Sarokcsont kezelésére vonatkozó panasz kivizsgálása

Gál Ilona 2015 júliusában bejelentést tett a kerületi tisztifőorvosnál a Harmónia Centrumban végzett lökéshullám terápiás kezelés miatt. Szeretné megismerni szakmai álláspontunkat a bejelentéssel kapcsolatban?

Gál Ilona 2015.04.29-én fordult hozzánk sarokfájdalomra vonatkozó panaszával.

A tájékoztatás teljes körű

A kezelés során készült dokumentációban aláírásával igazolta, hogy orvosa, kikérdezte őt. Tisztázták, hogy nem áll fenn ellenjavallat a kezeléssel kapcsolatban, illetve dr. Szucsányi Dóra doktornő tájékoztatta őt a kezelésről, a lehetséges veszélyekről valamint a szövődményekről, és a páciens egyben ezzel az aláírással kérte a kezelés elvégzését.

A teljes szóbeli tájékoztatás minden alkalommal tartalmazza, hogy a terápia akkor hatásos, ha a lökéshullám kezelésből sorozatot kap a páciens. A megfelelő hatás így érhető el.

A tájékoztatás tartalmazza továbbá, hogy a kezelés sorozat befejezése nem jelenti azt, hogy a gyógyulási folyamat befejeződött, mert a terápia még hónapok múlva is kifejti gyógyító hatását. Ezt klinikai tanulmányok is igazolják. Előfordul, hogy a teljes fájdalom mentesség csak hónapok múltával következik be. Így hát a nemzetközi és saját tapasztalatok alapján egy hónappal a kezeléssorozat befejezése után azt állítani, hogy a terápia hatástalan volt, felelősséggel még nem lehet. Ezt részletesen leírjuk honlapunk Lökéshullám terápia oldalán is, amelynek alapján Gál Ilona bejelentkezett hozzánk a kezelésre.

A kezelés nem minden esetben hatékony

Következő szempontunk – szintén nemzetközi klinikai tanulmányokra hivatkozva – hogy a kezelés nem minden esetben hatékony. Erről rendelkezésére állt a megfelelő információ honlapunkon – a szóbeli tájékoztatáson túl- írásban is. (Lásd a fenti webcímet).

  • A hatékonyság függ a páciens korától, egyéb panaszaitól, életmódjától.

Többek között a túlsúly komoly problémát jelent azokban az esetekben, amikor a beteg sarokfájdalomra panaszkodva fordul hozzánk. Ez Gál Ilona adatfelvételi lapján külön kiemelésre került.

Mi a lökéshullám kezelésre soha senkinek nem adtunk 100%-os garanciát, ezt a honlapunkon sem ígérjük, és szóban sem teszünk soha ilyen ígéretet, mert nem mondanánk igazat. Ennek egyik oka, hogy betegnek is meg kellene tennie mindent a saját gyógyulásáért, nemcsak a terápiára hagyatkoznia, hanem például életmódja megváltoztatására is szükség lehet, mint ebben az esetben például fogyásra. Amennyiben a beteg nem teszi meg a szükséges változtatásokat, akkor a kezelés sikeressége is veszélybe kerül. Mi pedig azt nem tudjuk ellenőrizni, és nem is tisztünk, hogy utánajárjunk, hogy betartja-e a beteg az orvos, a szakember tanácsait, vagy életmódjával ellene tesz a gyógyulásnak.

A betegek az első konzultáció után természetesen mindig megkapják a választási lehetőséget, hogy a kezeléseket ne sorozatban – kedvezőbb áron, hanem egyenként vegyék igénybe, azaz ne bérleti konstrukciót fizessenek, hanem minden egyes kezelés alkalmával utólag.

Gál Ilona sarokcsont kezelése

Gál Ilona az első konzultáció és kezelés után a bérlet konstrukció mellett döntött. Ráutaló magatartást tanúsított akkor azzal, hogy kifizette a bérlet árát, és további 5 alkalommal eljött és igénybe vette a kezeléseket, mindezt annak tudatában, amit a doktornő elmondott neki, és annak a kimerítő információ tömegnek az ismeretében, ami honlapunkon rendelkezésére áll minden érdeklődőnek és betegünknek. Információ hiányra tehát semmiképpen nem lehet hivatkozni, mert láthatóan szóban és írásban igyekszünk mindenkit megfelelően tájékoztatni, azon a szinten, amit egy laikus is megért a lökéshullám terápiával kapcsolatban.

Amikor Gál Ilona a szolgáltatásokat igénybe vette, a Harmónia Centrum, illetve személyesen én, mint tulajdonos, biztosítottam a tárgyi, személyi, infrastrukturális feltételeket, volt áram, munkatársak dolgoztak a Harmónia Centrumban, volt hol leülni, stb. A kettőnk között kötött szerződést részünkről mi teljesítettük, ő ezt egyoldalúan, visszamenőleg semmissé kívánja nyilváníttatni, azért mert ő úgy gondolja, hogy már nem kellene fájjon a lába. Az pedig hogy egyáltalán nem csökkentek a fájdalmai, nehezen bizonyítható, mivel ez szubjektív dolog.

A lökéshullám kezelések tapasztalatai

sarokfájdalom kezelése lökéshullámmal

Sarokfájdalom kezelése lökéshullám terápiával

Ezzel a módszerrel csak a Harmónia Centrumban már több ezer embert meggyógyítottunk fennállásunk 7 éve alatt. A Harmónia Centrum volt betegeinek bejegyzései a lökéshullám terápiával ill. egyéb szolgáltatásainkkal kapcsolatban a honlapunkon is megtalálhatók. A betegek nevükkel vállalták, amit írtak, elérhetőségeik nálunk megtalálhatók.

A svájci Swiss DolorClast lökéshullám terápiás készülék használati utasításának magyar nyelvű fordítása, egy a felhasználók megkérdezésével készült felmérés a lökéshullám hatékonyságáról egyes indikációkban (betegségek, panaszok) kezelésében mind azt mutatják, hogy a lökéshullám kezelés nem mindenki számára és nem 100% biztonsággal hoz gyógyulást.

A testen kívüli lökéshullám terápiáról évente számos klinikai tanulmány jelenik meg különféle szakmai folyóiratokban több nyelven. Ezek a publikációk közvetítésünkkel eljutnak a magyar felhasználó szakemberekhez is, de a fordításuk anyagi és időbeli tényezők miatt csak ritkán megoldható, ezért magyar nyelven nem feltétlenül állnak rendelkezésre.

Az EMS S.A. svájci gyártó készüléke a Swiss DolorClast lökéshullám terápiás készülék, amelyet mi is használunk a Harmónia Centrumban, mint referencia központban. A készüléknek illetve a módszernek több ezer oldalas irodalma van, amelyek mind alátámasztják a lökéshullám terápia hatékonyságát.

Remélem, hogy Gál Ilona sarokcsont kezeléséről összeállított anyag és a mellékelt 18 dokumentum meggyőzik a kerületi tiszti főorvost arról, hogy a lökéshullám terápia sarokcsont fájdalmak kezelésében hatékony módszer, de nem minden esetben és nem mindenki számára.

A lökéshullám kezeléssel kapcsolatos további kérdéseikkel kapcsolatban készséggel állunk rendelkezésükre.

Üdvözlettel:

Zentai Ágnes
Harmónia Centrum ügyvezető igazgató

Ön is szeretné tudni, hogy az Ön sarokfájdalmára hatásos lesz a lökéshullám kezelés?

  • Hívja munkatársainkat az (1) 269-2946-os számon, és válaszolnak a kérdéseire.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük