Vajon mik lehetnek az izomfájdalom lelki okai?

Az izomfájdalom rendkívül kellemetlen tud lenni. Általában az izmok kifáradásának kellemetlen velejárója, és egy-egy szokatlanul nagy terhelés vagy megerőltetés után jelentkezik.

izomfájdalom okai

Izomfájdalma mióta tart már? Melyik izma fáj? Biztos, hogy a stressztől fáj vagy megerőltette? Mire figyeljen még? Izomfájdalmát mi okozza? Töltse ki az Izomfájdalom okai kérdőívet, és derítse ki! Kattintson a képre kérdőívéért

Mi lehet az izomfájdalom oka túlzott terhelésnél? Derítse ki 3 lépésben!

  1. Töltse ki az izomfájdalma okát feltáró kérdőívet.
  2. Derítse ki fájdalma okát a kérdések pontos megválaszolásával? Miért olyan fontos ez? Azért, mert izomfájdalma okának kiderítésével és megszüntetésével tud a legbiztosabban megszabadulni izomfájdalmától.
  3. Fájdalma okának ismeretében pedig szüntesse meg a kiváltó okot. Ezzel jó eséllyel meg fog szűnni izomfájdalma is.

Az izomfájdalmak másik gyakori kiváltója valamilyen vírusos megbetegedés lehet. Például a gyakran jelentkező influenza, vagy a szerencsére jóval ritkább májgyulladás kezdetén jelentkezik kellemetlen tünetként.

Az izomfájdalom szerencsére nem jár utóhatásokkal. Általában néhány nap alatt magától is elmúlik a fájdalom.

izomfájdalom lelki okai

Milyen lelki okai lehetnek izomfájdalmának? Derítse ki izomfájdalma megszüntetéséért

Az izmokban kialakuló fájdalom az energiablokkolódás velejárója. Ha kattint ide, akkor meg tudja nézni, hogyan tudja meggyorsítani fájdalmas izmai gyógyulását.

Érdekli, hogy milyen lelki okai lehetnek fájdalmának?

Az izmokban meglévő energia akkor blokkolódik, ha valamilyen érzelme, amire vágyik, nem elégült ki. Az izmokban raktározódik az energia, és ez az energia a mozgás révén tör fel. Ha tudat alatt blokkolja ezt az energiát, akkor a mozdulat nem történik meg, blokkolódik az energia.

Mentális síkon megnyilvánuló érzelmi vágyának a teljesületlenségét az izmaiban leblokkolt energiával, a mozgás gátlásával tudja fizikailag kifejezésre juttatni. Mentális fájdalmát valamiféle belső lázadásként éli meg, amelyhez szövetségest talál az izmaiban blokkolódó fizikai energiával.

izomgyulladás

Bármelyik izma begyulladhat, megfájdulhat. Melyik izma fájdalmától szenved? Kattintson a képre, és ismerje meg részletesen, hogy mit tehet izomfájdalma gyorsabb megszüntetéséért

A fájdalom az izmaiban és az ízületeiben több szinten is megjelenhet. A csontokig hatoló fájdalom nagyon erős és nagyon mély belső fájdalmat jelezhet. Ilyenkor lénye és elméje legmélyebb rétegéig hatolhat a fájdalom. A fájdalom lelki megszüntetéséhez nagyobb elfogadásra van szüksége. El kell fogadnia az érzelmeit, és el kell fogadnia saját magát is. Ha ez sikerül, és elfogadja, hogy ténylegesen is az legyen, aki valójában, akkor sokkal megbocsátóbb tud lenni saját magával szemben, és jobban fog tudni örülni minden pillanatnak. Nem fog mindig valami másra vágyni, Helyette elfogadja az itt és most, jelen pillanatának az értékét. Tudatában lesz annak is, hogy az élet sokkal inkább kielégíti saját belső igényeit.

Kérjen információt: (+36-1) 269-2946

Az érzelmi kielégüléshez érdemes megváltoztatni a hozzáállását, megváltoztatni a viselkedését. Érzelmi vágyának a teljesülése felé kell törekednie mindenféle érzelmi lázadás, és mentális blokk nélkül. Ebben az esetben az izmaiban nem jelentkezik majd a fájdalom mozdulatainak a blokkolódásaként. Hogyan tudja ezt elérni?

Ne feledje, hogy Önnek a legfontosabb az izomfájdalom elkerülése. Egyedül minden nehéz. Segítséget kérve viszont szinte semmi sem lehetetlen fájdalommentességének visszaszerzésében.

Mit fog tenni izomfájdalma megelőzéséért?

16 gondolatok ezen: “Vajon mik lehetnek az izomfájdalom lelki okai?

  1. Bogdán István

    Már vagy 2 hónapja sokat streszelek és szinte minden nap be vagyok feszülve és szó szerint nagyon fájnak a nyaki izmaim az állam a válaim. milyen súlyos ez és mit tegyek elene!?

    1. harmonia-blog A Bejegyzés szerzője

      Kedves István!
      Ez valóban súlyos, a stressz lehetetlenné teszi Ön számára a hétköznapi örömök megélését!
      Mindenképp stressz és izomfeszesség enyhítő törődésre lenne Önnek szüksége. Masszázs, mely a felső végtagon, háton és nyakon jelent oldást, elengedhetetlen lenne legalább 3-5 alkalommal. A stresszfaktorok csökkentése nélkül azonban a kezelés csak árral szemben úszás. Ahhoz, hogy Ön jobban tudja kezelni és elkerülni a stresszt, kineziológus vagy természetgyógyász segítségét ajánljuk, aki az életmód váltásban is támogatni tudná tanácsadással. Hívjon minket bizalommal!

  2. Gery

    Már gyerekkoromban éreztem a lelkiek hatását a szervezetre.Akkor főleg gyomor görcs formájában.A családban sűrűn voltak veszekedések.Miutan a saját életemet kezdtem el(munka, párkapcsolat),volt egy jó 25 év kellemes,kieggyensujozott korszak.Kozben elváltun(gyermek nélküli kapcsolat), érdekes hogy elég könnyen túl tettem magam a váláson.Volt egy enyhe depresszió,de cirka fél év alatt megszűnt.(kezeléssel).Mindha szabadabnak érezném magam.Na itt van a bökkenő.Gyakraban tudok találkozni régi ismerősökkel,de amikor meglatogatom szüleimet (már nagyon korosak) szinte mindig elfog egy görcsös állapot és max.egy órát tudok tölteni velük.Utana kell egy pár óra mire visszaugrik a belső nyugalom.

    1. harmonia-blog A Bejegyzés szerzője

      Kedves Gery!
      Köszönjük, hogy megosztotta velünk pozitív tapasztalatait. Becsületre méltó dolog, hogy ilyen jól megfigyeli teste jelzéseit, hogy megérti azokat. Úgy tűnik, már most is kezelni tudja, amikor lelki okai kibillentik testi egyensúlyából. Kívánjuk, hogy ezt a képességét, odafigyelését meg tudja őrizni, és kamatoztatni tudja a betegségek kivédéséhez.
      Szavai reméljük, bíztatással lesznek más olvasóink számára is. Mindenki a maga testi-lelki egészségének a legjobb kovácsa.
      Üdvözlettel:
      Harmónia Centrum

  3. Tóth Bertold

    Szép napot! Tóth Bertold vagyok (Berti), 17 éves vagyok… Viszont sajnos életem nem a legszebb múlttal rendelkezik. Sajnos 4 pszichés betegségben szenvedek: Pánikbetegség, kényszerbetegség, szorongásos depresszió és emetofóbia. Februárban kezdődött minden, előtte mindvégig rendesen ettem és ittam, de mostanra annyira rosszabbodott a helyzet, hogy 4 fal közé vagyok sajnos szorulva és 4 nap rendben vagyok utána meg rosszul és nehezen tudok enni, folyamatosan hányingerem van vagy a fejem fáj vagy esetleg fájnak az izületeim akár a vállam lezsibbad és legyengült vagyok. Kimenni nem tudok levegőre se sokszor, ha kimegyek folyton 2 liter üveges víz fejében és B6 gyógyszerrel a rosszul lét elkerülése végett… Alkoholt nem ittam február óta. Sajnos voltam pszichológusnál és pszichiátrián ahogyan antidepresszánst is szedtem de nem tudok ezekkel egyszerűen élni, együtt lenni az egésszel és egyáltalán nem segítenek rajtam… Sokszor a rosszul lét már elviselhetetlen és depresszióba esek, hogy nem tudok szórakozni vagy kikapcsolódni a barátokkal és többiek.Valami tippje van valakinek? 😐

    1. harmonia-blog A Bejegyzés szerzője

      Kedves Berti!
      Nagyon sajnáljuk, hogy ilyen fiatalon ilyen panaszokkal kell élned! Nagyon bátor dolog, hogy ezekkel nyíltan szembenézel, és keresed a megoldást rájuk. Sose veszítsd el ezt a nyíltságod és kitartásod, mert hosszú út áll még előtted!
      Ezek a problémák rendkívül összetettek, feltérképezésük és feloldásuk sok időt vesz igénybe. Távolról természetesen nem tudjuk megmondani, hogy a panaszaidat pontosan mi okozza, de a tüneteid az ún. általános tünetek közé sorolhatók. Ezek mindig valamilyen betegséget jeleznek, de olyan sokféle esetben jelennek meg, hogy nem elegendőek egy diagnózis felállításához, nem kellően specifikusak.
      Első lépésben ki kell zárni a testi síkon megjelenő betegségeket. Ehhez fel kell venni egy orvossal a kapcsolatot, beszámolni neki a panaszaidról, és ő el fog irányítani a megfelelő kivizsgálásokra.
      Ha minden teszt negatív, elképzelhető, hogy a már ismert betegségeid testi kivetüléseit tapasztalod. Ehhez olyan szakembert kell keresned, akiben meg tudsz bízni. Olvass utána, ki milyen módszerekkel dolgozik, ki az, aki első körben nem antidepresszánst ír fel, és mi az a technika, amit képes lennél hosszú távon követni. Innen már a terapeuta fog vezetni, hogy megtaláld a kiutat.
      Üvözlettel és kitartást kívánva, Harmónia Centrum

  4. Fejes József

    József vagyok 55 éves. Már lassan egy éve keseríti életem a fájdalom. Az egész hátam, fejem fáj, és lassan emiatt már depressziós lettem. Ami plusz ártalom, az izmaim állandóan feszesek és a pulzusom és a vérnyomásom is magas lett! Ez egy ördögi kör, amibe vagyok. Van kiút?

    1. harmonia-blog A Bejegyzés szerzője

      Kedves Fejes József!
      Köszönöm kérdését, mindenképpen van. Ahogy ráérzett, sokszor lelki okai vannak az izomfájdalomnak/ fejfájásnak. Lehet ez munkahelyi, magánéleti, vagy másból adódó stressz. Hamar lehet viszont oldani a stresszt, különböző természetes technikákkal
      https://www.harmonia-centrum.hu/stressz-kezeles
      Ezeken leginkább természetgyógyászaink egyike, vagy kineziológusunk tudna segíteni nagyon hatásosan, mivel ha a lelki okokat megoldják együtt, a testi tünetek is javulnak.
      Kineziológus kolléganőnkről, valamint módszereiről itt olvashat bővebben:
      https://www.harmonia-centrum.hu/fodor-viktoria-kineziologus

  5. Juhász Béla

    85 éves cukorbeteg vagyok. Kb. egy éve kezdett fájni a lábam, most már, egyre jobban. Már bottal is nehezen járok. Hová fordulhatok?

    1. harmonia-blog A Bejegyzés szerzője

      Kedves Juhász Béla!
      Köszönöm kérdését. Sok dolog okozhatja a láb fájdalmát ilyen esetben. Példának okáért cukor betegség is, keringési probléma, derékból kisugárzó fájdalom, talp boltozat süllyedése, bármely ízület porc kopása stb. Életmódját és panaszát jól ismerve érdemes olvasgatnia centrumunk honlapján az ezekkel kapcsolatos információkat. Hátha rájön, hogy mi okból lehet a fájdalom.
      Minden egyes fájdalmat okozó problémáról van segítség honlapunkon, vagy legalábbis irányt ajánl, hogy merre érdemes elindulni az adott probléma megoldását illetően.
      Részletesebb vizsgálatért keressen fel orvost, akivel részletesen meg tudja konzultálni a fájdalma részleteit, valamint megvizsgálják a lábának mozgását. Ortopédust vagy reumatológus orvost érdemes felkeresnie.
      Üdvözlettel,
      Harmónia Centrum

  6. Takács Mária

    Nekem nagyon fájnak a lábujjaim, a lábaim, mindkét alsó lábszár, boka. Voltam MR vizsgálaton és láb idegszál vizsgán is. A neurológus azt mondta, olyan a gerincem, hogy ettől rosszabb már nem lehet. Trodont írt ki 100 mg kétszer és Neurontin gyógyszert. Már évek óta szedem a Trodont is, de jobb tőle 3-szor 300 mg. Én a Vajdaságban élek, köszönöm szépen a válaszát

    1. harmonia-blog A Bejegyzés szerzője

      Kedves Takács Mária!
      Köszönöm kérdését. Érdemes megvizsgálni ez esetben, hogy esetleg az ereivel lehet-e valami probléma. Angiológus vagy érsebész tud segíteni ebben Önnek. Sajnos centrumunkban jelenleg ez a szolgáltatás szünetel, úgyhogy érdemes a környezetében körbekérdezni, hogy hol lehet ilyen szakorvost találni. A másik opció amit ajánlanék Önnek, mivel az egész láb/ alsó lábszár érintett, valamint a gerincével is van probléma, egy egyedileg készített talpbetét mindenképpen segítene/ enyhítene a fájdalmon. A talpnál lévő alátámasztás ugyanis a lábakra, valamint a gerincre is kihat, úgyhogy több problémán is tud egyszerre segíteni.
      Ha talpbetét készítésről van szó, ajánlanám az egyedileg készülő talpbetéteket, amit speciálisan az Ön talpának lenyomata alapján készítenek el. Ilyen például centrumunkban a Jantó-féle talpbetét, ami számítógépes felmérés alapján készül. Erről itt olvashat bővebben:
      https://www.harmonia-centrum.hu/talpvizsgalat
      Mielőbbi fájdalommentes járást kívánunk Önnek
      Üdvözlettel, Harmónia Centrum

  7. Julia Somkuti

    Jó napot kívánok!
    Nekem évekkel ezelőtt kezdődött a combizom görcsöm. Nagyon nehezen tudom kordában tartani, néha veszek be görcsoldót is. Megpróbálom nyújtással, tornával lazítani, nyújtani az izmaimat, minden nap. Így kicsit élhetőbb. Csak meghatározott pózban tudok aludni, mer, ha álmomban véletlenül oldalra fordulok, a combom azonnal begörcsöl. Orvoshoz is fordultam, de a körzeti orvosnál tovább nem jutok, egy újabb görcsoldóval haza küld. El vagyok keseredve, szinte nem találom a kiutat.

    1. harmonia-blog A Bejegyzés szerzője

      Kedves Somkuti Júlia
      Érdemes magnéziummal próbálkoznia, mivel a magnéziumhiány gyakran okozhat izomgörcsöket. Másrészről jöjjön el hozzánk Molnár Fanni gyógytornászunkhoz, aki tud segíteni, mivel ez a görcsölés jöhet a gerinc általi idegpálya miatt is. Ha a gerinc csigolyák közti porckorongok elmozdulnak, akkor tudják irritálni az idegeket amik görcsbe tudják rántani például a comb izmokat. Ilyenkor sokszor hiába nyújtja az ember a comb izmokat. Harmadrészről ajánlom Fodor Viktória kineziológusunkat, aki különböző izomtesztelési technikákkal tud segíteni stressz oldásában, mivel a stressz is okozhat izomgörcsölést.
      Mielőbbi panaszmentességet kívánunk Önnek
      Üdvözlettel, Harmónia Centrum

  8. Réka

    Jó napot kívánok.
    Segítséget szeretnék kérni.
    Kb. 10 éve kezdődött gerinc fájdalmam.
    Több mint egy éve váll, nyak és gerinc fájdalmaim vannak, ami orvosom szerint egyenes hát szindróma, és nyaki csigolya osteofytozisok az oka. Már fájnak a karjaim, lábaim, gyengének érzem izmaim lépcsőzéskor, kar felemelésekor, erő van a kezeimben, ki volt mérve és normális. Beléptem a változó korba, rendszeresen járok nőgyógyászati kontrollra, dermoid petefeszek ciszta, és egy mioma végett. 44 éves vagyok, sokat stresszelek hipochonder, pánikbeteg, klausztrofóbiás vagyok, vérnyomásom gyakran megugrik 175/112/110
    Szeretném kérdezni a végtag izom gyengeség lehet a hátgerinctől vagy stressztől?
    Sokat rágódok azon, hogy valami komoly bajom van. Sokat sírok, gondolkozok egyedül.
    Nem dolgozok, nem sportolok, napokig nem megyek ki a házból.
    Gyakran csináltatok analízist.
    VSH. 3 mm < 20
    Fibrinogen 2,01g/L ,(1,70- 4,20)
    Reumatoid faktor <10,0 UI/mL ,(<14,0)
    Protein C reaktiv 3mm , <20
    TGO(ASAT) 15 (13-40)
    TGP(ALAT) 19 (7-40)
    TSH 2,648 Ui/mL (0,550-4780)
    FT4 1,45ng/dl (0,89-176)
    Azt szeretném kérdezni, ha valami komolyabb baj lenne, akkor ezek az analízisek kimutatnák?
    Nagyon szépen köszönöm válaszát.
    Szép napot!

    1. harmonia-blog A Bejegyzés szerzője

      Kedves Réka!
      Köszönöm a részletes leírást. A probléma lehet a hátgerinctől – ez inkább a karokba és a bordák környékére sugározhat/ okozhat gyengeséget jellemzően. Ha picit el vannak mozdulva a háti porckorongok, akkor ezek kiválthatnak ilyet. Ezt szépen lehet korrigálni például McKenzie tornával.
      Amit még a stressz miatt ajánlanék Önnek az a kineziológia, amit Fodor Viktória kollégám végez. Ez stresszoldást foglal magában különböző izomtesztelési módszerekkel, mivel a stressz mindenféle fizikai tünetet produkálhat, valamint szorongásokat amiket le is írt. A kineziológia erre fókuszál, hogy a stressz által okozott blokkok feloldásával a fizikai tünetek csökkennek. Akár a hipochondriát és pánikbetegségeket is tudja oldani.
      Üdvözlettel, Harmónia Centrum

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük