Nyáktömlő gyulladása van?

A térde, a válla, a könyöke vagy talán a csípője fáj? Ha fájdalma van, akkor mi okozhatja a panaszát, és mit tehet ellene? Megnézi cikkünket?

Sajnos a testünk nem működik örökké problémamentesen. A használat közben bizony kopnak az ízületeink. Ezt nem tudjuk elkerülni, csak csökkenteni tudjuk a káros hatásokat. Minél jobban kíméljük az ízületeket, annál később jelentkeznek ezek az életkor előhaladásával egyre gyakrabban jellemző tünetek. Ha viszont túlerőltetjük magunkat, akkor azonnal jön a visszajelzés testünktől fájdalom formájában.

nyáktömlő gyulladás

Gyakran fáj a könyöke munka közben? Vagy inkább a keze és az ujjai gyulladnak be?

Előbb-utóbb mindenkinél előfordulnak különböző panaszok, fájdalmak. Önnél is jelentkezik már a fájdalom?

A panaszok egy részét épp a mindennapok során végzett munka, pontosabban az ezzel járó mozgás okozza, ugyanis a túlzott igénybevételt megsínyli a teste. Az ezzel járó egyik mozgásszervi probléma a nyáktömlő gyulladás is. A folyamatos kisebb-nagyobb terhelés miatt a csontokat kipárnázó nyáktömlők begyulladnak, ami persze fájdalommal jár.

Nyáktömlő gyulladás gyakorlatilag bárhol kialakulhat, jellemzően a térd, a könyök, a váll, a csípő, valamint a sarok szokott érintett lenni. Kezelése, gyógyítása nem könnyű, de nem is lehetetlen. A lökéshullám terápia gyógyszerek és mellékhatások nélkül segít a gyógyulásban.

Foglaljon időpontot gyógyulásáért: (+36-1) 269-2946

Mi az a nyáktömlő?

A csontjainkat kipárnázó nyáktömlők (bursák) az izmok és inak akadálymentes, fájdalom nélküli mozgását segítik. A nyáktömlők felettébb kellemetlen tulajdonsága, hogy a folyamatos terhelés hatására gyakran begyulladnak, ami sajnos fájdalommal jár.

A gyenge izomzat egy potenciális oka a nyáktömlők gyulladásának, ugyanis ha az izmok gyengék, jobban terhelődnek az inak és a nyáktömlők, ami miatt gyulladás alakul ki. Mint mindig, ebben az esetben is a megelőzés a legjobb stratégia: erősítse meg az izmait, és igyekezzen nem túlterhelni egy-egy területet, amennyire persze lehetséges. Így sem száz százalék persze, hogy a gyulladás probléma elkerülhető, de az esélyei határozottan nőnek a megelőzésre.

Mi okoz nyáktömlő gyulladást?

A nyáktömlő gyulladás leggyakoribb okai között szerepelnek

  • hirtelen bekövetkező sérülések,
  • folyamatos, monoton mozgások, amik gyakran ismétlődnek,
  • az izmok és inak túlerőltetése, de
  • akár fertőzés is okozhatja.

Ilyen esetekben a nyáktömlők zsákjában folyadék halmozódik fel, ezért nem csoda, hogy feszülnek, és fájni kezdenek.

teniszkönyök kezelése lökéshullámmal

Könyök gyulladás kezelése lökéshullámmal a Harmónia Centrumban. Kattintson a képre, és ismerje meg a lökéshullám gyógyulást gyorsító hatását a vérkeringés élénkítésével

A nyáktömlő gyulladás szerencsére eredményesen kezelhető lökéshullám terápiával. Attól függően, hogy milyen mértékű a gyulladás, már akár néhány hét alatt is meg tud fájdalmától szabadulni. 3-5 kezelés már képes olyan mértékben felgyorsítani a fájdalmas terület öngyógyulását, hogy elmúlik a fájdalom.

Ha azonban a gyulladást fertőzés okozza, akkor szükség van antibiotikumos kezelésre is.

További kérdése van gyulladása sikeres kezeléséről?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük