Talp fájdalma van? Segít a lökéshullám terápia

Sajnos nagyon sok ember küzd valamilyen fájdalommal, ami megkeseríti a mindennapjait. Az egyik legrosszabb, ha az embernek a lába fáj. Ilyenkor sem állni, sem pedig járni nem tud kisebb-nagyobb kellemetlenségek nélkül.

Márpedig ügyes-bajos hétköznapi teendőink végzése közben gyakran előfordul, hogy sokat kell talpalnunk. Ön is küszködik talpa fájdalmával?

Rengeteg embert érint a talp fájdalma. Ez a fájdalom főleg azoknál jelentkezik, akik álló munkát végeznek, esetleg sokat jönnek-mennek a nap folyamán. Ön is ebben a fájós cipőben jár?

Ha igen, akkor a fájdalom jelentkezése nem véletlen. Legfőbb oka lehet, hogy meglehetősen sokat használja a talpát. A nagy igénybevétel pedig könnyen eredményezi talpa fájdalmát, amitől nagyon nehéz megszabadulni. Szerencsére azonban nem lehetetlen, ráadásul még gyógyszert sem feltétlenül kell szedni hozzá.

Talpuk fájdalmával a sportolók is sokat küszködnek

talpfájdalom ellen

Talpfájdalom ellen a sportolók sem szereznek védettséget.

Nincs egyedül a panaszával, mert a talpfájdalommal gyakran küzdenek nemcsak a hétköznapi életvitelt élő emberek, hanem a sportolók is, akik az edzésekkel fokozottan terhelik a végtagjaikat. A futók, gátfutók, atléták, tornászok a mindennapi edzésük során rendszeresen terhelik a talpukat, sokkal jobban, mint a hétköznapi életben. Ennek egyenes következménye a fájdalom megjelenése, ami sokszor a sportolói karriert is veszélyezteti, hiszen krónikus fájdalommal senki nem bírja a fokozott terhelést. Fájdalmuk legyűrésére sokféle módszer közül választhatnak a sportolók, és az orvosok is szakszerű segítséget nyújtanak a terhelés okozta fájdalmak kezelésében.

Ha Önnek is a talpa fájdalmával kapcsolatos panaszai vannak, akkor nem érdemes azonnal drasztikus megoldásokhoz folyamodni a gyógyítás során. Minél kisebb veszéllyel jár a kezelés, annál nagyobb biztonságban érezheti magát. Mindenki azt szeretné persze, hogy a fájdalom múljon el, de abba nem biztos, hogy belegondol, hogy ennek milyen ára lehet később.

Először érdemes kockázatok nélküli alternatív módszerekkel próbálkozni, mint amilyen például a lökéshullám terápia. Ennek segítségével ugyanis a mellékhatások kockázatával járó gyógyszerek szedését elkerülheti, mégis megszűnik a fájdalma.

Milyen is ez a terápia?

A lökéshullám terápia a vérkeringés felélénkítésével voltaképpen egy öngyógyító folyamatot indít be a szervezetében. A kezelés hatására megszaporodnak a gyulladást csökkentő faktorok a kezelt fájdalmas területen. Ez a felfokozott öngyógyulás az akusztikus hanghullámok által keltett vérbőségnek köszönhető. Ezért van az, hogy talpa kezelése közben jellegzetes kopogó hangot hall. Ne féljen tőle. Az egészség kopogtat a talpán.

A kellemetlen fájdalmat okozó gyulladás a kezelés hatására fokozatosan csökken, és ezzel együtt mérséklődik a fájdalma is. Talp fájdalmának az enyhülése akkor is folytatódik, amikor éppen nem a kezelésen van, mert gyógyulása a kezelést követő hetekben is zavartalanul folyik tovább. Lankadatlanul gyógyul, húzódik vissza a talpában kialakult gyulladás, és csökken a fájdalma is.

Az is fontos, hogy minél előbb forduljon fájdalmával szakemberhez, mert így hamarabb elfelejtheti a mindennapi kellemetlenséget okozó panaszait is. A talpfájdalom kezelésekor azt mondhatjuk, hogy a 4-6 alkalmas kezeléssorozat már az Ön panaszait is megszüntetheti a kezeléssorozat végére.

Akkor sincs azonban nagy baj, ha még nem szűnnek meg teljesen a panaszai az utolsó kezeléskor. Az öngyógyulás ugyanis még az ezt követő hetekben is folytatódik, és hetekkel később egyszer csak azt veszi majd észre, hogy elmúltak a panaszai. Mámorító érzés lesz az a pillanat, amikor rájön, hogy már nem is fáj a talpa.

Mikor jön el hozzánk talpfájdalmának eltüntetéséért?

Kérjen információt gyógyulásához: (+36-1) 269-2946

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük