Egészség talpmasszázsból kikavarva

Szeret főzni? Ha igen, és az ideje is engedi, akkor biztosan Ön is szeret a konyhában sürögni-forogni. Vagy a konyhaasztal mellett legtöbbször csak arra van ideje, hogy gyorsan összedobjon valamit?

A talpmasszázs nem a gyorsan, percek alatt összedobok valami finomat kategória. Ha valamit be szeretne kapni reggelire, akkor ezt percek alatt is elkészítheti. A talpmasszázsnál azonban sokszor 6-8 alkalomra is szükség van ahhoz, hogy az ízek és zamatok ínycsiklandó finomságokká érjenek és gyógyítsanak. Az évtizedes tapasztalattal masszírozó reflexológusnak is több alkalomra van szüksége az eredmények megjelenéséhez.

Szervezete méregtelenítése nem egyik napról a másikra fog megtörténni. Minél több méreganyagot raktározott el az évek során, annál több alkalomra van szükség a kisöprésükhöz. Talpa finom masszírozása közben a talpmasszázs gyümölcseit egyre javuló egészséggel, de csak fokozatosan élvezheti.

Sőt az is lehet, hogy átmenetileg még rosszabbul is fogja érezni magát az első két három kezeléskor. Ez nem is meglepő annyira, ha sok méreganyagot kell kitakarítani a szervezetéből. Amikor felszabadulnak és megindulnak ezek a kórokozók, és bekerülnek a véráramba, akkor néhány napra akár még rosszabbul is érezheti magát. Ez természetes folyamat. Így ürülnek ki a salakanyagok a szervezetéből.

A talpmasszázs előnyei csak fokozatosan fognak jelentkezni. Ami évek hosszú sora alatt felgyülemlett, elromlott, azt nem lehet azonnal rendbe hozni. Idő kell a méreganyagok kiürüléséhez is.

Mi a talpmasszázs folyamata?

talpmasszázs

Talpmasszázs Benke Rita főzőműhelyében

A talpmasszázs is a hozzávalók megmosásával indul. A főzéshez szükséges lábasok tisztán sorakoznak egymás után a polcon. A hozzávalókat azonban fel kell térképezni, és meg kell tisztítani.

Nemcsak az étel lesz kellemesebb, ha a felhasznált zöldségekről lemossa a felesleges port és piszkot, hanem a lába is felfrissül egy frissítő lábfürdőtől.

A felfrissített munkafelületen kezd el dolgozni a talpmasszőr. Lépésről lépésre halad, és mindent számba vesznek az ujjai. Talpa teste térképeként működik, és felméri, hogy hol érezhet különféle lerakódásokat. Megérzi azt is, hol érzékeny különösen a talpa. Folyamatosan mondja a tapasztalatait, és nemcsak a tapintására hagyatkozik, mert közben kérdezgeti is Önt. Tudnia kell, hogy miből főzhet majd.

A talpmasszírozásra több alkalommal is sort kell keríteni. Főzni azért gyakrabban kell, mint a talpát masszírozni, mert a talpmasszírozásból elég hetente egy alkalom is.

Az első alkalommal még pontosan nem tudja megmondani, hogy hány további masszírozásra van szükség, de a lerakódásokból érezni fogja, hogy elég néhány alkalom is, vagy érdemes több kezelésen részt vennie.

A főzés örömein túl éhsége csillapítására érdemes főznie naponta, kétnaponta, ahogy éppen ideje engedi.

Mire jó a talpmasszázs?

A talpmasszázs éhségét ugyan nem csillapítja, de többféle gondjára-bajára jó lehet. Lássuk ezeket:

  • Anyagcsere zavaroknál erősíti a méregtelenítést, és így segíti a salakanyagok gyorsabb eltávolítását. Erről olvashatott már korábban.
  • Fokozza a vérkeringést és a nyirokkeringést is.
  • Erősíti az immunrendszerét.
  • Csökkenti a gyulladást a szervezetében, és a fájdalmat is csillapítja.
  • Az izmok feszültségét is oldja.
  • A stressz káros hatásait is csökkenti.

Csupa hasznos finomság. Önnek miben fog a legjobban segíteni egy kellemesen finom talpmasszázs?

  • Vagy lehet, hogy több is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük