Talpfájdalom ellen krém használata

Talpfájdalom ellen a gyulladást csökkentő krémek használata is segít csökkenteni a gyulladást, és mérsékelni a fájdalmat. A talpfájás csökkentésére a gyulladást csökkentő krémek is használnak.

talpfájdalom ellen krém

Talpfájdalom ellen talpa krémezése is segíthet. Választhat azonban hatásosabb kezelést is

Tartós talpfájdalom ellen azonban nem a gyulladást csökkentő krémek használata az igazi megoldás. Azért, mert ezek a gyulladást csökkentő krémek csak a tünetet, a fájdalmas gyulladást szüntethetik meg. Ezeknek a krémeknek a gyulladást csökkentő hatására talpa gyulladása elmúlhat időlegesen. Azonban a talpgyulladást kiváltó ok továbbra is ott marad az életében. Márpedig ekkor csak idő kérdése, hogy újra megjelenjen talpa fájdalma.

Ezért talpfájdalmának a megszüntetését a legjobb talpfájdalma okának kiderítésével kezdeni. Utána pedig a fájdalmat kiváltó ok megszüntetésével folytatni. Ezzel jó esélye lesz arra, hogy tartósan, akár örökre megszabaduljon talpa fájdalmától. Azért, mert a talp fájdalmát kiváltó oknak a megszüntetésével nem lesz már ott az az ok az életében, ami talpa fájdalmát előidézte.

Mi okozhatja talpa fájdalmát?

jantó betét

Talpbetét talpára szabottan talpfájdalma megszüntetésére

Talpa túlterhelésből származó gyulladásos fájdalmának a leggyakoribb oka hosszboltozatának a lesüllyedése, lába lúdtalpassága. Ha le van süllyedve a hosszboltozata, akkor talpa terhelésére délutánra, estére már megfájdul a talpa. Azért, mert a lesüllyedt talpboltozat miatt a sarokcsontjától a lábujjak tövéig húzódó talpi kötőszövetes lemez a terhelés hatására begyullad. Ilyenkor talpát a megfelelő pontokon alátámasztó egyedi talpbetét viselésével szabadulhat talpa fájdalmától.

Ha állómunkája van, vagy rendszeresen sportol, akár hobbiszinten is, akkor talpát könnyen túlerőltetheti. Elég annyi is, ha nem melegíti be rendesen edzés előtt vádliját, Achillesét és talpa kötőszövetes lemezét. Vagy az is kiválthatja a fájdalmat, ha hirtelen túlzott mértékben megnöveli az edzés intenzitását, a futás távolságát.

talpi ín gyulladás

Túlterhelte a talpát, és ezért gyulladt be?

Amiatt is könnyen begyulladhat a talpa, ha hónapok után elmegy egy kiadós hétvégi túrára a családjával vagy a barátaival. Azért, mert talpa nincs hozzászokva ehhez a hirtelen megnövelt terheléshez. Azért, mert nem fokozatosan növelte a talpára nehezedő terhelést, hanem hirtelen gyalogolt egy kiadósat a hétvégén. Ilyenkor bizony könnyen begyulladhat a talpi bőnye.

A plusz kilók állandó cipelése miatti túlsúly is állandó terhelést jelent sarkára, lábfejére és talpára. Minél több plusz kilót cipel, annál nagyobb a veszélye annak, hogy talpa megfájdul sok járkálás közben. Ilyenkor bizony talpfájdalma megszüntetéséhez le kell adnia az állandóan cipelt plusz kilókból.

Talpa fájdalmát okozhatja kényelmetlen, talpát nem megfelelően alátámasztó cipője is, amiben könnyebben megfájdul a talpa, mint egy sarkát stabilan tartó, és talpát megtámasztó cipőben.

  • Ennek oka lehet edzőcipője vagy munkacipője túlhordása, kitaposása, elhasználódása. Ezt úgy orvosolhatja, ha lecseréli a cipőjét.
  • Oka lehet azonban a túlságosan magassarkú vagy sarok nélküli cipők túlzott viselete. Ezeknek a cipőkben a túlzott viseletekor ugyanis felborul lábszára és lábfeje izomegyensúlya. A magassarkú cipőben vádlija elkényelmesedik, és amikor nem magassarkú cipőben jár, akkor erre vádlija és Achillese túlzott feszüléssel, gyulladással reagálhat. A sarok nélküli cipőkben pedig vádlija és Achillese állandóan túlságosan megnyúlik, túlterhelődik, és emiatt fog begyulladni előbb-utóbb a vádlija vagy az Achillese. Ezek pedig a sarokhoz kapcsolódásuk miatt hatnak a talpi kötőszövetes lemez terhelésére is. Arról nem is beszélve, hogy ezeknek a sarok nélküli cipőknek általában nem elég jó a talpi kidolgozása ahhoz, hogy talpát rugalmasan alátámassza, és lépéskor csökkentse az állandó talajhoz ütődését.

Derítse ki mi okozza talpa fájdalmát!

Talpfájdalma okának kiderítésével és a kiváltó ok megszüntetésével tartósan megszabadulhat a fájdalomtól.

  1. talpfájdalom oka

    Talpa mióta fáj már? Mikor fáj? Pontosan hol fáj? Mindig ugyanott vagy vándorol a fájdalom? Mikor enyhül és mikor erősödik a fájdalom? Zsibbad is? Mire figyeljen még? Találja meg talpa fájdalmának okát a kérdőív kitöltésével! Kattintson a képre kérdőívéért!

    Töltse ki a talpfájás okát feltáró kérdőívét! Magyarország lökéshullám terápia központjában 13 éves tapasztalattal állítottuk össze Önnek.
  2. Talpfájdalma kiváltó okát derítse ki válaszai kiértékelésével. Válaszai értékelésében tud segíteni talpfájás kezelésére szakosodott specialistánk egy konzultáción. Persze csak akkor, ha elküldi nekünk pontosan kitöltött kérdőívét.
  3. Fájdalma okának kiderítése után pedig ne halogassa talpfájdalma kezelését és a fájdalmát kiváltó ok megszüntetését!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük