Magának okozta sarokfájdalmát?

A leggyakrabban előforduló krónikus fájdalmak között előkelő helyen szerepel a sarokfájdalom. Rengetegen küszködnek a sarkukkal. Azért is érint ennyi embert a sarok fájdalma, mert a fájdalom okai igen szerteágazók lehetnek. Több dolog is kiválthatja a panaszokat. Az Ön sarokfájdalmát mi okozhatta?

sarokfájás okai

Mi az oka sarka fájdalmának? Derítse ki a kérdőív kitöltésével! Kattintson a képre kérdőívéért!

A sarokfájás okainál többségben vannak azok, amelyeket saját magának köszönhet egészségtelen életmódja miatt. Több olyan oka is lehet azonban fájdalmának, ami teljesen független Öntől. Sarka tartós gyógyulásához alapvető fontosságú pontosan meghatározni fájdalmának okát. Ez a lehetséges okok részletes számbavételét jelenti. A sarokfájdalma okát felderítő kérdőív kitöltésével saját maga is kiderítheti sarokfájdalma okát. Kattintson a linkre kérdőívéért!

Amikor pedig már tudja, hogy mi lehet a háttérben, akkor már tud dönteni arról, hogy szakemberre bízza a kezelést, vagy pedig megpróbálja saját maga házilag kezelni. Az a legfontosabb, hogy bármi miatt is alakult ki a fájdalma, kezeltesse. Vagy saját maga, vagy pedig egy szakember, akire rábízza a kezelést. Minél hamarabb kideríti fájdalma okát, minél hamarabb fordul panaszával szakemberhez, annál könnyebben fog meggyógyulni.

A sarok fájdalma eleinte csak néha jelentkezik, és legfeljebb kellemetlen. Pihentetésre megszűnnek a panaszai. Ez az a pont, amikor már figyelmet kéne szentelni időnként jelentkező fájdalmának. Érdemes utánajárni, hogy milyen kezelési lehetőségek vannak, mert ezen a ponton még valószínűleg enyhébb kezelési módokkal is rövid időn belül helyrejöhet a sarka.

talp sarok fájdalom

Talp sarok fájdalom oka több minden lehet. Önnek mi okozza talpa, sarka fájdalmát?

A legtöbb embernél azonban dolgozik az „ej ráérünk arra még” faktor. Valóban igaz az, hogy néhány napon tényleg semmi sem múlik. Néhány hónapon azonban már sokkal több is múlhat. A kisebb fájdalmat az emberek többsége még nem veszi komolyan. Csak akkor kezd el komolyabban megoldás után keresni, amikor már napi szinten küzd sarka fájdalmával, és a legegyszerűbb mozdulatok is nehézzé válnak számára. Sokan reggel felkeléskor érzik a fájdalmat.

Foglaljon időpontot gyógyulásáért: (+36-1) 269-2946

Túlterhelés miatt is fájhat a sarok

Achilles-ín gyulladás kezelése lökéshullámmal

Achilles-ín gyulladás kezelése lökéshullámmal. Kattintson a képre, és ismerje meg a lökéshullám öngyógyulást gyorsító hatását

A sarokfájdalom egyik leggyakoribb oka, hogy egész egyszerűen túlterheli a sarkát. Főleg olyankor szokott ez előfordulni, amikor túl sokat akar egyszerre, és hirtelen terhelik meg nagyon a sarkát. Akkor is számolhat sarka fájdalmával, ha rendszeresen megerőltető edzést végez, és intenzíven sportol. Problémát okoz az is, ha az Achilles-inat sikerül túlterhelni, ez ugyanis krónikus túlterhelés hatására begyulladhat, aminek következtében megvastagodik és kíméletlenül fáj.

Ilyen esetekben célszerű változtatni az eddig megszokott edzéseken. Amellett, hogy természetesen kezeltetni kell a sarkát, az is fontos, hogy ne folytassa sarka terhelését ugyanúgy, ahogy eddig csinálta. Különben teljesen fölösleges a kezelés. A fájdalom vissza fog térni, ha elmúlik egyáltalán.

Természetesen nem kell véglegesen felhagynia a mozgással, de kímélőbb edzéstervet kell összeállítani. A legjobb, ha szakember véleményét is kikéri ehhez.

Amin lehet változtatni

sarokfájdalom oka lehet

Sarokfájdalma oka lehet a magas sarkú cipők túlzott viselete is.

Szintén sűrűn fordul elő, hogy a nem megfelelő lábbeli okozza a sarokfájdalmat. Ez főleg a nőket érinti, ugyanis a hatalmas sarkakkal megáldott cipőcsodák dekoratívak ugyan, de semmilyen szempontból nem számítanak egészséges viseletnek. Ha napi szinten, órákon át hordja a magas sarkú cipőket, akkor ne csodálkozzon a krónikus sarokfájdalom megjelenésén. Igazából ilyen esetben az lenne a csoda, ha megúszná probléma nélkül a sarka elleni merényletet. Ilyenkor a megoldás amellett, hogy szakszerű segítséget kér fájdalma megszüntetésére az, hogy egészségesebb cipők után néz.

Túlsúly esetén sem ritka, hogy sarokfájdalom jelentkezik, hiszen a testének ilyenkor jóval több súlyt kell cipelnie annál, mint amire „tervezve lett”. Emiatt érezhető terhesség alatt is sarokfájdalom, ilyen esetben azonban nincs szükség fogyókúrára (sőt, nem is szabad) – ez egy más állapot, ami rövid idő alatt véget ér, és valószínűleg a fájdalom is elmúlik. Ha viszont szimplán túlsúlyról beszélünk, a kezelés mellett fontos a fogyás is, hiszen ha ugyanannyi marad a súlya, akkor a fájdalom is vissza fog térni.

Amit nem tud elkerülni

kezeletlen lúdtalp következményei

A hosszboltozat lesüllyedése talpa fájdalmát okozza. Mi lehet a kezeletlen lúdtalp kellemetlen következménye még?

Nagyon gyakori jelenség a lúdtalp, rengeteg ember küzd vele. Ez a probléma igazából gyerekkorban még kezelhető. Ha a gyerekén fedezi fel, akkor érdemes komolyabban foglalkozni vele.

Kialakulhat azonban később is, pont a túlsúly miatt többek közt. Ha odafigyel arra, hogy megfelelő lábbelit viseljen, ami adott pontokon támasztja a lábat, akkor elkerülheti ezt a problémát. Azonban a lúdtalpbetét is csodákra lehet képes, ha már gond van. Fontos, hogy semmiképp ne bagatellizálja el ezt a problémát, mert krónikus sarokfájdalmának komoly következményei lehetnek.

Csontritkulás is állhat a rejtélyes fájdalom mögött, ezt azonban tényleg csak orvosi segítséggel lehet kideríteni. 35 éves kor fölött egyébként is veszítünk testünk csonttömegéből. Ha csonttömeg vesztése kóros méreteket ölt, akkor beszélünk csontritkulásról. Ha 35 év feletti nőként fájdalmai vannak, akkor mindenképp érdemes meggyőződni róla, hogy fennáll-e Önnél a csontritkulás, mert ha igen, akkor ez más területen is igen súlyos problémákat okozhat.

Hogyan próbálja elkerülni a sarka elleni merényleteket?

  • Elmondja, leírja nekünk?
  • Ezzel másoknak is segít. Éppen úgy, mint ahogy Önnek is segített ez a cikk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük