Milyen bajokon segíthet a lökéshullám terápia?

Sokan élünk krónikus fájdalommal, pedig ennek egyáltalán nem kellene így lennie. A legnagyobb hibát talán akkor követjük el, amikor az első figyelmeztető jelekkel nem törődve nem megyünk időben megfelelő szakemberhez. Sokszor még akkor sem kérünk segítséget, amikor már nagyobb a baj, mert talán azt gondoljuk, hogy ez „még nem vészes”. Pedig bizony könnyen lehet, hogy bizony az. Önre is jellemző ez a halogató, „ráérünk arra még” hozzáállás?

Pedig amikor még csak az első jeleket tapasztaljuk, sokkal hatékonyabban lehet segíteni, akár gyógyszerek nélkül is, kockázatmentesen. Egy ilyen módszer a lökéshullám terápia is. Szeretne többet megtudni róla?

Legtöbbünkre jellemző, hogy csak akkor látjuk be, hogy valami nem stimmel, ha már komoly fájdalmakkal küzdünk. Ilyenkor viszont már sokkal nehezebb segíteni, mintha időben cselekedtünk volna. Amikor még csak az első jeleket tapasztaljuk, sokkal eredményesebben lehet segíteni, akár gyógyszerek nélkül is, kockázatmentesen. Egy ilyen kockázatmentes segítő módszer a lökéshullám terápia is.

Mire jó a lökéshullám terápia?

Ez a gyógymód igen széles körben alkalmazható, főleg mozgásszervi panaszok esetén. Olyan kellemetlenségeket szüntet meg, mint például a:

  • sarokfájdalom
  • talpfájdalom,
  • Achilles fájdalom
  • teniszkönyök, golfkönyök
  • vállfájdalom
  • csípőtáji fájdalmak
  • sportsérülésekkel járó fájdalmak

Ezeket a tüneteket nagyon sok dolog okozhatja, kezdve a túlsúlytól egészen a túlerőltetésig, vagy a helytelen eszközhasználatig. A teniszkönyök például kimondottan jellemző számítógéppel dolgozók esetében, ha rosszul tartják a karjukat gépelés közben. A sarokfájdalom, talpfájdalom gyakran a túlsúly következménye, a sport során pedig sokan erőltetik túl magukat, ami például izomhúzódáshoz vezethet.

Megoldás a mozgásszervi bajokra

Az előzőek alapján világos lehet, hogy a lökéshullám terápia elsősorban a mozgással kapcsolatos problémákon képes segíteni. Az említett panaszok esetében már 4-6 lökéshullám kezeléssel visszakaphatjuk a fájdalommentes mozgás élményét anélkül, hogy gyógyszerre lenne szükség. A terápia mindenkinek hasznára válhat, aki folyamatosan mozog, akár intenzíven, akár kevésbé.

A lényeg, hogy ne várjuk meg, míg a fájdalom súlyos méreteket ölt és eluralkodik rajtunk, hanem idejében lépjünk, hogy egy rövid kezelést követően újra teljes életet élhessünk, akár már 2-4 héten belül.

Ön milyen mozgásszervi panaszát szeretné kezeltetni lökéshullámmal?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük