Miért roskadozik még most is a derékfájdalom lelki okainak terhétől?

A derékfájásnak sokféle fizikai tünete lehet, a derékfájdalom hátterében azonban lelki okok is állhatnak. Melyek lehetnek ezek közül a leggyakoribbak?

Minden ember egyéniség önálló tudattal, ezért a fájdalom hátterében álló lelki okok is egyediek, amelyet egy szakemberrel, például egy kineziológussal való konzultáción panaszai részletes megbeszélésével és a kineziológia tesztelés műszeres vizsgálatának segítségével módszeresen fel lehet tárni. Megnézi, hogy miért, és hogyan segít ez a műszeres vizsgálatra épülő konzultáció? Talán Ön sem gondolná, hogy milyen egyszerű oka lehet derékfájdalmának.

Az egyéni sajátosságok mellett is akadnak azonban a derékfájás mögött meghúzódó általánosságok. Nagyon gyakran okoz derékfájást a túlhajszolt, feszített élettempó, az aggódás, a szorongás, például a megélhetéssel, a végzett munkával, a munkahellyel vagy a párkapcsolati nehézségekkel kapcsolatban.

A túl hosszú ideig feldolgozatlanul elfojtott érzelmek, és az olyan lelki állapotok, mint a tehetetlenség, a bűntudat, a szégyenérzet vagy éppen a düh is megjelenhet konkrét fizikai tünetekben, és okozhat krónikus derékfájás panaszokat. Ha panaszainak nincs azonosítható fizikai oka, akkor könnyen lehetséges, hogy derékfájdalma mögött valamilyen lelki ok húzódik meg.

A derékfájdalom lelki okának feltárásakor mindig célszerű elemezni a derékfájás kialakulásának az okát. A megjelenő tünet, a fájdalom mindig csak jelzi a bajt. A probléma hátterének feltárásakor mindig vissza kell nyúlni az okokhoz.

A fizikai tünet jelzi azt, hogy megerőlteti magát, megerőlteti a hátát, a derekát. Lehet, hogy fizikailag, de könnyen lehetséges, hogy lelkiekben. Akár fizikai, akár lelki tünet áll fájdalma mögött, mindenképp derékfájdalma okát érdemes feltárni. Töltse ki a derékfájdalom okait feltáró részletes kérdőívünket, és tudja meg, hogy mi válthatja ki dereka fájdalmát!

Lelki oknál minden bizonnyal az elméje túlságosan és/vagy állandóan leterhelt ahhoz, hogy tünetjel nélkül kezelni tudja a lelki életében adódó konfliktushelyzeteket, megoldandó feladatokat vagy problémákat.

derékfájás lelki okai

Derékfájása mit jelezhet Önnek?

A derékfájdalom jelzi azt, hogy túlerőlteti magát, miközben talán elméje tudat alatt mást vagy máshogy tenne az adott helyzetben. Ahhoz azonban, hogy ezt felismerje, és tudatosan kezelni tudja – vagyis, hogy derékfájdalmát meg tudja szüntetni – fel kell ismerni a helyzetét, és részletesen elemezni kell a lehetséges megoldási lehetőségek módszeres feltárásának a céljából.

Ehhez érdemes igénybe venni a már korábban is említett kineziológus vagy pedig pszichológus szakértelmét és szakmai tapasztalatát. A szakember jól irányzott, szakértő kérdéseivel segíteni tud az okok feltárásában, és ezt követően már – a tünetek hátterében álló lehetséges lelki okok feltárásával – célirányosan tudnak gondolkodni a lehetséges megoldásokon, derékfájdalma megszüntetéséért.

Mi lehet még?

Talán nem az Önnek legmegfelelőbb munkát végzi? Talán a munkahelye, vagy a munkahelyén Önt körülvevő munkatársak vagy az egész munkahelyi környezet okozza az Ön problémáját? Lehet, hogy váltania kellene?

derékfájás jelei

Mit tehet kínzó derékfájása ellen?

Ha a munkahelye nehézségekkel küzd, vagy pedig Ön érzi veszélyben a munkáját, akkor előfordulhat az is, hogy a megélhetését, a biztos hátországát jelentő munkahelye elvesztésétől tart. Ez a helyzet is olyan lelki terhet jelenthet, ami könnyen okozhat konkrét fizikai tüneteket. Milyen fizikai tünetek lehetnek ezek, és mit tehet derékfájása eredményes kezelésére? Ha kattint, akkor megtudhatja, hogyan szabadulhat meg kínzó derékfájásától.

Lehet az is, hogy Ön érzi úgy, hogy a munkája már nem elégíti ki az igényeit, nem segíti céljainak az elérését. Előfordulhat az is, hogy a munkavégzés körülményei, a munkában eltöltött hosszú idő olyan feszültségeket okoznak Önnek, amit már nem tud könnyedén venni, és az Önben egyre jobban megfogalmazódó váltás miatti félelmek okozzák derékfájdalma tüneteit.

Az is lehet, hogy a párkapcsolatában vannak túlságosan nagy problémák?

Könnyen előfordulhat az is, hogy Önmagával nincs megbékélve, és önbecsülési, önértékelési nehézségei vannak, amelyek már olyan régóta tartanak, vagy olyan mélyek, hogy már konkrét fizikai tüneteket okoznak Önnél.

Vagy pedig lehet, hogy valami egészen más ok van derékfájása hátterében, amit a szakemberrel való konzultáció képes lesz azonosítani és felszínre hozni.

Gondolja végig, hogy senki másnak nem fontos annyira háta, dereka egészsége, mint Önnek.

  • Mit hajlandó megtenni azért, hogy dereka újra panaszmentes legyen?

Milyen segítséget szeretne igénybe venni a derékfájdalom lelki okainak feltárásához, és derékfájása megszüntetéséhez?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük