Melyek a vállfájdalom lelki okai?

„Túl nagy teher van a vállamon. Annyi minden nehezedik rám.” Hallotta már Ön is ezt másoktól? Vagy Ön is érzi a feladatok súlyát, és alkalomadtán hangot is ad ezeknek?
Milyen lelki gondok állhatnak vállfájdalma hátterében?

 • Sokszor túlvállalja magát?
 • Vagy halogatja elvégzendő dolgait?

A görög mitológiában Atlasz tartja a vállain a Földet. Pontosabban nem a Földet, hanem az eget, hisz Zeusz erre ítélte őt. Nem véletlen ez, hisz a vállunk a teherbírási képességünket szimbolizálja. Széles vállain az ember hatalmas terheket bír el. Innen már csak egy apró lépés, és máris ott vagyunk, hogy vállainkon cipeljük az örömeinket és a bánatainkat is. Ön is így érzi? Milyen terheket cipel a vállán?

Lehetséges az is, hogy nemcsak magáért, hanem a környezetéért, például a családjáért és/vagy munkatársaiért is felelősnek érzi magát? Mások boldogulása is Önön múlik?

vállfájdalom lelki okai

Vállfájdalmát valamilyen sérülés vagy testi probléma okozza? Vagy lelki oka van vállfájásának?

Ha nő a vállára rakódó felelősség súlya, mert sokasodnak a feladatok, vagy egyre több emberért visel felelősséget, akkor könnyen érezheti azt, hogy sokasodnak a vállára nehezedő terhek. Az is lehetséges azonban, hogy a körülmények kedvezőtlen alakulása miatt növekszik terheinek a súlya. Ilyen helyzetben talán nem is csoda, ha úgy érzi, hogy a terhek növekedése miatt fájni kezdenek a vállai.

Érezheti úgy, hogy túl sok mindent kell csinálnia, és az is feszültséggel tölti el, hogy nincs elég ideje ezeknek a feladatoknak az elvégzéséhez. Nemcsak a feladatok száma, hanem a környezetében lévő emberek hozzáállása is olyan terheket rak a vállára, ami aggodalommal tölti el?

Az is lehetséges, hogy úgy érzi, hogy akadályozzák Önt a feladatok elvégzésében. Arról is lehet azonban szó, hogy nem segítik eléggé, holott ez az ő érdekük is lenne. Előfordul, hogy a környezetében lévők nem végzik el a megbeszélt feladatokat? Vagy talán arról van szó, hogy állandóan akadékoskodnak, és folyton a kifogásokkal jönnek, hogy miért nem lehet valamit megcsinálni? Ahelyett, hogy azon gondolkodnának, hogy hogyan lehetne mégis valahogy.

Nemcsak a környezetében lévő emberek hozzáállása jelenthet azonban komoly terhet, hanem a jövő bizonytalansága is. Akkor is fájhat a jobb válla, ha komoly anyagi bizonytalanságtól tart. A bal válla pedig érzelmi életének feszültsége miatt fájdulhat meg.

Talán az Önre váró feladatok súlya rémíti meg, és ez okozza vállfájdalmát. Vagy milyen oka lehet még válla fájdalmának? Talán a jövő bizonytalansága tölti el aggodalommal? Nemcsak a környezetének, de talán még magának is be akarja bizonyítani, hogy képes megoldani a feladatokat, és elviselni a vállára nehezedő terheket, de az olyan nehéz. Talán emiatt is roskadozik a válla?

Vállfájdalmának többféle lelki oka lehet. Ha elfolyt magában bizonyos véleményeket, ha elodázza fontos dolgok megtételét, akkor vállai merevebbek lesznek.

 • Ha eltörnek a vállcsontjai, akkor olyan súlyos konfliktusa lehet, ami alaposan próbára teszi.
 • Ha a jobb válla fáj, akkor talán a munkájával kapcsolatos gondjai vannak.
 • Ha pedig a bal, akkor érzelmi életében lehetnek olyan viharok, amelyek súlyos terhet rakhattak a vállára.

Minél jobban fáj a bal illetve a jobb válla, minél kevésbé tudja felemelni a bal illetve a jobb kezét, annál nagyobb lehet a vállára nehezedő teher.

Mi az, ami nyomasztja mostanában? Elégedett az élete alakulásával? Vagy változtatni szeretne? Azzal foglalkozik, amit szeret?

Vállfájdalma testének az üzenete pillanatnyi állapotáról. Amíg fiatal, vagy amíg ritkán jelentkeznek ezek a jelek, vagy hamar elmúlnak, addig úgy érzi, hogy nincs baj. Ez lehet, hogy így is van. Ebben azonban nem lehet biztos.

Ne vegye félvállról ezeket az üzeneteket. A panaszok megszűnhetnek, de a tüneteket kiváltó okok továbbra is megmaradnak. Nem jelent megoldást a tünetek gyógyszerrel való elnyomása sem, hisz ezzel még a fájdalmát kiváltó ok továbbra is változatlanul jelen lesz az életében. A fájdalmát kiváltó okot ismerje fel, és szüntesse meg ahhoz, hogy megszabaduljon tőle véglegesen.

Kérjen információt válla gyógyulásához: (+36-1) 269-2946

Ezek a vállfájdalmát kiváltó okok lehetnek szervi és lelki eredetűek is. Ha szervi eredetűek, akkor a beteg szervet kell kezeltetnie. Ha pedig lelki eredetű, akkor az életvitelén érdemes változtatnia. Fájdalma okának feltárását mindenképp szakemberre, szakorvosra érdemes bízni, és utána az ok ismeretében már a kezeléshez lehet választani a szóba jöhető hatásos lehetőségek közül válla fájdalmának megszüntetésére.

 • 10-ből 8 betegnél a linken található kezelés megszünteti a váll fájdalmát. A vállfájdalmak sikeres kezelésében ez kimagasló eredményességnek számít.
 • Vagy inkább a Vállfájdalom lehetséges okát részletesen feltáró kérdőívet töltené ki vállfájdalma okának feltárásához?
 • Érdemes megnézni, és kitölteni a kérdőívet, kideríteni vállfájdalma lehetséges okát, mert senkinek sem fontos annyira válla fájdalommentessége, mint Önnek.

Szeretné tudni azt is, hogy hogyan fogja Önnek megszüntetni kínzó vállfájását a kezelés?

 • Ha igen, és kérdése van válla fájdalmának megszüntetéséről, akkor a (+36-1)269-2946-os számon munkatársaink válaszolnak Önnek.

4 gondolatok ezen: “Melyek a vállfájdalom lelki okai?

 1. Sziráczkiné Kiss Tímea

  Üdv!30 éves vagyok 2 éve szültem ikreket,és még van egy 5 és 10 éves gyermekem.
  Egy féléve fáj a bal vállam,kaptam rá kezelést,de még mindig fáj.A bal mellem is fáj és nem tudom hogy attól fájhat-e?

  1. harmonia-blog A Bejegyzés szerzője

   Kedves Sziráczkiné Kiss Tímea!
   Vállfájdalma és mellfájdalma között lehetséges, hogy van kapcsolat, ennek megállapításához azonban az alábbiakat javasolnám:
   Mindenképp beszéljen nőgyógyászával, aki megvizsgálja melle állapotát, és esetleg javasolni fog egy mammográfiai vizsgálatot.
   Azonkívül érdemes lenne konzultálni egy mozgásszervi szakemberrel, például reumatológussal, vagy egy gyógytornásszal, aki megvizsgálja vállizmainak épségét, stabilitását, és mozgásszervi tünetei alapján igyekszik visszakövetkeztetni a fájdalom okára. Amennyiben szükséges, a mozgásszervi szakértő is javasolhat képalkotó vizsgálatot.
   A két leletet összevetve lehet csak igazán megállapítani, hogy mi a fájdalom oka, és van-e köztük kapcsolat.
   Mindezek a vizsgálatok azonban akkor találnak gócot, ha a fájdalmai szervi eredetűek. Kezdje el már ma megfigyelni napi ritmusát, érzelmeit, mert nagy esélye van, hogy a stressz és a fokozott felelősségérzet generálja fájdalmas tüneteit. Igyekezzen több segítséget kérni szeretteitől, barátaitól, és mindig hagyjon időt magának a pihenésre is. Regenerálódjon minden este, hogy másnap újult erővel adhasson szeretet, törődést, és figyelmet a családjának.

  1. harmonia-blog A Bejegyzés szerzője

   Kedves Ilona!
   Köszönjük, hogy blogunk olvasója, és megosztotta észrevételét. Sikerült esetleg a blogban olvasottak segítségével megtalálni vállfájdalma lehetséges lelki okait? Tudja már, mit kellene a mindennapjaiban, kapcsolataiban, munkájában módosítania a jobb közérzete érdekében?
   Szívesen vesszük, ha további tapasztalatait is megosztja közösségünkkel.
   Üdvözlettel:
   Harmónia Centrum

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük