Melyek a rendszeres mozgás előnyei?

A rendszeres mozgás mellékhatások nélküli gyógyszer az öregedés ellen. A mozgás az élet, erő és egészség három az egyben módszere. Ha szeretne egészséges lenni, tovább élni, és a közérzetén is javítani, akkor mozogjon rendszeresen. Mindössze ennyi a recept.

A rendszeres mozgás olyan univerzális recept az öregedés ellen, amely mindenkinek ott lapul a zsebében, csak sokan egész életükben elmulasztják a kiváltását. Ne kövesse el ezt a hibát! Mozogjon rendszeresen és mozogjon többet az egészségéért.

Melyek a mindennapos mozgás jótékony hatásai?

  1. rendszeres mozgás előnyei

    Melyek lehetnek a rendszeres mozgás legfőbb előnyei?


    Meghosszabbítja az életét, késlelteti az öregedést. Fiatalosan és fitten tartja. Ha rendszeresen mozog, akkor soha le nem járó bérlete van a meghosszabbított egészséges életre. Biztos lehet benne, hogy jó esélye van rontani a halálozási statisztikákat.
  2. Mindennapi mozgásával csökkenti a szív és érrendszeri betegségek következtében bekövetkezett elhalálozás kockázatát.
  3. A cukorbetegség kialakulásának kockázatát is jelentősen mérsékli mégpedig a vércukor szintjénak szabályozásával.
  4. Csökkenti a magas vérnyomás kialakulásának veszélyét is.
  5. Magas vérnyomás esetén csökkenti vérnyomását. Tehát nemcsak megelőzésre, hanem mellékhatások nélküli természetes gyógymódként a magas vérnyomás természetes kezelésére is kiváló, ha mindennap felkel a karosszékből, és intenzíven mozog legalább fél órán át.
  6. A vastagbélrák kialakulásának kockázatát is csökkenti.
  7. Testsúlya megfelelő szinten tartásában is segít. Ez pedig nem elhanyagolható szempont akkor, amikor az ország lakosságának kétharmadának van kisebb-nagyobb problémája a testsúlyával.
  8. 35 éves kora előtt segít csonttömege növelésében, utána pedig a csonttömeg vesztés ütemének a mérséklésében. Segít az izmok és ízületek rendszeres mozgásban tartásában, berozsdásodásának megelőzésében, rugalmasságának megőrzésében.
  9. Az időskorban oly jellemző egyensúlyzavarokkal szemben segít erősebbé és egészségesebbé válni. Ezzel pedig könnyebben el tudja kerülni az eleséseket is.
  10. A szorongás és depresszió bajlós gondolatait is elűzi a gondolataiból mindennapi rendszeres mozgása közben. Nem kell tartania életkedvének elvesztésétől.
  11. A rendszeres mozgás közben boldogsághormonok szabadulnak fel a testében, és ezzel pedig javítja a közérzetét, javítja lelki egyensúlyát.

Ha rendszeresen időt szán a mozgásra, akkor nemcsak az erőnléte és a közérzete lesz jobb, hanem ugrásszerűen megnöveli a betegségekkel szembeni ellenálló képességét is. Sokkal nehezebben fog leesni a lábáról. Sokkal ellenállóbb lesz a különféle vírusos megbetegedésekkel szemben.

Természetesen csak orvosa ellenőrzésével mozogjon akkor, ha valamilyen szívbetegségben szenved, vagy valamilyen más komoly betegsége van. Ha volt már szívrohama vagy stroke-ot kapott, akkor természetesen a rehabilitációja fontos része a mozgás is, de ekkor különösen fontos, hogy pontosan orvosa és gyógytornásza utasításai szerint végezze a rehabilitációval járó rendszeres gyakorlatokat.

Ha viszont nincs semmilyen betegsége, akkor fokozatosan növelve a terhelést nyugodtan mozoghat. Arra figyeljen oda, hogy kellően melegítsen be előtte, és a végén pedig szánjon időt a levezetésre, pulzusa könnyedebb mozgással történő visszaállására, és a bemelegedett izmok és ízületek körültekintő nyújtására is.

Különösen fontos a rendszeres mozgás akkor, ha ülőmunkát végez, és a munkába is autóval jár. Ilyenkor ugyanis rendszeres, mindennapi tevékenységei között alig-alig van olyan, ami fizikai erőkifejtést igényel. Sokkal inkább az alig-alig mozgatott ízületei egyoldalú terhelésétől kell tartania.

Miért jó mellékhatások nélküli gyógyszer Önnek is az öregedés ellen?

A rendszeres mozgás előnyeit megismerve ezt Önnek kell megválaszolnia.

  • Szeretne fiatalosabb lenni? Szeretne tovább élni?
    Szeretné egészségesebben, boldogabban és felszabadultabban élvezni az életét?

A receptet már ismeri hozzá.

Találja meg örömét a mozgásban, és mozogjon rendszeresen, mozogjon minden nap!

Foglaljon időpontot gyógyulásáért: (+36-1) 269-2946

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük