Sebek gyógyítása is lehetséges már lökéshullámokkal

2 éve a nehezen gyógyuló sebek gyógyítása nem is akárhogyan, hanem gyakorlatilag 100%-os biztonsággal lehetséges. Leginkább a diabéteszben szenvedő, krónikus fekélyes lábsebekkel küszködőknek jelent a lökéshullám terápia új esélyt a gyógyulásra. Ha időben felkeresi sebkezelés specialistáinkat, akkor gyakorlatilag biztos lehet benne, hogy lábsebe begyógyul.

Szeretné megismerni fekélyes sebe gyógyulásának ezt az új esélyét?

Bizonyos krónikus betegségekkel sajnos együtt jár, hogy fekélyes sebek jelennek meg a testen. Jó példa erre a cukorbetegség, aminek következtében nem ritka a fekélyes seb a lábon, ami nem igazán gyógyul. Fájdalmas, kellemetlen, ráadásul hosszabb távon a láb amputációja is szükségessé válhat a sebkezelés elhanyagolásának következményeként. Mint mindig, ebben az esetben is nagyon fontos, hogy idejében kérjünk segítséget. Ne húzzuk-halasszuk a cselekvést, mert minél később kapunk észbe, annál nehezebben, és csak több kezeléssel tudjuk gyógyítani a nehezen gyógyuló sebet. A lökéshullám terápia a sebkezelésben, a fekélyes lábsebek kezelésében is igen hatékony. Annál eredményesebb és gyorsabb a gyógyulás folyamata, minél hamarabb kezdjük el alkalmazni.

Nem fájdalommentes, de megéri

A lökéshullám kezelés során mechanikus hanghullámok jutnak a beteg szövetekbe, amik aztán radiális (körkörös) irányban terjednek tovább. A kezelés helyén az akusztikus hanghullámok hatására vérbőség alakul ki, aminek következtében felgyorsul a vérkeringés, felerősödnek a gyulladás csökkentéséért dolgozó faktorok, így mérséklődik a gyulladás, ezáltal csökken a fájdalom is. A vérbőség hatására a szövetekben javul az anyagcsere, aminek köszönhetően a gyógyulás folyamata felgyorsul. Mindez sajnos nem teljesen fájdalommentes, de „akkor jó, ha fáj”, mert a beteg szöveteket ekkor éri olyan erősségű külső hatás az akusztikus hanghullámok által, amely a vérkeringés fokozásával beindítja, illetve felgyorsítja a sérült szövetekben az öngyógyító, regeneráló folyamatokat. Azok szerint, akik már részt vettek lökéshullám terápiás kezelésen, pár percnyi elviselhető fájdalom nem túl nagy ár azért, hogy a fekélyes lábseb meggyógyuljon. A fájdalom mértéke különböző lehet az idegpályák állapotától függően.

A kezelés kezdetekor a kezelendő felületre percenként mért ütések számának beállításával az operátor szabályozni tudja az öngyógyító folyamat serkentésének erősségét, és a Swiss DolorClast készülék szabályozásának lehetősége természetesen a kezelés közben is bármikor lehetséges. Tehát senkit sem fenyeget a túlzott mértékű fájdalom veszélye. Mindenki a sebe állapotának és saját fájdalomtűrő képességének megfelelő, sebének gyógyulását serkentő kezelést kapja. A szakképzett operátor felkészültsége és gyakorlati tapasztalata ezt biztosítja, a korszerű Swis DolorClast készülék pedig lehetővé teszi.

Mennyit tud segíteni a lökéshullám terápia?

Nos, ez teljes mértékben attól függ, hogy milyen állapotban van a beteg lába. Ahogy említettük, minél hamarabb kezdi el valaki fekélyes sebének a kezelését, illetve kezeltetését, annál hamarabb meggyógyulhat. A gyógyulás esélye a kezelés későbbi kezdésénél is ugyanúgy biztosított, és gyakorlatilag 100%-os. Elhanyagoltabb állapotban lévő seb kezelésénél azonban már több alkalomra van szükség.

Sajnos azonban azt is el kell mondanunk, hogy nem tudunk megmenteni, minden diabétesztől szenvedő fekélyes lábat. Ha olyan elhanyagolt állapotban van a seb, hogy már a lökéshullám terápia sem segít, akkor bizony nem marad más hátra végső megoldásként csak az amputáció. Az amputációt azonban a lökéshullám kezelés időben való elkezdésével mindig meg lehetne előzni. Ehhez mindössze egyetlen dolgot kell a betegnek megtenni. Időben forduljon megfelelő lábszárfekély specialistához. A specialista rendelkezik azzal a gyakorlati tapasztalattal, hogy már az első találkozáskor gyakorlatilag 100%-os biztonsággal meg tudja mondani, hogy előre pontosan nem tudható számú kezeléssel megmenthető a láb. Ha pedig nem, akkor nem javasolja a kezelést.

Természetesen a gyógyulás gyorsasága és mértéke azon is múlik, hogy a páciens mennyire tartja be az orvos utasításait otthon, és lelkiismeretesen elvégzi-e sebe szakszerű kötözését. A sebkötözés fontosságát az is mutatja, hogy sokan sebük átkötözését is sebkezelés specialistára bízzák, mert ezzel még nagyobb biztonságban tudják krónikus sebük gyógyulásának az esélyét.

A fekélyes seb gyógyulásához szükséges kezeléseknek a száma függ a seb állapotától, illetve az utasítások lelkiismeretes betartásától. Addig senki nem fogja tudni megmondani, hogy mennyi ideig tart a folyamat, amíg a specialista fel nem mérte a károsodás mértékét, ezért mindenképp az legyen az első lépés, hogy a fekélyes sebek kezelésében jártas szakember szakszerűen felméri sebe állapotát.

Az Ön fekélyes sebe milyen állapotban van?

  • Szeretné megmutatni a lökéshullám terápiával 100%-os eredményességgel dolgozó specialistánknak?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük