Ismeri az alacsony vérnyomás lelki okait?

Az alacsony vérnyomású, „megalszik a tej a szájában” típusú embereket nem lehet idegbeteg kapkodással vádolni. Mégis mi okozhatja ezt a hozzáállást? Milyen lelki okai lehetnek az alacsony vérnyomásnak?

alacsony vérnyomás

Ha alacsony a vérnyomása, akkor biztos lehet benne, hogy nem az idegbeteg kapkodás fogja a sírba vinni

Akinek alacsony a vérnyomása, az nem fogja szétszaggatni magát. Nem feszegeti a határait, mert azt sem tapasztalta meg igazán, hogy hol vannak a határai. Ez nem véletlen, hisz sohasem tesztelte le azokat. Még jóval azelőtt visszafordult, kitért a nehéz helyzetek elől, mielőtt érdemben nekilátott volna megoldani azokat. Ennek az unalmas semmittevésnek a feszültségmentes életmódja, persze hosszú életet biztosíthat, cserébe viszont semmi izgalmat nem ad.

  • Ezért ha egy kis izgalomra vágyik, akkor az adrenalinbombákat ne az alacsony vérnyomásúak között keresse.
  • A céljaik felé kitartóan haladó ambiciózus törtetők sem az alacsony vérnyomásukról híresek.

Emögött a kínosan unalmas nyugalom mögött nem a „lassan járj, tovább érsz” megfontolva haladása van, sokkal inkább a nehézségek és a kemény helyzeteknek az elkerülése. Miért van ez?

Azért mert az ilyen ember irtózik a stressztől, a feszültségtől és nem vonzza az izgalom sem. Az alacsony vérnyomással küzdő messziről elkerüli a zűrös és nehéz helyzeteket. Ha pedig mégis szembe találja magát egy-egy nehezebb helyzettel, akkor messziről kikerüli, és még csak kísérletet sem tesz a legyőzésére.

Az alacsony vérnyomás lelki okai mik lehetnek még?

Nemcsak arról van szó, hogy nem vállalja fel a konfliktusokat, hanem arról, hogy úgy szervezi az életét, hogy még csak konfliktushelyzetbe se kerüljön. Ha mégis, akkor általában a legkisebb ellenállásnál is azonnal visszavonulót fúj. Ezért aztán nem is kerül olyan élethelyzetekbe, amelyekben megemelkedne a vérnyomása. A küzdelmes helyzeteket messziről elkerüli, és nem bocsátkozik semmilyen konfliktusba érdekeinek a megvédéséért. Talán magára ismer ezekben a jellemző élethelyzetekben?

Mivel semmi mellett nem áll ki, ezért a felelősséget sem vállalja. Nem szembenéz a problémákkal, hanem elkerüli azokat. Nehezen szedi össze magát, de ha ez mégis megtörténik, akkor hamar elfárad. Az ambíciót csak hírből ismeri. A céltudatos határozottság és a kitartás is hiányzik belőle.

Nem áll ki ügyek mellett. Nem képviseli, nem vállalja fel a véleményét. Visszahúzódik saját maga feszültségmentes világába. Elsősorban a nőknél fordul elő az alacsony vérnyomás.

  • magas vérnyomás következményei

    Magas vérnyomása csökkentésével ezeket az életveszélyes szövődményeket előzheti meg

    Ez azért van, mert tapasztalatok szerint elsősorban a nők azok, akik nem vállalják fel a konfliktusaikat, hanem inkább kitérnek a nehéz helyzetek megoldása elől.
  • A férfiak ezzel szemben nem menekülnek el a konfliktusos helyzetek elől, csak éppen nem oldják meg azokat a helyzeteket, hanem inkább a tényleges problémáik megoldása helyett látszattevékenységekbe menekülnek. Miközben persze magukban őrlődnek problémáik megoldatlansága miatt. Ez sem biztos, hogy jobb, mert az állandó izgalmi szint egyenes út a magas vérnyomás felé. A magas vérnyomás pedig még talán rosszabb, mint az alacsony.

Alacsony vérnyomásának mi lehet az oka?

alacsony vérnyomás oka

Milyen tünetei vannak? Mióta jelentkeznek ezek? Állandóan vagy csak időnként? Mire figyeljen még? Mi okozza alacsony vérnyomását? Derítse ki az Alacsony vérnyomás okai kérdőív kitöltésével!

Mi a panasza? Milyen tünetei vannak? Figyelje meg magát alaposan, és töltse ki Alacsony vérnyomás okai kérdőívét. Kattintson a linkre alacsony vérnyomása felpörgetéséért!

Ismerje meg alacsony vérnyomása okát pontos válaszai gondos kiértékelésével. Miért annyira fontos ez? Azért, mert alacsony vérnyomása okának kiderítésével és megszüntetésével tud a legbiztosabban megszabadulni alacsony vérnyomásától.

A kiváltó ok kiderítésében tud segíteni alacsony vérnyomása mellékhatások nélküli kezelésére szakosodott specialistánk egy konzultáción. Persze csak akkor, ha elküldi nekünk pontosan kitöltött kérdőívét.

Alacsony vérnyomása okának kiderítése után pedig életmódja megváltoztatásával szüntesse meg alacsony vérnyomása kiváltó okát is.

Mit tehet akkor, ha alacsony a vérnyomása?

A legjobban akkor jár el, ha megpróbálja felrázni magát a felelősség nélküli semmittevésből. Induljon meg, csináljon valamit. Sok esetben az is előrelépés, ha kimozdul a négy fal közül, sőt extrém esetben már az is haladás, ha felkel az ágyból. Persze ez már extrém eset, hisz a munkáját azért el kell végezni akár a munkahelyén, akár otthon.

kerékpározzon

Sétáljon, kerékpározzon többet a szabadban, a friss levegőn

Már azzal is sokat segít magán, ha egy kicsit aktívabb lesz. Például menjen fel gyalog a lépcsőn, és ne használja a liftet. Menjen ki a szabadba, sétáljon, kerékpározzon. Keressen magának egy társat, akivel együtt el tudnak menni futni, biciklizni vagy kirándulni. Erőltesse meg magát, és mozgassa meg egy kicsit alig-alig használt, berozsdásodott izmait.

Amint hazaér a munkából, foglalja el magát valamivel, és ne zuhanjon le a tévé elé. Ne lustálkodjon órák hosszat, amikor tehetne is valamit. Az a fontos, hogy tegyen egy kicsit többet, mint korábban.

A fizikai aktivitás lehet az első lépcső, amellyel nagyobb lendületet adhat életének. Adott esetben már ez is jelentős előrelépés. Azonban itt még ne álljon le. Lelki bezárkózásán és a problémái elöli elfutásán is változtasson.

Ne térjen ki nagy ívben a konfliktusok elől, hanem vállalva önmagát, vállalva a véleményét és az álláspontját, nézzen szembe velük. Ne dugja homokba a fejét, hanem azonosítsa a nehézségeket, problémákat az életében, és igyekezzen megoldani azokat.

Legalábbis keressen rá megoldásokat, és dolgozzon is ezeken a megoldásokon. Higgye el, elkezdeni a legnehezebb. Ha már hozzálátott a teendőihez, akkor egyről már mindig könnyebb a kettőre jutnia, mint hozzálátni a dolgokhoz.

Nem kell egyszerre minden konfliktusos kapcsolatát azonnal rendeznie, és nem kell minden feladatát egyszerre elvégeznie. Az a fontos, hogy lásson hozzá, és lépésről lépésre haladva azonosítsa a problémákat. Nézzen szembe velük, és határozza el, hogy mit fog tenni a megoldás érdekében.

Ezzel már sokat tett az előrelépéséért, alacsony vérnyomása felturbózásáért. Első lépésként büszke lehet magára. Különösen akkor, ha megteszi a második, majd a harmadik lépést is.

Foglaljon időpontot vérnyomása normalizálására: (+36-1) 269-2946

Jusson eszébe! Ha már megtette az első lépést, akkor a második már könnyebb lesz élete tartalmasabbá formálásához.

Milyen életet szeretne magának? Miben szeretne változtatni?

30 év tapasztalattal

30 év tapasztalatával segíthetünk alacsony vérnyomása helyreállításában

Mit fog kipróbálni életritmusa és alacsony vérnyomása felpörgetésére?

  • Segíthetünk Önnek alacsony vérnyomása normalizálásában? Szeretne alacsony vérnyomás nélkül élni?
  • Megírja nekünk az elhatározását, hogy tanácsával vagy példájával másoknak is segíthessen felpörgetni egy kicsit az életüket?

9 gondolatok ezen: “Ismeri az alacsony vérnyomás lelki okait?

  1. Alíz

    Szerintem ez nem igaz, 3 gyermeket egyedül nevelő anyuka vagyok. Ez alapból sok feladatot ad, házat újítok, tanfolyamot csinálok, dolgozom és közben a kertemmel is foglalkozom.
    A vérnyomásom az utóbbi években; 80/50…

    1. harmonia-blog A Bejegyzés szerzője

      Kedves Alíz
      Ha így van, akkor igen szerencsés, és az itt leírtak Önre valóban nem vonatkoznak.
      Sok örömöt és boldogságot kívánok a gyerekek neveléséhez, kitartást a ház felújításához, és mindezt jó egészségben.

    2. Gál Vilmosné

      Én sem az az ember vagyok aki kitér a konfliktusok elől. Sportolni járok, szeretek menni, sétálni bandázni, unokázni. Mègis mostanában 90/68, van mikor még alacsonyabb és van mikor 150-re felszalad és a szemem bevèrzik.

      1. harmonia-blog A Bejegyzés szerzője

        Kedves Gál Vilmosné!
        Értékelendő, és nagyon szép dolog az Ön részéről, hogy nagymamai életszakaszában is ügyel a testére. Nem hanyagolja el a mozgást. Ugyanígy kérjük Önt, ne hanyagolja el a rendszeres háziorvosi vizitet sem. Amennyiben ennyire változó és szélsőséges értékeket mér a vérnyomásában, annak kell legyen oka, és kell legyen megoldása. Ebben azonban sajnos mi nem tudunk segíteni, legtöbbször ugyanis gyógyszeres vérnyomás szabályozásra van szükség.

    3. Jucus

      Hja sztem is jó nagy hülyeség a cikk. Én vállalkozó vagyok, ráadásul külföldön alapítottam a cégem. Saját erőből. Nagyon sokat küzdöttem, küzdök most is. Mindent egyedül értem el, külföldre is egyedül mentem (nem, nem férj miatt, hanem pont hogy munka miatt). De nekem is sokszor alacsony a vérnyomásom, sztem genetika. Nem vészes, én sztem kimerült vagyok. Lehet nálad is az van.

      1. harmonia-blog A Bejegyzés szerzője

        Kedves Jucus!
        Minden jót és jó egészséget kívánunk Önnek, valamint további sok erőt a vállalkozásához!
        Üdvözlettel, Harmónia Centrum

  2. Pingback: Betegségek lelki okai - már az orvostudomány is elismeri! - Ősi Magnézium

  3. Jászkai Melinda

    Kedves Harmónia Centrum!
    Tisztet Kommentelők!

    Nem szoktam kommentelni semmit, de most mégis úgy éreztem muszáj.
    A cikk írójának 2 dologért is gratulálok. Szerintem valóban ez lehet az alacsony vérnyomás lelki oka, illetve külön azért, amiért képes volt a lehető legtapintatosabb módon lereagálja a negatív kommenteket.
    Én magamban 100%-ig felismertem a cikk által az adott problémát, pedig, mint tudjuk a felismerés a legnehezebb, ugyanakkor minden változás azzal kezdődik. Azoknak, akik itt, illetve a bejegyzést olvasva ellenpéldákat sorakoztatnak fel, azoknak szintén csak gratulálni tudok, hiszen Ők már vagy megoldották, vagy egyáltalán nem is engedték meg soha maguknak a fent leírt jelenségek egyikét sem. Bátor, erős embereknek tartom Őket, hiszen tudatosan, vagy tudat alatt már le is kezelték önmagukban a problémát, esélyt sem hagyva annak, hogy uralkodjon az életük felett. Nos, nálam sajnos ez még megoldásra vár, de ez a cikk, valóban felnyitotta a szemem, hogy változtatnom kell, és tűpontosan rámutatott arra, hogy mit próbálok meg folyton kikerülni a saját életemben.
    Köszönöm a cikket, igazán hasznos volt!

    Üdvözlettel: Melinda

    1. harmonia-blog A Bejegyzés szerzője

      Kedves Jászkai Melinda!
      Köszönjük szépen a visszajelzést, örülünk ha felismeréseket okozott a cikk. Pont ez a lényege, hogy segítsen. Az életmódban való változtatás már majd az Ön feladata lesz, ehhez erőt és kitartást kívánunk.
      Minden jót és jó egészséget kívánunk Önnek és családjának
      Üdvözlettel, Harmónia Centrum

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük