Milyen az, amikor működésbe lépnek a pajzsmirigy alulműködés lelki okai?

Pajzsmirigy alulműködésnél a pajzsmirigy hormonok a kívánatosnál kisebb mennyiségben termelődnek pajzsmirigyében. Ennek közvetlen oka leggyakrabban a pajzsmirigy valamilyen megbetegedése. Mik lehetnek azonban a pajzsmirigy alulműködés lelki okai?

A testi tünetek és panaszok mögött sokszor lelki problémák állnak. Például elfojtott érzelmek, el nem végzett feladatok, nehéz élethelyzetek vagy feszültséget okozó kapcsolatok. Mit gondol? A pajzsmirigy alulműködés lelki oka lehet Önnél is valamelyik?

pajzsmirigy alulműködés tünetei

Pajzsmirigy alulműködés tünetei közül melyiket tapasztalja?

Ha igen a válasza, akkor a testi tünetek, jelen esetben a pajzsmirigy alulműködés helyreállításának elengedhetetlen feltétele, hogy változtasson saját magán, az életén vagy a gondolkodásán. Változtatni persze nem is olyan könnyű. Érdemes a másokkal való kapcsolatát is végiggondolni. Elhatározta már magát a változtatásra?

  • Mert ha igen, akkor könnyebben fog tudni változtatni.

A pajzsmirigy az anyagcserét szabályozza jódtartalmú hormonok termelésével. A toroknál helyezkedik el, és a hormon termelését az agyalapi mirigy szabályozza. Ezért a pajzsmirigy működése a kommunikációs és beszéd készségén túl a gondolkodását is szimbolizálja. Ha lassul a pajzsmirigy hormontermelése, akkor ezzel párhuzamban a gondolkodása, alkotói képességei és kommunikációs tevékenysége is lelassul. A pajzsmirigy lecsökkent működésének sokféle oka lehet. Szeretné megismerni ezeket?

Pajzsmirigy alulműködés lelki okai mik lehetnek?

pajzsmirigy alulműködés lelki okai

Melyek lehetnek pajzsmirigye alulműködésének a lelki okai?

A pajzsmirigy lecsökkent működésének többféle lelki oka lehet. Pajzsmirigye lelassult működésével figyelmezteti, hogy gond van. A pajzsmirigy megnagyobbodása elsősorban a túlzott hormontermeléshez kapcsolódik, de előfordul az is, hogy elégtelen hormontermelésnél is megnő a pajzsmirigy. Ilyenkor a hormonok termelésének csökkenését a megnagyobbodással próbálja úgy-ahogy ellensúlyozni. Még többet szeretne megtudni pajzsmirigye megnagyobbodásáról, és a pajzsmirigy egészséges működésének visszaállításáról?

Érdemes tudni, hogy a jelentkező fizikai tüneteknek legtöbbször lelki okai vannak. Az érdekeinek, akaratának az érvényesítésével, terveinek és céljainak a kifejezésével, kommunikálásával lehetnek nehézségei.

Fél kimondani a véleményét?

Talán fél elmondani a véleményét. Elhallgatja a gondolatait, és inkább hallgatásba burkolózik. Ez azonban nem tesz jót az egészségének, mert feszültséget okoz Önben. A feladatait elvégzi, a szabályokat betartja, mások által meghatározott kötelességeit teljesíti, de saját elképzeléseit elfolytja, nem mondja ki. Szinte mások életét éli a sajátja helyett.

Eltűnik az életkedve, megcsappan a lelkesedése. És ha ez még nem lenne épp elég a bajból, akkor még azzal is tetőzi, hogy ezeknek a helyét pedig a beletörődés és a fásult közöny veszi át. Nem jó kilátások ezek.

Sokszor dühös?

A felhalmozódott düh, keserűség, frusztráció és harag, a megoldatlan lelki problémák mind-mind okozhatják a pajzsmirigy hormontermelésének csökkenését, alulműködését. Pajzsmirigye gyógyszerek nélküli, természetes kezelése egy veszélyek nélküli lehetőségét jelentheti hormontermelése helyreállításának.

Úgy érzi, hogy kevés az önbizalma?

Az önbizalom hiánya, a kisebbrendűségi érzés, amikor nem bízik önmagában vagy nem mer bátran kiállni önmagáért másokkal szembeni kapcsolatában vagy pedig 1-1 megoldandó fontos feladatában, szintén okozhatja a pajzsmirigy megnagyobbodását.

Ha nincsenek már kitűzött céljai, ha úgy érzi, hogy nincs miért felkelni reggelente, akkor ez is fokozott veszélyt jelent lelki egyensúlyára és pajzsmirigye működésére.

Az áldozati bárány szerepének a felvállalása sem segíti pajzsmirigye egészséges működését.

Depressziósnak érzi magát?

A depressziós, búskomor hangulat is súlyosbíthatja a helyzetét.

Mi lehet az oka pajzsmirigye alulműködésének?

pajzsmirigy túlműködés oka

Milyen tüneteket észlel? Mióta jelentkeznek ezek? Milyen erősséggel? Mire figyeljen még oda? Mi okozta pajzsmirigye túlműködését? Kattintson a képre, és derítse ki a Pajzsmirigy betegségek okát feltáró kérdőíve kitöltésével!

Hogy érzi? Mit gondol? Vajon hol szorítja a legjobban a cipő? A pajzsmirigy alulműködés lelki okai közül vajon melyik lehet az oka pajzsmirigy problémájának?

  1. Töltse ki a Pajzsmirigy problémák okát feltáró kérdőívét tünetei alapos megfigyelésével!
  2. Majd pontos válaszai értékelésével derítse ki, hogy mi okozhatja pajzsmirigye alulműködését. Miért olyan fontos ez? Azért, mert a pajzsmirigy alulműködés okának kiderítésével és megszüntetésével tudja a legbiztosabban visszaállítani pajzsmirigye egyensúlyi működését.
  3. Ha pedig tudja, hogy mi okozza a pajzsmirigy hormonok elégtelen szintű termelését, akkor a kiváltó ok ismeretében már vissza is állíthatja pajzsmirigye normális működését.

Mit tehet pajzsmirigye hormontermelésének felgyorsításáért?

Vizsgálja meg, hogy a korábban felsorolt lelki folyamatok közül melyik lehet Önnél pajzsmirigye alulműködésének az oka. Ha már elhatározta magát pajzsmirigye hormontermelésének helyreállítására, akkor érdemes végiggondolnia az életét:

Ha Önmagára neheztel

Vizsgálja meg a helyzetét!

Mi miatt dühös? Neheztel valamiért Önmagára? Ha igen, akkor miért? Annyira fontos dolog ez? Mi történt az életében? Meg tudna bocsátani magának? Önnek lenne könnyebb, ha igen. Gondolkodjon el ezen, mert saját magán fog tudni segíteni ezzel.

Ha a világgal, másokkal nincs kibékülve

Ha nem Önmagára neheztel valamiért, akkor a világra haragszik?

Kivel van különösen rossz viszonya a környezetében?

  • Ön neheztel a másikra inkább, vagy a másik Önre?
  • Vagy már nem is emlékszik a részletekre?
  • Annyira fontos dolog miatt van ez a nézeteltérés Önök között? Vagy talán egy semmiségről lehet szó?
  • Egyszerűbb lenne az élete, ha megbeszélnék a nézeteltéréseiket, és rendeznék a kapcsolatukat?

Ha nem bízik Önmagában, és céltalannak érzi az életét

Vagy talán kisebbrendűségi érzése, esetleg a túlzott alázata miatt nem áll ki az igazáért, és csak önmagát emészti emiatt. Ha nem áll ki az igazáért, akkor mi lehet ennek az oka?

Ha úgy érzi, hogy nincsenek céljai az életben, akkor biztos emlékszik még arra az időre, amikor még voltak? Lehet, hogy már felnőttek a gyerekei, elkerültek otthonról, de a róluk való gondoskodás helyett valami más értelmes célt tudna találni magának?

  • Mivel tudná lekötni magát, és hasznosan eltölteni az idejét?
  • Ami Önnek is örömöt okozna, és még hasznos is lenne?

Alulműködő pajzsmirigye normális működéséért figyeljen oda jobban önmagára!

Ha jobban odafigyel majd magára, ha a sarkára áll, akkor nagyobb lesz az önbecsülése is. Jobban fogja tudni értékelni magát.

Ha így tesz majd, akkor akik előtt eddig újra és újra megalázkodott, azok talán első pillanatban meghökkennek majd. Később azonban látni fogja azt is, hogy ha a sarkára áll, és jobban kiáll az érdekei mellett, akkor ezzel kivívja majd mások elismerését is.

Ha értelmes célokat kitűzve minden napját tartalmasan tudja eltölteni, és saját érdekeire is figyelve, a kölcsönös előnyök mentén rendezi a kapcsolatát a környezetével, akkor ezzel nemcsak a lelki állapotának, hanem az egészségének és alulműködő pajzsmirigye működésének is jót fog tenni.

Ha visszaszerzi önmagába vetett hitét, akkor jobban fog tudni örülni az életnek, és visszaállítja lelki egyensúlyát is. Nem mellesleg pedig lelkileg és testileg is jobban fogja érezni magát. Emellett valószínűleg a környezetében lévők számára is kedvesebb és szerethetőbb ember lesz Önből. Mit gondol? Érdemes megpróbálni?

Nem önzés az, ha jobban odafigyel önmagára, mert ha Ön elégedettebb ember lesz, akkor máris egy elégedett és boldog emberrel több van a környezetében. Ez nemcsak Önnek, hanem ismerőseinek is jó.

Gondoljon csak bele!

  • Ha Ön elégedett önmagával, és tele van tetterővel, akkor eredményesebben elérheti a céljait?
  • Ha nem folytja el állandóan az érzelmeit, és nem hallgatja el a gondolatait és az ötleteit, akkor nagyobb hasznára lehet a közösségének?
  • Ha pedig kezdeti eredményeket elér, akkor érdemes lehet tovább haladni lelki egyensúlyának és testi egészségének a visszaállítása felé?
30 év tapasztalattal

30 év tapasztalatával segíthetünk alulműködő pajzsmirigye működésének helyreállításában?

Mit gondol? Egyedül is egyre jobban fog menni, vagy segítséggel nagyobb esélye van alulműködő pajzsmirigye egészséges működésének a visszaállítására?

  • Kattintson a linkre, és ismerje meg, hogyan tud segíteni a tapasztalt természetgyógyász pajzsmirigye működésének helyreállításában.
  • Segíthetünk Önnek?

Pajzsmirigye jó működéséért: (+36-1) 269-2946

Szeretné egy 30 éves tapasztalattal rendelkező természetgyógyász támogatását kérni pajzsmirigy alulműködése lelki okának felismeréséhez és alulműködő pajzsmirigye egészséges működésének helyreállításához?

  • Első lépésként munkatársunk a (+36-1) 269-2946-os számon munkaidőben várja a hívását.
  • Felhív bennünket, hogy segíthessünk Önnek a pajzsmirigy alulműködés lelki okának megtalálásában és pajzsmirigye működésének helyreállításában?

2 gondolatok ezen: “Milyen az, amikor működésbe lépnek a pajzsmirigy alulműködés lelki okai?

  1. Csonti Melinda

    El szeretném hagyni a pajzsmirigygyógyszerem. Hasimotóm van. Bele lehet halni ebbe, vagy csak megnehezedik az életem?

    1. harmonia-blog A Bejegyzés szerzője

      Kedves Csonti Melinda!
      Erre nagyon nehéz választ adni, mivel attól is függ, hogy milyen stádiumban van a pajzsmirigy betegsége. Tudok olyanról, aki természetgyógyászok segítségével megelőzte/ elhagyta a pajzsmirigy gyógyszert, bár nem tudom hogy milyen eset volt pontosan, valamint hogy Hashimoto volt-e az eset.
      A tünetek fokozódhatnak a pajzsmirigy gyógyszer elhagyásánál, hacsak nem vesz igénybe kezelést, ami helyrehozza, de erről kérdezze meg kezelőorvosát is, hogy az Ön esetében ez hogy működne.
      Szeretettel várják Önt Gorszkij-Kossuth Klaudia és Sok-Reitterer Diána természetgyógyászaink, akik tudnak segíteni természetes módszerekkel pajzsmirigye rendbehozatalában.
      Üdvözlettel, Harmónia Centrum

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük