Vajon mik lehetnek az izomfájdalom lelki okai?

Az izomfájdalom rendkívül kellemetlen tud lenni. Általában az izmok kifáradásának a kellemetlen velejárója, és egy-egy szokatlanul nagy terhelés vagy megerőltetés után jelentkezik.

Az izomfájdalmak másik gyakori kiváltója valamilyen vírusos megbetegedés lehet. Például a gyakran jelentkező influenza, vagy a szerencsére jóval ritkább májgyulladás kezdetén jelentkezik kellemetlen tünetként.

Az izomfájdalom szerencsére nem jár utóhatásokkal, általában néhány nap alatt magától is elmúlik a fájdalom.

izomfájdalom lelki okai

Milyen lelki okai lehetnek izomfájdalmának?

Az izmokban kialakuló fájdalom az energiablokkolódás velejárója. Ha kattint ide, akkor meg tudja nézni, hogyan tudja meggyorsítani fájdalmas izmai gyógyulását.

Érdekli, hogy milyen lelki okai lehetnek fájdalmának?

Az izmokban meglévő energia akkor blokkolódik, ha valamilyen érzelme, amire vágyik, nem elégült ki. Az izmokban raktározódik az energia, és ez az energia a mozgás révén tör fel. Ha tudat alatt blokkolja ezt az energiát, akkor a mozdulat nem történik meg, blokkolódik az energia.

Mentális síkon megnyilvánuló érzelmi vágyának a teljesületlenségét az izmaiban leblokkolt energiával, a mozgás gátlásával tudja fizikailag kifejezésre juttatni. Mentális fájdalmát valamiféle belső lázadásként éli meg, amelyhez szövetségest talál az izmaiban blokkolódó fizikai energiával.

A fájdalom az izmaiban és az ízületeiben több szinten is megjelenhet. A csontokig hatoló fájdalom nagyon erős és nagyon mély belső fájdalmat jelezhet. Ilyenkor lénye és elméje legmélyebb rétegéig hatolhat a fájdalom. A fájdalom lelki megszüntetéséhez nagyobb elfogadásra van szüksége. El kell fogadnia az érzelmeit, és el kell fogadnia saját magát is. Ha ez sikerül, és elfogadja, hogy ténylegesen is az legyen, aki valójában, akkor sokkal megbocsátóbb tud lenni saját magával szemben, és jobban fog tudni örülni minden pillanatnak. Nem fog mindig valami másra vágyni, helyette elfogadja az itt és most, jelen pillanatának az értékét, és tudatában lesz annak, hogy az élet sokkal inkább kielégíti saját belső igényeit.

Kérjen információt: (+36-1) 269-2946

Az érzelmi kielégüléshez érdemes megváltoztatni a hozzáállását, megváltoztatni a viselkedését. Érzelmi vágyának a teljesülése felé kell törekednie mindenféle érzelmi lázadás, és mentális blokk nélkül. Ebben az esetben az izmaiban nem jelentkezik majd a fájdalom mozdulatainak a blokkolódásaként. Hogyan tudja ezt elérni?

Ne feledje, hogy Önnek a legfontosabb az izomfájdalom elkerülése.

Mit fog tenni izomfájdalma megelőzéséért?

2 gondolatok ezen: “Vajon mik lehetnek az izomfájdalom lelki okai?

 1. Bogdán István

  Már vagy 2 hónapja sokat streszelek és szinte minden nap be vagyok feszülve és szó szerint nagyon fájnak a nyaki izmaim az állam a válaim. milyen súlyos ez és mit tegyek elene!?

  1. harmonia-blog A Bejegyzés szerzője

   Kedves István!
   Ez valóban súlyos, a stressz lehetetlenné teszi Ön számára a hétköznapi örömök megélését!
   Mindenképp stressz és izomfeszesség enyhítő törődésre lenne Önnek szüksége. Masszázs, mely a felső végtagon, háton és nyakon jelent oldást, elengedhetetlen lenne legalább 3-5 alkalommal. A stresszfaktorok csökkentése nélkül azonban a kezelés csak árral szemben úszás. Ahhoz, hogy Ön jobban tudja kezelni és elkerülni a stresszt, kineziológus vagy természetgyógyász segítségét ajánljuk, aki az életmód váltásban is támogatni tudná tanácsadással. Hívjon minket bizalommal!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük