Talp sarok fájdalom kezelése mellékhatások nélkül

Vajon mi okozza talp és sarok fájdalmát? Ha gyakran fáj a sarka vagy a talpa, akkor biztos sokszor elgondolkodott már ezen.

Talp és a sarok fájdalma többféle okból is megkeserítheti az életét

  1. Leggyakrabban talán a túlerőltetés, a hirtelen megnövelt terhelés vezet a sarok és a talp fájdalmához. Gyakori panasz ez az állómunkát végzőknél és a rendszeresen sportolóknál is.
  2. A láb deformitása, hosszboltozatának lesüllyedése is sokszor okozza a talp fájdalmát.
  3. Sokszor a kényelmetlen cipők okozzák a talpi panaszokat. A magassarkú, túl szűk orrú cipőkben a testsúly jelentős része a lábujjak alatti talppárnákra terhelődik. A láb természetellenes tartása a magassarkú cipőben a vádli és ezzel együtt az Achilles-ín megrövidülését okozzák, és a lábujjpárnák alatti terület túlzott terhelése pedig harántsüllyedéshez is vezethet. És ekkor még nem is beszéltünk a szűk orrú magasarkú cipőben a befelé forduló lábujjak, és a lábujjak karomszerű állása miatti deformálódásáról.
  4. A plusz kilók állandó cipelése is sokszor okozza a talp és sarok fájdalmát.
talp sarok fájdalom

Talp sarok fájdalom oka több minden lehet. Önnek mi okozza talpa, sarka fájdalmát?

Járás közben a sarkunkat és a talpunkat terheli a teljes testsúlyunk. Sőt, amikor futunk, akkor testsúlyunk 2,5-3-szorosa is terhelheti a sarkat. Ez már önmagában is jelentős többletterhet rak a sarkunkra.

  • Gondoljon csak bele abba, hogy milyen terhelés esik a sarkára és talpára futás közben akkor, ha még a súlyával is küszködik, és állandóan a felesleges kilókat kell cipelnie.
  • És ha még ezeknek a plusz kilóknak a cipelését talpa hosszboltozatának a deformitásával is nehezíti, akkor bizony joggal sajnálhatja a talpát és a sarkát minden egyes lépésekor. Főleg akkor, ha ezeket a lépéseket futva teszi meg.
    Esetleg egy kényelmetlen cipőben.

Ön szerint ilyenkor egy fájdalomcsillapító bekapása lehet a legjobb megoldás sarok vagy talpfájdalmának a megszüntetésére?

Talp és sarok fájdalom kezelése mellékhatások nélkül

Fájdalomcsillapító gyógyszerek helyett lehet, hogy sokkal többet segítene sarkának és talpának azzal, ha többet hordana kényelmes cipőket. Például a sarok nélküli cipők és papucsok vagy a magassarkú cipők helyett kényelmes, rugalmas talpú, néhány centis sarokkal ellátott cipőket venne fel, ami stabilan tartaná és megtámasztaná a sarkát járás közben. És ezzel a talpára nehezedő terhelést is csökkenti.

Ha pedig lúdtalpa van, mert hosszboltozata lesüllyedt, akkor egy talpára elkészített talpbetét a megfelelő pontokon tudná alátámasztani a talpát, és nem kellene emiatt talp, derék vagy hátfájással küzdenie.

Az is sokat könnyítene sarka és talpa terhein, ha leadna néhány felesleges kilót, és ezzel sem terhelné állandóan a lábát járás közben.

Ha pedig már ezeket mind megcsinálta talpa és sarka védelmére, akkor talpa tornáztatásával és a talpi izmok és szalagok rendszeres nyújtásával, rugalmasságának a növelésével tehet még többet talpa fájdalommentességéért.

Ezek mind olyan sarokfájdalmát és talpfájdalmát eltüntető lehetőségek, amelyek mellékhatások nélkül segítik visszaszerezni és megőrizni sarka fájdalommentességét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük