Melyek lehetnek a sarokfájdalom lelki okai?

Ha nincs fájdalmát kiváltó szervi elváltozás, és semmilyen sérülés nem áll sarokfájdalma mögött, akkor könnyen lehet, hogy valamilyen lelki ok van a háttérben.

Ha az Ön sarokfájdalmára sem találnak az orvosok magyarázatot, akkor könnyen lehet, hogy lelki dolgok vannak a háttérben. Megnézi, hogy melyek lehetnek ezek a lelki problémák?

Kész rohanás az élete?

rohanó fiatal nő sarokfájdalommal

Ha gyakran jár ilyen magas sarkú cipőkben, akkor nagy esélye van annak, hogy nem lelki oka van sarokfájdalmának.

Sarokfájdalma tudatosan és tudattalanul is lelassítja a rohanását. Ha konkrét szervi elváltozás nélkül szenved sarka fájdalmától, akkor ilyenkor sarka a fájdalommal is arra próbálja figyelmeztetni, hogy lassítania kellene. Sőt talán nemcsak lassítani, visszavenni az őrült tempóból, hanem talán meg is kellene állni egy pillanatra, és elgondolkodni azon is, hogy vajon jó irányba rohan-e? Vajon nem kellene-e a lassítással együtt irányt is módosítani. Előfordulhat ugyanis, hogy miközben teljes erőből rohan, már nem is tudja pontosan, hogy miért is van ez a nagy sietség?

Ha sarokfájdalma figyelmezteti, akkor nemcsak arra próbálja felhívni a figyelmét, hogy ne rohanjon annyit olyan eszeveszettül, hanem talán arra is, hogy az irányt, a célokat is végig kellene gondolnia. Könnyen lehet, hogy a nagy rohanásban nem látja már a fától az erdőt, és azt sem tudja igazán, hogy miért ez a nagy rohanás.

  • Szóval miért is van ez a rohanás az életében?

Sarokfájdalma lelki oka mi lehet még?

A rohanással szemben az is lehetséges, hogy nem képes kiállni a céljaiért, nem képes felvállalni őket, és nem küzd értük. A fékevesztett, nyakló nélküli rohanás helyett itt tehát az jelenti a problémát, hogy nem képes kiállni az igazáért, nem küzd a céljaiért. Nem áll ki határozottan önmagáért.

Bármelyikről is lehet szó sarokfájdalma háttereként, fontos, hogy szem előtt tartson néhány dolgot:

  • A haladás sebességén túl még fontosabb az, hogy határozottan haladjon céljai elérése felé, és eközben ne korlátozzák az eléje tornyosuló akadályok. Küzdje le ezeket, és győzze le az akadályokat. Ne hagyja, hogy elbizonytalanítsa valaki, és eltérítse a céljaitól, vagy lelassítsa a céljai elérését.
  • Határozottan haladjon abba az irányba, amit kitűzött magának, és álljon ki a céljaiért! Lehet, hogy talán arra gondol, hogy a környezete nem támogatja Ön eléggé? Nem biztos azonban, hogy másokra kell támaszkodni. Talán arra gondol, hogy nem tud támaszkodni másokra, azonban nem biztos, hogy másokra kellene támaszkodnia. Vállalja fel önmagát, álljon ki az igazáért, és küzdjön értük.
  • A sarok teste támasza, azonban határozottabb kiállása is lelki támaszt képes adni kitűzött céljai elérésének. Lehet, hogy fél a jövőtől, és fél megtenni azt, amiben hisz, azonban félelme legyőzésének a legjobb módja, ha megteszi azt, amit fél megtenni. Ha gyakorolja félelme legyőzését, akkor már nem is lesz olyan félelmetes dolog, amitől korábban annyira félt.

Félelmei állhatnak sarokfájdalma mögött?

Sarka, sarokcsontja fájdalmával a teste üzen Önnek. Amíg fiatal, vagy amíg ritkán jelentkeznek ezek a jelek, vagy hamar elmúlnak, addig úgy érzi, hogy nincs baj. Ez lehet, hogy így is van, hisz a fiatal szervezet még hamar regenerálódik egy nagyobb megterhelés után is. Ha pedig ritkán jelentkezik a baj, és hamar el is múlik, akkor egyszeri dologról is lehet szó. Ezek az egyszeri alkalmak is használják azonban szervezete tartalékait, és a panaszok nyomtalan elmúlásában sem lehet tökéletesen biztos. Még akkor sem, ha éppen tünetmentes.

Ne vegye félvállról teste üzeneteit. Panaszai megszűntével, az azokat kiváltó okok megmaradhatnak, és bármikor újra a felszínre is törhetnek a tünetek formájában. Nem biztos megoldás a tünetek gyógyszeres elnyomása sem. Tünetmentessége mellett is a fájdalmát kiváltó ok továbbra is változatlanul jelen lehet a szervezetében. Sarokfájdalma megszüntetéséhez a kiváltó okot ismerje fel, és szüntesse meg ahhoz, hogy megszabaduljon tőle véglegesen.

A sarokfájdalmát kiváltó okok lehetnek szervi és lelki eredetűek is.

  • Ha szervi eredetűek, és például a csonthártya gyulladása okozza, akkor a gyulladást kezeltetnie kell. Hogyan teheti ezt meg?
  • Ha pedig lelki eredetű, akkor az életmódján érdemes változtatnia.
  • Sarokfájdalma okának felkutatását bízza szakorvosra vagy tapasztalt természetgyógyászra, és utána már, az ok ismeretében a kezeléshez tud választani a szóba jöhető hatásos lehetőségek közül. Mielőtt azonban elmegy a megfelelő szakemberhez, érdemes kitölteni a sarokfájdalma lehetséges okát felkutató kérdőívünket, aminek a segítségével saját maga is rájöhet sarka fájdalmának okára.

Sarokfájdalma megszüntetése Önnek a legfontosabb.

Szeretné megismerni, hogyan szüntetheti meg sarka fájdalmát 80%-os eredményességgel? Vagy sarokfájdalma okának kiderítésével, és életmódjának kisebb megváltoztatásával inkább egész életére megszabadulna mozgásszervi problémája okozta sarokfájásától?.

  • Kattintson a linkre, és ismerje meg ennek a mellékhatások nélküli kezelésnek a részleteit.
  • Ha pedig panaszmentességének elérésével kapcsolatban van még kérdése, akkor munkatársaink az (+36-1) 269-2946-os számon munkatársaink válaszolnak Önnek.
  • Dolgozzunk azon, hogy panaszmentes legyen a sarka, és fájdalommentes az élete.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük