Bütyökkorrektor használata a nagylábujjon

Mit vár el Ön a bütyökkorrektor használatától?

  1. Azt, hogy ennek a korrigáló eszköznek a használatára csökkenjen a fájdalma?
  2. Vagy azt, hogy egy idő után meg is szűnjön?
  3. Vagy pedig azt, hogy a bütyökkorrektor korrigálja a nagylábujj tövének kifelé tolódását, és a nagylábujj hegyének lábujjak felé fordulását?

Ha azt várja a bütyökkorektortól, hogy enyhüljön bütyke fájdalma, akkor egy jó minőségű bütyökkorrektor megfelelő használatával ezt el tudja érni. Ugyanis rendszeres viselésétől a lábujj ízületeit fokozatosan állítja vissza az eredeti pozíciójába. Ezzel pedig enyhül az ín feszülése miatti gyulladás, és ez csökkenti a fájdalmat.

Ha viszont azt várja el, hogy nagylábujja tövének csontosodását megszüntesse, és befelé húzó nagylábujját egyenes helyzetbe állítsa, akkor viszont csalódni fog.

bütyökkorrektor

Bütyökkorrektor rendszeres használatával csökkenteni tudja bütyök fájdalmát

A nagylábujj tövének végleges becsontosodását már csak műtéttel lehet megszüntetni. A bütyök fájdalmat azonban lábujja befelé húzódása miatt az inak feszülése okozza. Nagylábujja állásának a javításával a fájdalom mérséklődését el tudja érni a bütyökkorrigáló eszköz rendszeres használatával.

  • Éjszaka kényelmesen fel tudja rakni, és nyomódás, szorítás nélkül tudja használni a bütyökkorrektort.
  • Nappal is tudja kényelmesen viselni akkor, ha kényelmes, széles lábfejű és bő orrú cipőt hord, mert ebben a cipőben kényelmesen, lábfeje nyomódása nélkül el fog férni a korrektor. Szűk, kényelmetlen cipőben azonban nem biztos, hogy egész nap kényelmesen tudja majd használni a segédeszközt.
talpmasszírozás teniszlabdával

A talpizmok rendszeres tornáztatása, masszírozása és a kineziológiai tapasz nagylábujját visszahúzó ereje megfelelő talpbetét alátámasztásával nagy eséllyel visszaadja lábfeje fájdalommentességét. Megszünteti kezdődő bütyök fájdalmát

Még gyorsabb eredményt érhet el azonban bütyök fájdalma mérséklésében, ha a bütyökkorrektor rendszeres éjszakai és otthoni használata mellett rendszeresen tornáztatja is lábfejét és lábujjait.

A lábfej deformálódását, a nagylábujj tövének kifelé tolódását, és a nagylábujj hegyének befelé húzását lábfejének túlzott terhelése és a lábfejében futó izmok, inak és szalagok kevés mozgása és emiatti rugalmatlansága okozza.

Ha rendszeres tornával megerősíti és rendszeresen nyújtja a lábfejében futó izmokat és a lábujjait mozgató inakat és szalagokat, akkor ezek erősebbek lesznek, és nagyobb terhelést bírnak el.

Ha pedig az erősítés mellett még kíméletesen nyújtja is a szalagokat és inakat, akkor pedig a feszülésük is csökken, ezzel pedig a fájdalma biztosan mérséklődik, sőt idővel meg is szűnik. Minél kitartóbban végzi a torna gyakorlatokat, annál nagyobb az esélye arra, hogy megszűnjön bütyök fájdalma.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük