Miért fontosak a szűrések?

Talán Ön is tud olyan szomorú halálesetről, amikor egy viszonylag fiatal férfi vagy nő halt bele egy igen alattomos betegségbe – többnyire rákba. Általában az emberek zöme akkor fordul orvoshoz, mikor elkezdi érezni, hogy valami nem stimmel. Ilyenkor azonban sokszor már késő, és nem, vagy csak nagyon nehezen lehet gyógyítani a betegséget. Pedig meg lehetne előzni a nagyobb bajt.

Az ilyen helyzetek megelőzésére vannak a rendszeres szűrések, amit azonban jó néhányan nem vesznek komolyan. Ön rendszeresen jár ellenőrzésre?

Sajnos a legtöbb ember egyszerűen nem szeret orvoshoz járni, és ha úgy érzi, semmi baja, akkor bizony kihagyja a szűréseket is. Pedig éppen ezek lennének hivatottak arra, hogy még időben kiderítsék a problémát.

Nemtörődömség és struccpolitika

Általában ez a két oka van annak, hogy nem járunk el az egyébként teljesen ingyenes szűrésekre.

  • Az emberek egyik csoportja egyszerűen úgy gondolja, hogy neki úgysincs semmi baja, nem kell mennie sehová. Ez az elgondolás természetesen hibás, hiszen attól még, hogy nem érezzük, hogy baj lenne, lehet, ugyanis a legtöbb betegség korai stádiumban tünetmentes.
  • A másik csoport azért nem jár el a szűrésekre, mert egész egyszerűen félnek attól, hogy beigazolódik, valami bajuk van. Ez persze struccpolitika, hiszen attól még, hogy nem tudunk róla, igenis lehet probléma. Nem jó dolog a bizonytalanság, de sajnos ezt sokan nem látják, és úgy döntenek, inkább nem akarnak rossz híreket kapni.

Ön rendszeresen eljár a szűrővizsgálatokra?

  • Ha nem ellenőrizteti rendszeresen az egészségi állapotát, akkor mi ennek az oka?

Időben kell felismerni a bajt

rendszeres szűrés

Ha időben felismerik a bajt, akkor sokkal könnyebb kezelni.

Bármi is az oka a szűrések kihagyásának, muszáj rajta változtatni, ugyanis minden esetben nagyon fontos, hogy időben ismerjék fel a bajt. Minden terápia sokkal hatékonyabb, ha időben kezdik el a kezelést. Ilyen a lökéshullám terápia is, mely bár a rákot pont nem gyógyítja, de a mozgásszervi betegségekkel szemben nagyon eredményesen veszi fel a harcot.

Fontos azonban, hogy ne várjon a végsőkig a kezelés megkezdésével. Ha még időben, mozgásszervi panaszai első jelentkezésekor elkezdi a lökéshullám terápiát, akár egy 2-3 alkalmas kezeléssorozattal is teljes lehet a gyógyulása, és megszűnhet minden panasza. Ha viszont húzza-halassza a kezelést, akkor jóval tovább is eltarthat a kezelés, és az eredményessége is bizonytalanabb lesz már.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük