Izomláz elleni krém

A gyógynövényekből készült izomlazító krémek gyötrő izomláz esetén is hatásosak az izomfájdalom enyhítésére. Ezek a vérkeringést fokozó és hűsítő hatással bíró krémek segítenek az izomláz gyorsabb elmulasztásában is. Az izomláz elleni krémek legfőbb előnye, hogy mellékhatások nélkül segítenek az izomláz gyorsabb enyhítésében.

Mit tehet izomláz ellen?

Fokozatosan növelje az izom terhelését

Az izmok túlzott erőltetése miatti izomláz ellen persze a legjobb a terhelés fokozatos növelése, az edzésterhelés intenzitásának fokozatos növelése. Fontos még az izomláz elkerülésében az edzés előtti alapos bemelegítés és az edzés utáni lelkiismeretes nyújtás is. De ha ez nem elég az izomláz megelőzéséhez, akkor a mellékhatások nélküli módszerek segítenek az izomláz gyorsabb elmulasztásában.

Izomláz elmulasztásában segít a masszázs is

felső hát és nyakizmok nyújtása

Felső hát és nyakizmok nyújtása masszázzsal

Hatásos a masszázs is, mert a masszírozott terület vérbőségének a fokozásával elősegíti az izmok gyorsabb regenerálódását. A felgyorsult vérkeringéssel a sejtek több tápanyaghoz és oxigénhez jutnak.

A masszázsnak a hatékonyságát még tovább lehet növelni a gyulladást csökkentő, vérkeringést fokozó és hűsítő gyógynövényből készült krémekkel.

Mely izomláz elleni krémek a leghatásosabbak?

Feketenadálytő izomlázra

Gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító hatása révén a feketenadálytő krém izomlázra is nagy hatásossággal használható. Segít az izomláz enyhítésében. Az izom túlzott megerőltetése miatti izomláz több napos idejét képes lecsökkenteni a használata.

izomláz ellen krém

Feketenadálytő az egyik legjobb izomláz elleni krém

A túlterhelésből származó izomláz mellett még komolyabb izomhúzódások, zúzódások, rándulások és ficamok fájdalmának a csillapítására is eredményes kezelést biztosít. Allantoin hatóanyaga élénkíti a sejtek vérellátását. A megnövelt vérellátás pedig több oxigént és tápanyagot szállít a sejtekhez, ami segíti gyorsabb regenerálódásukat. A megélénkült vénás vérkeringés pedig a szövetek közötti térből szállítja el gyorsabb ütemben a sérülésből származó fájdalom és gyulladás salakanyagait.

Szinte minden izomsérülés és az izom túlzott megerőltetése miatti fájdalmak kezelésére eredményesen használható.

Emellett különféle krónikus gyulladásos panaszok kezelésére is alkalmas. Az ízületi és ínhüvelygyulladás mellett visszeres láb panaszainak az enyhítésére és lábszárfekély kezelésére is bizonyítottan hatásos ez az univerzális fájdalomcsillapító és gyulladást csökkentő és fertőtlenítő krém.

Árnika izomláz ellen

krém izomláz ellen

Árnika kiváló izomlazító krém izomláz gyorsabb megszüntetésére

Kiváló fájdalmat csillapító gyógynövényként az árnika az izomláz enyhítése mellett más izomfájdalmak kezelésére is jól használható. Sikeresen kezelhetők vele az izomláz mellett az izomgörcsök, rándulások, húzódások és ficamok is.

Sőt még a túlterhelésből és sérülésből származó izomfájdalmak mellett reumatikus fájdalmak kezelésére is használható az árnika. Kisebb sebek, horzsolások kezelésére is jól használható.

A gyulladást csökkentő és fájdalmat csillapító árnika krém illóolaj és flavonoid anyagai felgyorsítják a bedörzsölt terület vérellátását, és ezzel gyorsítják meg az öngyógyulást.

Az izomláz gyorsabb elmulasztására használhat más vérkeringést fokozó rozmaring, eukaliptusz, kámfor és mentol tartalmú kenőcsöket is. Ezek a vérkeringést serkentő gyógynövénytartalmú kenőcsök a megélénkült artériás vérkeringéssel több tápanyagot és oxigént szállítanak a sejtekhez, és meggyorsítják azok anyagcseréjét, regenerálódását. A vér visszaútján, a felgyorsult vénás keringésben pedig a salakanyagokat szállítja el gyorsabban a szövetek közötti térből. Ezzel segíti elő az izomláz gyorsabb elmulasztását.

Kámfor és rozmaring olaj

izomgörcs

A begörcsölő vádli lazításában is segít a gyulladást csökkentő krém vádliba dörzsölése

A bedörzsölt területen vérbőséget okozó kámfor a vérkeringés élénkítésével gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító hatást ér el. Azért, mert a sejtek bőségesebb tápanyag és oxigénellátása meggyorsítja a regenerálódásukat.

A rozmaring olaj gyulladásgátló és görcsoldó hatásával segíti elő az izomláz gyorsabb elmúlását és a túlterhelés miatt görcsbe ránduló izom regenerálódását.

Ánizs és mentol izomláz csillapítására

A mentol a kámforhoz hasonlóan vérkeringést fokozó hatásával segíti a mentollal bedörzsölt fájdalmas terület gyorsabb regenerálódását. Jól használhatja izomláz, izomhúzódás és rándulás kezelésére is. Nemcsak utólag, a túlzott terhelés miatti izomláz vagy sérülés fájdalmának csillapítására, hanem előzetesen, a sérülés és izomláz megelőzésére is jól használható.

Az ánizs szintén vérbőséget okozó hatásával segít az izomláz gyorsabb elmulasztásában.

Körömvirág kenőcs izomlázra

A körömvirág nagyon jól csillapítja a fájdalmat. Kifőzve, a főzetét felhasználva és kenőcsként is használják izomláz és egyéb izomfájdalmak csillapítására.

Levendulaolaj izomláz ellen

Ez a gyulladást csökkentő illóolaj a fájdalmas izomba dörzsölve csökkenti a túlerőltetés miatt begyulladt izom fájdalmát, gyulladását. Izomlazító hatásával és a vérkeringés élénkítésével a sejtek bőségesebb tápanyag és oxigén ellátáshoz jutnak az anyagcseréjük során, ezért felgyorsul a működésük. A felgyorsult anyagcsere pedig gyorsabb regenerálódást eredményez a fájdalmas izomban.

Hatásosan izomláz ellen

izomfájdalom okai

Mi okozza izomlázát, izomfájdalmát? Töltse ki a kérdőívet, és derítse ki a kiváltó okot! Kattintson a képre izomfájdalma okát kiderítő kérdőívéért!

Izomláz ellen is a legjobb gyógymód a megelőzés. A legjobban úgy tud védekezni az izomláz ellen ha megelőzi az izom fájdalmát. Az izomláz megelőzéséhez pedig érdemes kideríteni az izomláz kiváltó okát, és ezt elkerülni.

  1. Töltse ki az izomfájdalom és izomláz okát felderítő kérdéssort!
  2. Kérdőíve pontos kitöltése után pedig válaszai gondos kiértékelésével derítse ki izomfájdalma kiváltó okát. Válaszai kiértékelésében tud segíteni izomfájdalmak kezelésére szakosodott specialistánk akkor, ha elküldi kitöltött kérdőívét

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük