Magas vérnyomás lehúzása 5 perc alatt

Ha hirtelen felugrik a vérnyomása, akkor a magas vérnyomás lehúzása házilag is gyorsan és könnyen lehetséges. Felugró magas vérnyomását csökkenteni tudja vérnyomáscsökkentők mellékhatása nélküli természetes módszerekkel. Ismerje meg, hogyan lehetséges a magas vérnyomás lehúzása 5 perc alatt káros mellékhatások nélkül.

magas vérnyomás oka

Milyen életmódbeli kiváltó oka lehet magas vérnyomásának? Kattintson a képre magas vérnyomása okát kiderítő kérdőívéért!

A magas vérnyomás csökkentésére nem kell azonnal a vérnyomáscsökkentőkhöz nyúlni. Ezeknek káros mellékhatásaik lehetnek. A mellékhatások nélküli természetes módszerek is visszaállítják normális vérnyomását. Akkor, ha megszünteti a magas vérnyomás kiváltó okát. A kérdőív kitöltésével néhány perc alatt kiderítheti magas vérnyomása okát. Kattintson a linkre vérnyomása csökkentésének gyógyszerek mellékhatása nélküli esélyéért!

A magas vérnyomás olyan jól érezhető tünetekkel jelentkezik, mint a hirtelen jelentkező fáradtság vagy a fejfájás. Jelezheti azonban a vérnyomás megemelkedését a rendszertelen vagy szapora szívverés és a mellkasi fájdalom is. Ezek a panaszok a hirtelen jelentkező stressz tipikus tünetei is.

magas vérnyomás lehúzása

Magas vérnyomás lehúzása néhány perc alatt

A stressz mellett azonban okozhatja a vérnyomás megemelkedését az alváshiány vagy a túl kevés folyadék fogyasztása is. Ilyenkor a legeredményesebb mellékhatások nélküli megoldás a magas vérnyomása csökkentésére a kiváltó oknak a kiderítése és megszüntetése.

Nem kell azonnal vérnyomáscsökkentőket bekapkodni. Ezeket a vérnyomáscsökkentőket ugyanis akár 10 évvel rövidebb élete végéig is szedni kellene. De csak akkor, ha nem változtat életmódján.

Azért, mert ha megszűnik a magas vérnyomást okozó tényező, akkor vérnyomása is visszatér az egészséges tartományba.

  • Tudja, hogy mit érdemes változtatni az életmódján ahhoz, hogy vérnyomása normális értéke tartósan visszaálljon? Mégpedig a vérnyomáscsökkentők káros mellékhatása nélkül.
  • Ha nem tudja, akkor derítse ki magas vérnyomása okozóját. Ezt a kiváltó okot próbálja megszüntetni az életében. Ekkor bízhat benne, hogy nem kell szedni a vérnyomáscsökkentőket.

Magas vérnyomás lehúzása akupresszúrával

gb20 akupresszúrás pont

A GB20 akupresszúrás pontok közepes erejű nyomásával megszabadulhat magas vérnyomást okozó fejfájásától. A 2 pontot nyomja meg 2 percig. Mit érez?

Tapasztalatok alapján az akupresszúra mellékhatások nélkül segít a magas vérnyomás csökkentésében. A mindkét oldalon, a koponya és a gerinc találkozásánál lévő GB20 nevű akupresszúrás pontok nyomása segít a vérnyomás mérséklésében.

Ha közepes erővel egyszerre megnyomja ezeket a pontokat a hüvelykujjával, akkor már 1-2 perc alatt is enyhülni fog a magas vérnyomás okozta fejfájása. Ha 5 percig nyomja közepes erővel ezt a két pontot, akkor pedig jelentősen enyhül vagy meg is szűnik a vérnyomás megemelkedése miatti fejfájás.

Légzőgyakorlat a stressz csökkentésére

bal orrlyukon veszi a levegőt

Ha a ball orrlyukon keresztül veszi a levegőt, és mélyen beszívja, akkor ez segít a stressz csökkentésében. Megnyugszik, és lemegy a vérnyomása is

A stressz egészségét romboló hatásának csökkentésében segít a hasi légzés is. A stressz az egyik leggyakoribb oka a magas vérnyomásnak. Ilyenkor az idegesség hatására megnő a verőerekben az erek falára nehezedő nyomás. Csökkenti a stresszt, és segít az erek falára nehezedő vérnyomás mérséklésében az, ha a bal orrán keresztül veszi a levegőt, és a levegőt mélyen beszívja a hasába. Ehhez mindössze csak egy nyugodt, csendes helyre van szüksége.

Üljön le úgy, hogy a hátát kényelmesen meg tudja támasztani. A bal kezét tegye a hasára, a jobb keze valamelyik ujjával pedig fogja be a jobb orrlyukát. A nyitott bal orrlyukon át vegyen egy mély lélegzetet. Tartsa benn a levegőt egy ideig, majd lassan fújja ki. Utána újra vegyen mély levegőt, tartsa benn, és lassan fújja ki. Így lélegezzen 3-4-5 percig, és azt fogja tapasztalni, hogy megnyugszik, és jelentősen csökken, vagy meg is szűnik a stressz, ami néhány perccel korábban még komoly problémát okozott.

Magas vérnyomás lehúzása házilag folyadékpótlással

Sokszor okozza a vérnyomás emelkedését a folyadék hiánya. Egyszerűen az, hogy nem iszik eleget.

Ha nincs ideje még inni sem, vagy egyszerűen elfelejtkezett róla, akkor a szervezete vérnyomása megemelésével emlékezteti a víz hiányára.

igyon-vizet

Igyon meg egy nagy pohár vizet. Felhígul a vére, és ez segíthet vérnyomása csökkentésében is. Azért, mert a felhígult vér nem feszíti annyira az erek falát

A dehidratált, folyadékhiányos szervezetben a vér besűrűsödik. Ezért a szívnek jóval nagyobb munkával jár a besűrűsödött vér keringtetése az erekben. Emellett a besűrűsödött vér az erek falát is jobban feszíti. Ez pedig magas vérnyomást okoz. Ilyenkor már az is hamar segít a vérnyomás csökkentésében, ha megiszik egy nagy pohár vizet, és 5-10 perc múlva egy újabb pohár vizet. A magas vérnyomás házilagos lehúzásának talán ez a legegyszerűbb módszere. Igyon meg egy nagy pohár vizet.

Egyszerre igyon meg legalább 3 decit. Még jobb azonban, ha megiszik fél liter vizet. A víztől a vízhiány miatt besűrűsödött vér felhígul, és a hígabb vér könnyebben áramlik az erekben. Máris csökken az erek falára nehezedő nyomás. A hígabb vér nem feszíti annyira az erek falát, mint a besűrűsödött.

Segít a zene a magas vérnyomás csökkentésében is

Az idegesítő, lüktető zene helyett az egyenletes, viszonylag monoton zenének nyugtató hatása van. Ha egyenletes a hangerő, és nem változik a zene ritmusa, akkor nem felizgatja, hanem megnyugtatja, ellazítja. Erre az egyenletes ritmusú klasszikus zene a legjobb. Azért, mert nyugtató hatásával csökkenti az egyik stresszhormon, a kortizol termelődését. Még jobban érvényesül a zene megnyugtató hatása, ha nem énekelnek benne, és időközönként megismétlődnek egyes részei. Ezeknek az ismétlődő részeknek is megnyugtató hatása van.

vérnyomás magas értéke

Vérnyomáscsökkentők bekapkodása helyett mit tehet vérnyomása csökkentéséért, amikor ilyen magas a vérnyomása?

Még erősebb a klasszikus zene nyugtató hatása, ha meditációval és légzőgyakorlat végzésével együtt használja vérnyomása csökkentésére.

Sokszor már az is segít magas vérnyomása mérséklésében, és a szövődmények megelőzésében, ha az állandó pörgés, rohanás helyett, megáll egy kis időre és kikapcsol. Ilyenkor nemcsak lemegy a vérnyomása, hanem kisimulnak a ráncai, és megnyugszanak a gondolatai is. A csend már önmagában is nyugtató hatású tud lenni. Különösen akkor, ha meditálás közben veszi jótékonyan körbe a csend hangja.

Ha a magas vérnyomás gyors lehúzásának lehetőségei a barátainak is jól jöhetnek, akkor ossza meg velük

23 gondolatok ezen: “Magas vérnyomás lehúzása 5 perc alatt

    1. harmonia-blog A Bejegyzés szerzője

      Kedves H.iren!
      Nagyon szépen köszönjük visszajelzését, örülünk neki, hogy pozitív eredményt tapasztalt oldalunk által! Sőt mi több, természetes módon.

    2. Dárdai Ildikó

      Igen. Tv adásokkal mindenkihez eljuthatna ez a sok hasznos megoldás, tanács az ok okozati összefüggések feltárása és megismertetése,
      💞 💞💞

  1. Jámbor Magdolna

    Köszönöm a könnyen megérthető tanácsokat váratlanul emelkedő magas vérnyomásra. A légzés és vízfogyasztás szerencsére hamar megszüntette, és az ijedtségem is elmúlt.

    1. harmonia-blog A Bejegyzés szerzője

      Kedves Jámbor Magdolna!
      Nagyon szívesen. Örülünk, hogy cikk olvasásával csökkentek panaszai.
      Minden jót kívánunk Önnek továbbra is

  2. Nagy Melinda

    Köszönjük szépen a hasznos információkat. Nem értem, hogy miért nem mondják ezt a televízióban a reklám helyett. Lehet sok ember életét mentenék meg vele. Tényleg köszönjük

    1. harmonia-blog A Bejegyzés szerzője

      Kedves Nagy Melinda!
      Köszönjük szépen visszajelzését, örülünk, hogy segítettek a tanácsok
      További jó egészséget kívánunk

      1. Tünde Gagyi

        Jó napot kívánok. Lenne egy olyan kérdésem a második az az alsó értéke magas csak arra van valami segítség ami nem gyógyszer?

        1. harmonia-blog A Bejegyzés szerzője

          Kedves Gagyi Tünde!
          Köszönöm kérdését. Egészséges életmód, valamint sok folyadék bevitele mellett olvassa el cikkünket honlapunkon a vérnyomáscsökkentő gyógyszerek helyett:
          https://www.harmonia-centrum.hu/vernyomascsokkento-gyogyszerek-helyett
          Töltse ki a magas vérnyomás okai kérdőívünket, ami esetleg rávezetheti mi okozza ezt a problémát:
          https://www.harmonia-centrum.hu/magas-vernyomas-okai-kerdoiv
          Ha ezekre sem múlik a rossz érték, keressen fel minket, természetgyógyászaink tudnak Önnek személyre szabottan segíteni.
          Üdvözlettel, Harmónia Centrum

  3. Gór Györgyné

    3napja 170-195 között van a vérnyomásom. Reggel covarexet 1tabl+ Nebivolol fél tabletta, este ugyanez. Már vettem be Tensiomint, amit szét kell rágni, nem használ

    1. harmonia-blog A Bejegyzés szerzője

      Kedves Gór Györgyné!
      Köszönöm kérdését. Vizsgálja meg esetleg van-e bármi extra stressz az életében, ami okozhatja ezt a magas vérnyomást, és hogy ezt a stressz faktort el tudja-e tüntetni. Ebben tudna segíteni természetgyógyász kollégánk is:
      https://www.harmonia-centrum.hu/normalis-vernyomas
      Próbálja meg a természetes, mellékhatások nélküli módszereket vérnyomása csökkentésére.
      https://www.harmonia-centrum.hu/magas-vernyomas-kezelese
      Mielőbbi panaszmentességet kívánunk Önnek

    2. system

      Ha az érhálózata el van meszesedve és be van szűkülve, akkor elsősorban azt kell kitisztítani és nem az a megoldás, hogy az ereit gyógyszerrel kitágítja! Egy hónapig próbálja meg a következőket:
      Fehér fagyöngy (nem főzve csak áztatva), galagonya tea, omega3, D3-vitanim, E-vitamin, Rozmaring tea…
      Az étkezéssel is nagyon sokat lehet rontani a vérnyomáson.
      Valamelyik ásványi anyag túlbevitele is okozhat magas vérnyomást.
      Javaslom a napi bevitelnél a következő mennyiségekre odafigyelni:
      Na= max. 1400 mg/nap, K= 3000-4000 mg/nap, Mg= 500-600 mg/nap, Ca= 800-1000 mg/nap! A kalciumnál fontos (a csontritkulás megelőzésére is), hogy K2 vitamint is kell mellé enni, hogy ne a vérben keringjen a kalcium, rossz helyekre is lerakódva, hanem a csontozat felé vegye az irányát!
      Nekem is az orvos azt mondta szedjek életem végéig vérnyomáscsökkentőt, aztán pár hónap alatt rendbe tettem és azóta sem jelentkezik csak ha nem figyelek oda és véletlen este sok sósat (Na) eszek, ráadásul azzal egy időben kevés káliumot (K)! Egyenes következménye, hogy a vérnyomás megemelkedik.

      1. harmonia-blog A Bejegyzés szerzője

        Kedves system!
        Köszönjük szépen a hozzászólást, valóban fontos a jó és szakszerű diéta betartása mind a magas vérnyomás mind az érszűkület terén. Fontos viszont, hogy mindenkinek egyedi szükségletei vannak a táplálkozás során, sok tényezőtől függ hogy mi szükséges egy adott szervezetnek, például kortól, nemtől, testsúlytól s a többi. Így ha valaki szeretné komolyan venni étrendjének beállítását, akkor érdemes személyre szabott tervért dietetikust felkeresni. Gór Györgyné kérdésénél fontos azt is megbeszélni, hogy nem feltétlenül az érszűkület áll a háttérben, mivel csupán 3 napja magas a vérnyomás. 3 napja jelentkező magas vérnyomásnál, ha nincsenek előzmények, akkor nem az erek meszesedése a legkézenfekvőbb okozata ennek. Sokkal inkább valami, ami akkor történt, és a stressz sok esetben megemelheti a vérnyomást. Ilyenkor fontos, hogy a magas vérnyomás okát derítse ki az illető, mint hogy gyógyszerrel próbálja a tüneteket kezelni.
        Minden jót és jó egészséget kívánunk Önnek!
        Üdvözlettel, Harmónia Centrum

  4. János

    Üdv mindenkinek! Itt már sok jó tanácsot mondtak a magas vérnyomással kapcsolatban. Csak egy figyelmeztetést szeretnék hozzáadni: ne vásároljátok meg a Cardio A terméket. Sok hirdetést láttam, megvettem ezt a táplálékkiegészítőt. Eredmény nulla… Ráadásul nagyon fájtak az izmaim, amikor szedtem a Cardio A-t. Nagyon csalódott vagyok, pénzt pazaroltam rá, és időt veszítettem. Hálás lennék a valóban hatékony termékekkel kapcsolatos ajánlásokért.

    1. harmonia-blog A Bejegyzés szerzője

      Kedves János
      Köszönjük az észrevételét.
      Az egészséges táplálkozás és aktív mozgással teli életmód, ami az igazi gyógyír. Ha pedig komolyabb gyógyszert szeretne esetleg, akkor egy kardiológussal konzultáljon a magas vérnyomásával kapcsolatosan.

    2. Dárdai Ildikó

      János! Végre Valaki, akinek van tapasztalata a Cardió termékkel, figyelmezteti az embertársait…*5- ös.👍🏾
      Rengeteg „csodaszerről” keringenek hírek a közösségi oldalakon. Ilyen és hasonló esetekben Tv-ben vagy videókban élő adásban kellene leleplezni a megtévesztő pénzlehúzókat érdek nélküli hiteles videókkal. Pld. A Cardio esetében egy ismert hiteles szívgyógyász figyelmeztethetné az embereket, és akkor nem virágozna ez a kétes és veszélyes üzlet. Sorban mindegyikkel meg kellene tenni, ami hatástalan, sőt veszélyes. Nagyon sajnálom azokat az embereket, akiket hamis ígéretekkel becsapnak
      Közügy, de mégis megoldatlan.

  5. Kovácsnè

    Üdvözlöm! Hígítóval dolgoztam. Bekerült a szervezetembe bőrön keresztül! Azóta magas a vérnyomásom. Vérnyomáscsökkentőt szedek reggel este. El fog múlni?

    1. harmonia-blog A Bejegyzés szerzője

      Kedves Kovácsné!
      Köszönöm kérdését. Mindenképpen vezessen a gyógyszerek ellenére vérnyomás naplót, amit háziorvosától tud kérni. Ezzel nyomon lehet követni a vérnyomásban bekövetkező változásokat és összefüggéseket.
      Garantálni nem tudom, hogy a vérnyomás problémája teljesen elmúlhat a gyógyszerektől, mivel azok tüneti kezelések. Próbálja a probléma okát megfejteni, ami adódhat stresszből is, valamilyen lelki trauma által is. Természetgyógyász kolléganőnk egyike tud segíteni a vérnyomás elmulasztásában, valamint a szervezet méregtelenítésében. Nagyon sikeresek a magas vérnyomás kiváltó okának megszüntetésében.
      Valamint töltse ki a magas vérnyomás okai kérdőívünket, ami esetleg segíthet Önt rávezetni, hogy miből eredhet a probléma, vagy esetleg van-e más háttere:
      https://www.harmonia-centrum.hu/magas-vernyomas-okai-kerdoiv
      Üdvözlettel, Harmónia Centrum

  6. Bartalis Levente

    Köszönöm a tanácsokat, valóban gyorsan segített!

    Vizet ittam, de gyakoroltam az akupresszurás nyomást is.

    Elégedett vagyok. Nagyon szükséges lenne, hogy minden emberhez eljusson!

    A médiában, reklámokban, üzenetekben.

    1. harmonia-blog A Bejegyzés szerzője

      Kedves Bartalis Levente!
      Köszönjük szépen a visszajelzést, nagyon örülünk hogy segített! A másik része az Ön érdeme, hogy követte és csinálta a leírtakat otthon.
      Minden jót Önnek és további jó egészséget kívánunk!
      Üdvözlettel, Harmónia Centrum

  7. Nagy Julianna

    Vérnyomás ingadozására szedek Prestance tablettát reggel és este. Szeretném kérdezni hogy a galagonya teát és a fagyöngy teát ihatom e a tablettára, és hogyan fogyasszám naponta a teát, vagy ihatom e? Köszönöm szépen a segítséget és a választ.

  8. Tamás

    Baleset miatt fizikoterápiára járok, ami átmenetileg megemelheti a vérnyomást – meg is emelte.
    Kipróbáltam a fent leírt légzéstechnikát, miközben a cikket olvastam. (Megjegyzem hogy inkább a szkeptikusok táborát erősítem, mint a mindenben is hívőkét.)
    Nem mértem az időt, de jónéhány hozzászólást végigolvastam, miközben a légzőgyakorlatot végeztem. Biztosan megvolt a 3-5 perc.
    Előtte 140, utána 121.

    Meggyőzött.
    És köszönöm. 😉

    1. harmonia-blog A Bejegyzés szerzője

      Kedves Tamás!
      Örülünk neki, tényleg sokat lehet elérni természetes módszerekkel, és ezt Ön is tapasztalta saját magán.
      Minden jót és további jó egészséget kívánunk Önnek!
      Üdvözlettel, Harmónia Centrum

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük