Mikor segít a nyirokmasszázs?

Legtöbben, ha valamilyen problémánk támad, automatikusan orvoshoz fordulunk, és kérdések nélkül bevesszük az általa felírt gyógyszereket. Nincs is ezzel semmi gond, azonban mielőtt még gyógyszerekkel kezdenénk tömni magunkat, érdemes lehet megnézni a természetesebb, alternatív gyógyulási lehetőségeket is.

Ma már elismert tény, hogy az alternatív gyógyászat nagyon hatékony tud lenni bizonyos problémák kezelésében. Ezért mielőtt elkezdi a gyógyszeres kezelést, érdemes lehet utánajárni ezeknek a lehetőségeknek is.

gyógymasszázs

Gyógymasszázs egészsége helyreállításáért

Az alternatív gyógyászat kategóriába sok minden belefér, így például a masszázs is. Nem csak az a masszázs létezik, ami lazításra alkalmas. Vannak kifejezetten olyanok, amelyek bizonyos fájdalmak, betegségek, panaszok megszüntetésére irányulnak. Ezeket természetesen minden esetben jól képzett szakember végzi, aki pontosan tudja, mely pontokat kell kezelésbe venni ahhoz, hogy a kezelés hatékony legyen. Ha még nem nagyon súlyos a probléma, könnyen lehet, hogy ennyi is elég a gyógyuláshoz.

Komoly gondokat okozhat a nyirokpangás

A nyirokpangás azt jelenti, hogy a nyirokfolyadék felgyűlik a test egy adott részén, amiből ödéma alakul ki. Ez többnyire nem terjed ki az egész testre, hanem egy bizonyos testrészen szokott előfordulni. Lehet elsődleges, vagyis veleszületett, vagy másodlagos, vagyis valamilyen betegség következményeként is kialakulhat. Érdekes, hogy a nőket jóval gyakrabban érinti, mint a férfiakat, szám szerint négyszer gyakrabban szenvednek tőle, mint az erősebbik nem tagjai. Főleg kéz- és lábdagadás formájában szokott jelentkezni.

A veleszületett fejlődési rendellenesség miatt kialakuló elsődleges nyiroködéma ritkább, mint a betegség következményeként létrejövő másodlagos: az esetek mindössze 10 százalékában fordul elő. Ha a probléma veleszületett, nagyon fejletlen nyirokrendszer esetén már csecsemőkorban találkozhatunk a tünetekkel, de jellemzően csak pubertáskorban, vagy még később, a változókorban jönnek elő.

Hogyan segíthet ezen a masszázs?

A nyirokmasszázs kifejezetten alkalmas ezen probléma kezelésére, ugyanis megakadályozza, hogy nyirokpangás alakuljon ki az egyes helyeken azáltal, hogy elvezeti a pangó nyirokfolyadékot. Így nem tud ödéma kialakulni. Megszabadulhat a végtagok duzzanatától, kellemetlen puffadásától. Mindemellett a nyirokmasszázs az anyagcserét is serkenti, ezért kiválóan lehet vele támogatni a méregtelenítő folyamatokat. Ennek köszönhetően máris egészségesebb lehet valamivel. Erősödik az immunrendszere, így a szervezet öngyógyító folyamatai is beindulnak.

A nyirokmasszázs egy nagyon kellemes, lazító masszázs. Nem kell attól tartani, hogy esetleg kellemetlen, fájdalmas élmény vár Önre. Ha meglévő nyiroködémától szeretne megszabadulni, akkor kúraszerűen érdemes a masszázst alkalmazni. Nem lehet egy alkalomtól csodát várni. Körülbelül 8-10 kezelés után viszont már egyértelműen érezni lehet a masszázs pozitív hatását. Az gyakorlatilag mindegy, milyen sűrűn jár. Akár minden nap is lehet – persze a túl ritka nem biztos, hogy jó, hiszen nyilván minél gyorsabban meg akar szabadulni a nyirokpangás okozta problémájától.

A nyirokmasszázs a gyakorlatban azt jelenti, hogy megnyitjuk a nyirokkapukat, és az őket megelőző csatornákból feléjük tereljük a nyirokfolyadékot. Egy területre körülbelül 50 percet érdemes szánni. Ha a teljes testet szeretné átmasszíroztatni, ahhoz 80 perc szükséges. A kezelés során hintőpor vivőanyagot használ a masszőr. A nyirokmasszázs mindig hanyatt fekve kezdődik, a befejezés pedig attól függ, hogy mely testtájakat érinti a masszázs. Minimum 10 kezelés kell a tartós hatás eléréséhez. Kezelés után 2-3 órát pihenni kell. Fontos tudnia azonban azt is, hogy keringési elégtelenségből adódó ödéma, kezeletlen pajzsmirigybeteg vagy daganatos beteg nem kezelhető ezzel a módszerrel.

Ha nem a nyiroködéma miatt jönne masszázsra

Természetesen a nyirokmasszázs nem csak azoknak lehet jó, akik nyiroködémától szenvednek, illetve hajlamosak rá. Lehet kérni pusztán azért is, hogy erősítse az immunrendszerét, illetve gyorsítsa az anyagcserét, ezzel segítve szervezete méregtelenítését.

De az sem ördögtől való, ha csak ellazulni szeretne egy jó kis nyirokmasszázs segítségével. Erre is tökéletesen alkalmas a kezelés.

  • Ha kérdése van a nyirokmasszázsról, akkor munkatársaink az (1) 269-2946-os számon várják a hívását.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük