Terápia, amely egész évben karácsonyt csinál a mozgásszervi betegségtől szenvedőknek

Ha valamilyen mozgásszervi betegségben szenved, akkor meg tudja beszélni fájdalmával, hogy legalább a karácsonyi ünnepek alatt hagyja békén egy kicsit?

Ha fájdalmával ezt el tudja intézni, akkor fájdalomtól mentes, boldog karácsonya lesz. Ha viszont nem ilyen eredményes fájdalomtárgyaló, akkor kínlódás lehet még a szenteste is. Arra pedig nagy esélye van, hogy az ünnepek alatt valamikor hívatlanul elővegye kellemetlen fájdalma. Ünnepi fájdalmába azonban nem kell beletörődnie, mert van megoldás ellene. A szenteste fájdalommentessé tételéről ugyan már lekésett, de semmi sincs veszve még. Ha az ünnepekre nem is fog elmúlni a fájdalma, arra 80%-os esélye van, hogy egy hónap múlva már panaszmentes legyen, mert hét éves tapasztalatunk szerint a lökéshullám terápia ilyen eredményes fájdalomtárgyaló.

A lökéshullámokat elsősorban mozgásszervi betegségek – sarokfájdalmak, teniszkönyök, csípő és vállproblémák – gyógyítására használják. Szeretné megismerni, hogy nagy erejű hanghullámokkal hogyan csinál karácsonyt Önnek is a lökéshullám terápia?

Ezek a nagy erejű akusztikus hanghullámok a kezelt területen vérbőséget okozva indítják be a mellékhatások nélküli öngyógyító folyamatokat. Nagy dolog, gondolhatja most. „Miért lenne jó ez nekem?”

  • Leginkább azért, mert a végére 80%-os esélye van arra, hogy elmúlnak a fájdalmai. Ez talán már jobban hangzik a vérbőségnél, ugye?

Melyek a lökéshullám kezelés gyógyító folyamatai?

sarokfájdalom kezelése lökéshullámmal

Sarokfájdalom kezelése lökéshullámmal 2016-ban is a hét öt napján napi 10 órán át. Előzetes bejelentkezés után várjuk fájdalommentes mozgása szabadságával.

Karácsony előtt gyűjtsük össze az elmúlt két évtized gyógyászatában tapasztalt hatásokat:

  1. Az akusztikus hanghullámok a kezelt területen fokozzák a vérkeringést. A vérbőség fokozásával elősegítik új erek képződését is. Az ünnepi hangulat növeli vérkeringése munkakedvét is.
  2. Csökkentik a gyulladást a fájdalmas területen.
  3. Felgyorsítják az anyagcserét. A feloldódott salakanyagok a véráramba kerülve gyorsabban ürülnek ki a szervezetből. A véráramba bekerülő salakanyagok miatt az első kezeléseknél ezért még romolhat is a lökéshullámmal kezelt általános állapota. Fejfájásra, szédülésre, gyengeségre panaszkodhat. Ezek bizony nem hangzanak valami bizalmat keltően, azonban csak átmeneti ez a helyzet. A salakanyagok kiürülésével ezek a panaszok megszűnnek.
  4. Letapadások oldását, az inak rugalmasságának javulását csak az tudja igazán értékelni, aki állandóan ettől szenved.
  5. Az izmoknak is karácsony van a kezelés hatására, mert növekszik a rugalmasságuk. A kötött izomzat lazul, a görcsök oldódnak. Csupa ünneplésre alkalmat adó, jó dolog történik velük.
  6. A meszes lerakódásoknak nincs maradásuk. A felfokozott vérbőség velük is elbánik.
    A csont gyógyulása kifejezetten jól jöhet azoknak, akik valamilyen csonttöréstől szenvednek, és nemcsak karácsonykor.
  7. Nem illik éppen karácsonykor ilyet mondani, de a szépség múlandó. A lökéshullámok azonban sokat tehetnek azért, hogy ne legyen olyan gyors ez a múlandóság. A cellulitisz csökkentése sokak számára jelenthet kellemes karácsonyi ünnepeket és magabiztosabb fellépést az új évben.
  8. A szövetek regenerálódásának, a sejtek osztódásának és képződésének a felgyorsítása az utolsó kezelést követő hetekben is változatlanul folyik tovább. Ezért felfokozott gyógyulással kezdődik 2016 is.

Karácsonyi ajándékként a lökéshullámok melyik tulajdonsága lesz a legjobb Önnek panaszai csökkentéséhez?

A lökéshullámokat elsősorban a mozgásszervi betegségek gyógyítására használják az ortopédusok, reumatológusok és a sportorvosok. A gyógytornászok és gyógymasszőrök is kellemes karácsonyi ünnepeket és fájdalomtól mentes, boldog új évet szerezhetnek vele a hozzájuk fordulóknak.

A fájdalommentesség ajándékba adásához a hanghullámok többféle fajtáját használhatják.

Melyek a gyógyító lökéshullámok 3 fajtája?

A fókuszált lökéshullámok mellett jelentős szerepe van még a radiális és a planáris hullámoknak is. Ezek behatolási mélységükben és fizikai tulajdonságaikban különböznek.

  1. A fókuszált lökéshullámokat elsősorban fájdalmas pontok és krónikus íntapadási problémák kezelésére használják eredményesen.
    • A fókuszált lökéshullám behatolási mélysége a kezelt területtől függően változtatható, így a környező szövetek nem károsodnak.
    • A mélyizmokban lévő fájdalmas pontok, és csomók (trigger pontok) kezelésére is kiválóan használható.
  2. A radiális (körkörös, sugár irányú) lökéshullámok a felszínhez közel (3-4,5 cm mélységig) viszonylag nagyobb területek kezelésére alkalmasak. A gyakorlatban ezt a kezelést használják pl. sarok és talpfájdalmak, váll-, könyök-, csípő- és térdfájdalmak kezelésére.
  3. A planáris (síkbeli) lökéshullámok a test felszínén fejtik hatásukat.
    • A bőr közvetlen közelében oldják az izmokban kialakult feszültségeket. Pl. talpfájdalom (plantar fasciitis), teniszkönyök és meszes váll kezelésekor a fókuszált hullámokkal végzett kezelés hatásos kiegészítésére használják az ortopédusok és reumatológusok.
    • A cellulitisz kezelések jellegzetes módszere ez.

A sportolóknak is a pihenés ideje lehet a karácsony, ha éppen nem a versenyidőszak kellős közepén vannak, és nincs valamilyen fontos meccsük. A sérüléssel küszködők azonban nem is gondolhatnak ilyenkor a csapat előtt álló mérkőzésre. Nekik a gyógyulás feladata marad az ünnepekre is. Őket is segít a gyorsabb felépülésben a lökéshullám.

Sportsérülések kezelésére és a rehabilitáció idejének csökkentésére kifejezetten hatásos a fókuszált és radiális lökéshullám kezelés megfelelő kombinációja. Pl. szalagsérülések vagy izomhúzódás kezelésekor gyorsítja fel jelentősen a gyógyulást. Ünnepnap lehet egy-egy lökéshullám kezelés a tétlenségre kényszerített sportolónak.

Nincs azonban rózsa tövis nélkül, és nincs lökéshullám sem fájdalom nélkül.

A kezelés ugyanis gyógyulása érdekében enyhe fájdalommal jár. Ez azonban nem jelent komoly terhelést, hisz a kezelés erősségét a terapeuta állítja be a kezelt testrész, a beteg állapota és fájdalomtűrő képessége alapján. A kezelések előrehaladtával, a fájdalom csökkenésével arányosan növelni lehet a kezelés erősségét. Ez azért fontos, mert (természetesen a biztonságos zónát betartva) minél erősebben történik a kezelés, annál hamarabb várható eredmény.

Vannak azonban olyan esetek, amikor nem használható a lökéshullám kezelés

Ezen nem változtat a karácsony sem.

Pl. vérzékenység, daganatos betegségek esetén, illetve terhesség idején lökéshullám specialistája nem fogja alkalmazni a kezelést mozgásszervi panasza kezelésére sem.

Mozgásszervi panasza helyének ismeretében sem fogja alkalmazni a terápiát nagy idegek és erek, pl. a gerinc mentén.

Milyen mozgásszervi panaszának kezelésére lesz hatásos a lökéshullám?

kellemes karácsonyi ünnepeket

Kellemes karácsonyi ünnepeket, és békés, boldog új évet kívánunk Önnek és családjának

Karácsonyi ajándékként mozgása szabadságát adjuk vissza sarok és talpfájdalma, könyök vagy vállfájdalma esetén az év bármelyik napján 2016-ban is.

Kellemes karácsonyi ünnepeket, és mozgásszervi fájdalmától mentes, boldog új évet kívánunk Önnek és szeretteinek a Harmónia Centrum minden munkatársa nevében.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük