Legerősebb izomlazító izomfájdalomra

Legerősebb izomlazító esetén a legtöbben talán valamilyen melegítő vagy hűsítő hatású kenőcsre gondolnak. Pedig nem a kenőcsön, hanem az izomlazító hatáson van a hangsúly. Mégpedig a vérkeringést fokozó, melegítő hatáson az edzés előtt és közben, és a hűsítő, fájdalomcsillapító hatáson az edzést követően.

izomláz

Izomláz megelőzése az izom lazításával, nyújtásával

A rendszeresen sportolóknál és a nehéz fizikai munkát végzőknél ugyanis az izomláz kialakulását jobb megelőzni az izom nyújtásával, lazításával. Illetve, ha már begyulladt vagy pedig begörcsölt az izom, akkor a megerőltetett izom fájdalmas gyulladását érdemes mérsékelni és megszüntetni minél gyorsabban.

Az egyik legősibb, természetes gyulladáscsökkentő gyógynövényünk a kamilla. A túlterheléstől begyulladt izom gyulladásának csillapítására kiválóan használható, hisz 36 féle flavonoid van benne, ami kiváló gyulladáscsökkentő. Ha a kamillaolajat a fájdalmasan begyulladt izomba masszírozza, akkor csökkenti a fájdalmat és a gyulladást.

Az illóolajok közül a másik kiváló izomlazító az árnikaolaj, amely szintén eredményesen csökkenti a megerőltetéstől begyulladt izom fájdalmas gyulladását.

meggy jótékony hatása

Meggyben van a legtöbb gyulladást csökkentő anyag az élelmiszerek közül

A kamillán és az árnikán kívül is számos gyulladást csökkentő gyógynövény használható jól az izomfájdalom és izomgyulladás mérséklésére.

Közismert a cseresznye és a meggy gyulladást csökkentő hatása. Talán Ön is hallott róla.

Bizonyára nem véletlen, hogy a rendszeresen futók kedvelik a cseresznye és a meggylé fogyasztását futás közben. Önnek is használhat.

talpi sarkantyú kezelése

Talp és sarokfájdalom, valamint talpi sarkantyú kimagasló eredményességű kezelésére is használhatja a radiális lökéshullám terápiát. Tudja, hogy miért annyira hatásos ez a kezelés fájdalma megszüntetésére?

A helyileg ható, vérkeringést fokozó bemelegítő hatású krémekkel szemben a lökéshullám terápia heteken át képes megnövelni a vérkeringést a kezelt területen. 13 éves tapasztalatunk szerint leggyakrabban sarok és talpfájdalom kezelésére használjuk kimagasló eredményességgel.

Az edzés utáni hűsítő hatású, fájdalomcsillapító krémekkel és illóolajokkal szemben pedig a megdolgozott és bemelegített izom nyújtása az izom rugalmasságának a fokozására sokkal jobb hatást lehet képes elérni. A mozgás javítja a sejtek vérellátását, és a megnövelt véráramlás több tápanyagot és oxigént szállít a sejtek anyagcseréjéhez.

Vérkeringést fokozó lökéshullám terápia

alkari feszítő izom fájdalom lökéshullám kezelése

Alkari feszítő izom fájdalom kezelése lökéshullámmal

A radiális, körkörösen ható lökéshullám kezelés segíti a gyulladt izom gyorsabb regenerálódását. A kezeléskor keltett hanghullámok gyógyító kavitációs teret hoznak létre a kezelt területen a bőrfelszín közelében, 2-3 cm mélységben található izomrostokban. A gyógyulást segítő kavitációs tér a kezelést követő 6-8 héten át megnöveli a sejtek tápanyag és oxigén ellátását a fájdalmasan gyulladt területen.

Hogyan segít a vérkeringés fokozódása a gyorsabb gyógyulásban?

  • Az artériás és a vénás vérkeringés is megélénkül a kavitációs buborékok hatására.
  • Ezért a felgyorsult vérkeringés több tápanyagot és oxigént szállít a túlterheléstől begyulladt, izomláztól szenvedő vagy görcsbe ránduló izmokhoz. Ezért felgyorsul a sejtek anyagcseréje, és ennek hatására gyorsabban képesek regenerálódni.
vádli izom kezelése lökéshullámmal

Fájdalmas vádli kezelése lökéshullámmal. A kezelés felgyorsítja a fájdalmas vádli öngyógyulását a vérkeringés élénkítésével

A felgyorsult vérkeringés visszaútján, a vénás keringés során pedig a gyulladás felgyülemlett salakanyagait szállítja el a sejtek és szövetek közötti térből. Ezzel is az izom gyorsabb regenerálódását segíti elő.

A lökéshullám kezelés vérkeringést élénkítő hatása melletti másik fő előnye az, hogy mellékhatások nélkül képes segíteni a gyulladt izom gyorsabb gyógyulását, fájdalommentességének a visszaszerzését. Magyarország lökéshullám terápia központjának tapasztalatával nézze meg, hogyan!

Izom rugalmasságát fokozó nyújtás

A vérkeringést javító, melegítő hatású krémek használata sem teszi lehetővé azt, hogy az edzés elején megspórolja a bemelegítést. Az edzés során erősen használt izmok melegítő hatású krémekkel való bedörzsölése ugyanis nem helyettesítheti, hanem csak felerősítheti a mozgással bemelegített izom fájdalom és gyulladásmentes mozgását.

izom nyújtása

Izom nyújtása az izom rugalmasságának növeléséért, az izomgörcs megelőzéséért

A bemelegített izom erősítése elősegíti az izom erejének növelését. Az izomerő növelésére irányuló edzés azonban fokozatosan fárasztja az izmot.

Ezért a fáradó, és ezért egyre rövidebb, és összehúzódó izom nyújtása és rugalmasságának a növelése is segíti az izom kifáradásának az elnyújtását, és az izom görcsbe rándulásának megelőzését.

Minél rugalmasabb, nyújtottabb, hosszabb az edzés során terhelt izom, annál lassabban fárad el, és annál lassabban húzódik össze annyira, hogy a kifáradástól görcsbe ránduljon. Ezért az izom túlterhelés miatti gyulladásának és fájdalmas görcsbe rándulásának megelőzésére az egyik leghatásosabb módszer a bemelegített izom rendszeres nyújtása és rugalmasságának a növelése.

Hűsítő, fájdalomcsillapító hatású lóbalzsam

A lóbalzsam hűsítő mentolt és kámfort tartalmazó izomlazító krém izomfájdalma enyhítésére. Gyulladást csökkentő, hűsítő és izomlazító hatása már évtizedek óta jól ismert. Használja Ön is.

izomgyulladás

Izomgyulladás csillapítása a gyulladást csökkentő krémek bedörzsölésével

A lóbalzsam a túlterhelt izmot hűsítő, regeneráló hatásával csökkenti az izom gyulladását. Mérsékli az izom görcsbe rándulásának a veszélyét is. A lóbalzsam kámfor és mentol tartalma megnyugtatja a begyulladt és kifáradt izmot. Ezzel kettős hatást tud elérni.

  • Egyrészt a túlterheléstől már begyulladt izom gyorsabban regenerálódik, válik fájdalommentessé.
  • Másrészt pedig megelőzésre is használhatja a lóbalzsamot, hisz edzés előtti használatával nemcsak az izom túlterheléséből kialakuló gyulladást, hanem az izom fájdalmas görcsbe rándulását is meg tudja előzni.

Sokféle fájdalomcsillapító és izomlazító hatású gyógynövényt, illóolajat, gyulladáscsökkentő italt és mellékhatások nélkül regeneráló természetes kezelést használhat tehát a begyulladt izom lazítására. Nehéz ezért eldönteni, hogy ezek közül melyik a legjobb, melyik a legerősebb.

Legerősebb izomlazító az, ami a legjobb izomlazító hatást tudja elérni a bekötött vagy fájdalmasan begyulladt izom lazításában. Ez pedig mindenkinél más és más lehet. Nincs egyetlen izomlazító illóolaj, vagy izomlazító kenőcs, ami mindenkinél a legjobb, legerősebb lenne.

A mellékhatások nélkül ható természetes alapú kenőcsök és illóolajok mellett pedig az izom lazítására nincs jobb módszer a bemelegítés utáni rendszeres mozgásnál és nyújtásnál.

Emellett pedig az izom regenerálódásának meggyorsítására igénybe veheti még a mellékhatások nélküli fizikoterápiás kezeléseket is. Ilyen kezelés a vérkeringést fokozó és vérbőséget okozó lökéshullám terápia is az izom lazítására.

Előzze meg izomfájdalma kialakulását!

A leghatásosabb izomlazító krémek folyamatos keresése helyett jobban jár, ha kideríti izomfájdalma okát, és megszünteti ezt a fájdalmas gyulladást kiváltó okot. Ha kideríti a fájdalom okát, és megszünteti azt, akkor izomfájdalma nem fog jelentkezni többet. Azért, mert nem lesz, ami kiváltsa.

  1. izomfájdalom okai

    Izomfájdalma mióta tart? Melyik izma fáj? Megerőltette vagy inkább a stressz okozhatja? Sérülés érte vagy van valamilyen betegsége? Mire figyeljen még? Mi az oka izomfájdalmának? Töltse ki a kérdőívet, és derítse ki! Kattintson a képre izomfájdalma okát kiderítő kérdőívéért!

    Töltse ki az izomfájdalma okát feltáró kérdőívét izomfájdalma pontos megfigyelésével! Kérdőívéért kattintson a linkre!
  2. A kérdőíve kitöltésekor gondolja végig a válaszait. Pontos válaszai kiértékelésével derítse ki izomfájdalma okát. Válaszai pontosításában és kiértékelésében tud segíteni izomfájdalmak kezelésére szakosodott specialistánk. Persze csak akkor, ha elküldi kitöltött kérdőívét.

Ha pedig már kiderítette, hogy mi okozta fájdalmát, akkor ennek a kiváltó oknak a megszüntetésével meg tudja előzni az izom görcsbe rándulását, az izomfájdalom jelentkezését.

Ha a megerőltetéstől begyulladt izom lazítása az ismerősein is segíthet, akkor segítsen nekik a cikk elküldésével. Szerezzen egy jó pontot náluk.

6 gondolatok ezen: “Legerősebb izomlazító izomfájdalomra

  1. Zoltán

    Jó reggelt. Egy olyan kérdésem lenne a gerincröntgenem eredménye a következő:
    Az L I-Il csigolyák közötti rés mérsékelten szűkebb, a zárólemezek finoman scleroticusak, peremsarkokon
    kisebb spondylosisos felrakódások vannak. Amit kaptam rá az Aflamin 100mg napi 2 szem adagolással, sirdalud 4 mg napi 1 szem fél fél adagolással és indometacionos kenőcsöt. Mit javasolnak, reumatológiára érdemes elmenni? Múlt hét kedd óta már javult az állapotom. Mikor érdemes dolgoznom vele, és mit tehetnék ellene? köszönettel Zoltán.

    1. harmonia-blog A Bejegyzés szerzője

      Kedves Zoltán!
      Köszönöm kérdését, és hogy elküldte gerinc röntgen felvételeinek leírását is. Kis meszesedés mindenkinek a gerincén kialakulhat, ne ijedjen meg. Örülök, hogy már javult a fájdalomcsillapító és izomlazító gyógyszerek hatására a fájdalma. Véleményem szerint reumatológiára akkor menjen, ha megint romlanak a tünetek, hiszen most javul a gerinc állapota az Ön leírása alapján.
      Újabb orvosi vizsgálat/ gyógyszeres kezelések helyett ajánlanám Önnek a gyógytornát, amivel aktívan tudja lazítani a gerinc és derék izmait valamint gyorsan enyhíteni a fájdalmat. A gyógytorna feladata az is, hogy preventív módon segítsen, vagyis hogy ne jöjjön vissza megint ez a fájdalom. Havasi-Hollanda Karina gyógytornászunk tudna segíteni gerincének/ derekának helyreállításában, problémája részleteit megismerve, valamint mozdulatait személyesen átvizsgálva
      A gerinctorna hatásosságáról itt olvashat:
      https://www.harmonia-centrum.hu/gerinctorna
      Munkájába visszatérésre való tekintettel, ez mindenkinek egyedi. Ha már úgy érzi, hogy fájdalma csökkent annyit, hogy el tudja látni a munkakörét/ munkahelyi feladatokat, és nem jön elő tőle megint a fájó érzet, akkor nyugodtan próbálja meg, esetleg elsősorban könnyített fizikai feladatokkal. Emeléseket és cipeléseket kerülve. Ebbe is a gyógytornász tudna teljes körűen segíteni, mivel ehhez személyes vizsgálat szükséges.
      Várjuk jelentkezését a mielőbbi fájdalommentes gerince érdekében.
      Üdvözlettel:
      Harmónia Centrum

    1. harmonia-blog A Bejegyzés szerzője

      Kedves Csonka Gábor!
      Sajnálattal hallom a hátfájdalmát. Érdemes megpróbálni lóbalzsamot bedörzsölni a fájós részre, vagy esetleg fekete nadálytő krémet használni esténként. Esetleg ha ezek nem használnak, meg lehet próbálni flector vagy motto fájdalomcsillapító tapaszt, ezek hatásairól és ellenjavallatairól érdeklődjön helyi gyógyszertárosnál.
      Ha ezekre sem szűnik a panasz keresse fel kezelőorvosát, vagy tudunk segíteni Molnár Fanni gerincspecialista gyógytornászunkkal konzultáció és állapotfelmérés keretében.
      https://www.harmonia-centrum.hu/molnar-fanni-gyogytornasz
      Mielőbbi hátfájdalommentes mozgást kívánunk Önnek a „meló” után is

  2. Edit Penzes

    Epilepsziás görcsös roham minden nap. Minden felírt gyógyszertől rosszul vagyok. Nem bírom már. A doktor úr se tudja, mit írjon fel. Tanácstalan vagyok. Valami görcsoldó vagy izomlazító gyógyszert nem tud ajánlani, aminek nincs mellékhatása? Tisztelettel köszönöm.(ha lehet, a teljes nevemet ne írják ki, csak a keresztnevemet a válaszban).

    1. harmonia-blog A Bejegyzés szerzője

      Kedves Edit!
      Köszönöm a leírását. Sajnos személyes kikérdezés és vizsgálat nélkül semmit sem szabad egyik szakembernek sem ajánlania, mivel ez akár rosszabb hatással is lehet Önre, így ez nem biztonságos. Esetleg gondolja át hogy egy-két másik orvoshoz elmenni másodvélemény fejében, akik a kórtörténetét és a pontos tüneteit ismerve és kivizsgálva hátha tudnak más gyógyszert ajánlani. Ha ez sem hat akkor esetleg érdemes természetgyógyásztól tanácsot kérni ezzel kapcsolatban.
      Minden jót Önnek és jobbulást kívánok!
      Üdvözlettel, Harmónia Centrum

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük