Harmónia Centrum
Eljön hozzánk az egészségéért?
Mi fáj? Mi a panasza?
Hatékony gyógymód kereső...

Úton egészsége felé

Korszerű gyógyászati módszerekkel

Szeretnénk mindig lépést tartani a fejlődéssel. Mit is jelent ez a mindennapokban?

 • Lehetőleg korszerű, új gyógyászati módszerek alkalmazásával gyógyítunk. Ennek keretében használjuk a lökéshullám terápiát már sebkezelésre is.
 • Igyekszünk elősegíteni a helyes, egészségmegőrző életmód kialakítását. Lehetővé tesszük vendégeinknek az életmód változtatást, és segítjük őket ebben, de csak akkor, ha erre megkérnek minket.

Egészsége megőrzésében segítünk szolgáltatásainkkal

 • Nem fogjuk, és nem akarjuk senkire rátukmálni szolgáltatásainkat, kezeléseinket. Hagyunk időt mindenkinek, hogy átgondolja, szeretné-e, megengedheti-e magának az ajánlott terápiát.
 • Orvosaink azt is nyíltan megmondják a konzultációk során, ha a hozzánk forduló páciens egészségügyi problémájára más terápiát javasolnak, mint ahogy azt az előzetes bejelentkezés alkalmával gondoltuk. Szakembereink mindig elegendő időt szánnak rá, hogy megbeszéljék a vendégekkel azt is, hogy miért javasolják azt a személyre szabott kezelési módot, amely a leginkább megfelel az egyén jelenlegi állapotának.
 • Fontosnak tartjuk a minél részletesebb és megfelelő mennyiségű és minőségű információ átadását. Erre már az előzetes bejelentkezés során is nagy hangsúlyt fektetünk. Valljuk, hogy a döntést a páciensnek és a szakembernek közösen, felelősséggel kell meghozni. A felelős döntés pedig csak megfelelő szintű tudás birtokában hozható meg.
 • Fontosnak tartjuk az egyének önmaguk és környezetük iránt érzett felelősségének felébresztését. Mindannyian felelősek vagyunk egészségünkért, a megőrzéséért, és ha már elveszítettük, akkor a visszaszerzéséért. A felelősséget pedig oly módon vállalhatjuk, ha az orvossal, szakemberrel megbeszélt tennivalókat, szabályokat rendszeresen otthon is betartjuk. A várt eredmény nagyrészt ezen is múlik. Önmagában egyetlen kezelés sem lehet sikeres, ha a beteg nem tesz meg minden tőle telhetőt a gyógyulásáért.

A másik nagyon fontos szempont, amit hangsúlyozni szeretnénk: nem mindegy mikor fordulunk orvoshoz segítségért.

 • Ha a betegség hosszú hónapok, esetleg évek óta fennáll, és csak húztuk-halasztottuk az orvoshoz fordulást, a kezeléssel elérhető eredmény legalábbis sokkal hosszabb idő után várható, ha egyáltalán tudunk még segíteni. Ez különösen vonatkozik a lábsebekre. Az idő ezeknél az eseteknél nagyon fontos tényező, akár napok, hetek is számíthatnak, hogy sikerül-e egy beteg lábat megmenteni, vagy már csak a drasztikus megoldás segít.
 • Ezért kérjük a hozzátartozókat, ne hagyják halogatni a döntést, hogy a beteg a megfelelő orvoshoz forduljon. Minden nap számíthat, mert a kerekesszékből már nincs visszaút. Onnantól a beteg életminősége jelentősen megváltozik negatív irányban. Állandó segítségre, felügyeletre lesz szüksége, és a környezetében élőkre is sokkal nagyobb terheket ró a beteg ápolása.

Lehet, hogy úgy érzik az árlista láttán, hogy ezt a kezelést nem tudják megfizetni. De mi lesz akkor, ha az egész életüket kell átalakítani majd, ha a betegség már az általunk ajánlott korszerű terápiával sem fordítható már vissza?

 • Az mennyibe fog kerülni a családnak, milyen gyötrelmet okoz a betegnek?
 • Mennyi pénzbe, időbe és plusz energiába kerül?
 • Gondoljanak bele!

Lehet, hogy ezek nagyon kemény szavak, de attól, hogy ezt nem gondolják át megfelelő időben, a tények még tények maradnak.

 • Magyarországon évente több ezer amputáció történik nem gyógyuló lábsebek miatt.
 • Mi segíteni szeretnénk abban, hogy ez a szám csökkenjen, akár csak néhány százalékkal is. Ezt azonban csak akkor tudjuk megtenni, ha a kezelést időben meg tudjuk kezdeni, mert
  • a páciens akár családtagjai segítségével, felelősséggel felmérte helyzetét, és
  • időben hozzánk fordult, s
  • a kezelés során ő is mindent megtesz a gyógyulásáért.

Csak közösen tudunk sikeres gyógyulásokat elérni. Mindannyiunk erőfeszítésére szükség van az eredményességhez.

Megteszi az első lépést a gyógyulása felé vezető úton?
Elkalauzoljuk az egészségéhez?