Miért roskadozik még most is a derékfájdalom lelki okainak terhétől?

A derékfájásnak sokféle fizikai tünete lehet. A derékfájdalom hátterében azonban lelki okok is állhatnak. Melyek lehetnek ezek közül a leggyakoribbak?

Minden ember egyéniség önálló tudattal. Ezért a derékfájdalom hátterében álló lelki okok is egyediek. Ezeket az okokat egy szakemberrel, például egy kineziológussal való konzultáción panaszai részletes megbeszélésével és a kineziológia tesztelés vizsgálatának segítségével módszeresen fel tudnak tárni. Megnézi, hogy miért, és hogyan segít ez a tesztelésre épülő konzultáció? Talán Ön sem gondolná, hogy milyen egyszerű oka lehet derékfájdalmának.

Az egyéni sajátosságok mellett is akadnak azonban a derékfájás mögött meghúzódó általánosságok.

Mi okozhat derékfájást?

derékfájást okoz

Mi okozhat derékfájást? És Önnél mi az oka dereka fájdalmának?

Nagyon gyakran okoz derékfájást a túlhajszolt, feszített élettempó, az állandó rohanás. Ilyenkor nincs ideje megállni egy pillanatra sem.

A folytonos rohanás mellett az állandó idegeskedés és stresszelés sem tesz jót derekának. Azért, mert egyre inkább romlik dereka fájdalommentessége megőrzésének az esélye. Az aggódás, a szorongás, például a megélhetéssel, a végzett munkával, a munkahely biztonságával vagy a párkapcsolati nehézségekkel kapcsolatban dereka fájdalommentességének sem tesz jót.

  • Az Ön derékfájását is okozhatja ezek közül valamelyik? Ha igen, akkor melyikre gyanakszik?

A túl hosszú ideig feldolgozatlanul elfojtott érzelmek, és az olyan lelki állapotok, mint a tehetetlenség, a bűntudat, a szégyenérzet vagy éppen a düh is megjelenhet konkrét fizikai tünetekben, és okozhat krónikus derékfájás panaszokat. Nem azonnal, hanem egy rövidebb, hosszabb idő után, ha elfojtja az érzelmeit.

Ha panaszainak nincs azonosítható fizikai oka, akkor könnyen lehetséges, hogy derékfájdalma mögött valamilyen lelki ok húzódik meg. Azt érdemes ilyenkor kideríteni, hogy mi lehet ez a fájdalmát kiváltó lelki ok?

A derékfájdalom lelki okának feltárásakor mindig célszerű elemezni a derékfájás kialakulásának az okát, a kialakulás körülményeit. A megjelenő tünet, a fájdalom mindig csak jelzi a bajt. A probléma hátterének feltárásakor mindig vissza kell nyúlni az okokhoz.

A lehetséges okok közül Önnek mi okozza a derékfájást?

A fizikai tünet jelzi azt, hogy megerőlteti magát, megerőlteti a hátát, a derekát. Lehet, hogy fizikailag. De könnyen lehetséges az is, hogy lelkiekben.

Akár fizikai, akár lelki tünet áll fájdalma mögött, a fájdalmától való megszabadulásért derékfájdalma okát érdemes feltárni. Derékfájása okának megszüntetésével tud a legbiztosabban megszabadulni derékfájásától.

derékfájás okai

Mióta fáj a dereka? Mikor enyhül, mikor erősödik a fájdalom? Hol fáj pontosan? Kisugárzik a fájdalom? Mire figyeljen még? Derítse ki derékfájdalma okát a Derékfájás okai kérdőív kérdéseinek megválaszolásával! Kattintson a képre dereka fájdalmának okát feltáró kérdőívéért!

  1. Első lépésben töltse ki a derékfájdalom okát feltáró részletes kérdőívét. Derékfájása megfigyelésével és pontos válaszaival megkönnyíti fájdalma okának megtalálását.
  2. Második lépésben válaszai kiértékelésével derítse ki, hogy dereka szúró, nyilalló fájdalmát mi okozza? Miért olyan fontos derékfájása okának kiderítése? Azért, mert derékfájása okának a megszüntetésével tud a legnagyobb eséllyel megszabadulni dereka fájdalmától. Fájdalma okának kiderítésében tud segíteni derékfájdalom kezelésére szakosodott specialistánk. Akkor, ha elküldi hozzánk kitöltött kérdőívét.
  3. Derékfájdalma okának ismeretében pedig szüntesse meg fájdalmát kiváltó okot. Fájdalma okának kiderítése lesz az első lépés derékfájdalma megszüntetésének. Szeretne derékfájás nélkül felállni, derékfájdalom nélkül járni?

Lelki oknál minden bizonnyal az elméje túlságosan leterhelt ahhoz, hogy tünetjel nélkül kezelni tudja a lelki életében adódó konfliktushelyzeteket, megoldandó feladatokat vagy problémákat.

derékfájás lelki okai

Dereka fájdalmát mi okozhatja? És hogyan szüntetheti meg derékfájását? Kattintson a képre sajgó derékfájása megszüntetéséért

A derékfájdalom jelzi azt, hogy túlerőlteti magát. Miközben talán elméje tudat alatt mást vagy máshogy tenne az adott helyzetben. Ahhoz azonban, hogy ezt felismerje, és tudatosan kezelni tudja fel kell ismerni a helyzetét.

Szúró derékfájása megszüntetéséhez érdemes végiggondolni az életét. Kutasson az emlékezetében! Azért fontos ez, hogy felkutassa fájdalma múltban gyökerező kiváltó okát. Ez segíthet feltárni derékfájdalma megszüntetésének legbiztosabb eredményre vezető lehetőségét.

törzs erősítése

Gerinc erősítése lapocka zárással, láb hajlítással. Nemcsak a törzsizmokat erősíti ezekkel a gyakorlatokkal, hanem háta és dereka fájdalmát is megszünteti. Ha viszont dolgozik, akkor nem kell a munkahelyén hasra feküdni, és a hátizmait erősíteni a képen is látható módon. Minden olyan mozgás jót tesz, ami megmozgatja gerincét, hátát, derekát. Főleg a munkája közben nem használt ízületeit. 1-2 óránként néhány perces átmozgató tornával nemcsak dereka és háta fájdalmát előzheti meg, hanem helyes tartását is megőrizheti. Még az íróasztala mellett ülve is könnyebb lesz ezzel a naponkénti néhány rövid ideig tartó átmozgató tornával. Próbálja ki!

Derékfájdalma okának felkutatásához érdemes lehet igénybe venni a már korábban is említett kineziológus vagy pedig pszichológus szakértelmét és szakmai tapasztalatát. A szakember jól irányzott kérdéseivel segíteni tud az okok feltárásában. Ezt követően már – a tünetek hátterében álló lehetséges lelki okok feltárásával – célirányosan együtt tudnak gondolkodni a legjobb fájdalomcsökkentő tornán derékfájdalma megszüntetéséért, és a fájdalom későbbi megelőzéséért. A fájdalmát megszüntető derék torna gyakorlatok rendszeres végzése visszaadja dereka fájdalommentességét.

Derékfájása megszüntetése jól jönne most Önnek?

Mi lehet még oka derékfájásának?

Talán nem az Önnek legmegfelelőbb munkát végzi? Talán a munkahelye, vagy a munkahelyén Önt körülvevő munkatársak vagy az egész munkahelyi környezet okozza az Ön problémáját? Lehet, hogy váltania kellene?

derékfájás jelei

Derékfájdalma okának ismeretében már könnyebben tud dönteni arról, hogy mit tegyen kínzó derékfájása ellen. Azért, hogy megszűnjön a fájdalom

Ha a munkahelye nehézségekkel küzd, vagy pedig Ön érzi veszélyben a munkáját, akkor előfordulhat az is, hogy a megélhetését, a biztos hátországát jelentő munkahelye elvesztésétől tart. Lelki alkatától függően ez a helyzet is olyan lelki terhet jelenthet Önnek, ami könnyen okozhat konkrét fizikai tüneteket. Milyen fizikai tünetek lehetnek ezek, és mit tud tenni erős derékfájása megszüntetéséért?

lumbágó krém

Mit tud tenni a deréktájon jelentkező kínzó fájdalom megszüntetéséért? Kattintson a képre fájdalma megszüntetéséért!

Ha kattint, akkor hasznos tanácsokat kap segítségül derékfájdalma megszüntetéséhez. Megtudja, hogyan szabadulhat meg kínzó deréktáji fájdalmától.

Lehet az is, hogy Ön érzi úgy, hogy a munkája már nem elégíti ki az igényeit. Talán azért, mert nem segíti már céljainak az elérését. Előfordulhat az is, hogy a munkavégzés körülményei, a munkában eltöltött hosszú idő olyan feszültségeket okoznak Önnek, amit már nem tud könnyedén venni. Ilyenkor talán az Önben egyre jobban megfogalmazódó munkahely váltás miatti félelmek okozzák derékfájdalma tüneteit.

Az is lehet, hogy a párkapcsolatában vannak túlságosan nagy problémák?

Könnyen előfordulhat az is, hogy Önmagával nincs megbékélve, és önbecsülési, önértékelési nehézségei vannak. Ezek a nehézségei talán már olyan régóta tartanak, vagy olyan mélyek lehetnek, hogy már konkrét fizikai tüneteket okoznak Önnél. Lehetséges ez?

Vagy pedig lehet, hogy valami egészen más ok van derékfájása hátterében. Egy szakemberrel való konzultáció képes lehet azonosítani és felszínre hozni ezt is, azért, hogy megszűnjön dereka fájdalma.

Gondolja végig, hogy senki másnak nem fontos annyira háta, dereka egészsége, mint Önnek. Mennyire fontos Önnek dereka fájdalommentessége?

Mit tesz, hogy dereka újra fájdalommentes legyen?

derékfájás kezelése lökéshullámmal

Derékfájás kezelése lökéshullámmal mellékhatások nélkül a vérkeringés élénkítésével, a sejtek öngyógyulásának fokozásával. A gerincet nem kezeljük a fájdalom megszüntetése során, mert a gerinc és gerincvelő nem kezelhető lökéshullámmal

Mit tenne meg szívesen azért, hogy dereka újra panaszmentes legyen?

Milyen segítséget szeretne kérni a derékfájdalom lelki okának feltárásához, és deréktáji fájdalma megszüntetéséhez? Mennyivel lenne könnyebb az élete sajgó, szúró derékfájása nélkül?

Egyedül minden nehéz. Segítséget kérve viszont semmi szinte sem lehetetlen dereka fájdalommentességének visszaszerzésében.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük