Citromos fokhagymakúra magas vérnyomás ellen

Hallott már a citromos fokhagymakúra értisztító és magas vérnyomást csökkentő hatásáról?

Népi tapasztalat alapján jól ismert és igazolt módszer a 3 hetes citromos fokhagymakúra az erek falának megtisztítására és a magas vérnyomás eredményes csökkentésére.

citromos fokhagymakúra

Citromos fokhagymakúra az érszűkület és a magas vérnyomás csökkentésére

Ha a test erei, az agyi vagy a szívkoszorúerek beszűkültek, vagy elmeszesedtek az erek falára lerakódott plakkoktól, akkor a vér egyre nehezebben áramlik a beszűkült erekben. Ilyenkor érdemes az egyre szűkülő erek belső falát megtisztítani a lerakódásoktól. Erre az érfaltisztításra kiváló a fokhagymás citrom kúra.

Érszűkület és magas vérnyomás esetén igyon naponta egy kupicányit a citrom és fokhagyma következő módon elkészített vegyülékéből.

Értisztító citromos fokhagyma kúra hozzávalói

30 gerezd fokhagyma, 5 db citrom és 1 liter víz. Citromként hacsak teheti, akkor természetes körülmények között termesztett citromot használjon és ne permetezettet.

Fokhagyma citrom kúra keverék elkészítése

A 30 gerezd fokhagymát mossa meg, és héjastól aprítsa fel. A citromot is mossa meg alaposan. Ha vegyszermentesen termesztették, akkor a héjával együtt késsel vagy robotgéppel aprítsa fal. Ha permetezett a citrom, akkor a sárga héját le kell hámozni.

immunrendszer erősítése házilag

A citromos fokhagyma segít magas vérnyomása csökkentésében és az immunrendszerét is erősíti

Főzéskor az egy liter vízzel buggyanásig forralja fel a fokhagymát, és vegye le a tűzhelyről. Tegye bele a felaprított citromot, majd fedje le, és hagyja állni kihűlésig. Utána szűrje le a főzetet, töltse palackba, és rakja hűtőszekrénybe. Mit gondol?

Ha a leszűrt fokhagymás, citromos pépet nem szeretné kidobni, hanem inkább felhasználja és fokhagyma krémlevest főz belőle vagy húsokat pácol vele, akkor a darabolás, pépesítés előtt a fokhagymagerezdeket tisztítsa meg.

Citromos fokhagymakúra adagolása

Naponta egy kupicányi (fél deci) citromos fokhagymás főzetet érdemes fogyasztani reggel, reggeli előtt. Ha érzékeny a gyomra az erős fokhagymára és a savas citromra, akkor reggeli után igya meg napi adagját.

magas vérnyomás következményei

Magas vérnyomása csökkentésével ezeket az életveszélyes szövődményeket előzheti meg. A képre kattintva tudjon meg többet magas vérnyomása mellékhatások nélküli csökkentéséről

Egy ilyen értágító és vértisztító citromos fokhagyma kúra 3 hétig tart. 8 napos szünet után újra megismételheti a kúrát. Általában a második kúrát követően jelentkezik a tartós eredmény a magas vérnyomás gyógyszer nélküli csökkenésében. Mégpedig káros mellékhatások nélkül. Nemcsak a vérnyomása fog várhatóan csökkenni, hanem jobban fog tudni aludni, és reggel kipihentebben ébred majd. Egész nap energikusabb és teherbíróbb lesz.

Nemcsak a közérzetét javítja, hanem az immunrendszerét is erősíteni fogja a fokhagyma gyulladást csökkentő hatása és a citrom magas C-vitamin tartalma. Erősebb immunrendszerrel pedig sokkal ellenállóbb lesz a különféle vírusokkal szemben. Ezért sokkal kevésbé fogja veszélyeztetni az influenza és a nátha.

Az érszűkület és a magas vérnyomás a legtöbbször tartós probléma. Ezért évente, félévente érdemes újra megismételni ezt a természetes alapanyagokból készülő, mellékhatásoktól mentes értágító és vérnyomást csökkentő háromhetes fokhagymakúrát.

magas vérnyomás oka

Milyen magas vérnyomás tüneteket tapasztal? Melyek a legerősebbek? Melyek a legfontosabbak? Milyen életmódbeli oka lehet magas vérnyomásának? Mire figyeljen még? Derítse ki a Magas vérnyomás okai kérdőív kitöltésével. Kattintson a képre kérdőívéért!

Ha pedig kideríti a magas vérnyomása kiváltó okát, és megszünteti azt, akkor még a fokhagymakúrára sem lesz szüksége vérnyomása normális értékének a megtartására.

Ez a kúra az erek szűkületének és a magas vérnyomásnak a megelőzésére is kiváló, mellékhatásoktól mentes módszer. Ezért 50 év felett már akkor is érdemes évente megcsinálni, ha nincs semmi problémája a vérnyomásával. Azért, hogy még évtizedeken át ne is legyen.

19 gondolatok ezen: “Citromos fokhagymakúra magas vérnyomás ellen

  1. Mária Duka

    Férjem egy éve enyhe agyvérzést kapott ….Kérdésem …ő is használhat citromos fokhagyma kúrát ….

    1. harmonia-blog A Bejegyzés szerzője

      Kedves
      Kedve Duka Mária!
      Köszönöm kérdését. A kérdésére a válasz hogy a férje használhatja a citromos fokhagyma kúrát a korábbi enyhe agyvérzés ellenére is. Viszont a felírt vérnyomás gyógyszereket semmiképpen se hagyja el, azokat az Ő esetében nem helyettesíti a citromos fokhagyma kúra.
      Ha további tanácsokra van szükségük, Benke Rita természetgyógyász kolléganőnk, (aki egyben a cikk szerzője) várja Önt vagy férjét centrumunkba szeretettel:
      https://www.harmonia-centrum.hu/magas-vernyomas-kezelese
      Üdvözlettel,
      Harmónia Centrum

    1. harmonia-blog A Bejegyzés szerzője

      Kedves Babi!
      Köszönjük kérdését. Az átszűrés inkább azért fontos, mert van aki nem szereti a fokhagyma és citrom rostos szemcséit az innivalóban, mint ahogy egy rostos vagy szűrt gyümölcslénél. Ha szeretné, nyugodtan igya szűretlenül is.
      Személyesen át tudja beszélni a kúra részleteit, valamint a további természetes gyógymódokat Önnel Benke Rita természetgyógyászunk. Róla itt olvashat bővebben:
      https://www.harmonia-centrum.hu/benke-rita-termeszetgyogyasz

  2. Sipos Hajnalka

    T. Cím!
    Miért kell héjastul felaprítani a fokhagymát? A héjában is van olyan anyag, ami szükséges a kúrához?
    Üdvözlettel
    SiposHajnalka

    1. harmonia-blog A Bejegyzés szerzője

      Kedves Sipos Hajnalka!
      Köszönöm kérdését. A fokhagyma gerezdek a legfontosabbak a citromos fokhagymakúra használatánál. Ha beleteszi a héját is, azzal még több ásványi anyagot juttathat szervezetébe, így egy picit gyorsabbá teheti a kúra hatását. Fontos, hogy ha a héj használata mellett dönt, rendesen meg legyen tisztítva a fokhagyma héja.
      Ha esetleg további kérdése van a témával kapcsolatban, Benke Rita természetgyógyász kolléganő tud segíteni a táplálkozással kapcsolatban, valamint a magas vérnyomás komplex kezelésében életmód tanácsadással, talpreflexológiával, valamint fülakupunktúrával:
      https://www.harmonia-centrum.hu/benke-rita-termeszetgyogyasz

    1. harmonia-blog A Bejegyzés szerzője

      Kedves Murányi Ferenc!
      Köszönöm kérdését. Kérdésére a választ leírom ide oldalunkról idézve:
      „Régóta ismert a fokhagyma vérnyomást csökkentő és érelmeszesedést megelőző hatása. Jól ismert az ereket tágító hatása is. Napi 1 gerezd fokhagymát egyen meg magas vérnyomás ellen.”
      Az teljesen mindegy, hogy mikor fogyasztja az 1 gerezd fokhagymát, lényeg hogy naponta 1 gerezdet fogyasszon belőle.
      Ezt ezen az oldalon találja:
      https://www.harmonia-centrum.hu/magas-vernyomas-kezelese
      Ha további segítségre vagy egyedi életmód/ étkezési tanácsra lenne szüksége, keresse Gorszkij-Kossuth Klaudia természetgyógyászunkat:
      https://www.harmonia-centrum.hu/gorszkij-kossuth-klaudia-termeszetgyogyasz
      Üdvözlettel, Harmónia Centrum

  3. livia

    Nagyon jó ez a foghagyma kúra citrommal. Én már kipróbáltam, fél évig nem ment fel a vérnyomásom. A kúrát ismételten kell szedni. Nagyon jó, mert tudva minden gyógyszernek van mellékhatása, nem gyógyít, csak a tünetet tűnteti el. A citromokat még ajánlott jó szódabikarbónával dörzsölni, és kicsit rajta hagyni, utána leöblíteni, mert permet által a méreg benne maradhat.

    1. harmonia-blog A Bejegyzés szerzője

      Kedves Lívia!
      Örülünk, hogy használ a kúra, egészségére!
      Igaza van a gyógyszerekkel kapcsolatban, így mi is a természetes megoldásokat részesítjük előnyben centrumunkban. Igen, valóban, a permettel vigyázni kell.
      Üdvözlettel,
      Harmónia Centrum

    1. harmonia-blog A Bejegyzés szerzője

      Kedves Asancz Imre
      Ahogy a cikkünkben részletesen le van írva, a citromos fokhagyma kúra végzése jó hatással van a magas vérnyomás csökkentésére a benne lévő vitaminok és tápanyagok miatt. Ahogy a cikkben írtuk is, csak 1 gerezd fokhagymát szükséges enni per nap, egy egész fej fokhagyma nem szükséges.

    1. harmonia-blog A Bejegyzés szerzője

      Kedves Tóth Sándor
      Köszönöm kérdését. A kúrát nyugodtan végezheti, a hasi aorta tágulatra nem kellene hogy rossz hatással legyen a kúra. De ha még bizonytalan ebben, biztos válaszért kérdezze meg kezelőorvosát erről, aki ismeri ereinek állapotát és egyéb társbetegségeit.
      Üdvözlettel, Harmónia Centrum

  4. Zámbóné Oros Mária

    Üdvözlöm a Tisztelt Doktorokat! Férjem 68 éves. 2 hete szédülésre panaszkodik. Gyakran fáj a nyaka. Volt nyaki ultrahangon, meszesedést látott a doktor. Elment mr vizsgálatra /koponya/ Ott pedig a nyaki ér elzáródást állapították meg. Azt nem írta, hogy milyen mértékben. Mik a férjem gyógyulási esélyei? Infúzió? Gyógyszer? Vagy műtét? Köszönöm válaszát

    1. harmonia-blog A Bejegyzés szerzője

      Kedves Zámbóné Oros Mária!
      Általában a nyaki ér elzáródását értágító műtéttel vagy véralvadásgátló szedésével kezelik, mivel ha nagyon záródik a nyaki ér, az sztrókot/ vérrögöt okozhat az agyban, úgyhogy nagyon veszélyes. Minél előbb keressenek fel angiológust, aki az erek szakértője. Ő tudni fogja mi a megoldás ezzel kapcsolatban. Még jó, hogy a fejfájás jelezte ezt a férjénél, mivel ez nagyobb problémát okozhatna hosszútávon.
      További jó egészséget kívánunk Önnek és kedves férjének egyaránt!
      Üdvözlettel, Harmónia Centrum

  5. Jakab István

    Üdvözlöm! Én csinálom a kúrát de úgy, hogy a keverékbe tettünk kurkumát is. Kb. Fél decit iszom minden reggel és aztán pár nap múlva elkezdett fel-fel szökni a vérnyomásom, 154 körül. Persze vérnyomásra kapott gyógyszereim mellett. Mi lehet a baj? Kisebb adag kellhet esetleg? Köszönöm elöre is! István (53)

    1. harmonia-blog A Bejegyzés szerzője

      Kedves Jakab István!
      Lehet, hogy érdemes kicsit kisebb adaggal próbálkozni elsőre, majd lassan növelni az adagot, mivel a szervezet nincs hozzászokva az ilyen tápanyagokhoz. Emellett javaslom, hogy töltse ki a magas vérnyomás okai kérdőívünket, ami még fényt deríthet ezeknek a hirtelen emelkedéseknek az okára.
      A kérdőívet itt érheti el:
      https://www.harmonia-centrum.hu/magas-vernyomas-okai-kerdoiv
      Üdvözlettel, Harmónia Centrum

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük