Melyek a sarkantyú lelki okai?

Sarok sarkantyú esetén fájó csontkinövés alakul ki a sarokcsont talpi részén, általában a sarokcsonton, a tapi bőnye tapadásánál. Ezt nevezzük talpi vagy Calcaneus sarkantyúnak. Ez akkor lehet különösen fájó pont minden egyes lépésnél, ha ezt a fájó, begyulladt pontot nyomja minden egyes lépésénél.

A sarkantyú azonban a talpi részen túl kialakulhat a sarok hátsó részén az Achilles-ín sarokcsonthoz tapadásánál is. Ez a meszes lerakódáson alapuló csontkinövés pedig akkor lehet különösen fájdalmas, ha a cipő kérge nyomja, és minden lépésnél fájdalmasan lehet érezni a csonthártya gyulladását.

sarkantyú lelki okai

A sarkantyú nem mindig okoz fájdalmat.

A sarokcsont talpi részére lerakódott meszes tüske akkor okoz fájdalmat minden egyes lépésnél, ha lépéskor nyomódik sarkának ez a begyulladt része.

  • Ha súlypontja nem ezen a begyulladt ponton van, akkor jó esélye van arra, hogy a csontkinövés nem fog Önnek érezhető fájdalmat okozni.
  • Ha viszont igen, akkor sarkantyú fájdalmának a meszes lerakódáson túl lelki oka is lehet.

A talpi sarkantyú arra hívhatja fel a figyelmét, hogy nem lehet minden egyértelműen fekete vagy éppen fehér. Az élet sodró áramlásában nem feltétlenül van mindennek pontosan meghatározott, egyértelmű oka és következménye.

A határozottság, a kemény és következetes kiállás elvei mellett vagy egy-egy Ön számára fontos ügy mellett sok esetben hasznos lehet. Nem minden esetben lehet azonban kőkeményen és sziklaszilárdan képviselni az érdekeit és határozott álláspontot elfoglalni.

Ha a határozott álláspont helyett, kicsit rugalmasabb és engedékenyebb lesz, akkor ennek meg lehet az az előnye, hogy kevesebb embernek lép a tyúkszemére, és kevesebb gondja-baja lesz az életben a másokkal való együttműködéséből.

Ha nem annyira kemény a fellépése, akkor sarokcsont sarkantyú ügyben is kedvező hatást tapasztalhat majd, mégpedig akár fájdalma enyhülését, megszünését is.

Ha finomabban képviseli saját érdekeit, és érdekei érvényesítése érdekében nem gázol bele mások lelkivilágába, akkor kevesebb ellenséget szerez majd, és kevesebb konfliktussal, finomabban is elérheti a céljait.

Ha érdekei érvényesítése és céljai elérése közben nem tesz keresztbe másoknak, akkor joggal reménykedhet abban, hogy Önnek sem fognak keresztbe tenni. Ez a kölcsönösen előnyös, win-win helyzet összességében biztosan kedvezőbb pozíciókat fog eredményezni a környezetében.

Természetesen lehetséges, hogy mások kárára, rajtuk keresztül gázolva, mások érdekeit figyelmen kívül hagyva is elérhetné a céljait, és ugyanolyan sikeres, eredményes lenne, mint a kölcsönösen előnyös megoldásra törekedve.

Abban azonban biztos lehet, hogy a másokon átgázolva történő érdekérvényesítéskor sikere és eredményessége sokkal esetlegesebb és időlegesebb időtávú lenne. Azért mert mások csak addig tartanák tiszteletben a számukra előnytelen helyzetet, amíg tartanivalójuk van Öntől, és veszíteni valójuk van Önnel szemben.

Ezek közül az okok közül bármelyik is megszűnik valakivel a kapcsolatában, akkor ő máris késztetést érezhet arra, hogy felrugja az Önök között kialakult addigi törékeny egyensúlyt.

Ha a másokon való átgázolás helyett a másokkal való együttműködésre törekvést választja, akkor nemcsak abban reménykedhet, hogy tartósabb és hosszan tartóbb eredményeket érhet el, hanem abban is, hogy jobb, kiegyensúlyozottabb és harmónikusabb lesz a kapcsolata a környezetével. Ezzel pedig azt is elérheti, hogy mások után saját magával is könnyebben fog tudni megbékélni, saját magát is jobban el tudja fogadni olyannak, amilyen.

Ez persze nem azt jelenti, hogy ne törekedjen többre, és jobbra, hanem azt, hogy ezt a többre és jobbra törekvést igyekezzen ne mások kárára, hanem inkább a másokkal való együttműködésre törekedve elérni.

Ezzel nemcsak eredményesebb lehet és jobban fogja érezni magát a bőrében, hanem a kapcsolata is jobb lesz a környezetével.

Ennek az az előnye is meglesz majd hosszú távon, hogy olyan bizalmi tőkét építhet ki másokkal való kapcsolatában, amelyet később – amikor szüksége lehet rá – mások egyetértésével kamatoztathat.

A kölcsönösség társadalmi elve alapján ugyanis ha Ön együttműködik, és az egyetértés keretében igyekszik intézni a dolgait, akkor később Ön már nemcsak elvárhatja másoktól is az együttműködést, hanem adott esetben akár még hivatkozhat is rá.

A másokkal való együttműködés közben abban is reménykedhet, hogy mások nem fogják majd annyira könyörtelenül kihasználni az Ön közismerten gyenge pontjait. Ha megért másokat, akkor másoktól is megértésre számíthat.

Ha együttműködőbb, akkor másoktól is több együttműködésre számíthat.
Az együttműködésre törekvés természetesen nem jelenti azt, hogy ezt követően már nem állhat ki saját maga mellett, hanem sokkal inkább azt, hogy a saját maga érdekei melletti kiállást mindig a másokkal való együttműködés keretében, mások érdekeinek a tiszteletben tartásával együtt kísérli meg érvényre juttatni.

Egy gondolat ezen: “Melyek a sarkantyú lelki okai?

  1. Pingback: Betegségek lelki okai - már az orvostudomány is elismeri! - Ősi Magnézium

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük