Bütyök korrigáló sín felrakása

A bütyök korrigáló sín hasznos a nagylábujj deformitásának megszüntetésében. Önmagában azonban kevés ahhoz, hogy meg tudjon szabadulni bütyök fájdalmától. Ezek a bütyök korrigálók általában arra jók, hogy megelőzzék a deformálódás további romlását. A deformálódás korrekcióját, visszafordítását pusztán ezektől az eszközöktől ne várja, mert csalódni fog.

bütyök korrigáló sín

Bütyök korrigáló sín felrakása

A bütyök sín a bütyök műtét után kifejezetten hasznos, mert segít megőrizni a műtéttel visszaállított csontszerkezetet.

  • A deformálódott, kifelé tolódó nagylábujj tövét, és a nagylábujj befelé húzását sem lesznek képesek önmagában jelentős mértékben javítani.

A deformálódott csontszerkezet deformációjának a csökkentéséhez a bütyök sínnél hatásosabb korrekciós módszerekre van szüksége.

kineziológiai szalag bütyökre

Bütyök korrigálása kineziológiai szalaggal és bütyök tornával.

A bütyök sín helyett, ami csak megakadályozza az állapot romlását sokkal eredményesebb lehet a kineziológiai szalag a befelé húzó nagylábujj állásának korrigálására.

Azért, mert a szalag szakszerű felragasztása visszafelé húzza lábujjak felé húzó nagylábujját.

A kinezio tape szakszerű felragasztásával ugyanis egy olyan állandó húzást adhat a nagylábujjat befelé húzó ínnal szemben, ami 5-7 napig hatásosan korrigálja a ín nagylábujjat befelé húzó hatását. Mégpedig nemcsak éjszaka, amikor kényelmesen elfér a lábán a korrigáló sín, hanem a nap 24 órájában, hiszen a rugalmas kineziológiai tapasz alig vesz el helyet a cipőben.

Még kényelmes, bő lábfejű cipő viselésére sincs szüksége ahhoz, hogy a tapasz ne nyomja a lábát. Természetesen jobban jár, ha nem valamilyen szűk cipőben jár napközben, hisz egy kényelmes cipőben nem nyomódik össze a lábfeje, és ezért nem kényszerül a nagylábujját tartó ín sem a nagylábujj befelé húzására.

Kezdődő bütyök panaszoknál a kineziológiai tapasz másfél, két hónapi folyamatos nagylábujjra ragasztásával akár meg is szüntetheti nagylábujja befelé húzását.

nagylábujj torna

Bütykös nagylábujj tornája

Még jobb eredményt érhet el akkor, ha a kineziológiai tapasz korrigáló hatását kiegészíti a lábfej és a lábujjak rendszeres tornájával. Lábfejének és lábujjainak a tornáztatásával ugyanis a napközben cipőjébe kényszerített lábfej izmai is olyan mértékben megmozgatódnak, hogy sokkal erősebben lesznek képesek tartani majd lábfejét és lábujjait.

Ez azt jelenti, hogy testsúlyának lábfejére eső terheit is könnyebben lesznek képesek elviselni, és nem fog a terhelés olyan könnyen deformálódást okozni.

Ha tépőzáras bütyök korrigáló sínt használ éjszakai alvása közben, akkor a legjobb eredményt úgy érheti el, ha napközben rendszeresen tornáztatja lábfejét és lábujjait, mert ez segíti megerősíteni és ellazítani az izmokat, inakat és szalagokat.

Lábfejének és lábujjainak a tornáztatása nemcsak megerősíti lábfejének izmait, hanem segít ellazítani is a nagylábujja körüli kötött izomzatot. Ez a rendszeres nyújtás, mozgatás pedig azzal jár, hogy csökken a nagylábujj befelé húzása.

Éjszakára pedig a felhelyezett bütyök sín nagylábujját visszahúzó hatása érvényesülhet a jól átmozgatott, ellazított, és ezzel megélénkülő vérkeringéssel regenerálódó inakban és szalagokban. Még jobb lenne azonban ha a rendszeres lábfej tornát kineziológiai tapasz bütykére ragasztásával egészítené ki. Azért mert ez 24 órás, hatásos korrigáló húzást jelent nagylábujjának a bütyök korrigáló sín jóval rövidebb idejű éjszakai korrigálása helyett.

A kineziológiai tapasz felragasztásával nagyobb valószínűséggel vissza tudja szerezni lábfeje fájdalommentességét, és elkerülheti a műtétet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük