Melyek a sarokfájdalom kezelésének lehetőségei?

Amikor a sarokfájdalom, a csonthártya gyulladása a sarkán kezdetben csak kisebb panaszokat okoz, akkor még nincs baj. Mi történik azonban akkor, amikor már nagyobb a baj?

Ha még csak néha-néha fájdul meg a sarka, akkor viszonylag könnyű helyzetben van. Ekkor még a hagyományos gyulladást csökkentő módszerekkel, akár házilag is jó eséllyel orvosolhatja panaszait.

Melyek a sarokfájdalom kezelésének házilag is jól használható módszerei?

 • Sarokfájdalma egyszer-egyszer történő jelentkezésénél még jó hatásfokkal megszüntetheti panaszát begyulladt sarka, talpa néhány napos pihentetésével is.
 • Ha egy kicsit nagyobbnak érzi a bajt, akkor fájó sarka hideg vizes borogatása, vagy 5-10 perces jéggel való hűtése is segít fájdalma enyhítésében.
 • Kezdődő fájdalmát valószínűleg a talpi fascia izom túlterhelése, illetve az emiatt a sarokcsonthoz tapadásánál kialakult csonthártya gyulladása okozza, ezért a túlterhelt talpi izom óvatos nyújtásával és megerősítésével sokat tehet azért, hogy ne fáradjon el olyan könnyen a későbbiekben a talpi ín.
 • Sokszor előfordul az is, amikor sarokfájdalmát a kényelmetlen sarok nélküli, vékony talpú cipője okozza. Ilyenkor egy kényelmes, sarkát 3-5 cm magasan megtámasztó sarkú, járását rugalmas talpával segítő cipőre való átváltás elűzi sarok és talpfájdalmát is.

Ha viszont nem múlnak el a panaszai, akkor már másra van szüksége a tünetmentességhez.

Hogyan kezelheti még sarokfájdalmát?

 1. Általában mindenkinek ajánlják a talpbetét viselését, ami segít a láb tehermentesítésében, és a lábboltozat megfelelő alátámasztásában. Ha hosszboltozata vagy harántboltozata süllyedésével küzd, akkor fájdalommentes járása visszakapásához készíttessen a talpára szabott egyedi talpbetétet! Megfelelő talpbetéttel még este is fájdalom nélkül járhat.
 2. Kezdődő lúdtalpasságnál, korai stádiumban segíthet még a szilikonos sarokék viselése, amely enyhíti a fájdalmas sarkára ható nyomást. A szilikonos sarokék használatával a terhelés nagyobb felületen oszlik el.
 3. Az elhúzódó, makacsul ellenálló talpi fascia és sarok csonthártya gyulladás csökkentése azonban nem könnyű, mert sarkának rossz a vérellátása. Lehet, hogy Ön legszívesebben valamilyen gyulladáscsökkentőt venne be, de ettől azért olyan sokat ne reméljen. Sarka gyenge vérellátása miatt a szájon át bevett gyulladáscsökkentő el sem fog jutni gyulladása helyére, a sarkához. Más módszerre lesz szüksége. Szerencsére nem merültek ki még a lehetőségek. Van több megoldás is.
 4. Gyakran alkalmazott eljárás az ultrahang kezelés és a röntgen besugárzás is. Ezek a terápiák segíthetnek is megszüntetni csonthártya gyulladását a sarkán, bár nem olyan nagy a hatékonyságuk. Ártani azonban nem árt vele a sarkának. A tapasztalatok szerint az ultrahang kezelés hatékonysága 20% körüli, ami azt jelenti, hogy minden öt panaszos közül körülbelül egy számíthat panaszai tartós enyhítésére. Ennek jobb a röntgen besugárzás sikeressége a tapasztalatok szerint, mert ez elérheti a 40-50%-ot is.
 5. szteroid injekciók hatásfoka a gyulladás ellen már sokkal jobb. Ezeknél csak azt érdemes mérlegelnie, hogy hatóanyaguk miatt nem várt mellékhatásai lehetnek, és hatásuk csak 2-3 hónapig tart. Fájdalma utána visszatérhet.
 6. Az injekcióknál is hatásosabb megoldás lehet az utóbbi időben egyre jobban terjedő gyógyászati lágylézer terápia, amelynek során a lézerfény gyulladást csökkentő, fájdalmat csillapító és sejtregeneráló hatását használják fel. A sarokfájdalmat okozó csonthártya gyulladások kezelésére is használható a lézeres kezelés.
 7. Még eredményesebb lehet a saját vér levétele, amikor a levett vért lecentrifugázzuk, és ezt visszainjekciózzuk a gyulladt sarokba. A visszainjekciózott vérplazma (pontosabban a vérlemezkék és fehérvérsejtek megfelelő koncentrátuma) a kezelt területen vérbőséget okoz, ezáltal a saját vére szünteti meg a gyulladását. Vére levételénél azonban van egyszerűbb kezelés is. Sarka meggyógyításához szeretné megismerni?

Sarokfájás kezelése lökéshullámmal

Nem véletlen, hogy ezt a kezelést hagytam utoljára, mert az összes kezelés közül talán ez biztat a legnagyobb sikerrel, és mindezt utólagosan jelentkező mellékhatások nélkül.

sarokfájdalom kezelése lökéshullámmal

Sarokfájdalom kezelése lökéshullám terápiával

8 éves tapasztalatunk szerint a lökéshullám kezelés az egyetlen olyan módszer, amely a klinikai kutatások szerint is bizonyítottan 80%-os eséllyel már az 5 alkalmas kezeléssorozat végére megszüntetheti panaszát. 1000-nél több sarokkezelés tapasztalata alapján mondhatjuk ezt erről a képen is látható sarokkezelésről. Ismerje meg jobban a kezelés hatásosságát és fájdalomeltüntető képességét!

Foglaljon időpontot sarka gyógyulásáért: (+36-1) 269-2946

Emellett a kezelés biztonsága sem elhanyagolható szempont. A lökéshullám ugyanis egy természetes gyógyító eljárás, amelynek során a Swiss DolorClast készülékkel keltett hanghullámok a vérbőséget fokozva felgyorsult ütemű öngyógyulásra ösztönzik a kezelt fájdalmas területet. Hasonlítsa csak ezt össze a röntgen besugárzáskor kapott sugárdózissal. Ugyanis a röntgen besugárzást ne keverje össze a jól ismert tüdőgyógyászati röntgen vizsgálattal.

A sarokfájdalma kezelésére használt lökéshullám egy mellékhatások nélküli, természetes gyógyító eljárás. Az sem elhanyagolható szempont, hogy a kezeléskor nem tüneteit, a fájdalmát szünteti meg, hanem fájdalma okát a gyulladást számolja fel a felgyorsult öngyógyulás során a gyulladás okozta salakanyagok vérárammal való elszállításával. Ismerje meg a sarokgyulladás kezelés sikerességéről készült kutatást!

 • A sarok gyógyítás eredményességének megismerése után van még kérdése a kezelésről?
 • Sarokfájdalma megszüntetéséért a (+36-1)269-2946-os számon várjuk a hívását.

2 gondolatok ezen: “Melyek a sarokfájdalom kezelésének lehetőségei?

 1. Fekete Zoltánné

  Érdeklődnék, hogy Csongrád megyében, hol lehet igénybe venni lökéshullám terápiát ill.lágy lézer terápiát.

  1. harmonia-blog A Bejegyzés szerzője

   Kedves Fekete Zoltánné!
   Örülünk érdeklődésének, és köszönjük, hogy Ön is blog olvasóink közé tartozik. Igyekszünk segíteni Önnek abban, hogy rátaláljon a legminőségibb lökéshullám gépre az Ön közelében!
   Mi, a Budapest V. kerületi Harmónia Centrum önálló intézmény vagyunk. Azt azonban tudjuk, hogy a megbízható minőségű Swiss DolorClast készülékből több is található az országban. Sajnos Csongrád megyében nincsen egy sem, csak a környező megyékben: Szekszárdon, Szolnokon, Debrecenben. Például Szolnokon Herr György rendelkezik vele, akit felkereshet az alábbi telefonszámon: 70/941 08 97. További információk a vidéki lökéshullámról a https://www.harmonia-centrum.hu/lokeshullam-videken linken található.
   Érdemes azt is megfontolnia, hogy Budapestre vonattal körülbelül két óra alatt fel tud érni, és mi a Nyugati pályaudvartól gyalog 10 percen belüli távolságra vagyunk. Intézményünkben biztosítani tudjuk, hogy kedves és energikus gyógytornászaink szakértő tudással és gyakorlati tapasztalatokkal fogják Önt ellátni a kezeléssorozat alatt.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük