Hogyan segít a talpreflexológia?

Bizonyára hallott már a reflexológiáról, de korántsem biztos, hogy pontosan el tudja mondani, hogy mi is az. A szó hallatán valami halványan dereng arról, hogy ha a talpán megnyom egy pontot, az hatással van valami más szervünkre, így talpmasszázzsal gyógyítani lehet akár belső szerveket is. Ugye, nagyjából ennyit tudott összerakni az ismereteiből?

Ebben van is igazság, de mégsem fedi teljesen a valóságot. A reflexológia ennél némileg bonyolultabb. és nem csak a talpra terjed ki. A talpreflexológia csak egy ág a sok közül, valamiért azonban mégis ez maradt meg a köztudatban. A reflexológián belül több mikroterületet különítünk el: fül, szem, kéz, talp, ezeken kívül azonban részleges mikroterületek is vannak az emberi testen, mint például a nyelv, orr, arc, homlok, ajkak, áll.

Ezeken a testrészeken is lehet reflexológiai kezelést alkalmazni, nem csak a talpon. Nem ritka a fül- és a kézmasszázs sem a kezelések palettáján. Diagnosztikai célra pedig tökéletesen megfelel a szem írisze, Kezelést ezen a területen nem végeznek. A talpreflexológia közismertsége valószínűleg annak köszönhető, hogy valóban ez a legjelentősebb és leghatékonyabb terület.

A talp árulkodik egészségéről

Ha egy szakavatott szem néz rá talpára, akkor valószínűleg azonnal fel tud vázolni egy képet az általános egészségi állapotáról. Ez pedig komoly érték, mert így tudomást szerezhet olyan betegségekről, kóros folyamatokról, vagy csak egy lehetséges problémaforrásról, amiről eddig sejtelme sem volt. A talpreflexológia tehát nagyon is jó tud jönni bárkinek, ha rejtett betegségek felfedezéséről van szó. Persze ez nem úgy működik, hogy otthon a tükörben vizsgálja a talpát. Mindenképpen szakembernek kell látnia.

A talpreflexológia azon alapszik, hogy a talpunk lényegében a testünk térképe, minden szervünknek megvan a maga „pontja” a talpon. A szakember pedig pontosan tisztában van vele, hogy a talpon melyik terület milyen szervvel áll kapcsolatban. A talp már nagyon korán jelezhet bármilyen rendellenességet, jóval azelőtt, hogy annak fizikai tünetei lennének. Bármilyen elváltozás a talpon figyelmet érdemel, ezért ha ilyesmit észlel, érdemes azonnal orvoshoz vagy természetgyógyászhoz fordulni.

Hogyan zajlik a kezelés?

talpreflexológia kezelés

Szeretne többet megtudni a talpreflexológia kezelésről?

Ha ellátogat egy reflexológushoz, ő felméri a talpa állapotát, amiből kap egy képet arról, hogy hol lehetnek problémái. Természetesen konkrét panasszal is érkezhet, például rendszeres gyomorfájdalommal, vesefájdalommal, bármivel. Ha sikerült behatárolni a probléma forrását, kezdődhet a kezelés. Ez lényegében abból áll, hogy a szakember a masszázs közben a megfelelő pontot nyomja a talpon. Ez bizony fájdalommal jár, de hamar észreveheti, hogy ezzel párhuzamosan csökkennek azok a panaszai, amelyek megkeserítik az életét.

A talpon lévő zónák masszírozásával voltaképpen az energiák áramlását szabályozza a kezelést végző. A jó szakember képes arra, hogy pótolja az adott szervet érintő energiahiányt, vagy ha épp energiatöbblet a probléma, azt is át tudja irányítani máshová. A talpmasszázs nem közvetlenül oldja meg a gondot, tehát nem úgy kell elképzelni, hogy ha megnyomkodják az ember talpát, valami történik az adott szerv működésével. Igazából arról van szó, hogy az energiák áramlásának szabályozásával beindul egy öngyógyító folyamat. Az érintett szerv tehát saját magát gyógyítja meg, nem közvetlenül a talpon keresztül történik a gyógyulás.

Az általános egészségi állapotot is javítja

A talpreflexológia ezen kívül nagyon pozitív hatással van az általános egészségi állapotára is.

A masszázs serkenti a vérkeringést, erősíti az immunrendszert, segíti a lerakódott salakanyagok kiürülését. Fájdalomcsillapító hatása van, valamint csökkenti a stresszt, annak köszönhetően, hogy a talpunkban mintegy 70 idegvégződés található.

Amellett tehát, hogy konkrét problémákra találhat megoldást a talpreflexológiában, konkrét panasz nélkül is részesülhet hihetetlen gyógyító erejében. Ha szeretné ezt kipróbálni, vagy egyszerűen csak kíváncsi arra, mit mond el a talpa a testéről, akkor érdemes megnézetni egy szakemberrel.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük