Segít a lökéshullám, ha nem gyógyul a fekélyes seb

Ha már hosszabb ideje nem gyógyuló fekélyes seb van a lábán, akkor könnyen lehet, hogy néhány csalódást okozó kezelésen is túl van már? Ilyenkor természetes, hogy tovább keresi a gyógyító megoldást, de egyre nehezebben hisz már a jól hangzó ígéreteknek. Érdemes tájékozódni a kezelés várható eredményéről, mielőtt hozzákezd fekélyes sebe kezeltetéséhez.

cukorbeteg láb szindróma

Nehezen gyógyul a seb cukorbeteg láb szindrómánál

Sajnos több olyan betegség is létezik, ami fekélyes seb kialakulásával jár. Ez a probléma azért nagyon kellemetlen, mert ezek a fekélyes sebek nem igazán gyógyulnak, vagy csak nagyon nehezen. Tipikus példa a cukorbetegség, amit sokszor kísér kisebb-nagyobb fekélyes seb a lábon. A fekélyesedés elhúzódásától függően az érintettek egyre jobban szenvednek sebes lábukkal. Sőt számos esetben az is előfordulhat, hogy a seb annyira súlyossá válik, hogy a láb amputációja is szóba kerül már. Ezt mindenképp érdemes megelőzni.

Ha Ön is fekélyes sebével bajlódik, akkor ne akkor forduljon a sebével az orvoshoz, amikor már nagyon nagy a seb, és komoly fájdalmai vannak. Sokkal jobban jár, ha már akkor segítséget kér, amikor a seb elkezd kialakulni, vagy éppen csak kialakult. Ilyenkor ugyanis sokkal könnyebben kezeltetheti, és gyorsabban megszabadulhat panaszaitól.

Sebgyógyítás a lökéshullám-kezeléssel

Ezek a fekélyes sebek nem nagyon gyógyulnak, ezért nagyon komoly problémát jelentenek az érintetteknek fizikai, érzelmi és anyagi értelemben is. Folyamatos kezelést igényelnek, ami súlyos terhet jelent.

meggyógyítjuk lábfekélyét

Meggyógyítjuk lábfekélyét, lábszárfekély sebét

A lökéshullám kezelés megoldást jelenthet a seb gyógyítására, de természetesen itt is él a szabály, hogy minél kisebb, és kevésbé súlyos a seb, annál jobb, hiszen annál hatékonyabban lehet gyógyítani. A lökéshullám kezelések során mechanikus hanghullámok jutnak a fekélyes seb szöveteibe, és ezek a hullámok radiális irányban terjedve gyógyítanak. A kezelt terület vérkeringésének fokozásával gyógyítják a sebes területet.

A gyógyulás folyamatában alapvető fontosságú, hogy a meglóduló vérkeringés felgyorsítja a sebes, fekélyes terület anyagcseréjét, ami hálás környezetet teremt a sejtek képződéséhez. A sejtek képződése pedig bármilyen sebes is fekélyes lába, segíti a gyógyulását. Ebben az a legnagyszerűbb, hogy a sejtek képződése és a seb gyógyulása a kezelést követő hetekben is folytatódik. Bármit is csinál Ön, akár a tévé előtt, akár a vécén ül, akár fekszik az ágyában, a sebe gyógyul.

Mennyi idő alatt gyógyul be a seb?

sebkezeles-lokeshullammal

Fekélyes seb kezelése lökéshullám terápiával a Harmónia Centrumban

Érthető, hogy erre a kérdésére szeretne választ kapni, ez azonban nem könnyű. Az, hogy sebe mennyi idő alatt gyógyul be, nagyban függ ugyanis attól, hogy mekkora sebet kell kezelni, illetve, hogy az milyen állapotban van, mennyire súlyos, és mennyire mély.

Átlagban heti 1 kezelés javasolt fekélyes sebekre, és az, hogy ezt hány hétig kell folytatni, sebe állapotától függ. Erre a kérdésre csakis sebének körültekintő vizsgálatával tud válaszolni specialistánk.

Jöjjön el hozzá, mutassa meg sebét, és tegye fel a kérdéseit sebe gyógyulásáról. A (+36-1) 269-2946-os számon tud időpontot kérni.

Mi okozza fekélyes sebét?

Derítse ki 3 lépésben!

  1. lábszárfekély okai

    Lábszárfekély sebét mi okozza? Derítse ki fekélyes lába sebesedésének kiváltó okát feltáró kérdőívét! Kattintson a képre kérdőívéért

    Töltse ki a fekélyes seb megjelenésének okát felkutató kérdőívét!
  2. Majd válaszai kiértékelésével találja meg fekélyes lába sebesedésének kiváltó okát! Válaszai értékelésében lábszárfekély specialistánk konzultációján tud segíteni. Akkor, ha elküldi nekünk pontosan kitöltött kérdőívét.
  3. A fekélyes seb okának kiderítése után pedig ne halogassa fekélyes lábsebe kezelését és a sebesedést kiváltó betegség gyógyítását!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük