Miért szkeptikusak az emberek az alternatív gyógymódokkal szemben?

Ön bízik az alternatív gyógymódokban, és szívesen kipróbálja panaszai kezeléséhez? Vagy kellő távolságtartással figyeli ezeket a természetes gyógymódokat?

A lökéshullám terápia az egyik legeredményesebb alternatív gyógymód. Lényege, hogy mechanikus hullámok jutnak a test szöveteibe, amik radiális irányban terjednek. A hullámok hatására a szövetekben tágulnak a véredények, ezáltal serkentik a vérkeringést. Ennek hatására felszaporodnak a gyulladást csökkentő faktorok, így a gyulladás mértéke fokozatosan csökkenni kezd. A kezelt területen az izmok is elernyednek, megszűnnek a görcsös összehúzódások, ezzel együtt pedig a fájdalom is mérséklődik, a szövetek anyagcseréje pedig javul. Felgyorsul a salakanyagok kiürülése. A kezelt területen felgyorsulnak szervezete öngyógyító folyamatai, ezért a lökéshullám terápia akkor is gyógyít, mikor épp nincs a kezelésen. Egyszerűnek és egyértelműnek hangzik, mégis vannak, akik szkeptikusak csupán azért, mert ez egy alternatív módszer. De miért nem bíznak ezekben az emberek?

Sajnos tényleg sok a csalás…

gyógyszer helyettBizonyára Ön is találkozott már „100 százalékban természetes” bogyókkal, amik csodás gyógyulást, vagy éppen erőfeszítés nélküli fogyást ígérnek. Nos, ezek nagy része valóban nem sokat ér, ugyanakkor igencsak elszaporodtak ezek a minden alapot nélkülöző ígéretek. Aki járt már pórul az ilyen készítményekkel, az nem szívesen próbálgatja tovább az alternatív gyógymódokat. Ez érthető is. Azonban gyógyulásunk érdekében érdemes különbséget tenni a csalás és a valóban segítő módszerek között. Nem minden természetes gyógymód csalás és felelőtlen ígérgetés. Vannak igenis hatékonyak közöttük. Ilyen a lökéshullám terápia is, amit ortopédusok, reumatológusok, sportorvosok és sebészek is előszeretettel alkalmaznak pácienseik kezelésekor gyógyulásuk illetve rehabilitációjuk megkönnyítésére.

A lökéshullám terápia nem önmagában hatásos gyógymód. Nagyon jól ki lehet egészíteni az izmokat és ízületeket megerősítő gyógytornával, és a tünetek újbóli megjelenését megelőző életmódbeli változtatásokkal. Hosszú távú tünetmentességének biztosításához ugyanis az Ön közreműködésére is szükség van. Csak Önnel együttműködve tudunk segíteni hosszú távon szervezete öngyógyító folyamatainak aktivizálásával.

Honnan tudjuk, hogy melyik módszer működik?

Azok az alternatív gyógymódok, melyek valóban működnek, általában orvosok által is előszeretettel alkalmazott terápiák. Egy orvos nem fogja akármihez a nevét adni, hiszen a hitelessége, a szakmai elismertsége a tét. Bármennyit fizetnek is azért, hogy adja a nevét egy olyan termékhez, ami nem hatékony, egészen biztosan nem éri meg számára.

A hatékony gyógyító módszerek sikerességét emellett tanulmányok is alátámasztják, míg a kizárólag pénzszerzést szolgáló készítmények és gyógymódok esetében ilyeneket egészen biztosan nem talál sehol. A lökéshullám terápiáról a terápia eredményességét bizonyító klinikai tanulmányok sora érhető el az interneten az Ön számára is. Ezek közül jónéhányat megtalál a honlapunkon is. Ilyen pl. a németországi klinikákon végzett átfogó tanulmány. Kattintson a linkre, és ismerje meg a tanulmány megállapításait!

Ön jól teszi, ha óvatos minden új módszer kipróbálásakor. Járjon utána alaposan, kutakodjon az interneten, érdeklődjön a környezetében az olyan módszerekről, amelyek segíthetnek Önnek panasza megszüntetésében. Vegye észre azonban azokat a lehetőségeket is, amikor egy, az egészségügyi problémájára valóban hatásos terápiára bukkan.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük