Sokoldalú gyógymód a kineziológia

A kineziológiáról szinte mindenki hallott, de kevesen tudják megmondani, hogy konkrétan mivel is foglalkozik. A kineziológia a természetgyógyászat egy ága, és nagyon széleskörű a hatékonysága. Testi és mentális értelemben is segítségünkre lehet. Visszaállítja a belső egyensúlyt.

Nem csak bizonyos fizikai panaszok esetében lehet hatásos, hanem akkor is, ha szeretné például egy kicsit jobban megismerni önmagát, jobban szeretné beosztani az idejét, vagy éppen önbizalom problémákkal küzd.

Sajnos épp a sokoldalúság az, ami miatt sokan szkeptikusak a kineziológiával kapcsolatosan. Valószínűleg Ön is ismeri a mondást: ami mindenre jó, valójában semmire nem jó. Nos, az igazság az, hogy ez azért nem minden esetben van így. Ráadásul a kineziológia mindenre azért nem jó, de tény, hogy sokféle probléma kezelhető a segítségével. Ha nagyon nem is hisz benne, egy próbát mindenképpen megér akkor is, ha fizikai panaszai vannak, és akkor is, ha úgy érzi, kicsit kicsúszott a kezéből az élete irányítása.

Milyen fizikai problémák kezelhetők a kineziológia segítségével?

Ha csak a fizikai problémákat nézzük, amiket a kineziológiával lehet kezelni, akkor is láthatjuk, hogy nagyon szerteágazó az a terület, ahol hatékonyan alkalmazható. Szóba jöhet például akkor, ha krónikus, vagy ismeretlen eredetű fájdalmak gyötrik, izmai görcsösek, ízületei merevek és ropognak. Hatékony lehet akkor is, ha ismétlődő boka, térd, könyök és váll ficamai vannak. Megváltást hozhat gerincferdülés, elcsúszott csigolyák vagy porckorongsérv, valamint asztma, allergia esetében is.

Kicsit határeset a fizikai, illetve a mentális kezelés között az, amikor valaki gyermeket szeretne, és nem sikerül. Egyértelmű, hogy lehetnek fizikai gátjai a dolognak, hiszen számos probléma akadályozhatja a fogantatást mind a nő, mind pedig a férfi részéről. Nagyon gyakori ugyanakkor az is, hogy fizikai gond nincs, és lelki tényezők állnak a háttérben – nem ritkán éppen a görcsös akarás. Számos példa van arra, hogy amikor egy pár már beletörődött, hogy nem lehet gyerekük, és berendezkedtek egy gyermek nélküli életre, vagy az örökbefogadást választották, hirtelen mégiscsak megfogan a kis élet, akiért annyi évig küzdöttek. Akkor, amikor már elengedték az egészet.

Hogyan segít rendbe tenni az életét a kineziológiai kezelés?

A kineziológia elsősorban nem a gyógyításról ismert, hanem arról, hogy segít rendet tenni a lelkében, az életében. Nos, ebben valóban igen hatékony. Segítségül hívhatja a kineziológiát, ha:

  • Ideges, feszült és fáradt, vagy rendszeresen rosszul alszik, és nem tudja kipihenni magát.
  • Hangulatingadozások gyötrik, vagy folyton rosszkedvű.
  • Félelmekkel, fóbiákkal küzd, esetleg kényszercselekvésekkel is.
  • Nem tud kapcsolatot teremteni, esetleg romlanak a meglévő kapcsolatai.
  • Önbizalomhiánytól szenved.
  • Folyton szétcsúszik a napja, nem tudja beosztani az idejét.
  • Ha gyermekével vannak problémák, mint például magatartászavar, tanulási nehézségek, körömrágás, ágybavizelés.
  • Szeretné jobban megismerni magát.

Hogyan működik a kineziológia?

kineziológiai kezelés

Hogyan segít a kineziológia?

A kineziológiai kezelés neve oldás. A munkához az alapot az izomtesztelés adja, amit a kineziológus már a találkozó elején elvégez. Ennek segítségével lehívja az agyból a problémához kapcsolódó információkat, amiből pedig meg lehet találni a konkrét okot. Ezeket az információkat nem csak az agy tárolja, hanem a sejtek is emlékeznek rá. Ezért a stresszreakció a felelős, melynek során az izmok megfeszülnek. Ezt a reakciót tudja a kezelést végző szakember kihasználni.

A tesztelés során az izomjelzés változás jelzi, ha egy kimondott szó, esemény, életkor stb. stresszt okoz. Ezek alapján lehet megtalálni, mi okozza pontosan a problémát. Akár a fogantatásig vissza lehet ilyen módon menni, így nincs az a régi trauma, ami felfedezetlen marad a kezelés ellenére is. Egy probléma megoldásához általában 1-5 alkalom szükséges. Ez függ a probléma súlyosságától, valamint attól, hogy Ön milyen lelki alkatú. Mindenki a saját tempójában gyógyul.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük