Harmónia Centrum
Eljön hozzánk az egészségéért?
Mi fáj? Mi a panasza?
Hatékony gyógymód kereső...

Kunos Nóra könyök és kézspecialista gyógytornász, fizioterapeuta

Miért lettem gyógytornász?

Kunos Nóra könyök és kézspecialista gyógytornászKiskorom óta tudtam, hogy egyszer majd olyan hivatást szeretnék, ahol emberekkel foglalkozhatok. Később, a gimnáziumi éveim során kezdtem el érdeklődni az egészséges életmód, különösen a testmozgás iránt.

Amikor rátaláltam a szakmára, még nem tudtam pontosan, hogy mivel is foglalkozik egy gyógytornász. Nem voltam biztos benne, hogy ez lesz az én utam. A családom és barátaim bíztatására végül jelentkeztem 2014-ben a Szegedi Tudományegyetem Egészségtudományi és Szociális Képzési Karára. Az egyetemen eltöltött éveim során pedig megbizonyosodtam róla, hogy jól választottam, nagyon megszerettem a szakmát.

Gyógytornászként fontos, hogy együttműködjünk Önnel, a pácienssel, hisz Ön aktív résztvevője saját gyógyulásának. Segítségünkkel, általunk adott tanácsokkal, tornagyakorlatokkal lényegében képes lehet Önmagát meggyógyítani a mozgás erejével. Ez adja szakmánk különlegességét, hogy hozzánk érkező vendégként Önnel egy csapatként működve, együtt tehetünk azért, hogy állapotát javítsuk. Mindezt elsősorban a torna, mozgás, edzés segítségével.

Gyógytornász tanulmányaim és szakmai gyakorlatom

2018 júniusában szereztem diplomát a Szegedi Tudományegyetemen, mint gyógytornász-fizioterapeuta.

Szakmai tapasztalatot a kötelező gyakorlataim során többek között az OORI (Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet) Hemiplégia osztályán, valamint önkéntesként a Rochlitz-Med Egészségügyi és Szolgáltató Kft-nál szereztem.

SMR képzés

2016-ban SMR System alapképzést végeztem, mellyel a masszázshenger helyes használatát sajátítottam el. Ezzel a technikával hatékonyan lehet a feszes izmokat és más lágyrészeket lazítani, masszírozni.

Kineziológiai tapasz tanfolyam

2017-ben pedig Kinematic Taping alaptanfolyamot végeztem el, melyet hatékonyan tudok alkalmazni kiegészítő terápiaként, izom- és ízületi fájdalmak, instabilitások kezelésében.

Lökéshullám terápia továbbképzés

2018 szeptemberében részt vettem a Swiss DolorClast lökéshullám terápiás konferencián, így hivatalos felhasználója lettem a készüléknek. A terápia segítségével gyulladások csökkentésében, megszüntetésében, valamint izomsérülések kezelésében tudok segíteni hatékonyan, mellékhatások nélkül a gyógyulni vágyó pácienseknek.

Gerincterápia továbbképzés

2018-as évben részt vettem a Pataki Dalma féle szegmentális stabilizációs tréningen, mellyel kifejezetten a lumbális gerincszakasz, a derék fájdalmait, panaszait lehet kezelni. A technika magába foglalja gerinc alapos vizsgálatát és a mély, stabilizáló törzsizmok erősítését, mely sokszor áll a derékpanaszok hátterében.

Diplomám megszerzése után jelentkeztem a Harmónia Centrumhoz, hogy a szakmámat magas színvonalon egy jól működő csapat tagjaként gyakorolhassam, és így elősegíthessem a hozzám forduló vendégek gyógyulását.

Nagy örömöt jelent számomra, hogy itt, a Harmónia Centrumban 100%-os figyelmet tudunk fordítani a beérkező páciensekre, és terápiák széles választékával (pl. masszázs, torna, lökéshullám terápia, tape) komplexen tudjuk kezelni a gyógyulni akarókat.

Miben tudok Önnek segíteni a Harmónia Centrumban?

  • Könyökfájdalma megszüntetésében,
  • kézfájdalma csillapításában,
  • készsérülés utáni rehabilitációjában,
  • testtartása javításában,
  • ülőmunkája egészségére ártalmas hatásainak elkerülésében.

Hozzám járó gyógyulni vágyó ügyfélként szeretnék Önnél folyamatos fejlődést, állapotjavulást és gyógyulást elérni.

Várom Önt szeretettel:

  • kineziológiai tapasz ragasztására
  • lökéshullám terápiára,
  • egyéni és csoportos tornára,
  • speed fitness tréningre.
Eljön hozzám fájdalma megszüntetéséért, egészsége helyreállításáért a Harmónia Centrumba?