Szeretné a karácsonyi bevásárlást derék, hát és vállfájdalom nélkül letudni?

Advent időszakában a karácsonyra készülés sokszor nem csak örömökkel jár, hanem feszültséggel is. Engedje meg, hogy három hasznos tanáccsal hát-, derék- és vállfájdalom mentesebbé tegyük Önnek az ünnepvárás lázával súlyosbított ajándékvadászatot.

karácsonyi bevásárlás

Megvásárolta már a karácsonyi ajándékokat?

Hamarosan kezdetét veszi az elmaradhatatlan és elkerülhetetlen ajándék vadászat. Ilyenkor a polcok között keresgélés, boltok között rohangálás, hosszú percekig tartó sorban állás egyfajta testedzésként szolgál Önnek. Amikor sikeresen vásárol, és mindent megtalál, akkor garantáltan 8 szatyorral, vastag télikabátjával, táskájával, és netalán még egy gyerekkel a két karján fog zsonglőrködni. Nem lesz könnyű mutatvány, és taps sem jár érte, ha megnehezíti saját maga dolgát.

Ha az „egyik üzletből ki, a másikba be” napi programja része lesz, akkor nem csoda, ha megfájdul közben a dereka, háta vagy a válla. Nyilalló fájdalom hasít az ízületeibe, miközben nem igazán tud mit tenni. Nem teheti le a gyerekét sem, és a bevásárlószatyroktól sem szabadulhat meg félúton a kocsija vagy az otthona felé.

Mit javaslunk derék, hát vagy vállfájdalom ellen?

Három apróságot ajánlanék a figyelmébe ezen a héten. Ezeket érdemes megjegyezni, és nap, mint nap figyelni rá, nem csak ajándék vásárlás közben. Mindhárom apróság kulcsszerepet játszik teste fájdalom mentességének megőrzésében.

Első tanács: Laposítsa el hasát, feszítse kereszt hasizmait, bordáit ne hagyja elől szélesedni, ne homorítsa túlzottan hátát, s mindeközben derekát se hagyja domborodni. Mi a szerepe ezeknek az aprónak tűnő mozdulatoknak? Az Ön dereka, melyre nagy súlyok cipeléséből és tartós álldogálásból eredő terhelés hárul, hálás lesz a hasizmok segítségéért.

Plusz egy előny hasizmai megfeszítéséért: Ha megtanulja gyakran megfeszíteni a hasizmait, azok az állandó aktiválásnak köszönhetően három hét alatt feszesebbek lesznek, és Ön az ünnepek alatt büszkén hallgathatja majd a rokonok és barátok elismerő szavait alakjára vonatkozóan.

Második tanács: Ne hagyja vállait előre esni, hátát púposodni, nyakát előre tolódni. Valahányszor észreveszi, hogy hanyagul tartja magát, lazítsa el vállizmait. Igyekezzen hátul a gerinchez közelíteni lapockáit, és fejtetővel nyújtózzon felfelé. Mi a szerepe ezeknek az apró mozdulatoknak? Karját sok súly húzza le, melyre a szervezete automatikusan egy emeléssel válaszol, hogy védje a szöveteket a szakadástól. Sajnos a védekezésben a csuklyás izom a leghangosabb önkéntes, a többi izom kibújik a munka alól. A csomag cipelése akkor könnyebb, ha megfelelően eloszlik az összes izom között, és elkerülhető az is, hogy másnap fájjon mindene a nyakától a háta közepéig.

Plusz egy előny tartására figyeléséért: A szép tartás magabiztosságot ad Önnek , és magabiztosságot áraszt a környezetében. Ezt észleli környezete, és tapasztalja majd Önmaga is. Azt veszi észre, hogy céltudatosabb és hatékonyabb lesz. Mindössze attól, hogy odafigyel a tartására.

relaxáljon kényelmesen

Relaxáljon kényelmesen

Harmadik tanácsunk az ünnepek idején, de korántsem csak az ünnepekre: Amire megéri, szánjon bőven időt: a meghitt pillanatokra szeretteivel, és a nyugodt relaxációra! Minden este helyezkedjen el kényelmesen, és gondolja végig 5 percben, milyen örömökre számíthat a közelgő ünnepek alatt, kiknek adhat majd szeretetet. Erre koncentráljon az adventi időszakban. Milyen testhelyzetet javaslok? Kemény talajon, meleg szőnyegen, lábszárait egy széken pihentetve. Mi a szerepe a relaxációnak? A relaxáció nem csak az elmének hozhat megnyugvást, hanem a stressz is kiáramlik az izmaiból.

Még egy javaslat derék, hát vagy vállfájdalom megelőzésére

További tartásjavító és hasizom fejlesztő gyakorlatot tanulhat gyógytornászunktól például a csoportos vagy egyéni pilates óra keretén belül. Ha ideje engedi, látogasson el hétfőn 17-18 óra között csoportos pilates óránkra.

Vagy kérjen pilates bérlet kupont! Nálunk a fitnesz stúdiókra jellemző zsúfoltság, hangos zene és túlerőltetés helyett nyugodt, barátságos légkört és egészsége megőrzését segítő szakmai odafigyelést kínálunk.

Milyen kérdése van helyes tartása megőrzésével vagy visszanyerésével kapcsolatban? A pilatesszel kapcsolatos gyakran ismételt kérdésekről itt olvashat részletesen. Kattintson a linkre, és nézze meg, hogy az Ön kérdését megválaszoltuk-e honlapunkon?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük