A legerősebb gyulladáscsökkentő gyógynövényt keresi?

Ha igen, akkor nem biztos, hogy meg fogja találni a legerősebb gyulladáscsökkentő gyógynövényt. Ugyanis általánosságban nincs legerősebb. Alapvetően attól függ a gyulladást csökkentő hatás, hogy milyen gyulladásra keresi a legerősebb gyulladáscsökkentő gyógynövényt.

gyulladáscsökkentő gyógynövények

Vajon melyik a legerősebb gyulladáscsökkentő gyógynövény?

Számos gyulladáscsökkentő hatású gyógynövény van, amelyek egyes gyulladások csökkentésére kifejezetten hatásosak.

Melyek is ezek a gyógynövények, és milyen gyulladás csökkentésére használhatók jól?

A koriander sokféle gyulladást csökkent

koriander

A koriander gyökerét, levelét és termését is fogyaszthatja gyulladás csökkentésére

A koriander nemcsak jól ismert fűszer, hanem gyógynövény is. Szinte minden részét, a gyökerét, a leveleit és a termését is fogyasztjuk.

A korianderben található illóolajok, valamint a benne megtalálható magnézium és vas nemcsak a vérnyomást és a koleszterinszintet csökkentik, hanem a máj tisztításában is fontos szerepe van. Nemcsak tisztító és gyulladáscsökkentő, hanem az immunrendszert erősítő hatása is jól ismert.

Kurkuma

kurkuma

Jól ismert a kurkuma gyulladást csökkentő hatása. Fűszerként is használhatja ételei ízesítésére. Emellett pedig gyulladást csökkentő gyógyteaként is fogyaszthatja

A kurkumin az egyik legismertebb gyulladást csökkentő természetes anyag, amely a kurkumában található.

Az őrölt kurkuma gyógyteaként rendszeresen fogyasztva mérsékli a gyulladást, és az immunrendszert is erősíti.

A kurkuma fűszerként is jól ismert, és elsősorban zsíros ételek mellé különösen ajánlott. Ugyanis zsírban jól oldódik ezért segíti a zsírok lebontását, felszívódását.

Fahéj

Hasonló hatékonysággal csillapítja a gyulladást, mint az előbb ismertetett kurkuma. Mégpedig a fahéjban található fahéjaldehid révén.

Zsírban is jól oldódik, ezért zsíros ételek fűszereként is érdemes használni a zsír felszívódásának elősegítésére.

Kamilla

kamilla

Kamilla csökkenti a gyulladást is

A kamilla virágából főzött tea nemcsak gyulladás csökkentésére, hanem szinte mindenre jól használható. Gyakorlatilag egy univerzális gyógynövény. Fájdalomcsillapító hatásán túl jól ismert nyugtató és görcsoldó hatása is.

Rozmaring

A rozmaring szárítva, gyógyteaként használható igazán gyulladást gátló és szívműködést javító hatása miatt. Enyhíti a fejfájást is.

Kakukkfű

Nemcsak fűszer, hanem gyógynövény is. Jól ismert gyulladást csökkentő és vírusölő hatása. Magas klórtartalma segíti a zsírok lebontását, ezért a koleszterinszintet is csökkenti.

Szárítva papírzacskóban tárolhatja, és gyógyteaként nagyon jól felhasználhatja a torok gyulladásának mérséklésére, gyógyítására. Fűszernövényként sült húsok ízesítésére használhatja, és gyógyító, gyulladást csökkentő hatása így is érvényesülni fog.

Bazsalikom

A bazsalikom nemcsak gyulladást csökkentő, hanem emésztést segítő és görcsoldó hatású is, mert csökkenti az émelygést és a hányingert. Jól ismert nyugtató, idegességet, ingerlékenységet csökkentő hatása is.

Gyógyításra a friss leveleiből és szárából készíthető olajat használják.

Zsálya

zsája

A zsálya nemcsak a gyulladást csökkenti, hanem az emésztését is segíti

Szárított formájában gyógytea készíthető belőle, és konyhai fűszernövényként is jól használható. Jól ismert torokfájást csökkentő és emésztést javító, segítő hatása.

Petrezselyem

A petrezselymet apróra vágva, lefagyasztva érdemes tárolni, mert így tartja meg aromáját. Kiszárítva nem az igazi, mert vitamin és ásványi anyag tartalma friss állapotában a legnagyobb.

Vérszegénységet javító és vizelethajtó magas vastartalma miatt, és emellett jelentős a C-vitamin tartalma is. Tartalmaz azonban emellett még magnéziumot, káliumot és kalciumot is, valamint A és B vitamint. Valódi vitaminbomba.

Illatos menta

migrénes fejfájás

Fejfájását is csökkenti a menta

Számos kedvező hatása ismert a mentának. Segíti az emésztést a gyomornedvek serkentésével és a puffadás csökkentésével. Csökkenti a fejfájást is, és a memóriát is javítja.

Lefagyasztottan is és szárítva is jól tárolható, és utána pedig felhasználható ételkészítéskor vagy pedig gyógyteaként.

Melyik gyulladást csökkentő gyógynövény gyulladást csökkentő hatását fogja kipróbálni?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük