Vajon a tüdőgyulladás lelki okai okozzák panaszait?

A nevében is megfogalmazottan a tüdő gyulladása a tüdőhólyagok gyulladásos betegsége. A gyulladást vírusok és baktériumok is okozhatják. Mi lehet azonban a tüdőgyulladás kialakulásának lelki oka?

A tüdő a légzését biztosítja. A gyulladás olyan lelki érzésekre utalhat, amelyekkel nem tud kibékülni. Ez pedig zavarja és idegesíti. Egyik sem jó érzés. A légzés állandó, megszakadás nélküli funkciója életének, a belégzés és kilégzés váltakozva, egyensúlyban követi egymást. A levegőben lévő éltető oxigénre folyamatosan szüksége van. Ezt nem tudja elraktározni, szervezetének állandóan szüksége van rá. A mindenkori érzelmi állapota a légzését is befolyásolja.

Ha tart valamitől, ha szorong például attól, hogy éppen egyedül van, vagy pedig ha nem, akkor a mások általi elnyomástól tarthat. Lehet hogy okkal, de az is lehet, hogy ok nélkül.

Az is lehet azonban, hogy elégedetlen az életével. Sokszor előfordul, hogy a fiatal lázad a szülői hatalom ellen, mert felesleges béklyónak éli meg. Az is lehet, hogy az önként vállalt vagy az Önre kiosztott feladatok és kötelezettségek ellen berzenkedik a lelke. Ezek alól szeretne szabadulni, csak talán nem tudja pontosan, hogy hogyan is lehetne. Hisz minden helyzetnek, minden kötelezettségnek van azért előnye is. A kötelezettségek kiszámíthatóságot, szabályozottságot, vagyis valamiféle stabilitást is adnak az életének.

Ha lázad a kötelezettségekkel szemben, akkor nagyobb szabadságot, nagyobb önállóságot szeretne. Ezzel a szabadsággal azonban kezdenie is kell majd valamit, ha sikerül kivívnia magának.

A szabályok és kötelezettségek értékelésekor mindig érdemes végiggondolni azt is, hogy valóban az-e életének a célja, hogy ezeket a szabályokat betartva élje az életét? Ezek a szabályok segítenek a kitűzött célok elérésében?

tüdőgyulladás lelki okai

Tüdőgyulladásának milyen lelki okai lehetnek?

Érdemes végiggondolni, hogy mit tehet? Ehhez érdemes részletesen végiggondolni az életét, a céljait.

A tüdőgyulladás lehet, hogy arra hívja fel a figyelmét, hogy ideje rendet tenni az életében. Érdemes végiggondolni, hogy mi a fontos, és mi a kevésbé fontos Önnek.

Azt is érdemes végiggondolni, hogy milyen terheket visel, és ezeket a terheket ténylegesen Önnek kell-e hordozni? Vagy pedig vannak-e ezek között olyanok is, amelyeket nyugodtan átadhat másoknak is.

stressz eredményes kezelése

Stressz eredményes kezelése jobb időbeosztással. Ha nem éri utol magát soha, akkor érdemes rangsorolni a feladatait. Vagy kiadni a feladatokat másnak

Vagyis ez arról szól, hogy nem biztos, hogy mindenki másnak a kötelezettségeiért Önnek kell viselni a felelősséget. Ez a felismerés is a stressztől való megszabadulását segítheti, és felszabadulást jelenthet a terhek alól.

Ne feledje, hogy panaszmentessége Önnek a legfontosabb. Ha megtalálja panasza kiváltó okát, akkor már meg is tette az első lépést panaszmentessége felé.

Tüdőgyulladása gyógyulásáért: (+36-1) 269-2946

Tulajdonképpen minden testi fájdalma arra hívhatja fel a figyelmét, hogy végiggondolja azt, hogy élete valódi célja felé tart-e?

Kitűzött céljainak az elérése ugyanis feladatokkal és felelősséggel is jár. A céloknak az elérése nemcsak lehetőséget teremt Önnek, hanem felelősséggel jár, és kötelezettségeket is jelent. Ha pedig úgy érzi, hogy nem igazán elégedett azzal, ami felé tart, akkor célszerű lehet átgondolni, és felülvizsgálni, hogy merre tart.

A tüdő páros szerv, ezért a párkapcsolatokat is kifejezheti. Gyulladása párkapcsolati gondjaira is felhívhatja a figyelmét. Ha egyedül van, vagy egyedül érzi magát, akkor ez szabadságot ad Önnek, viszont nem biztosítja a másokhoz vagy a másikhoz tartozás melegségét. Az a fontos ebből a szempontból, hogy Önnek melyikre van nagyobb szüksége?

  • Az egyedüllét szabadságából adódó önállóságára, vagy a társkapcsolat meghitt melegségére, a másikhoz  tartozás biztonságára.
tüdőgyulladás jelei

Milyen jelei lehetnek a tüdőgyulladásnak? Kattintson a képre, és ismerje meg a leggyakoribb okokat, és a tüdőgyulladásra hatásos kezelést

Nyilván arról lehet itt szó, hogy életének egyes szakaszaiban mások a prioritások, és ezek változhatnak idővel. Könnyen előfordulhat az is, hogy nem veszi észre azt a pillanatot, amikor az egyedüllét előnyei helyett már a társkapcsolat biztonságára vágyik. Ilyenkor valamilyen testi fájdalom, például a tüdőgyulladás is figyelmeztetheti arra, hogy változtatásra van szüksége élete alakításában.

Gondolja végig a mindennapjait? Mire jutott önmaga megismerésében? Milyen életet szeretne magának? Mit gondol, miben érdemes változtatnia?

Megírja nekünk mások okulására is, hogy milyen elhatározásra jutott?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük