Miért jó köszvény ellen az almaecet

A köszvény ellen önmagában az orvosi kezelés a legtöbbször eredménytelen. Ha szeretne megszabadulni a köszvényes rohamoktól, akkor változtatni kell az életmódján is.

purinszegény étrend

Purinszegény étrend elsősorban a húsok fogyasztását mellőzi. A húsok helyett bőségesen tartalmaz zöldséget és gyümölcsöt

A köszvényes rohamok ellen önmagában a felírt gyógyszerek beszedése és az orvoshoz való elmenetel nem védi meg. Ha tartós eredményt szeretne elérni a köszvényes rohamok elkerülésében, akkor változtatni kell az életmódján. Ennek talán legfontosabb része, hogy érdemes áttérnie egy egészségesebb, purinszegény étrendre is. Mert segít köszvényes rohama megelőzésében.

A rendszeres mozgás mellett a zsírszegény, egészségesebb ételek fogyasztásával előzheti meg a legnagyobb eséllyel a köszvényes rohamok kitörését.

Köszvény ellen egészségesebb étrend

köszvény ellen

Köszvény ellen sokszor már az egészségesebb étrend is használ

A purinszegény étrend leginkább a húsok fogyasztásának csökkentését jelenti, ugyanis a húsokban, különösen a vöröshúsokban és a belsőségekben nagyon magas a purintartalom. A húsok csökkentett fogyasztásakor elsősorban a hal és csirkehús fogyasztására érdemes áttérnie, és ezt tudja változatosabbá tenni időnként sovány marhahús fogyasztásával.

Húsfogyasztása mérséklése mellett érdemes lemondania az ételek túlzott sózásáról és fűszerezéséről is. Talán nagy áldozatnak tartja ezt így első olvasásra. Ezzel azonban sokat tehet köszvényes rohama megelőzéséért. Megteszi ezt az egészségéért és családja lelki nyugalmáért?

A húsokkal szemben a zsírszegény tejtermékek fogyasztásában nem kell visszafognia magát, mert a tejtermékek purintartalma alacsony, és különösen kevés purin található a sovány, zsírszegény tejtermékekben.

A tej mellett a folyadék fogyasztását is növelnie kell. Le kell mondania ugyanakkor a szénsavas, cukrozott üdítőitalokról, mert ezek bizony növelik a rohamok kitörésének veszélyét.

A gyümölcsök fogyasztását nemcsak alacsony purintartalmuk, hanem magas tápanyag és vitamintartalmuk miatt érdemes növelnie. A cukrozott, szénsavas üdítőket viszont érdemes mellőzni, mert ezek is növelik a rohamok kialakulásának valószínűségét.

egészséges gyümölcsök

A magas rosttartalmú gyümölcsök segítik az emésztését, és immunrendszerét is erősítik. Alacsony purintartalmuk mellett a folyadék bevitelt is növelik

Azt is tudjuk, hogy a gyümölcsök purintartalma alacsony, emellett pedig tápanyagokban, vitaminokban gazdagok, és növelik a folyadék bevitelt is, ezért érdemes sok gyümölcsöt fogyasztani.

Alkoholfogyasztását is érdemes jelentősen mérsékelni, ha szeretné csökkenteni a köszvényes rohamok kitörésének a veszélyét.

Köszvénye megszüntetéséért: (+36-1) 269-2946

Köszvény ellen almaecet fogyasztásával

almaecet köszvény ellen

Almaecet a köszvény ellen

Az almaecet a purinszint csökkentésére bekapkodható gyógyszerek helyett egy mellékhatások nélküli természetes és vegyszermentes élelmiszer. Ennek a rendszeres fogyasztásával szervezete magas húgysavszintjét csökkentheti, és elkerülheti, vagy legalábbis jelentősen mérsékelheti a köszvényes rohamok kitörésének a veszélyét.

Ha rendszeresen mozog, áttér egy purinszegény étrendre, és emellett még rendszeresen fogyaszt almaecetet is, akkor nagyon nagy eséllyel megelőzheti a köszvényes rohamok jövőbeni kitörésének a veszélyét. Szeretné elkerülni a köszvényt?

Az almaecet rendszeres fogyasztásával persze nemcsak a köszvényt, hanem más ízületi fájdalmakat és gyulladásokat is meg tud előzni. Illetve mérsékelni tudja a hatásukat, mert az almaecet magas antioxidáns tartalma szervezete salaktalanításában is segít.

Az almaecetet többféleképpen is használhatja:

  • köszvényes láb

    Köszvényes láb áztatása almaecetes fürdővízbe

    Legkézenfekvőbb gyulladást csökkentő megoldásként a fájdalmas ízületet áztassa almaecetes fürdővízbe. Egy pohár almaecetet öntsön bele 5-6 pohár forró vízbe, és ebben áztassa fájdalmas nagylábujját vagy bármelyik ízületi gyulladástól szenvedő ízületét.

  • Ha a fürdővizes áztatás helyett inkább kenegetni szeretné a gyulladt ízületet, akkor az almaecetet kókusz- vagy olívaolajjal keverje össze egyenlő mennyiségben. Ezzel kenje be, és masszírozza át fájós ízületeit. Bátran használja ezt a gyulladást csökkentő keveréket naponta többször is. Segíteni fog.
  • Meg is ihatja az almaecetet, mert úgy is hatásos gyulladást csökkentő szer. Ha az almaecetet felhígítja vízben vagy gyümölcslében, és úgy issza meg az étkezések előtt, akkor ezzel is hatásosan tudja mérsékelni szinte bármelyik ízületi gyulladását. Egy pohár (3 dl) vízbe 1-2 evőkanálnyi almaecetet rakjon. Ha túl savanyúnak találja, akkor kevés mézzel tudja édesíteni.
  • Ha a belsőleg és külsőleg ható kezeléseket egymással kombinálva alkalmazza, akkor még hamarabb meg fognak szűnni köszvényes panaszai.

Miért ennyire hatásos az almaecet?

  • Leginkább azért, mert magas antioxidáns tartalmával csökkenti a szervezet salakanyag tartalmát.

Az almaecet önmagában is hatásos, de ha az almaecetet mézzel keverve fogyasztja, akkor mindkettőnek az előnyös hatásait ki tudja használni. Az sem mellékes persze, hogy a savas almaecetet ízlés szerint mézzel keverve sokkal könnyebb lesz lenyelnie. Kipróbáláshoz keverjen egy evőkanál almaecetet és egy evőkanál mézet egy pohár vízhez (3 deciliter), és reggel éhgyomorra fogyassza el. Ha túl erősnek találja, akkor készítheti fél evőkanalas adagban is, és kicsit több vagy kevesebb mézet adva hozzá.

köszvényes roham

Hogyan fogja megelőzni a köszvényes rohamot étrendje átalakításával?

A savas almaecet a szervezetébe bekerülve lúgosító hatást fejt ki. Ezzel a magas purintartalmú savak lebontásában segít. Ugyanígy a méz is lúgosító hatású, és még inkább felerősíti az almaecet gyulladást csökkentő hatását.

14 gondolatok ezen: “Miért jó köszvény ellen az almaecet

  1. csorba krisztián

    Saját tapasztalatom van a köszvény kínzó fájdalmai és a rohamokról mivel hat éven keresztül szenvedtem vele és már mindent kipróbáltam de semmi sem segített ezért a jövőképem elég siralmas volt.De történt egy megmagyarázhatatlan esemény az életemben ami megváltoztatta az egész életemet és most már nyolc éve teljesen tünet mentes vagyok és semmilyen étkezés vagy bármi mást nem kellet változtatnom az életemen csak egy személlyel kellett kibékülnöm és bocsánatot kérnem tőle ez nem más mint a Názáreti Jézus Krisztus mivel ő a világmindenség legjobb orvosa és én ezt átéltem arra biztatok mindenkit hogy engedje meg neki a természet feletti beavatkozást és nem fog senki csalódni benne.

    1. Kramarics Erika

      Kedves Krisztián ! Azért azt ne feledje: “Segíts magadon és Isten is megsegít” ez is le van írva ! Isten áldása kísérje további életútját és minden jót erőt egészséget kívánok ! Én is használom az almaecetet ahogy a Harmónia Centrum javasolja ! Köszönöm ezeket az útmutatásokat nekik!

    1. harmonia-blog A Bejegyzés szerzője

      Kedves Simon Éva!
      1:5 vagy 1:6 arányban keverje. Az almaecetből 1 egységet (pl egy pohárnyit) keverjen, ötször, vagy hatszor annyi meleg vízhez. Mehet bele a köszvényes láb. Segít a gyulladás mérséklésében.

    1. harmonia-blog A Bejegyzés szerzője

      Kedves Klucsik Gáborné!
      Bizonyára próbálkozott már az arányokkal a kérdésfeltevés óta eltelt idő alatt.
      Az erőteljes aromájú almaecet salaktalanító és gyulladást csökkentő hatású. Alapvetően önmagában is fogyasztható, azonban a kellemesebb fogyaszthatóság érdekében érdemes ellensúlyozni, a szintén gyulladáscsökkentő hatással bíró mézzel. Az arányokra vonatkozó varázsszó itt leginkább az, hogy ízlés szerint. A fogyasztó maga kísérletezze ki a számára ízletes arányt.

    1. harmonia-blog A Bejegyzés szerzője

      Kedves Terézia!
      A bütyök leggyakrabban a nagylábujj közeli ujjperce és a hozzá tartozó hosszú lábközépcsont közti ízesülésnél alakul ki. A jelenség, hogy Ön és édesanyja ugyanolyan alakú bütyökkel rendelkeznek, azért van, mert az egészséges anatómiájuk is nagy valószínűséggel genetikailag egyezik.
      Foglalkoztak már a bütyök eltüntetésének kérdésével? Ugyanis a már megjelent bütyök azt jelenti, hogy a szövetek hibás irányba kezdenek alakulni, ott rögzülni, és egyre közelebb kerül a gyulladásos fájdalom érzése. Még nem fájdalmas a lábuk? Önök szerencsések! Ám akkor is érdemes konzultálni egy mozgásszervi szakemberrel, mert így elkerülhető a tovább romlás.
      Érdeklődik a megelőzés és kezelés módjairól?
      Szeretne egy szakemberrel konzultálni a műtét nélküli terápiás lehetőségekről?
      Várjuk személyesen is beszélgetésre.

  2. Szabó attila

    Sajnos a jobb lábfejem külsò része duzzadt és neleg,időnként villámként csapidik vele égető érzés. Azután jött,hogy volt egy seb a báĺábam újján.

    1. harmonia-blog A Bejegyzés szerzője

      Kedves Szabó Attila!
      Köszönjük, hogy megosztotta észrevételét. Járt már vele vizsgálaton? Ossza meg többi olvasónkkal, milyen diagnózist kapott. Bizonyosan köszvényes a lába? Kérem, azt is árulja el, talált-e már enyhítő megoldást a duzzanatra, és az égő villámcsapás szerű fájdalmakra! És ha talált, mi segít Önnek? Netán kipróbálta az almaecetet?
      Ha még nem járt orvosi vizsgálaton, jöjjön el Reumatológus orvosunkhoz Dr Szeles Flóriánhoz, és derítsék ki együtt, mi állhat a villámló fájdalma és lábduzzanata hátterében.
      Üdvözlettel:
      Harmónia Centrum

  3. Horti Katalin

    Az almaecetet mennyi olajjal kell keverni kenegeteshez illetve mennyi vizzel hogy megigyuk etkezes elott kozvetlenul vagy valamennyi idovel eves elott?
    Koszonom

    1. harmonia-blog A Bejegyzés szerzője

      Kedves Katalin
      Nincsenek kőbe vésett mennyiségek. Egy pohár vízbe (3 dl) 1-2 evőkanál almaecetet érdemes rakni. Ha túlságosan savanyú, akkor egy kevés mézzel lehet édesíteni. Az étkezés előtt azt jelenti, hogy a korábbi étkezés után legalább 2 óra teljen el. A következő étkezés előtt pedig célszerű legalább fél órának eltelni.
      A kenegetéshez, masszázshoz pedig ugyanolyan mennyiségeket keverjen össze az almaecetből és a kókuszolajból vagy olivaolajból.

      1. Bevált.

        Köszvény roham egy másik bevált alkalmazása minden nap a köszvényes helyre meleg vizet ráengedünk . Fürdőkádba beleállunk amilyen meleg vizet kibír a bőrünk tusfürdővel a vizet engedjük rá több percig . Izmokban lerakodott kristályokat a forró víz kioldja . Bevált.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük