Otthoni lökéshullám terápiás készülék

Az otthoni lökéshullám terápiás készülék is segíthet kezdődő sarokfájdalom, talpfájdalom vagy vállfájdalom mérséklésében és megszüntetésében. Makacs, hosszú ideje fennálló fájdalom megszüntetéséhez azonban önmagában a lökéshullám terápia otthoni használata kevés lesz.

Mi ennek az oka? Miért van szükség még másra is a lökéshullám terápiás készülék otthoni használata mellett fájdalma megszüntetéséhez?

Otthoni lökéshullám terápiás készülék miért nem hatásos makacs fájdalomra?

talpfájdalom kezelése lökéshullámmal

Sarokfájdalom és talpi bőnye gyulladás kezelése lökéshullám terápiával a Harmónia Centrumban. Kattintson a képre a kezelés megismeréséért!

Két fontos dolog miatt nem lehet igazán hatásos az otthoni használatra beszerzett lökéshullám készülék hosszú ideje tartó sarokfájdalom, vállfájdalom vagy éppen talpfájdalom megszüntetésére.

A gyógyító kezeléseknek ugyanis nemcsak eredményesnek, hanem biztonságosnak is kell lenni. Márpedig a gyógyításban a biztonságot nem szabad feláldozni a hatékonyság oltárán.

Nézzük ezt a két fontos tényezőt, ami akadálya a fájdalom gyors megszüntetésének.

Otthoni lökéshullám készülék gyengébb hatású

Erre a készülék biztonságos használata miatt van szükség.

Az otthon használatos készülékeket nem egészségügyben képzett szakemberek használják többéves tapasztalattal, hanem a gyógyulni vágyók. Bárki, akinek szüksége lehet rá. Ezért az otthoni lökéshullám terápiás készülék nem lehet olyan erős, nem lehet olyan hatásos, mint az egészségügyi szakemberek által kellő szaktudással működtetett professzionális készülékek.

Az egészségügyben a gyógyulás és a gyógyítás mellett legalább annyira fontos a másik szempont is, mégpedig az, hogy ne árts. Márpedig, akinek nincs meg a megfelelő szaktudása és gyakorlata a kezelést végző készülékek használatához, az könnyen kárt is okozhatna magának a remélt gyógyulás helyett.

  • lökéshullám terápia Magyarországon

    Lökéshullám terápia megjelenése Magyarországon

    Például a klinikai használatra alkalmas professzionális lökéshullám készülékekkel nem lehet szteroid injekció felvétele után kezelni a hozzánk fordulót.
  • Nem kezelhető professzionális lökéshullám terápiával az sem, aki erős véralvadásgátlót szed.
  • Nem lehet kezelni daganatos beteget.
  • Trombózis hajlam esetén sem kezelünk az alsó végtagon.
  • Növekedésben lévő szervezetet sem lehet kezelni a csontvégeknél. Ezért nem kezelünk lökéshullámmal 14 éves kor alatt.
  • Nem kezelhetünk lökéshullám terápiával terhesség idején sem.
  • Nézze meg az ellenjavallatok után a lökéshullám kezelés lehetséges mellékhatásait is részletesen.

Ezeknek a nem kívánatos helyzeteknek az elkerülésére ezek az otthoni készülékek nem lehetnek olyan nagy hatékonyságú készülékek, amelyekkel az egészségügyben kellő gyakorlattal nem rendelkezők kárt okozhatnának a kezelt területen saját maguknak.

A klinikai alkalmazásra használt lökéshullám készülékek kezelésekor azt mondjuk, hogy a fájdalom elviselésének határáig, „minél inkább fáj, annál inkább használ”.

  • Ugyanis minél nagyobb frekvenciával végezzük a kezelést, annál nagyobb mértékű a vérkeringést élénkítő, és ezzel a kezelt terület öngyógyulását fokozó hatása.
  • Túlzásba azonban nem szabad esni, mert extrém fájdalomnál, a fájdalomküszöb feletti kezelésnél a szervezet már nem gyógyul, hanem ösztönösen védekezik a külső hatás ellen. Ugyanakkor a fájdalomküszöbe mindenkinek más. Ha Ön rosszul bírja a fájdalmat, akkor lehet, hogy az a kezelés, ami másnak még bőven gyógyító és vérkeringést fokozó hatású, önnél már kifejezetten nem javasolt a professzionális lökéshullám kezelésnél.

Ez az öngyógyulást kellő mértékben elősegítő, vérkeringést fokozó hatás az otthon használatos alacsony teljesítményű készülékek nem tudják biztosítani. Vagyis csak olyan mértékben élénkítik a vérkeringést, amilyen mértékben még a levegővel telt szervek, a gerincvelő körüli területek kezelése során vagy trombózis hajlam esetén sem okoznak egészségkárosodást.

A készülék biztonságos használatának elsődlegessége miatt a mindenki által történő otthoni használatnak tehát a kezelés kiemelkedő vérkeringést fokozó és öngyógyulást elősegíti hatása veszik el.

Lökéshullám kezelés mellett egyéb öngyógyulást fokozó kezelések is szükségesek lehetnek

Mégpedig azért, mert makacs fájdalomnál a túlerőltetés vagy az ízületek egyenetlen terhelése miatt a fájdalom hosszú hetek, hónapok vagy akár évek alatt alakult ki. Márpedig, ami hosszú idő alatt elromlik a szervezetben, azt nem lehet azonnal vagy rövid idő alatt helyreállítani. Az az ízület, ami több év túlerőltetése vagy pedig egyenetlen terhelése miatt fájdalmasan begyullad, azt nem fogja tudni gyorsan, mellékhatások nélkül meggyógyítani.

vállkezelés lökéshullámmal

Vállfájdalom kezelése lökéshullámmal a Harmónia Centrumban

A hosszú idő alatt kialakuló ízületi fájdalmaknak a megszüntetésére még a jóval nagyobb vérbőséget okozó, egészségügyi intézményekben használt készülékek sem alkalmasak önmagukban. Makacs fájdalomnál a vérbőséget fokozó professzionális lökéshullám kezelést is ki kell egészíteni egyéb fájdalmat csillapító és gyulladást csökkentő kezelésekkel. Azért, hogy a makacs fájdalom minél hamarabb elmúljon. És ez a minél hamarabb is hónapokat jelent már hosszú ideje tartó sarok, talp, könyök és vállfájdalom megszüntetésekor.

Az otthoni lökéshullám terápiás készülék az orvosi rendelőkben, egészségügyi intézményekben ortopédusok, reumatológusok, gyógytornászok, gyógymasszőrök és lökéshullám terapeuták által használt professzionális készülékek szakértelem és egészségügyi tapasztalat nélkül is használható, kisebb hatékonysággal működő, kevésbé veszélyes otthoni változata.

lökéshullám terápia ellenjavallatai

Lökéshullám terápia ellenjavallatairól és a hozzánk fordulók leggyakoribb kérdéseiről beszél ügyfélszolgálatunk vezetője a lökéshullám terápia konferencián

Ennek egyik egyértelmű bizonyítéka az, hogy az egészségügyben szakemberek által használt készülékek nem használhatók számos esetben. Ilyen ellenjavallatokból sokkal kevesebb van az otthon használatos készülékeknél. Pont azért, mert messze nem olyan mértékben gyorsítják fel ezek a készülékek a kezelt területen a véráramot. Ezért nem is annyira hatásosak.

Ezzel szemben viszont nem is okozhatnak olyan nagy problémát akkor sem, ha olyan testtájon használják, ahol a nagy teljesítményű klinikai használatra alkalmas lökéshullám gép nem használható.

Fájdalma okának megszüntetése megszünteti fájdalmát is

Ha kideríti azt, hogy mi okozza a fájdalmát, és ezt a kiváltó okot megszünteti, akkor nem lesz szüksége még az otthon használatos lökéshullám terápiára sem, hisz nem lesz mitől fájjon a korábban fájdalmas ízülete.

sarokfájás okai

Sarka mióta fáj? Mindig vagy csak időnként? Mindig ugyanott? Milyen erős a fájdalom? Pihenésre szűnik a fájdalom? Mire figyeljen még? Mi az oka sarka fájdalmának? Derítse ki a Sarokfájdalom okai kérdőív kitöltésével! Kattintson a képre sarokfájása okát kiderítő kérdőívéért!

Ehhez persze előbb ki kell deríteni, hogy mi okozza sarka, talpa vagy válla fájdalmát. Azért fontos ez, mert egyre kellemetlenebb fájdalmát akkor tudja megszüntetni a legtartósabban, ha magát a kiváltó okot számolja fel.

  • Ha sarka, talpa vagy válla túlzott terhelése okozza a fájdalmát, akkor előbb pihentetéssel, jegeléssel tudja megszüntetni a terhelés okozta gyulladást. A gyulladás elmúlta után pedig az ízület rendszeres tornájával és nyújtásával erősítse meg az izmot, hogy fájdalom és gyulladás nélkül viselje el a nagyobb terhelést is.
  • számítógépes talpvizsgálat

    Számítógépes talpvizsgálat a Harmónia Centrumban

    Ha lesüllyedt talpboltozata okozza talpa fájdalmát, akkor talpára szabott talpbetétre van szüksége talpfájdalma megszüntetéséhez. Az egyedi talpbetét pontosan a megfelelő pontokon fogja megtámasztani lesüllyedt talpboltozatát.
  • Ha jelentős túlsúlya okozza talpa, sarka, bokája, térde vagy csípője túlzott terhelését, akkor érdemes leadni néhány kilót ahhoz, hogy most fájó ízületeit ne terhelje tartósan túl. Néhány felesleges kiló tartós leadásával minden egyes lépéskor könnyebb lesz talpának, sarkának, lábának. Nem fog fájni a lába annyira, ha kisebb súlyt kell hordozni.
  • Ha kényelmetlen szűk lábfejű, hegyes orrú, magassarkú vagy sarok nélküli cipője vagy pedig túlhordott, kitaposott, sarkát stabilan már nem tartó cipője okozza talpa vagy sarka fájdalmát, akkor a cipőjét kell lecserélni egy kényelmes, sarkát stabilan tartó és talpát rugalmasan alátámasztó, bő lábfejű, 3-5 centis sarokkal rendelkező cipőre, amiben talpa rugalmasan alá van támasztva, lábujjai kényelmesen elférnek egymás mellett és ki is tudnak nyújtózni.
teniszkönyök kezelése lökéshullámmal

Könyök gyulladás kezelése lökéshullámmal a Harmónia Centrumban. Kattintson a képre a könyökgyulladás kezelésének megismeréséért!

Illetve sok más oka is lehet talpa, sarka, válla vagy éppen könyöke és alkarja fájdalmának. Ezt az Önnél fájdalmat kiváltó okot kell kideríteni és megszüntetni ahhoz, hogy ne csak megszűnjön a fájdalma, hanem később se jelentkezzen újra.

A kiváltó ok elkerülésével ugyanis nem lesz már oka fájdalma újbóli megjelenésének.

4 gondolatok ezen: “Otthoni lökéshullám terápiás készülék

  1. Molnár Magdi

    Jó napot kívánok, érdeklődni szeretnék az otthoni készülék ára felől, fizetési feltételekről.

    1. harmonia-blog A Bejegyzés szerzője

      Kedves Magdi
      Sajnos nem forgalmazunk otthoni készüléket. Azért, mert ezeknek a gyógyhatása meglehetősen korlátozott, éppen a biztonságos használatuk miatt. Az otthoni készülékek használata helyett a rendszeresen végzett gyógytorna gyakorlatokkal, rendszeres nyújtással, kényelmes cipő viselésével stb. jobb eredményt lehet elérni a fájdalommentesség visszaszerzésében és megtartásában.

    1. harmonia-blog A Bejegyzés szerzője

      Kedves Gidroné Csáki Terézia!
      Sajnos nem tudjuk megmondani az otthoni készülék árát, mert nem forgalmazzuk. Nem igazán
      hatásos makacs fájdalomra. Éppen azért, mert szaktudás nélkül használva nem is lehet igazán erős.
      Azért, mert az is fontos, hogy nem megfelelően használva se okozzon problémát, például a
      gerincvelőnél használva derékfájás kezelésére.
      Üdvözlettel, Harmónia Centrum

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük