Többféleképpen is kezelhető a térdfájdalom

Ön is a térdével bajlódik? Nagyon sokan szenvednek a térdükkel, hisz a térdünk talán a legfontosabb teherhordozó ízületünk.

Szeretné megismerni, hogyan kezelhető térdfájdalma?

Nagyon sok ember szenved térde fájdalmától, aminek különböző okai lehetnek. Főleg a középkorúak és az idősebbek körében jellemző a térdfájás, de előfordulhat fiataloknál is. Különösen azok veszélyeztettek, akik rendszeresen olyan sportot űznek, ami fokozott terhelésnek teszi ki a térdüket.

A fájdalom egyik fő oka, hogy nem megfelelő cipőket viselünk. Ezek a cipők kényelmetlen, rendellenes tartásba kényszerítik a lábunkat. Ez főleg a hölgyekre jellemző a magas sarkú cipők miatt. Szerencsére azonban a térdfájdalom az esetek elsöprő többségében kezelhető. Ha időben térdspecialistához fordul, akkor még az is lehet, hogy gyógyszerek, és komolyabb orvosi beavatkozás nélkül szabadulhat meg kezdeti térdfájdalmától – például lökéshullám terápiával.

Mi okozhatja a térd fájdalmát?

kellemetlen térdfájdalomMiért fájhat a térde? A térdfájdalom oka lehet többek között…

  • az ízületi gyulladás
  • a térdízületek kopása (az artrózis)
  • a térdkalács porcának betegsége
  • az elülső keresztszalag lazulása vagy szakadása
  • a térdében lévő sarló alakú porc (meniscus) sérülése

A leggyakoribb ezek közül a térdízületi gyulladás, aminek az az oka, hogy a térdünk az egyik leginkább terhelt ízületünk, hiszen a teljes súlyunkat cipeli nap, mint nap. A többi térdprobléma sem ritka, az orvosok meglehetősen gyakran találkoznak mindegyikkel.

Kezelésükre többféle terápia rendelkezésre áll, attól függően, hogy mi a panasz, és mennyire súlyos. Néha a tünetek megszüntethetők a fájdalmas térd pihentetésével és kíméletes tornáztatásával. A keresztszalag szakadása és a meniscus sérülése azonban műtéti beavatkozást igényel.

Szüntesse meg térdfájdalmát lökéshullám terápiával

A térdízületi gyulladás esetében nagyon jó eredményeket lehet elérni a lökéshullám kezeléssel. Ennek során mechanikus hanghullámokat juttatnak a testébe a fájdalmas testrészen. Ezek a hanghullámok serkentik a vérkeringést a kezelt területen, és felgyorsul a véráramlás. Ennek köszönhetően felgyorsulnak szervezetében az öngyógyító folyamatok. A kezelés legfőbb előnye, hogy felgyorsult véráramlása a kezelést követő hetekben is zavartalanul dolgozik tovább, ezért akkor is gyógyul a térde, amikor éppen nem a kezelésen van.

Bárhol van, és bármit is csinál a kezelést követő hetekben, a térde lankadatlanul gyógyul. Ahogy csökken a gyulladás térdében, enyhül a fájdalom is, míg végül teljesen meg is szűnik. Ha nem halogatta túl sokáig a térdspecialista felkeresését, akkor már a 4-6 alkalmas kezeléssorozat végére megszabadulhat fájdalmától.

Szeretne újra teljes életet élni térdfájdalomtól mentesen?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük