Asztma ellen gyógyszer nélkül, természetesen

Az asztmás rohamok jelentkezésének gyakoriságát és a rohamok súlyosságát jelentősen mérsékelni tudja a környezetében található kockázati tényezők elkerülésével és életmódja átalakításával.

A fejlődő országokban még ma is ritkán fordul elő az asztma. Ebből világosan kitűnik, hogy fejlett fogyasztói társadalombeli életmódunk és kialakított környezetünk okozhatja elsősorban a légutak gyulladását, és az asztmás tünetek megjelenését. Az asztma a légutak krónikus gyulladása a fejlett társadalmakban.

Ha Ön is asztmás tünetekkel küzd, akkor az asztmás tünetek gyógyszermentes kezelése háromféleképpen is lehetséges:

  1. zöldségek és gyümölcsök

    Mit jelent az életmódja átalakítása, ha asztmás. Például azt, hogy több friss zöldséget és gyümölcsöt eszik, és nem eszik könnyen felmelegíthető félkész és készételeket. Azért, mert ezekben immunrendszerét károsító tartósítószerek, adalékanyagok és élelmiszerszínezők vannak

    Az asztma természetes kezelése egyrészt életmódja átalakítását jelenti. Mire figyeljen oda, amikor át szeretné alakítani az életmódját? Mit érdemes tenni, és mit nem árt kerülni?

  2. Másrészt pedig a környezetében található és Önnek a tüneteket kiváltó allergén anyagok tudatos elkerülését is tartalmazza az asztmás tünetek megelőzésének stratégiája.
  3. Harmadrészt természetesen vannak olyan gyógynövények, amelyek rendszeres fogyasztásával kiválthatja a légutak gyulladását csillapító gyulladáscsökkentő valamint a hörgőtágító gyógyszerek szedését vagy túlzott szedését. Ez is segíteni fogja az asztmás rohamok elkerülésében.

Asztma ellen természetesen életmódja átalakításával

asztma ellen természetesen

Asztma ellen gyógyszerek szedése helyett életmódja átalakításával is védekezhet

A XXI. század emberének egyik legértékesebb kincse az ideje. Ez annyira értékes számunkra, hogy az időnk felszabadítása érdekében még akár az egészségünk kárára is hajlandók vagyunk lemondani. Ön is feláldozza az egészségét azért, hogy nyerjen egy kis időt?

Erre a kérdésre minden bizonnyal azt válaszolta, hogy természetesen nem. Pedig amikor az előre elkészített félkész ételek sokaságát leemeli az üzletek polcairól, hogy minél hamarabb menjen otthon a főzés, akkor ezt teszi. Feláldozza az egészségét azért, hogy nyerjen egy kis időt. Biztos benne, hogy megéri?

A félkész ételekben található tartósítószerek nagy mennyiségben – az évek, évtizedek során – olyan mértékben károsítják az egészségét, hogy bizony feláldoz életéből néhány évet a gyorsabb főzésért. Gondoljon csak bele! Főzésenként nyer 1 órát, másfél órát, hogy néhány évvel hamarabb meghalhasson. Gondolja, hogy a félkész ételek vásárlásával jó üzletet kötött?

A félkész ételekben található tartósítószerek többek között asztmatikus panaszokat is okoznak. Tehát, ha Ön ezt szeretné megelőzni, akkor jól gondolja meg, hogy érdemes-e vásárolnia ezekből a polcokon sorakozó félkész ételekből.

Gyakorlatilag ugyanezeket a tüneteket okozhatják az átlagosnál jóval nagyobb valószínűséggel a zsíros gyorséttermi ételek is. Ez bizony nem jó hír a gyorséttermi hamburgereket kedvelőknek.

egészséges ételek egészségéért

Friss és egészséges ételekkel immunrendszere megerősítéséért és jobb közérzetéért

Egészséges táplálkozással nemcsak általánosságban védi az egészségét, hanem még nagyobb esélye van megelőzni a légúti panaszokat is. A szénhidrátdús és a túl zsíros ételek túlzott fogyasztása főleg akkor ha kevés zöldség és gyümölcs fogyasztással párosul, nemcsak elhízáshoz vezethet nagy valószínűséggel, hanem növeli az asztma kialakulásának a kockázatát is. Több friss zöldség és gyümölcs fogyasztásával viszont nagyobb esélye van elkerülni az asztma megjelenését.

A sóbevitelt is érdemes csökkentenie, mert a sós ételek fogyasztása is növelheti az asztmás rohamok súlyosságát.

Ha ennyi mindent nem lehet enni, akkor mégis mit lehet, kérdezheti joggal. Természetesen nem arról van szó, hogy egyáltalán ne egyen szénhidrátdús és zsíros ételeket, hanem arról, hogy az étrendjében csökkentse, ha lehet, akkor jelentősen ezeknek a fogyasztását.

A zsíros és szénhidrátdús ételek helyett a fehérjében gazdagabb étrend, valamint a zöldségek, gyümölcsök nagyobb arányú fogyasztása egészségesebbé teszi a táplálkozását. Főleg akkor, ha nem sózza meg túlságosan kedvenc ételeit.

kerékpározzon

Sétáljon, kerékpározzon többet a szabadban, a friss levegőn

Sokáig azt gondoltuk, hogy annak, aki légzési nehézségekkel küzd kerülnie kell a megerőltető tevékenységeket. Ez azonban nem pontosan így van. Természetesen a hirtelen végzett megerőltető mozgás súlyos panaszokat okozhat. Azonban a fokozatosan növelt mennyiségű és intenzitású rendszeres mozgás hosszú távon enyhíti a tüneteket. Ha asztmás, akkor is érdemes rendszeresen mozognia, mert erőnléte javulása segítheti hosszabb távon tünetei enyhítését.

Természetesen a rendszeres testmozgás nem biztos, hogy az állandó izomkifejtést igénylő futást jelenti, amelyben könnyen kifulladhat, hanem például a teniszt, vagy olyan csapatjátékokat, amelyben vannak időszakok, amikor az intenzív mozgást pihentető időszakok követik. A rövid szünetek beiktatásával csökken a légzési nehézségek jelentkezésének a kockázata.

Az allergiás panaszokat okozó környezeti tényezők elkerülése

Ez valójában azt jelenti, hogy ha allergiás valamire, akkor azt elkerülve az allergiás tünetek sem fognak jelentkezni Önnél.

Tehát ha Önnek ételallergiája van, és allergiás például a tejre, lisztre, tojásra vagy valami másra, akkor ezeket mellőzve az étrendjéből nem lesznek allergiás tünetei, és akkor ezek légúti panaszokat sem okoznak Önnél.

A levegőszennyezés és a dohányfüst is okozhat légzési nehézségeket. Ezért érdemes elkerülni, a nagyvárosok forgalmas csomópontjait csúcsidőszakban. Arra is figyeljen oda, hogy mások dohányfüstjét sem kell Önnek passzív dohányosként beszívni. Különösen akkor, ha hajlamos a légutak gyulladására.

Ha Ön érzékeny a pollenekre, akkor a szénanátha főszezonjában lehetőleg minél kevesebbet tartózkodjon kinn a szabadban. A lakásban szellőztetni is érdemes a kora reggeli és késő esti órákban, mert ilyenkor jóval kisebb a pollenkoncentráció a levegőben.

Ha Ön allergiás az állatok szőrére, akkor ne tartsanak otthon macskát és lehet, hogy még kutyát sem, bár a kutya ebből a szempontból a kisebb veszélyt jelenti.

Sokan érzékenyek a poratkára. A poratka elleni védekezés a lakás tudatosabb kialakítását és takarítását igényli. Leginkább azt, hogy porfogók helyett más berendezéseket válasszon lakása berendezésekor. A süppedős, bolyhos, Shaggy szőnyegek helyett válasszon rövid szálú szőnyeget a nappaliba és a hálószobába. Ne legyen faltól falig padlószőnyeg sem a hálószobájában. Függöny helyett is előnyösebb reluxát feltenni az ablakra. Kárpitos, textillel bevont bútorok helyett inkább fabútorokat vagy bőrrel bevont bútorokat helyezzen el a lakásban.

A takarítást is sokkal körültekintőbben végezze, és gyakrabban kerítsen rá sort. Legalább hetente tartson a lakásban nagytakarítást, és törölje át a bútorokat nedves ruhával a rárakódott por eltávolítására. Porszívózzon össze gondosan. Gyakrabban cserélje az ágyneműt.

Rendszeresen tisztítsa a konyhában a mosogatót és a csapokat. Ügyeljen arra, hogy a levetett szennyes ruhák ne szabadon heverjenek szanaszét a lakásban porfogóként, hanem zárt helyen, szekrényben vagy kosárban gyűjtse őket. Ha lehet, akkor ne tartson macskát és kutyát sem, de a lakásból mindenképp tiltsa ki őket. Mit tehet még légúti allergiája ellen?

Arra is ügyeljen, hogy a gyereke étkezés előtt mindig mosson kezet.

Fogyasszon gyógynövényeket a légutak gyulladásának megelőzésére

Közismert, hogy egyes gyógynövények csökkentik a krónikus gyulladásokat, és fájdalomcsillapító hatásuk is ismert.

Jól ismert az, hogy a kakukkfű és a rozmaring a légcsősimaizom összehúzódását gátolja. A fahéj, a szekfűszeg, a kamilla, a rozmaring és a kakukkfű pedig gazdag antioxidánsokban. Fogyasztásuk mindenképp segíti a gyulladás csökkenését.

Régóta használják a vöröshagymát is a légcsőhurut és az asztma kezelésére gyulladást csökkentő hatása miatt.

A kurkuma gyulladást csökkentő hatása is régóta ismert.

A gyulladást csökkentő gyógynövények fogyasztása mellett az akupunktúra is mérsékelheti a légutak gyulladásos panaszait.

Sokan asztmás panaszaik csökkentéséért kezdenek el jógázni, és valóban tapasztalják a jóga jótékony hatását.

Asztma ellen a természetes módszerek használatával elérheti, hogy csökkentse a gyógyszeradagját, sőt akár még arra is lehet esélye, hogy életmódja tudatos átalakításával elhagyja a gyógyszerek szedését.

Az asztma a fejlett fogyasztói társadalmak életmódjának gyulladásos betegsége. Ha meg tudnánk szüntetni, vagy legalábbis csökkenteni a környezetünkben okozott károkat és életmódunkon változtatva természetesebb és egészségesebb ételeket fogyasztanánk, akkor a légutak gyulladásos betegsége is jóval kisebb arányban fordulna elő, és talán Ön vagy a gyereke sem szenvedne tőle.

allergia

Egyre többen szenvedünk az allergiától. Egyre több fiatal küzd a légúti allergiával. Önnek is allergiás panasza van? Szeretné megelőzni az asztmás rohamokat?

Tisztább környezettel és egészségesebb táplálkozással csökkenteni tudná panaszainak súlyosságát is. Milyen lehetőségei vannak még panaszai gyógyszermentes kezelésére?

Kérdése van asztmás panaszainak sikeres mérsékléséről?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük