Száraz köhögésre tea

száraz köhögésre tea

Tea száraz köhögésre a köhögési inger csillapítására

Száraz köhögésre a tea kiváló köhögéscsillapító lehet. A tea vagy bármilyen más folyadék fogyasztása azért jó köhögésnél, mert a köhögés csillapítására használ az, ha kellően nedves a nyálkahártya. Ez azért fontos, mert a nyálkahártya kiszáradása köhögésre ingerli a légutakat.

Minél több folyadékot fogyaszt, minél nedvesebb a nyálkahártya, annál kevésbé erős a köhögési inger. Annál jobban érzi magát a bőrében, minél többet iszik. Akkor is, ha köhög.

citromos tea

Citromos tea a száraz köhögés csillapítására és immunrendszere erősítésére

A citrommal ízesített tea pedig még azért is jó, mert a citromban sok C-vitamin van, és ez pedig az immunrendszert is erősíti. Megfázásából vagy kellemetlen influenzájából könnyebben és hamarabb ki tud keveredni, ha megerősíti az immunrendszerét.

Nézzük, hogy melyek azok a gyógyhatású teák, amelyek száraz köhögésre hatásosak lehetnek, és meggyorsítják a köhögés csillapítását.

Kamilla tea száraz köhögésre is

kamilla

Kamilla tea nemcsak a köhögését csillapítja, hanem csökkenti a gyulladást is

A kamilla virágából főzött tea nemcsak köhögést csillapító, hanem gyulladást csökkentő hatású is. Ezért nemcsak a száraz köhögést csillapítja, hanem a gyulladt légutakra és hörgőkre is gyulladást csökkentő, görcsoldó hatása van.

Emellett pedig még az emésztést is segítik a kamilla virágában található illóolajok és flavonoidok. A kamilla tea csupa jót tesz az egészségének.

Lándzsás útifű leveléből főzött tea

Nemcsak nyálkaoldó és nedvesítő, hanem baktériumölő hatása miatt is kiváló tea légzőszervi panaszoknál. Nemcsak a száraz köhögést csillapítja, hanem általános gyulladást csökkentő hatása miatt csökkenti a légutak gyulladását is.

Csalántea száraz köhögés ellen is

csalántea száraz köhögésre

Csalántea száraz köhögésre. Magas vérnyomás csökkentésére is jó hatással van a csalántea fogyasztása

A csalán leveléből készült teának rengeteg gyógyhatása közismert. Immunrendszert erősítő és vízhajtó hatása mellett a magas vérnyomás csökkentésére és a légutak gyulladásának mérséklésére is jól használható. Ennek keretében pedig a köhögést is csillapítja.

A csalán levele különféle ásványi anyagokat, C-vitamint, csersavat és egyéb növényi savakat is bőségesen tartalmaz. Ezek pedig gyulladást csökkentő, lázcsillapító, immunrendszert erősítő hatásúak a köhögés csillapítása mellett.

Bodzavirág tea száraz köhögésre

A tavasszal, májusban szedhető bodzavirágból kiváló száraz köhögést csillapító teát készíthet.

Köhögéscsillapító hatása mellett kvercetin, különféle glikozidák és csersav is van benne. Ezek pedig immunrendszert erősítő és lázcsillapító hatásúak is.

Fehér akác virágából főzött tea száraz köhögés ellen

A fehér akác is májusban virágzik. Ennek a virágából főzött tea is köhögést csillapító hatású.

Az akácvirágban értékes flavonoidok, kámfor és egyéb illóanyagok vannak. Ezek nemcsak a köhögést csillapítják, hanem segítik az emésztést és csökkentik a gyomorégést is.

Bíbor kasvirág tea száraz köhögésre is

bibor kasvirág

Bíbor kasvirág tea száraz köhögés csillapítására

A bíbor kasvirág gyulladást csökkentő és immunrendszert erősítő hatása mellett megfázás és influenza esetén is hatásosan használható, a gyorsabb panaszmentességért és a köhögés csillapításáért.

Bőségesen vannak benne különféle illóolajok, és cikóriasavat is tartalmaz.

Tüdőfűből készült tea száraz és hurutos köhögésre is

inhaláció

Az inhaláció is segít a légutak nedvesítésével a váladék felszakadozásában

A tüdőfűből főzött tea nemcsak száraz köhögést csillapító, hanem váladékoldó, hurutot felszaggató hatása is van.

Értékes flavonoidok mellett különféle ásványi anyagokat is tartalmaz immunrendszere erősítésére.

Szurokfű tea száraz köhögés ellen

A szurokfű vagy más néven vadmajoránna csersavat és timoltartalmú illóolajat tartalmaz. A belőle készült tea köhögéscsillapító és fertőtlenítő, fertőzést csökkentő hatású is. Nemcsak a köhögést csillapítja, hanem a könnyebb alvást is segíti.

Kakukkfű tea száraz köhögés csillapítására

A kakukkfű sok timoltartalmú illóolajat, csersavat, valamint az emésztést segítő keserűanyagokat tartalmaz. Ezek pedig fokozzák a gyomornedvek és a nyál termelődését, ezzel is segítve a jobb emésztést.

Nemcsak kiváló köhögéscsillapító, hanem gyulladást csökkentő, antibakteriális hatású is. Segít a torok gyulladásának mérséklésében is.

Édeskömény magjából főzött tea száraz köhögésre

Az anetoltartalmú illóolajat és sok csersavat tartalmazó édesköményről köztudott gyomorégést és puffadást csökkentő hatása. Fontos szerepe van azonban a gyulladt légutak megtisztításában, a köhögés csillapításában is.

A mézzel ízesített édeskömény tea remek köhögéscsillapító. Azért, mert az édesköményben lévő anetol baktériumölő hatása a köhögést is csillapítja.

citromos tea mézzel

Citromos tea mézzel száraz köhögése csillapítására

A méz pedig nemcsak édesíti, ízesíti a teát, hanem önmagában is köhögést csillapító hatású. Ezért bármelyik teába keverve csökkenteni fogja a köhögési ingert. Sőt magában fogyasztva is segít a köhögés csillapításában. Különösen hasznos este 1-2 kávéskanál mézet fogyasztani, mert csökkenti az éjszakai köhögést, és könnyebben fog tudni aludni.

Így nemcsak a köhögés csillapításában, hanem a pihentetőbb alvásban, ezáltal pedig az egész napi jobb közérzetének a biztosításában is segít. Ráadásul ezt mellékhatások nélkül teszi.

Ezek a száraz köhögést csillapító teák folyadéktartalmukkal nemcsak nedvesítik a nyálkahártyát és a gyulladt légutakat, hanem hatóanyagaikkal még bevonják, védik azokat, csökkentik a gyulladást, és ezzel pedig csökkentik a köhögési ingert, és így csillapítják a köhögést.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük