Mozgásszervi megbetegedések megelőzése

A mozgásszervi betegségek megelőzése és panaszmentessége hosszú távú biztosításában szeretnék Önnek segíteni néhány, több évtizedes tapasztalattal és kipróbált tanáccsal.

Hogyan előzheti meg a krónikus gyulladásos mozgásszervi betegségek megjelenését?

  1. A túlterhelésből származó gyulladásos panaszok megelőzésének alfája és omegája, ha fokozatosan, és nem túlerőltetve, nem hirtelen terheli meg az ízületeit.
  2. A terhelés fokozatos növelése mellett figyeljen oda arra is, hogy arányosan terhelje az ízületeket. Ha munkája, sportolása révén bizonyos izomcsoportjait túlzott mértékben használja, akkor figyeljen arra is, hogy az ezzel ellentétes izmokat is rendszeresen mozgassa át. Azért, hogy az izomegyensúly ne boroljon fel gyakran igénybe vett ízületeiben.
  3. Az ízületek terhelése előtt melegítsen be.
  4. Az edzés végén pedig ne maradjon el a levezetés, a megdolgoztatott izmok nyújtása, lazítása, az erősítő edzés során elveszített izomrugalmasság visszaszerzése.

Mindössze ennyi és nem több panaszmentessége mellékhatások nélküli receptje. Ha figyel ennek a 4 pontnak a betartására, akkor nem fenyegetik majd a túlterhelésből származó térd, csípő vagy vállízületi gyulladásos panaszok.

Mit ajánlhat Önnek a tapasztalt szakember krónikus mozgásszervi panasza megszüntetésére?

  1. mozgasszervi betegségek megelőzése

    Mit tud tenni a fájdalmas nyak, váll és gerincpanaszok megelőzésére?


    Ha gyulladásos mozgásszervi panasza van, akkor első lépésként a gyulladást szüntesse meg. Lehetőleg mellékhatások nélküli, természetes módszerekkel.
  2. A gyulladás azonban csak a tünete volt valamelyik ízülete túlterhelésének, ezért a gyulladás megszüntetésével együtt derítse ki a gyulladás kiváltó okát is.
  3. Ha ismeri gyulladása kiváltó okát, akkor már tudja, hogy mit kell elkerülnie, megszüntetnie a gyulladás újbóli megjelenésének megelőzésére. Ha tudja a kiváltó okot, akkor már tudja, hogy mi ellen harcol. És tudja azt is, hogy mire kell figyelnie, és mit érdemes tennie azért, hogy hosszú évekre, évtizedekre, vagy akár örök életére is megszabadulhasson adott ízülete túlterhelésből származó gyulladásos panaszaitól.
  4. Erre a legalkalmasabb a rendszeres mozgás, ízületeinek egyenletes terhelése, megerősítése.
  5. Ne feledkezzen el azonban az edzés előtti alapos bemelegítésről, és az edzés végén a nyújtásról. Ha a fokozatos és arányos terhelés növelés mellett a bemelegítésre és nyújtásra is odafigyel, akkor izületei túlterheléséből származó panaszai nem lesznek. Mégpedig azért, mert a rendszeres nyújtással és ízületei erősítésével egyszerűen megelőzheti, hogy ízületei túlterhelődjenek, elfáradjanak. Mert így Ön még azelőtt pihen, izmai azelőtt regenerálódnak, azelőtt nyújt, mielőtt az izmok elfáradnának.

Ha viszont valamelyik ízületét mégis túlterheli, akkor a túlterhelt ízület óvatos nyújtása a fájdalmas területre használt lökéshullám kezeléssel együtt meggyorsítja a gyulladás megszüntetését.

A tapasztalt lökéshullám terapeuta nem kívánhat Önnek jobbat, mint azt, hogy legyen gyulladásos mozgásszervi panaszoktól mentes akár élete végéig.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük