldani azonban sajnos nemigen tudjuk.
      Amit magán egészségügyi szolgáltatóként tehetünk azt igyekszünk megtenni.
      Az Ön által olvasott cikkből is elérhető a Sarokfájdalom okai kérdőív, amelyet kitöltve akár saját maga is rájöhet sarokfájdalma kiváltó okára.
      A kiváltó okot megszüntetve akár saját maga is meg tud szabadulni sarokfájdalmától.
      A cikkből elérhető Sarokfájdalom kezelése oldalon megtalálható a Sarokfájdalom kezelése házilag leírásunk, aminek tanácsait felhasználva
      saját maga is meg tud szabadulni sarka fájdalmától. Akár sarokfájdalmat kezelő egészségügyi szolgáltató felkeresése nélkül is.
      A gyulladt sarok fájdalmát többféle házilagos és otthon is alkalmazható módszerrel lehet csökkenteni majd megszüntetni. Nem szükséges elmenni a szolgáltatóhoz lökéshullám terápiára, mert a gyulladt sarok bemelegítés utáni gyógytornája, nyújtása és masszázsa is meg tudja szüntetni sarka fájdalmát. A lökéshullám kezelés a vérbőség fokozásával csak megkönnyíti és meggyorsítja a gyulladás megszüntetését és a gyulladt sarok
      panaszmentességének a visszaszerzését. Minél hamarabb elkezdi a sarok tornáját, annál gyorsabban és könnyebben meg tud szabadulni sarka
      fájdalmától.
      Természetesen az a sarok, ami hónapok vagy akár évek túlzott vagy aránytalan terhelése miatt gyulladt be, sajnos nem fog panaszmentes lenni néhány nap tornájától. A gyulladt sarok fájdalommentességének a visszaszerzéséért bizony kitartóan dolgozni kell, bemelegítés után nyújtani kell a gyulladt izmokat. Akár hónapokon keresztül, minden nap, naponta több alkalommal is elvégezve a talpi bőnyét és a vádlit és az
      Achillest kíméletesen nyújtó torna gyakorlatokat és masszázst.
      Mielőbbi sarokfájdalom mentes járást kívánunk Önnek.
      Üdvözlettel, Harmónia Centrum

      1. István

        Értékelem hasznos és kulturált válaszukat!
        Megkezdtem a hosszútávú stratégiám végrehajtását!
        Súlycsökkenést, 15-20kg közöttit hajtok végre!
        Talp, sarok, vádli masszírozása saját magamnak….közben egyéb testrészek is tornáznak, nyúlnak…..
        Fizioterápia 10x…..Laser és ultrahang kezelés + mágnes terápia.
        Betét alkalmazása + Sok séta, mozgás……

        Köszönöm!
        Gyógyulást mindenkinek!

        BÚÉK!

        István

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük